Hur man avgränsar lockigt hår

Lockigt hår är vackert, men det kräver massor av kärleksfull, ömt. Annars kan du sluta med Frizzy, torrt, orubbligt hår som du kommer att kämpa med dag in och dag ut. Någon med lockigt hår vet att det lätt kan bli en trassig röra. Vad du kanske inte vet är att rippa en kam genom lockigt hår är inte det bästa sättet att avskräcka det. Det är faktiskt en av de främsta orsakerna till skadat hår, förutom användningen av hårda kemikalier och färgämnen. Läs vidare och lär dig hur du är säkert untangle det utan att skada det.

Steg

Metod 1 av 4:
Torr vs. Vått detangling
  1. Bild med titeln Detangle Curly Hair Steg 1
1. Tänk på att det sträcker ditt hår med vatten och balsam. Denna metod är bäst för torra, grova eller snäva lockar. Dessa typer av hår är inte väl lämpade för att torka detangling. Torrt hår kommer att vara benäget att bryta, och tätt krökt eller spolat hår behöver extra fukt för att det ska avskräcka. Vatten bryter ner bindningarna i ditt hår, vilket gör det svagare, mer bräckligt och mer formbart.
  • Villkor ditt hår efter att du tar ut flätor. Om du har haft ditt hår i flätor ett tag, kamma inte genom ditt hår när det är torrt. Använd våtkonditioneringsmetoden för att avskräcka håret. Detta kommer att se till att du inte gör ut håret.
  • Borsta torr, lockigt hår kan göra det krusigt och ännu mer knutna.
  • Bild med titeln Detangle Curly Hair Steg 2
    2. Överväga att det ärängligt håret medan det är torrt. Denna metod kan fungera bra om du har lösa lockar eller tjockare, tyngre hår. Du kommer att använda fingrarna, en munnen kam, eller en paddla borste för att arbeta genom tanglarna och släta ut ditt hår. Även om du planerar att våta avskräcka håret, försök att torka detange så mycket av ditt hår som möjligt för att göra jobbet enklare.
  • I allmänhet är håret lättare att avskräcka när det är torrt. Torrt hår är starkare, så det kommer inte att bryta när du drar det. Om ditt hår är för envis, kan du behöva belägga din borste i smörjolja eller olivolja för att underlätta detanglingprocessen.
  • Bild med titeln Detangle Curly Hair Steg 3
    3. Prova olika metoder för övergång av hår. Om du växer ut ditt hår, kan du behöva experimentera med olika metoder för detangling. Om du har kortare hår kan du kanske använda torrt detangling. Om du har längre hår, kan du behöva skick medan du är detangling. När ditt hår ändras, kontrollera om du behöver ändra din detangling-metod från torr till våt.
  • Metod 2 av 4:
    Torka
    1. Bild med titeln Detangle Curly Hair Steg 4
    1. Välj ett instrument för detangling. När du är torrt som ditt hår kan du använda fingrarna, en bred tandkam eller en paddlaborste.
    • Att använda fingrarna kan göra det lättare att hitta och arbeta genom mindre knutar.
    • Kamma eller borstning av hår kan leda till lite brott. Ditt hår är inte så flexibelt när det är torrt, så var försiktig när det är det här på det här sättet.
    • En paddlaborste är bättre för långa, lösa lockar. Det kommer förmodligen inte att fungera på tätt krökt hår.
  • Bild med titeln Detangle Curly Hair Steg 5
    2. Separera ditt hår i fyra sektioner. Sticka ditt hår i fyra sektioner så att du kan ta itu med varje sektion separat. Om ditt hår är särskilt tjockt kan det hjälpa till att skilja ditt hår i mer än fyra sektioner.
  • Bild med titeln Detangle Curly Hair Steg 6
    3. Använd olja för att smörja dina krullar och förhindra brott. Sätt lite smörjolja, som kokosnötolja, på fingrarna. Detta kommer att minska eventuell friktion som dina fingrar kan uppleva när de löper igenom ditt hår.
  • Överväg att använda arganolja för att lätt spritz ditt hår. Detta gör det lättare att kamma genom ditt hår med en kam eller paddla borste. Du kan hitta Arganolja på din lokala skönhetsbutik.
  • Överväg att bära latexhandskar för att få händerna att glida genom ditt hår. Du kan också överväga att ha på sig handskar om du inte vill få huden i händerna oljiga.
  • Bild med titeln Detangle Curly Hair Steg 7
    4. Hitta tanglarna. När du börjar kamma genom ditt hår, hitta var de tjocka och tunna massorna av tangles är. Separera en tangel i taget. Dra det knutna området bort från resten av ditt hår om möjligt. Om du kan se det i spegeln, försök att ta en snabb utseende för att få läs på situationen.
  • Bild med titeln Detangle Curly Hair Steg 8
    5. Arbeta knuten från slutet till roten. Kör fingrarna genom ditt hår, arbeta varje knutna område en i taget. Börja i slutet av chunk av hår. Arbeta fingrarna genom knutens botten. När dina fingrar ångrar några av knuten, arbeta fingrarna genom mer knut tills du kommer till roten.
  • Bild med titeln Detangle Curly Hair Steg 9
    6. Stift varje detangled sektion till en lös vridning. När du slutar detangling en del av hår, tworely twist det och stift upp det. Detta kommer att bryta upp ditt arbete och förhindra att dina avgränsade sektioner från omkastning.
  • Bild med titeln Detangle Curly Hair Steg 10
    7. Fortsätt detangera resten av ditt hår. Arbeta genom resten av ditt hår, sektion efter avsnitt. Pin upp detangled sektioner när du går tills allt håret är detangled.
  • Metod 3 av 4:
    Vått detangling
    1. Bild med titeln Detangle Curly Hair Steg 11
    1. Torka det så mycket som möjligt med fingrarna. Många har hår som inte kan avlägsnas helt när det är torrt. Men du kanske kan göra jobbet enklare om du avskräcker så mycket som möjligt innan du täcker ditt hår i balsam.
  • Bild med titeln Detangle Curly Hair Steg 12
    2. Blöt ditt hår. Detangle ditt hår i duschen, eller skölj bara ditt hår ner. Detta gör det lättare att avskräcka, eftersom håret blir jämnare.
  • Tänk på handdukstorkning av ditt hår före konditionering. Detta kan se till att ditt hår inte är för vått för att produkten ska ta tag i, men är fuktig nog för att undvika ytterligare trasing.
  • Bild med titeln Detangle Curly Hair Steg 13
    3. Lägg balsam i ditt hår. Applicera balsam på den breda tandkammen medan du står under en lågtrycksdusch. Släta balsam i ditt hår, från smäll till baksida och tips till rötter och långsamt ta ut knutarna och tanglarna. Se till att ditt hår är helt och grundligt slaterat med balsam. Om håret är för tjockt, använd dina fingrar. Dra inte håret, som det kan leda till hårfall.
  • Var noga med att sprida balsamen inuti fästningen. Poke dina fingrar genom den tangle-PUT-produkten på "inuti" av ditt hår och inte bara på toppen.
  • Bild med titeln Detangle Curly Hair Steg 14
    4. Ge ditt hår en annan snabb sköljning.
  • Bild med titeln Detangle Curly Hair Steg 15
    5. Detangle ditt hår med fingrarna eller en bred tandkam. Använda mjuka detängliga rörelser, börja i botten av håret och arbeta dig upp. När du kommer till en stor knut, använd dina fingrar för att reta det. Rippa inte genom tangles med en pensel eller kam. Kamma försiktigt, med små snabba rörelser.
  • När du kammar, immobilisera ditt hår med en hand så att du inte känner att det dra på rötterna.
  • Du kan få en knut eller plocka lite hår ut, men oroa dig inte för mycket. Du skadar inte ditt hår, du tar bara bort håret gått fel. Konditioneringen skyddar mot skador, och ditt hår kommer att vara smidigt och smidigt när det torkar.
  • Bild med titeln Detangle Curly Hair Steg 16
    6. Fläta håret för att skydda det från tvål för resten av duschen.
  • Bild med titeln Detangle Curly Hair Steg 17
    7. Skölj balsam när du är klar med din dusch. När den brett kammen kan glida lätt genom hela ditt hår, skölj ut balsam och klappa ditt hår torrt. Använd en mikrofiberhandduk eller gammal tee shirt - traditionella terrycloth handdukar kan orsaka frizz.
  • Bild med titeln Detangle Curly Hair Steg 18
    8. Stil ditt Tangle-Free Curly Hair. Sätta i din styling produkt av val (om det är mousse, gel eller en styling grädde) och låt ditt hår torka. Du kan också torka den med en hårtork (med en diffusor) på en låg värme- och intensitetsinställning. Försök att undvika att röra håret innan det är helt torrt, vilket kan skapa frizz.
  • Metod 4 av 4:
    Håll Curly Hair Tangle-Free
    1. Bild med titeln Detangle Curly Hair Steg 19
    1. Villkor ditt hår varje dag. För att förhindra att tangles i lockigt hår, skickar ditt hår varje dag med hjälp av en bred tandkam. Sammantaget håller den ultimata nyckeln till färre tangles ditt hår näring, fuktad och skyddad från miljöfaktorer som solen och föroreningar.
  • Bild med titeln Gel Curly Hair Steg 3
    2. Schampo mindre ofta. Detta kommer också att hjälpa till att kontrollera frizz. Undvik att tvätta håret varje dag, oavsett hårtyp, eftersom det kan torka ut hårbotten och ditt hår. Shampoo ditt hår några gånger i veckan, högst.
  • Bild med titeln Detangle Curly Hair Steg 20
    3. Se till att ditt hår är torrt när du kommer in i sängen. Försök att duscha på morgonen. Håret är mer formbart när det är vått, så det kan bli gnidat på fel sätt medan du slänger och vänder på natten. Det kan vara mycket svårt att tämja ditt trassiga hår på morgonen om du duschade natten innan. Om du måste duscha på natten, ge dig några timmar före sängen så att ditt hår har tid att torka ut.
  • Bild med titeln Detect Split Ends Steg 5
    4. Bli av med splitändar. Håll ditt hår i hälsosam form genom att få regelbundna trimmer. Skär en liten mängd från dina hårs tips för att ta bort eventuella splittrade ändar från ditt hår. Ditt hår kommer att ha färre tangles om du inte har split slutar.
  • Bild med titeln Detangle Curly Hair Steg 22
    5. Sätt ditt hår upp innan du sover. Överväga flätar ditt hår eller binda upp det löst före sängen. Säkra ditt hår ovanpå huvudet kommer att minska friktion och trängsel över natten. Ditt hår kommer inte att kunna röra sig så fritt, och du kommer att bli mindre benägna att rulla över det och krossa det.
  • Bild med titeln Detangle Curly Hair Steg 23
    6. Sova med en satinhuvudduk eller örngott. Satin är ett glatt tyg, så ditt hår kommer att glida lättare över ytan och fäst mindre än med en bomullstoppkudde. Detta kommer att hjälpa till att hålla ditt hår från att tangla upp i friktion när du sover.
  • Bild med titeln Detangle Curly Hair Steg 24
    7. Prova en ny kort frisyr. Tänk på att du bara försöker en ny, kortare frisyr, speciellt när det är varmt. Du kan även se yngre. Håll din frisyr genom att hålla det enkelt och enkelt, tvätta det bara enligt vad din hårtyp behöver. Om du till exempel har torrt och tunt hår, tvätta bara håret två gånger i veckan och se till att du använder ett kvalitetschampo och balsam. På vintern, när vädret är kallare, kan du växa längre hår för att täcka nacken.
  • Bild med titeln Detangle Curly Hair Final
    8. Färdiga.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Använd en fuktgivande balsam för lockigt, skadat eller torrt hår.
  • Det finns en sådan sak som överkonditionering. Om du använder för mycket, kan ditt hår se och känna sig oljigt tills du kan tvätta hela produkten.
  • Varningar

    Klipp inte ut dåliga knutar. Få dem våta och lägga till balsam. Låt balsamen sitta ett tag och dra försiktigt knuten.

    Saker du behöver

    • En hårborste eller en kam
    • En dusch eller ett bad, eller, om det behövs, en handfat.
    • Balsam
    • Tänk på följande produkter:
    • Kinky-Curly Knut Idag: Typ 3s kommer att älska denna ledande balsam. Släta det över ditt hår, kamma ut knutarna och låt ditt hår suga upp fukten.
    • Curly Hair Solutions Slip Detangler: Denna detangler är perfekt för damer som bara färgade sitt hår, men bra för ditt naturliga hår också. Det fungerar som både en inledande balsam och en detangler, så du behöver inte oroa dig för att skölja ut balsam när du har avstått.
    • Denman D3 Pensel: Denna borste dödar två fåglar med en sten. Det fungerar som en bra stylingborste om du använder en torktumlare eller diffusor och det detangles curls också. Eftersom tänderna är närmare varandra än en bred tandkam, var noga med att använda en generös mängd balsam för att smörja dina lockar och förhindra brott.
    • Duschkam: Bekväm, prisvärd och perfekt för lockar. Att hänga den här kamen på duschhuvudet kommer att påminna dig om att avskaffa dina lockar på duschdagar
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande