Hur man blekar dina ändar

Om du kliar för ett ombre eller doppfärgat utseende, kanske du tänker på blekning av hårets ändar. Blekning av ditt hår kan vara en skrämmande uppgift, speciellt om du inte är en frisör (och om du är super orolig för att hålla ditt hår friskt, är blekning förmodligen bäst kvar till proffsen). Vi har svarat på dina frågor om att lätta håret så att du kan få det utseende du vill ha när du håller dina lås glänsande och (mestadels) skadorfri.

Steg

Fråga 1 av 4:
Hur blekar jag mina ändar hemma?
  1. Bild med titeln Bleach African American Hair Steg 5
1. Blanda din blekmedel och utvecklare tillsammans. Plocka upp lite pulverblekmedel och flytande utvecklare (20 volym är vanligtvis bra för de flesta hårtyper). Kontrollera baksidan av paketet för att hitta förhållandet, blanda sedan produkterna ihop i en plastfärgskål.
  • 2. Applicera blekmedel till ändarna av ditt hår med en borste. Sätt på handskar för att skydda dina händer och ta en hårfärgborste. Skruva försiktigt upp blekblandningen och borsta den på hårets ändar, dra bleken upp så högt som du vill att den ska gå. Arbeta i små, 1 i (2.5 cm) breda sektioner för att helt mätta varje hårsträng.
  • 3. Täcka blekmedel i folier före sköljning. I varje del av håret, skjut försiktigt en bit av aluminiumfolie över blekningen och vik den i hälften. Låt blekprocessen i 20 till 45 minuter innan det sköljs ut med kallt vatten.
  • Fråga 2 av 4:
    Kommer att bleka ändarna av mitt hår förstöra det?
    1. Bleken förstör inte ditt hår, men det kan skada dina ändamål. Ändarna av ditt hår är naturligt torrt än toppen, eftersom de inte får de naturliga oljorna från hårbotten. Om ditt hår är relativt friskt, blir blekning av ändarna att förstöra det, men det kan göra det lite torrt eller krusigt.
    • Detta är särskilt sant om du har naturligt lockigt hår. I allmänhet är lockigt hår lite torrt än naturligt rakt hår.
    Fråga 3 av 4:
    Kan jag bleka mina ändar mer än en gång?
    1. Ja, men du borde vänta ett tag mellan applikationer. Blekmedel torkar verkligen ut ditt hår, och blekning mer än en gång på en dag kan skada dina ändar mycket. Om du vill att ditt hår ska vara lättare, kan du tillämpa blekmedel 1 till 2 gånger, men försök att vänta minst en vecka mellan varje applikation.
    • Om dina ändar ser gula eller brassiga, överväga att använda en toner istället för mer blekmedel. Toners kan hjälpa till att ta bort de gula eller orange tonerna i ditt hår, vilket gör det ser silverigt eller platina blont.
    Fråga 4 av 4:
    Vad ska jag göra omedelbart efter blekning av mitt hår?
    1. Bild med titeln Applicera ett hårmask Steg 3
    1. Använd en hydrerande hårmask direkt. Ge ditt hår lite fukt tillbaka med en hydratiserande hårmask. Fokusera produkten i dina ändar och låt den sitta så länge du kan innan du sköljer ut det.
  • 2. Fortsätt använda konditioneringsbehandlingar en gång i veckan. Ditt hår kan ta några veckor för att komma tillbaka till normal efter blekning. Du kan hjälpa det med att använda en djup balsam eller en hårmask minst en gång i veckan tills dina ändar ser släta och glänsande igen.
  • Tips

    Förbered ditt hår innan du blekar det med hjälp av hårmasker och konditioneringsbehandlingar.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande