Hur man skickar en hunds naglar

Medan Claw Care är en väsentlig aspekt av hundens grooming, några pooches som att ha sina naglar trimmade. Många husägare använder clippers, men manuella och kraftfiler är bra alternativ, Eftersom de sänker risken för att skära nagelns känsliga snabba. Oavsett det verktyg du använder är tricket att gradvis presentera din hund för att trimma. Erbjuder massor av beröm och godis för att lära din pup att grooming är en bra sak, fil 1 eller 2 naglar i taget och ge det en paus om det blir stressat.

Steg

Metod 1 av 3:
Arkivera din hunds naglar manuellt
  1. Bild med titeln fil en hund
1. Håll en tungmetallspik fil I din dominerande hand. Investera i en metallspikfil, som är strängare än en Emery Board. Håll filen, och få din hund sitta eller ligga ner eller stå och, om nödvändigt drapa försiktigt din överkropp över din hund för att hålla den fortfarande.
  • Du kan köpa en metallspikfil på en djuraffär eller apotek - du behöver inte använda en specifikt märkt för husdjur. Grova Emery Boards arbetar i en nypa, men de kommer att slita ut snabbt, speciellt om du har en större ras.
  • Att arkivera en hunds naglar manuellt är tidskrävande om du gör det som ett alternativ till att använda Clippers. Om du gör klämma Din hunds naglar, du kan använda en fil för att släta över grova kanter efter klippning.
  • Bild med titeln fil en hund
    2. Ta tag i en tass och separera tårna. Håll din hunds tass fast med din icke-dominerande hand. Sprid tårna och, om den har en lång kappa, håll försiktigt tillbaka päls så att du kan komma åt naglarna.
  • Medan du är på det, kolla tassarna och tassplattorna för skräp, fästingar och tecken på skada. Om det behövs, ta bort eventuella skräp eller ticks, eller tenderar att sår.
  • Bild med titeln fil en hund
    3. File spetsen på en spik tills den är även med din hunds paw pads medan den står. Låt din hund veta att det gör ett bra jobb när du börjar gnugga spetsen av en spik med filen. Göra ca 10 till 15 pass i samma riktning för att fila nagelbiten med bit. Periodiskt, lägg ner filen och ge din hund en behandling för att hålla det lugnt.
  • Syfte till att fila en spik tills den är även med hundens tassplattor medan din hund står på marken. På rätt längd bör du inte kunna höra naglarna som knackar när din hund går. Du bör också kunna glida en bit papper mellan dina hundar och marken medan din hund står.
  • Det är osannolikt att du kommer att slå snabbt med en manuell fil, men du bör fortfarande sluta arkivera när du når nagelsens kurva eller se en gråaktig oval i den arkiverade ytan.
  • Bild med titeln fil en hund
    4. Arbeta på 1 eller 2 naglar per arkivering. Det kommer sannolikt att ta flera sessioner att avsluta 1 tass, speciellt om du använder en fil som ett alternativ till klippning. Fil ett par naglar i taget, och var noga med att ge din hund en paus om det blir för stressat.
  • Hundar tolererar vanligtvis arkivering bättre än klippare och slipmaskiner, så det kan bli en del av din bindningsrutin. Håll din hund och lämna några naglar under dina kram sessioner.
  • File din hunds naglar regelbundet för att hålla dem korta - processen tar längre tid om du låter naglarna växa för länge.
  • Dricks: Trottoar och andra betongytor är naturliga nagelfiler, och din hunds naglar behöver inte trimning så ofta om du regelbundet tar det för långa promenader.

    Metod 2 av 3:
    Använda en nagelkvarn
    1. Bild med titeln fil en hund
    1. Träna din hund för att vara bekväm med kvarnens ljud. Erbjuda godis som du låter din hund se och sniffa kvarnen. Sätt sedan på den, erbjuda försäkran och ge din hund en stadig ström av godis medan kvarnen buzzes. Stäng av kvarnen efter 10 eller 15 sekunder och sluta ge din hund godis.
    • Erbjuda godis medan kvarnen buzzes lär din hund att associera ljudet med belöningar. När du övar håller du slipsen på för gradvis längre tid.
    • När din hund konsekvent är lugn med kvarnen påslagen, försök hålla verktyget nära sin tass. Kom ihåg att ge det godis medan kvarnen surrar.
    • Du kan hitta nagelgrinders online och på husdjursaffärer. Små, batteridrivna slipmaskiner gör mindre buller än tunga verktyg och kan vara mer tolerabelt för din hund.
  • Bild med titeln fil en hund
    2. Håll din hunds tassar och sprida tårna. Efter att ha fått din hund som används till ljudet, håll kvarnen i din dominerande hand och ta tag i en tass med din andra hand. Separera noggrant tårna och, om det har en lång kappa, håll tillbaka sin päls. Vid behov, begränsa försiktigt din hund med din överkropp.

    Dricks: För att förhindra päls från att bli fångad i kvarnen som det spinner, försök att trycka en spik genom ett litet hål skär i en gammal socka eller pantyhose. Tyget kommer att hålla pälsen ur vägen så att du säkert kan komma åt spiken.

  • Bild med titeln fil en hund
    3. Tryck på kvarnen lätt mot nageln i 2 eller 3 sekunder åt gången. Slå på kvarnen och håll tassen ordentligt som du lätt gnuggar spetsen av en spik. Tryck inte hårt och håll verktyget till spiken i bara några sekunder. Vibrationen kommer troligen att spöka din hund, så erbjuda försäkran och var noga med att ha godis.
  • Bit för bit, passera kvarnen över spiken i samma riktning tills den spolas med hundens tassplattor. De borde vara tillräckligt korta så att du inte hört när din hund går. Beroende på kvarnens ström och nagelslängden tar det minst 2 eller 3 pass.
  • Om möjligt, ha ett hjälpare erbjudande, medan du slipar dina valpens naglar. Gradvis fil lager av spetsen, och slipa inte förbi där spiken börjar kurva.
  • Bild med titeln fil en hund
    4. Se till att kvarn inte överhettas på grund av friktion. Lätt håller kvarnen till spiken i 2 till 3 sekunder i taget hjälper till att förhindra att det överhettas. Ändå bör du testa det regelbundet för att se till att det är coolt till beröringen. Slå av det, låt Tips sluta snurra och tryck sedan på det snabbt till baksidan av din hand.
  • Om det känns varmt, sluta lämna in hundens naglar och låt kvarnen cool. Kontrollera din hunds spik och håll en cool, fuktig trasa över den om det känns varmt.
  • Bild med titeln fil en hund
    5. Undvik att slipa in i nagelns snabba. Det är svårare att slå snabbt med en kvarn, men du behöver fortfarande använda försiktighet. Om din hund har lätta naglar, sluta slipa innan du når det rosa, ogenomskinliga området vid nagelns botten. Du kan inte se det snabba om din hund har svarta naglar, så sluta trimning när du ser en gråaktig oval i den snittiga ytan.
  • Det snabba är ett nätverk av blodkärl och nerver vid nagelns botten. Regelbundet trimning av hundens naglar kommer att få det snabba att återgå och göra nagelvård enklare.
  • Om du gör skära igenom, inte panik. Erbjuder din hundskydd och håll gasbind, styptiskt pulver eller majsstärkelse över såret i minst 2 minuter för att stoppa blödningen.
  • Bild med titeln fil en hund
    6. Försök att mala din hunds tassar varje vecka. Slipning är snabbare än manuellt arkivering, men det är fortfarande mer tidskrävande än att använda Clippers. Dessutom kan din hund bara tolerera ljudet och vibrationer som det gör i korta intervaller. Grind 1 eller 2 naglar per session, och försök att avsluta 1 tass per vecka.
  • Filing av hundens naglar kommer regelbundet att hjälpa dem att hålla dem korta. Om du låter naglarna växa, kommer slipningen att bli mer tråkig.
  • Metod 3 av 3:
    Få din hund brukade njuta av trimning
    1. Bild med titeln fil en hund
    1. Tryck på hundens tassar och klor för att få det att hanteras. Ta tag i din hunds tassar, tår och naglar innan du introducerar det till nageltrimmer. Hålla sina tassar, försiktigt separera tårna, massera sina tassplattor och försiktigt pressa naglarna. Som du gör det, erbjuda godis och mycket beröm så din hund lär sig att goda saker händer när du rör sina tassar.
    • Introducera din hund till spik trimning gradvis och, om möjligt, när det fortfarande är en valp. Det är klokt att träna när din hund är trött ute efter en snabb promenad eller speltid.
    • Vid vilken tidpunkt som helst i träning, ta en paus om din pooch blir stressad. Tecken på att din hund behöver utrymme inkluderar gäspning, tung panting, grumlande, yelping och skällande. Dessutom, se upp för side ögonblick - om din hund är lugn, bör du bara se lite av ögonens vita.
  • Bild med titeln fil en hund
    2. Erbjudande behandlar som du låter din hund se och sniffa nageltrimmeren. Introducera filen, clippers eller kvarn när din hund konsekvent tolererar att ha sina tassar hanteras. Håll inte trimmeren nära sina tassar just än. Istället låt det se och lukta verktyget du använder för att trimma naglarna.
  • Ge din hund sin favorit behandlar när du låter det se och sniffa trimmeren. Målet med denna gradvisa träningsprocess är att använda beröm och godis för att bilda en positiv förening med nagel trimning.
  • Röra din hunds tassar i några dagar, introducera trimmeren och arbeta dig upp för att faktiskt trimma naglarna kan tyckas tråkiga. Rushing processen kan dock göra spik trimning frustrerande för både dig och din hund.
  • Bild med titeln fil en hund
    3. Håll trimmeren gradvis närmare en spik. Efter att ha introducerat trimmeren, håll din hunds tass och ge den en behandling. Ta sedan långsamt trimmeren närmare sin tass. Erbjuda godis och gott om beröm tills din hund låter dig röra en spik med trimmeren.

    Typer av trimmare: Urklipp är billiga och populära, men klippning ökar risken för att klippa nagelns snabba och skada din hund. Nagelkärl eller strömfiler sänker risken för att skära den snabba, men de skapar ljud och vibrationer som stör vissa hundar. Manuella filer stör inte de flesta hundar, men handfilmering är tidskrävande.

  • Bild med titeln fil en hund
    4. Begränsa din hund försiktigt om den inte sitter stilla. Om din hund har en lugn disposition kan du kanske lära den att sitta eller ligga ner medan du trimmer naglarna. Om du har en liten ras kan du kanske hålla den i ditt knä medan du trimmer naglarna. För en squirmy hund eller stor ras, drapera dina armar och överkroppen över ditt husdjur bara tillräckligt för att förhindra att det är från att vinkla.
  • Håll trimmeren i din dominerande hand och din hunds tass å andra sidan. Använd din överkropp och armbågar för att hålla din hund fortfarande när du trimmer.
  • Medan du begränsar din hund kan vara nödvändig, gör ditt bästa för att använda godis och beröm för att skapa en positiv förening med nagellimning. Hantera din hund ungefär eller begränsa den utan att erbjuda godis och beröm kommer att lära den att frukta trimning.
  • Det är klokt att ha någon som din hund vet väl hjälpa dig, speciellt när du först börjar trimma hundens naglar.
  • Bild med titeln fil en hund
    5. Ge din hund godis och beröm när du trimmer 1 till 2 naglar per session. När din hund är pålitligt är avslappnad när du håller trimmeren till sina tassar, försök att trimma en spik. När du faktiskt börjar trimma hundens naglar, förvänta dig inte att slutföra jobbet allt på en gång. Mest troligt kommer du bara att kunna trimma 1 eller 2 naglar innan din hund blir för stressad.
  • Kom ihåg att erbjuda godis och beröm när du använder filen, klipparen eller kvarnen. Ta en paus om din hund börjar överdrivet växande, yelping, eller på annat sätt verkar för ängslig att fortsätta.
  • Tips

    Erbjuda pea-sized behandlar under träning för att hålla pupens vikt i kontroll. Friska godis, som bitar av morot eller äpple, är också bra alternativ.
  • Försök att göra spik trimning som stressfri som möjligt. Kom ihåg att du har mer lycka till med godis och beröm än att skrika eller hantera din hund ungefär.
  • Om du använder Clippers, trimma hundens naglar om en gång i månaden, eller när du hör klickar när den går.
  • Börja hålla din hunds tassar medan de är en valp så de blir vana vid att du plockar upp dem.
  • Varningar

    Om din hund inte tolererar spik trimning alls, ta den till en veterinär eller groomer för professionell vård. Låt inte bara naglar växa ut, eftersom övervuxna naglar kan orsaka hälsoproblem.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande