Hur man skickar lockigt hår

Att ta hand om ditt lockiga hår kan vara en utmaning, speciellt om det blir torrt eller skadat! Regelbundna konditioneringsbehandlingar, naturliga oljemedicin och djup konditionering kan hjälpa till att återställa dina lockar till sin naturliga ära och förhindra ytterligare skador.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda vanlig balsam
  1. Bild med titeln Condition Curly Hair Steg 1
1. Välj en balsam av ditt val. Se till att du använder schampo och balsam som du gillar. Titta på etiketten och se till att den är formulerad för lockigt hår.
  • Lätta formler med milda fuktighetsgivare är bäst för looser curls och oljigt hår. Tjockare formler är bättre för snabbare lockar och torrare hår.
  • Täta krullar eller kinks behöver vanligtvis en krämbalsam.
  • Torra lockar behöver en balsam med tunga fuktgivare eller oljor.
  • För skadade krullar, köp en balsam speciellt för skadat hår.
  • Bild med titeln Condition Curly Hair Steg 2
    2. Applicera balsam. Lockigt hår tenderar att se mest torrhet och skada i ändarna, eftersom ändarna är den äldsta delen av håret. Fokusera på att konditionera ändarna och sedan arbeta dig upp mot rötterna. Använd mer på ändarna, och mycket lite på rötterna - det här hjälper till att bibehålla hårets naturliga form genom att förhindra oljig uppbyggnad på rötterna.
  • Bild med titeln Condition Curly Hair Steg 3
    3. Låt balsam sitta i fem till tjugo minuter. Håll balsam i ditt hår i minst fem minuter. Du kan öka tiden till femton eller tjugo minuter om ditt hår är dåligt skadat eller ovanligt torrt.
  • Bild med titeln Condition Curly Hair Steg 4
    4. Skölj ditt hår med kallt vatten. Skölj ut håret noggrant, med hjälp av kallt vatten för att låsa i hårets naturliga oljor och släta håret genom att täta nagelbandet. Kör fingrarna eller en bred tandkam genom ditt hår för att avskräcka det medan du sköljer.
  • Att använda en bred tandkam är särskilt användbar för tätt spolat texturerat hår.
  • Bild med titeln Condition Curly Hair Steg 5
    5. Använd en inlämningsprodukt (tillval). Många företag gör inledningsbalsam eller hårmasker, speciellt för lockigt hår. Dessa kan ge ditt hår ytterligare skydd och göra hanteringen av ditt lockiga hår lite enklare. Ansök enligt paketets anvisningar, lämna in och stil ditt hår som vanligt.
  • Bild med titeln Condition Curly Hair Steg 6
    6. Låt ditt hår lufttorka. Lufttorkning är det bästa sättet att förhindra skador och frizz att lockigt hår. Om du i allmänhet är beroende av att torka för att hjälpa dig med ditt hår, prova andra metoder till ringla eller räta ut ditt hår.
  • Bild med titeln Condition Curly Hair Steg 7
    7. Vrid värmestilingsverktyg till sin lägsta inställning. För mycket värme kan skada ditt lockiga hår! Om du använder en curler, rätare eller varm kam, ställ det till den lägsta temperaturen som är möjlig. Om du använder en curler, får du en bred diameter för att förhindra att det är på ditt hår.
  • Metod 2 av 3:
    Konditionering med oljor
    1. Bild med titeln Condition Curly Hair Steg 8
    1. Välj rätt olja för ditt hår. Oljor är ett naturligt sätt att skicka ditt lockiga hår utan att använda kemikalier eller riskera produktuppbyggnad. Vilken typ av olja är bäst för dig beror på din hårstruktur och dina egna preferenser.
    • Jojoba Oil är en extra ljus olja som känns mindre fet än andra alternativ. Det är bra för allt lockigt hår men är särskilt användbart för ljuskrullar.
    • Kokosolja är utmärkt vid penetrerande hår för att återställa styrka och är idealisk för afroamerikanskt hår. Vissa människor kanske inte gillar doften av kokosnötolja.
    • Olivolja eller grepesolja är medeltjocklekoljor bra för medium till täta lockar. Förutom att mjukna ditt hår och ge glans, kan olivolja hjälpa till med skalp klåda och mjäll. Tänk bara på att olivolja har en stark doft som inte alla gillar.
  • Bild med titeln Condition Curly Hair Steg 9
    2. Värm upp din olja med varmt vatten. Varm olja är lättare att använda på hår eftersom det vanligtvis är i flytande form. Värm inte upp det i mikrovågsugnen eller på en spishäll - det kan orsaka brännskador! I stället lägg oljebehållaren i en skål med varmt vatten tills det känns varmt på utsidan.
  • Det är extra nödvändigt att värma kokosolja tills den smälter, eftersom kokosnötolja är fast vid rumstemperatur. Men om luften är varm nog, kan den smälta på egen hand.
  • Bild med titeln Condition Curly Hair Steg 10
    3. Skydda dina kläder. Olja kan permanent markera kläder, så var noga med att lägga på en frisörs kappa, förkläde eller regn poncho över dina kläder innan du börjar.
  • Bild med titeln Condition Curly Hair Steg 11
    4. Gnugga oljan i ditt hår från ändarna. Använd ca 1 ounce (30 ml) för att starta och öka om det behövs. Börja längst ner på ditt hår och arbeta uppåt, gnugga oljan i ditt hår medan du använder fingrarna eller en bred tandkam för att avskräcka. Var försiktig så att du inte sprider olja direkt på din hårbotten - det här kan täppa till dina porer!
  • Bild med titeln Condition Curly Hair Steg 12
    5. Låt oljan mätta ditt hår i fem till tjugo minuter. Att låta ditt hår absorbera oljan hjälper det att behålla näringsämnen och reparera skador. Lämna oljan i ca fem minuter. Om ditt hår är svårt skadat kan du lämna det i upp till tjugo minuter.
  • Bild med titeln Condition Curly Hair Steg 13
    6. Skölj ditt hår med kallt vatten. Kallt vatten hjälper till att låsa i oljebehandlingar. Sköljning av olja kan ta mycket längre tid än att skölja ut vanlig balsam, så se till att du får ut all olja! Att lämna håret mättat i olja kommer att göra det förefaller oljigt. Låt ditt hår lufttorka efteråt.
  • Metod 3 av 3:
    Med djupa konditioneringsbehandlingar
    1. Bild med titeln Condition Curly Hair Steg 14
    1. Välj en djup balsam. Deep Conditioner hjälper till att tama extra-lockigt eller krusigt hår. Det är särskilt bra för att behandla skadat hår! Se till att din djupa balsam är gjord för lockigt hår - de bästa djupa konditionerna för ditt hår kommer att ha ingredienser som sheasmör, avokado olja, keratin, arganolja och kokosnötolja. Du kan också köpa djupa konditioner med proteiner för att behandla dåligt skadat hår - leta efter ingredienser som hydrolyserat kollagen, panthenol, sojabönsprotein eller glykoprotein.
  • Bild med titeln Condition Curly Hair Steg 15
    2. Ansök enligt produktriktningar. Arbeta från ändarna till rötterna precis som du gör med vanlig balsam.
  • Bild med titeln Condition Curly Hair Steg 16
    3. Applicera värme (tillval). Detta är ett valfritt steg, men värmen kommer att öppna upp näsan i ditt hår, så att balsamen tränger in mer djupt. Att använda hårtork på ditt lockiga hår kan skada det, så istället våta tre eller fyra handdukar med kallt vatten, vrida dem ut och mikrovågsugn tills det är varmt, ca 1-2 minuter. Vik handdukarna runt huvudet och lämna i 5-10 minuter.
  • Bild med titeln Condition Curly Hair Steg 17
    4. Skölj ditt hår med kallt vatten. Skölj ditt hår noggrant med kallt vatten för att ta bort balsam. Du kan avgränsa ditt hår med fingrarna eller med en bred tandkam.
  • Bild med titeln Condition Curly Hair Steg 18
    5. Tvätta ditt hår. Tvätta håret som vanligt, med schampo gjord för lockigt hår. Var noga med att tvätta håret i en nedåtgående rörelse innan du sköljer - det förhindrar tangles! Du kan använda en vanlig balsam efteråt för att låsa i den djupa konditioneringen, men det är inte nödvändigt.
  • Bild med titeln Condition Curly Hair Steg 19
    6. Sektion ditt hår. Om du har långt hår, dela det i 6-8 sektioner för bekvämare hantering. Detangle ditt hår med fingrarna eller en bred tandkam om det behövs, men var försiktig eftersom det våta håret är mer sårbart för skador.
  • Bild med titeln Condition Curly Hair Steg 20
    7. Tillämpa eventuella ytterligare produkter. Om du planerar att använda rullar, hår styling produkter eller en inlämningshårmask, fortsätt och lägg dem in nu innan du låter ditt hår lufttorka.
  • Bild med titeln Condition Curly Hair Steg 21
    8. Upprepa regelbundet! Deep conditioners är inte gjorda för daglig användning, men du bör använda dem regelbundet. Om ditt hår är mycket skadat, djupt tillstånd varje vecka. Om det inte är, en gång i månaden är bra!
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Sulfater (såsom ammoniumlauret-sulfat eller natriumlaurylsulfat) finns i de flesta schampon och kan torka och skadas till lockigt hår. Överväg att använda inköp av ett sulfatfri schampo, inte shampooing eller Tvätta med endast balsam ("samtvätt"), som är populära tekniker bland många afroamerikanska kvinnor.
  • Tänk på en skyddande frisyr som flätor eller vridningar. Dessa kan lämnas i en månad eller två, vilket minskar skador från exponering. Lämna inte stilen i längre än två månader, eller det kan orsaka allvarlig matt.
  • Lockigt hår har olika behov under olika årstider. På sommaren, använd fler flytande produkter och / eller minska mängden inlämningsprodukter, för att förhindra krusning och öka definitionen. På vintern, byt till tyngre, creamerprodukter och använd mer balsam för att bekämpa torr, vinterluft.
  • Konditionering är särskilt viktigt efter att ha simat i havet eller klorerat vatten.
  • Varningar

    Om du använder eteriska oljor, späd dem först med en tunnare olja (inte vatten) innan du använder dem på någon del av din kropp - vare sig hår eller hud.
  • Solen kan skada hår. Leta efter en balsam som innehåller solskyddsmedel, eller bära en bred brimmed hatt eller halsduk när i den ljusa solen.
  • Borsta inte lockigt hår. Detta kan orsaka brott och förstöra den naturliga formen på dina krullar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande