Hur man krullar syntetiskt hår

Syntetiskt hår har många fördelar, men det är notoriskt knepigt att curl. Detta beror på att syntetiskt hår är väsentligen plast och kan smälta när de utsätts för hög värme. Om du vill byta din stil och curl din syntetiska peruk, förlängningar eller väv, håll bara värmen låg, doppa håret i varmt vatten eller använda PIN-klipp för att hålla lockar på plats. Du hittar det med lite omsorg, kommer ditt syntetiska hår att hålla vackra lockar.

Steg

Metod 1 av 3:
Curling syntetiskt hår med ett krulljärn
1. Bestäm om du kan krulla håret. Om du använder syntetiska hårförlängningar eller en peruk, läs produktetiketten för att se om den kan värmas upp. Etiketten ska berätta hur mycket värme det syntetiska håret kan hantera. Om du är osäker om de kan hantera värmen eller du vill curl din väv, testa krulla en liten del av ditt hår för att se om det smälter.
  • Om du testar om det syntetiska håret smälter, se till att du väljer ett hår som är lite dolt så att om det smälter, kommer det inte att märkas.
  • 2. Dela ditt hår och värma ditt curlingjärn. Bestäm hur stor du vill att dina krullar ska vara och dela ditt hår i sektioner. Om du vill ha små lockar, dela ditt hår i många avsnitt. Om du vill ha stora lockar, dela håret i några avsnitt. Använd ett klipp för att säkra håret i huvudet. Vänd ditt krulljärn på den lägsta inställningen som bara kan vara en uppvärmningsinställning (eller nivå "1").
  • Om du kommer att curling extensions eller en peruk, placera eller säkra håret till ett mannequin huvud.
  • 3. Spruta ditt hår med vatten. Du måste blöta ditt hår så att varje del är helt våt, men inte droppande med vatten. Du kan blöta dina händer och köra fingrarna genom håret eller du kan använda en sprayflaska för att spritz håret tills det är helt vått.
  • Vätning av ditt syntetiska hår kan förhindra att det smälter och kan hjälpa det att hålla locket.
  • 4. Curl varje del av ditt hår. Wrap det förvärmda curlingjärnet runt en våt del av syntetiskt hår och krulla upp det. Håll krusjärnet på plats tills håret börjar känna sig varmt. Skjut försiktigt det krullande järnet ur krullen. Fortsätt curling resten av ditt hår.
  • Om du vill få en snabbare krull, stift krullen på plats mot huvudet tills det svalnar helt. Detta kommer också att hjälpa curl att hålla sin form längre.
  • Metod 2 av 3:
    Curling syntetiskt hår med varmt vatten
    1. Fuktar ditt syntetiska hår. Squirt en liten krämbaserad fuktkräm på handflatan. Gnugga händerna ihop och kör fuktkräm genom ditt syntetiska hår. Fuktgivaren hjälper det syntetiska håret att hålla locket.
    • Du kan också använda en olivolja i stället för krämfuktighetskrämaren.
  • 2. Rulla håret på permstängerna. Bestäm hur stor du vill ha dina lock och lägga ut flera storlekar av permstänger. Dela håret i ett litet sektion och rulla upp det och på en permstång. Cap slutet så är håret tätt sår på staven. Gör det tills du har rullat allt hår på permstänger.
  • Försök att variera storlekarna på Permstavarna för att få olika storlekar av lockar. För ett mer naturligt utseende, håll krullarna nära nacken och baksidan av ditt huvud större och lösare. Använd mindre permstänger för lockarna nära ditt ansikte så att de är mindre och hårdare.
  • 3. Doppa permstängerna i varmt vatten. Fyll en mugg 2/3 full med vatten och värma det i ca 1 minut. Försiktigt, doppa varje Permstång med hår i varmt vatten och håll det i mugget i ca 15 till 20 sekunder. Lyft upp Permstången och doppa var och en av de andra permstavarna i en i taget.
  • Om ditt vatten svalnar, revmar det och fortsätt att doppa permstängerna.
  • Var alltid försiktig när du hanterar varmt vatten. Om muggen är för varm för att hantera, vänta tills det är bekvämt att hämta med dina nakna händer.
  • 4. Låt håret torka. Håll håret i permstängerna och låt dem svalna och torka helt. De kan torka snabbt eller ta en hel dag att torka, beroende på hur mycket hår du lindade på varje curlingstång. Om du vill sova med Perm-stavarna i så är dina krullar över natten, bara ha en skyddskåpa.
  • Om du är kort i tid, kan du torka håret. Se bara till att blåsetorkaren är på den lägsta inställningen.
  • 5. Ta bort PER-stavarna. När håret har torkat helt runt Perm-stavarna, ta försiktigt bort dem. Krålarna kommer förmodligen att vara täta och fjädrande när de dras. Om du vill att de ska vara tätt och nära ditt huvud, lämna dem bara ensamma. Om du vill att krullarna ska se mjukare eller fluffigare, kör fingrarna genom ditt hår.
  • Du kan också skilja lockar i mindre. Detta kan få dem att se mjukare och lägga till volym i ditt hår.
  • Metod 3 av 3:
    Curling syntetiskt hår med stift
    1. Dela och räta en liten del av håret. Samla en liten del av ditt hår och borsta det för att ta bort några tangles. Slå på ett platt järn till den lägsta inställningen (vanligtvis runt 250-300 grader F) och när det är varmt, kör det genom strängen. Fortsätt att köra det plana järnet över hårets sektion tills sektionen är jämn och rak.
    • Varje sektion kommer att sluta vara en krullning. För många små lockar, behåll sektionerna små. Du bör också se till att sektionerna inte är för stora eller stiftklämmorna inte kommer att kunna hålla håret.
  • 2. Använd ett platt järn för att krulla håret. Med plattjärnet på den lägsta inställningen, kör den genom hårets raka sträng. Vind håret bakåt från ditt ansikte så att strängen krullar på det plana järnet. Gör det långsamt så att hårkrullen. Håll temperaturen på det platta järnet så att det inte smälter ditt syntetiska hår.
  • Curl behöver inte vara perfekt. Du får bara en grundläggande krullningsform som du kommer att blåsa och stifta i huvudet.
  • 3. Peka krullen i huvudet. Medan krullen fortfarande är varm, linda det tätt runt ditt pekfinger. Skjut försiktigt krullen av fingret och håll den mellan tummen och pekfingret. Curl kommer att se ut som en platt, cirkulär vridning av hår. Ta krullen till din hårbotten och stift den i huvudet med ett litet metallhårklipp.
  • Om du vill att krullarna håller längre, kan du spruta krullen med hårspray innan du slänger och stiftar dem.
  • 4. Stift resten av ditt hår och låt krullarna sitta över natten. Räta, krulla och stift resten av ditt hår. Du kan hitta det lättare att krulla och stifta håret närmast dina tempel (om det är curling en väv). Detta kommer att hålla håret ur ditt ansikte. När du har pinnat allt ditt syntetiska hår, låt dem vila i pinnarna över natten eller åtminstone i flera timmar. Ta bort klippen och kör fingrarna genom krullarna.
  • För att få ett mer naturligt utseende kan du köra fingrarna mellan lockar för att dela dem och ge ditt hår mer kropp.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande