Hur man skär hund paw hår

När pälsen på botten av en hunds fot börjar komma i vägen för tassen, kan det vara svårt för din hund att flytta runt. De mjuka tassplattorna tillåter din hund att få dragkraft, greppskiva ytor och rör sig fritt utan att glida överallt. Om pälsen på tassen växer förbi tassplattorna är det dags för dig att bryta ut hundsäkra saxar och trimma det överflödiga håret. Även om denna process inte är särskilt komplicerad är det viktigt att du är försiktig när du trimmer runt tassplattorna, eftersom ett öppet fotsår kan leda till en infektion. Generellt sett är det bäst att använda rundlippade sax som är speciellt utformade för hundar för att minska chansen som skär ditt husdjur av misstag.

Steg

Del 1 av 2:
Trimning runt tassplattorna
  1. Bild med titeln Cut Dog Paw Hair Steg 1
1. Klipp tasshåret om det täcker tassplattorna eller ser dem att de glider. Pälsen på din hunds tassar hjälper till att skydda sin hud. Du behöver vanligtvis inte skära tasspälen om du inte märker pälsen som täcker upp tassplattorna på botten av fötterna. När detta händer kan håret resa upp din hund och få dem att glida runt på slickerytor. Detta är ett vanligt tecken som du behöver klippa håret på fötterna.
  • Korthåriga raser kan bara behöva en liten trim en gång var 2-3 år. Långhåriga raser kan kräva tass trimning varje 4-6 månader. Det beror verkligen på den specifika hundrasen och kvaliteten på dess kappa.
  • Trim din hunds tassar när det är i ett docile och trevligt humör. Om det är extremt upphetsat eller särskilt omrört, blir det mycket svårare att få det att hålla stilla medan du trimmer sina tassar.
  • Bild med titeln Cut Dog Paw Hair Steg 2
    2. Ta den första tassen upp medan din hund står eller ligger ner. Om din hund står upp, dra tillbaka foten upp från kroppen och vinklar den försiktigt mot dig. Om din hund föredrar att ligga ner, rulla den på ryggen eller sidan för att hålla sin tass upp och vänd mot dig. Om det är på sin sida och kommer inte att stanna på ryggen, vinkla tassen försiktigt mot dig. Ge din hund mycket beröm om den samarbetar!
  • Ta inte med våld och håll din hund. Om det blir oroligt eller motstår när du försöker hålla sin tass, arbeta upp till det långsamt. Först röra din hund på en del av benet som det är bekvämt med, sedan gradvis arbeta dig närmare sin tass. Beröm din hund när den accepterar din beröring. Det borde bli van vid att ha sina tassar som hanteras över tiden.
  • Gör bakfötterna först. Din hund kan nypa på dig om du börjar med de främre tassarna och det är inte i humör för vissa grooming, men det kommer troligen att slappna av när du kommer till de främre tassarna om du börjar i ryggen.
  • Om din hund älskar mage gnuggar, anländer en vän för att ge din pup några mjuka pats medan du trimer är ett bra sätt att hålla det fortfarande.
  • Dricks: Din hund är mycket sannolikt att ligga eller stå upp flera gånger medan du gör det, så du kan behöva justera ditt grepp flera gånger under hårets trimning. Dra alltid din sax eller klippare bort från hunden medan den flyttas för att undvika att oavsiktligt klippa den.

  • Bild med titeln Cut Dog Paw Hair Steg 3
    3. Lyft håret upp med en liten, mjukbräckt kam. Få en liten, mjukborstborste eller kam designad för hundens grooming. Håll tassen stadigt och borsta håret mellan tassplattorna bort från fotens mitt för att lyfta upp det. På toppen av foten, sprida tårna ut för hand och borsta håret upp mot fotleden. Lyfter håret gör det mycket lättare att skära något mattat hår eller klumpar av päls som gömmer sig mellan dynorna och tårna.
  • Ju mindre kammen, desto lättare kommer det att vara. På djuraffären, leta efter kammar avsedda för små hundar med fina kappor. Dessa tenderar att vara det bästa alternativet när det gäller att kamma upp paw-håret.
  • Bild med titeln Cut Dog Paw Hair Steg 4
    4. Skär håret mellan tassplattorna med små, rundtips sax. Ta lite små, rundtorkade saxar avsedda för hundens grooming. Trim försiktigt håret som sticker ut förbi tassplattorna. Börja i mitten av foten och arbeta bladen mellan varje tassplatta för att skära överflödet. Arbeta långsamt och använd din fria hand för att sprida tassplattorna borta från håret som du trimmer.
  • Professionella groomers brukar använda elklippare för att trimma håret mellan dynorna, men det är mycket lättare att använda sax om du gör det själv. Den breda kamen på spetsen av en rakapparat är ganska svår att navigera runt kuddarna om du inte har någon erfarenhet.
  • Varning: Ta din tid medan du gör det här. Det är oerhört viktigt att du inte skär en hunds PAW-kuddar. Om du gör det, ta din hund till veterinären så snart som möjligt. Ett snitt eller klippt på en tassplatta kan leda till en infektion.

  • Bild med titeln Cut Dog Paw Hair Steg 5
    5. Trim håret tillbaka tills det är spola med tassens dynor. Fortsätt klippa håret mellan tassplattorna. Trim det exponerade håret bakom tillräckligt långt så att pälsen mellan dynorna sitter spolar med ytan av tassplattorna. Det är viktigt att du inte tar bort hela pälsen eftersom det skyddar hundens hud när den går.
  • Du kan berätta om håret mellan sina dynor skärs tillräckligt långt genom att köra fingret försiktigt över ytan pasten. Du kommer att kunna känna om pälsen slutar i samma höjd som tassplattorna.
  • Bild med titeln Cut Dog Paw Hair Steg 6
    6. Lyft håret runt utsidan av kuddarna för att trimma tillbaka det. Lyft pälsen som omger den yttre sidan av tassplattorna, antingen för hand eller med din kam. Trim håret tillbaka med din sax så att pälsen inte sticker ut förbi kanterna på din hunds tassar. Arbeta i en riktning från ett hörn av hälen, runt naglarna och tillbaka till den andra sidan av hälen för att se till att du trimmer hela kanten av foten.
  • Bild med titeln Cut Dog Paw Hair Steg 7
    7. Ta bort mattor, knutar och tanglar genom att borsta eller skära av dem. Om du hittar några klumpar, mattor eller trassig päls, försök först borsta problemområdet 3-4 gånger. Om du kan ta bort problemet med din kam, klippa håret tillbaka detsamma som resten av tassen. Om problemet inte kan kammas ut, skära den problematiska pälsen helt med din sax eller en liten uppsättning elektriska clippers. För att använda klipparna, sätt på dem, sätt dem till den lägsta effektinställningen och borsta försiktigt pälsen du vill klippa med klipparens platta kant.
  • Mats och tangles är särskilt problematiska när de är mellan PAW-kuddarna eftersom de tenderar att orsaka smärta när de blir för stora.
  • Det är bättre att använda en elektrisk clipper för särskilt svåra mattor. Att skära en riktigt tuff mat med sax kan irritera din hunds hud när bladen druckar håret ur huden.
  • Del 2 av 2:
    Ta bort håret från tårna
    1. Bild med titeln Cut Dog Paw Hair Steg 8
    1. Använd din sax för att trimma håret på toppen av fötterna. Vänd hundens tass över för att nå till toppen av sin fot. Använd en mjukt borstad borste eller liten kam för att borsta håret ovanpå tassen upp. Sprid tårna ut genom att trycka försiktigt på den främre halvan av mittpottkudden och borsta det här håret också. Trim håret mellan din hunds tår med hjälp av din sax. Om det finns mycket hår ovanpå tassen, skriv det tillbaka till önskad längd tills det är enhetligt.
    • Du har mycket mer frihet när det gäller längden på pälsen ovanpå foten. Om det inte är extremt kallt, kan du i princip skära den här pälsen för att vara vilken längd du vill ha. Generellt sett bör pälsen på fötterna vara enhetliga med resten av pälsen på hundens ben.
  • Bild med titeln Cut Dog Paw Hair Steg 9
    2. Ta bort eventuella lösa hår som sticker ut från tassarna. Inspektera hundens tass noga och leta efter några enskilda hår som du kanske har missat. Incheckning mellan tassplattorna igen, sprida tånen och inspektera kanterna som omger foten. Skär några lösa hår med din sax.
  • Bild med titeln Cut Dog Paw Hair Steg 10
    3
    Trim din hunds naglar Efter att ha klippt tasshåret om det behövs. Eftersom du redan hanterar dina popps fötter, är det nu den perfekta att skära hundens naglar om de behöver trimmas. Ta tag i några hundsäkra nagelklippare och trimma tillbaka fronten /4 i (0.64 cm) av den första nageln. Bara trimma spetsens spets för att undvika att skära in i nerverna och blodkärlen inuti hundens tånagel. Upprepa denna process för alla andra nagel på tassen.
  • Det är bäst om du skär spetsen på spiken i en 45 ° vinkel mot baksidan av tassen. Detta kommer dramatiskt att minska oddsen som du skär ner nerven inuti varje spik.
  • Du behöver verkligen bara tråkigt spetsen av spiken. Hundar har nerver och blodkärl som löper genom mitten av deras tånaglar och det är viktigt att du inte skadar dem.
  • Var extra försiktig när du skär din hunds bakspikar, eftersom det kan vara mycket svårt att se det snabba (bunten av nerver och blodkärl) i de bakre naglarna. Om du har några tvivel, ta din hund till en veterinär eller groomer för en trim, eller bara fila naglarna ner med en Emery Board.
  • Varning: Om en spik börjar blödning, doppa hundens tass i lite bakpulver eller majsstärkelse. Detta kommer att hjälpa till att stoppa blödningen. Om blodet inte stannar, linda tånen i gasbindan och sätt en hundstövel på foten. Om blodet fortsätter att flyta efter 3-5 minuter, ta din hund till veterinären.

  • Bild med titeln Cut Dog Paw Hair Steg 11
    4. Upprepa denna process på de andra 3 tassarna. När du har trimmat håret och klippt naglarna på den första foten, upprepa dessa steg på den andra bakpoten. När bakpottarna är färdiga, gör det här på de 2 främre tassarna.
  • Tips

    Några korthåriga raser behöver nästan aldrig sitt tass hår trimmad. Du behöver bara göra det om pälsen börjar klibbar förbi tassplattorna.
  • Om du kan få din hund professionellt preparerad, är det det bästa sättet att få din hunds fötter trimmade. Hundar tenderar att rycka sina ben runt om någon håller sina fötter, vilket gör att trimma tassarna typ av riskabelt - en professionell groomer kommer inte att ha något problem med att hantera tasspälsen, men!
  • Pälsen på en hunds tass tenderar att vara mycket bra, och rengöring av röra upp kan vara typ av smärta. Lägg en stor handduk ner under din hund för att säkerställa att rengöring är en bris.
  • Du kan trimma din hunds tassar var som helst i ditt hem, men det är bäst att göra det i ett område som din hund trivs med att hänga och nappa för att hålla dem i ett positivt humör.
  • Ta en väska med din hunds favorit godis och använd en lugn ton för att lugna din hund och hålla den lugn. Ge din hund en behandling och en verbal belöning för varje 2-3 minuter av gott beteende medan du skär sin tasspäls. Detta kommer att uppmuntra din hund att slappna av medan du hanterar sina känsliga och känsliga fötter.
  • Detta är särskilt viktigt i början av denna process när du får din hund i position på handduken för att komma åt fötterna. Om din hund är välutbildad, dubbel upp på godis efter användning av kommandot "Lie Down" eller "Paw" för att få det i läge.
  • Varningar

    För hundar med känsliga fötter eller valpar som motstår grooming, är det mycket säkrare att ha tasspälsen trimmad av en professionell. Groomers används för att arbeta med svåra hundar och skära en tassplatta kan leda till allvarliga infektioner och medicinska problem.

    Saker du behöver

    • Handduk
    • Hundgodis
    • Hundsäker sax
    • Dog-Safe Nail Trimmer
    • Elklippare
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande