Hur man avgränsar håret utan smärta

Hår tangles är ett stort problem för många människor, speciellt om ditt hår är tjockt, grovt eller lockigt. Borsta dem kan orsaka brott i ditt hår och dragningen på knutarna kan verkligen skada. Du kan dock minska mycket smärta och skador genom att först applicera den högra detanglingprodukten för ditt hår och sedan försiktigt och tålmodigt kammade genom tanglarna i små sektioner.

Steg

Del 1 av 2:
Lägger till produkt
  1. Bild med titeln Detangle hår utan smärta Steg 1
1. Applicera en fuktrikt balsam på vått hår efter dig schampo. Medan många människor inte behöver använda balsam varje gång de schampo, kanske du vill om du har mycket tjockt eller lockigt hår eftersom det kan hjälpa till med tangles. Applicera balsam på längden på ditt hår - inte på din hårbotten - och låt den suga in i minst 3-5 minuter före sköljning.
  • Om ditt hår är mycket torrt eller trassigt, använd balsam över hela håret innan du går in i duschen och täcker det med en duschlock. Lämna sedan balsam för att suga in i ditt hår medan du duschar. Skölj ditt hår, sedan schampo och skick igen hur du normalt skulle.
  • Om du inte har mycket fint hår som blir oljigt, lämna lite av balsam i ditt hår istället för att skölja helt. Förflyttningsprodukten kan göra ditt hår glänsande och mer hanterbart.
  • Bild med titeln Detangle hår utan smärta Steg 2
    2. Massera en inloppskonditionering i hela ditt hår om det är mycket torrt eller trassigt. Inlämningsbehållare behöver inte sköljas ut. Istället, arbeta produkten till antingen vått eller torrt hår, så stila ditt hår som vanligt. Konditioneringen kommer att belägga ditt hår, vilket gör det mycket lättare att kamma igenom.
  • Inlämningsbehållare används bäst på tjockt eller grovt hår. De kan göra tunt hår ser oljigt eller smutsigt ut.
  • Applicera inledningsbehållare efter att du har schampo eller när ditt hår känns torrt och skört. Om ditt hår tenderar att bli oljigt enkelt, kanske du vill välja mellan att använda inlämnings eller vanlig balsam. Men om ditt hår är väldigt torrt, kan du använda både vanliga och inledande balsam för extra fukt och detangling.
  • Bild med titeln Detangle hår utan smärta Steg 3
    3. Spraya på en Tangle-frigöringslösning för att lossa svåra knutar på torrt eller vått hår. Håll flaskan av detangler ca 6 tum (15 cm) bort från ditt knutna hår och spritz tanglarna generöst. Detangling spray hjälper till att kappa och mjuka ditt hår, vilket kan göra det lättare att kamma igenom. Du kan använda detta efter din vanliga balsam eller när ditt hår är knutet. Undvik att använda den med en annan inlämningsprodukt, eftersom det kan väga ditt hår och få det att se oljigt.
  • Du kan köpa en detangling spray vid någon apotek eller skönhetsbutik, eller du kan göra din egen ut ur hårbalsam och olivolja.
  • Bild med titeln Detangle hår utan smärta Steg 4
    4. Använd kokosnötolja som ett naturligt och effektivt alternativ till kemiska detanglers. När du har tvättat ditt hår, torka det tills det är fuktigt. Sedan, skopa upp om en djupdocka med kokosnötolja och massera den genom hela håret, med fokus på ändarna och eventuella trassiga områden. Kokosnötsoljan kommer att mildra ditt hår och göra det lättare att kamma, vilket kan bidra till att förhindra behovet av en traditionell balsam eller några kvarhållningsmedlängare. Med tiden kommer kokosnötolja att mildra och stärka ditt hår.
  • Du kan också använda bara en lätt beläggning av kokosnötolja på hårets ändar som du stilar för en slät yta.
  • Om kokosnötoljan ensam inte räcker för att lossa dina tangles, använd en traditionell balsam, lägg sedan till kokosnötoljan efter att du har döda ditt hår.
  • Del 2 av 2:
    Kamma ut tangles
    1. Bild med titeln Detangle hår utan smärta Steg 5
    1. Detangle ditt hår med fingrarna innan du använder en kam. Försök att arbeta några av de stora knutarna ur ditt hår genom att försiktigt dra dem med fingrarna. Detta kommer att minska tröjan av knutarna och lindra lite av smärtan du kan känna när du försöker köra en kam genom den.
    • Detangling med fingrarna är ett bra sätt att börja eftersom du verkligen kan kontrollera hur mycket tryck och drar du med dina händer.
  • Bild med titeln Detangle hår utan smärta Steg 6
    2. Kamma ut tjockt och lockigt hår medan det är vått. Om du behöver avskräcka lockigt hår, kamma det när du kommer ut ur duschen eller spritz det med vatten för att dämpa det innan du börjar kamma. Tjockt, lockigt hår är mycket lättare att arbeta med när det är vått eftersom vattnet tillåter kammen att glida lätt över håret.
  • Vått hår är särskilt benäget att bryta när du kammar det, så gå långsamt och använd en bred tandkam för att minska skadan.
  • Bild med titeln Detangle hår utan smärta Steg 7
    3. Tillåt rakt, fint hår att torka i några minuter innan du kammar det. Om ditt hår är rakt eller bra, är det bäst att träna tangles efter att det har torkat lite för att förhindra skador och brott. Vänta tills det inte längre dricker vått, men fortfarande fuktigt på beröring och gå till jobbet på dessa tangles.
  • Bild med titeln Detangle hår utan smärta Steg 8
    4. Använd den rätta kammen för att minska smärta och hårskador. Det bästa att använda för att avskräcka håret är en bred tandkam. Många borstar och smala tandkammar kommer att orsaka mer hårbrytning, mer dragning och betydligt mer smärta.
  • Du kan också använda en pensel som har väldigt mycket åtskilda och styva borstar. Flexibla och snävt åtskilda borstar kommer att fångas hår och också göra det krusigt.
  • Bild med titeln Detangle hår utan smärta Steg 9
    5. Separera ditt hår i små sektioner när du avgränsar det. Att arbeta knutar ur håret med minst smärta, vill du arbeta i de minsta möjliga sektioner. Snarare än att försöka tvinga en kam genom en stor bit av ditt hår, separera håret i 2 i (5.1 cm) sektioner som du arbetar.
  • Du behöver inte säkra ditt hår med slipsar eller klipp i separata sektioner, håll bara en liten sektion åt gången när du arbetar genom den. När du är klar släpper du den där delen och ta tag i nästa.
  • Bild med titeln Detangle hår utan smärta Steg 10
    6. Arbeta tangles ur ditt hår från botten upp. Börja med att kamma längden 1-2 i (2.5-5.1 cm) av ditt hår. När det är sönderdelat, flytta din kam eller borsta upp och kamma 1-2 i (2.5-5.1 cm) ovanför det.
  • När du kammar ditt hår på det här sättet kan du arbeta genom en knut åt gången. Om du börjar i hårbotten kan varje avsnitt ha två eller tre knop och du kommer bara att trycka en nere till nästa, vilket skapar en potentiellt större röra.
  • Bild med titeln Detangle hår utan smärta Steg 11
    7. Mätta riktigt svåra knutar med en detangling produkt. Om du inte kan kamma genom knuten, fortsätt och återanvända balsam eller din detangling produkt av val. Oroa dig inte för att använda för mycket-du kan alltid tvätta det överflödiga efter att du har tagit bort knuten.
  • Tips

    Var inte för hård på ditt hår som att dra för hårt eller yanking det kommer att skada och bryta håret. Att vara försiktig när du tar bort tangles hjälper dig att förhindra att du känner någon smärta.
  • Undvik överborst ditt hår. Tanken att du ska borsta ditt hår med 100 slag är en myt och kan faktiskt skada ditt hår och få det att trycka mer.
  • Anti-dandruff schampo kan torka ut ditt hår och göra det mer tangligt, speciellt om ditt hår är naturligt mycket grovt eller lockigt. Om du har svårt med trassigt hår, välj fuktrika schampon eller följer mjällschampo med en oljegric balsam.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande