Hur man eliminerar tårfläckar på katter och hundar

Tear-fläckar är en vanlig förekomst hos många hundar och katter. De kännetecknas av crusty, mörk rödbrun missfärgning runt ett husdjurs ögon, nosparti och till och med tassar. Tårfläckar är svåra att utrota och frustrera till husdjursägare på grund av de negativa kosmetiska konsekvenserna. Tårfläckar kan också orsaka hudirritation, obehag för ditt husdjur, och till och med en skarp lukt. Du kan eliminera befintliga tårfläckar genom att torka bort fläckarna med vatten eller produkter som är utformade för att avlägsna tårfläckar. Du kan förhindra nya fläckar genom att göra ändringar i ditt husdjurs livsstil, som att byta matvanor. Av säkerhetsskäl, se till att alla produkter du använder är godkända av FDA.

Steg

Metod 1 av 3:
Minska befintliga tårfläckar
  1. Bild med titeln Eliminera tårfläckar på katter och hundar Steg 1
1. Torka ditt djurs ansikte med en fuktig trasa. Om du ser tårdroppar eller droppar ögon, torka dem helt enkelt med en fuktig trasa och kranvatten. När det fångas tillräckligt tidigt kan små tårfläckar lätt behandlas.
  • Ta en tyg fuktig och torka försiktigt pälsen runt ditt husdjurs ögon. Det finns inget behov av att lägga till tvål, speciellt om tårdropparna är mycket färska.
  • Var väldigt mild, men när du rengör runt ditt husdjurs ögon. Du vill inte få vatten eller kanterna på tyget i ögonen, eftersom det kan orsaka irritation.
  • Bild med titeln Eliminera tårfläckar på katter och hundar Steg 2
    2. Rådfråga din veterinär om en tårfärgborttagare. Tear Stain Removers kan användas för att hantera inbyggda tårfläckar. Även om dessa inte nödvändigtvis är en medicinsk oro kan de vara fula. I vissa fall kan crusty fläckar orsaka ögonirritation för hundar och katter. Du bör alltid prata med din veterinär om en säker riva fläckborttagare för ditt husdjur innan du köper en produkt på en djuraffär eller online.
  • Växtbaserade eller naturliga produkter kan vara säkrare på din katt eller hund än hårdare kommersiella produkter. Emellertid kan etiketter ibland vara vilseledande och a "naturlig" Produkten kan innehålla många syntetiska kemikalier. Därför är det viktigt att konsultera en veterinär.
  • Du kommer sannolikt inte att behöva ett recept för en riva fläckborttagare. Men din veterinär ska kunna ge dig en rekommendation för en kommersiell produkt att köpa. Din veterinär kontor kan till och med ha produkten i lager för dig.
  • Over-the-counter produkter är inte säkra på alla hundar. Små hundar kan särskilt påverkas negativt av produkter som säljs för att eliminera tårfläckar.
  • Gå över instruktionerna för användning noggrant med din veterinär, speciellt om ditt husdjur har en underliggande hälsofråga som kan påverka hur produkten tillämpas.
  • Bild med titeln Eliminera tårfläckar på katter och hundar Steg 3
    3. Jämför rekommenderade fläckborttagare. Se till att läsa recensioner av alla produkter du tittar på det löftet att ta bort tårfläckar. Du kan läsa recensioner online. Du kan också skriva namnen på olika produkter till en sökmotor. Vissa produkter är inte godkända FDA och har ett dåligt rykte för att orsaka ögonirritation och andra hälsoproblem hos katter och hundar.
  • För säkraste resultat, bara bläddra och jämför produkter som rekommenderas av din veterinär.
  • Bild med titeln Eliminera tårfläckar på katter och hundar Steg 4
    4. Prata med din veterinär om antibiotika. Hos hundar kan tårfläckar ibland orsakas av den överdrivna produktionen av molekyler som kallas porfyriner. Detta kan vara korrigerbart via antibiotika. Om din hund är benägen för överdrivna rivfläckar, prata med din veterinär om huruvida antibiotika kan hjälpa till. Välj inte en produkt utan veterinärövervakning.
  • Många antibiotika är endast tillgängliga som recept från din veterinär. Din veterinär kan inte juridiskt ordinera ett antibiotikum utan att först undersöka ditt husdjur.
  • Håll i åtanke Antibiotika har inte varit starkt kopplat till att minska tårfläckarna, men vissa människor har haft framgång med produkter som kallas doxycyklin, metronidazol och enrofloxacin.
  • Om din veterinär föreslår en av dessa produkter, använd den bara som din veterinär instruerar. Med lycka, det kommer att rensa upp riva fläckar på din hund. Men du kan behöva tillgripa andra metoder om antibiotika inte lyckas.
  • Bild med titeln Eliminera tårfläckar på katter och hundar Steg 5
    5. Fråga en groomer eller veterinär för att ta bort fläckarna. Om fläckarna är mycket dåliga och crusty, kan du se om du kan ta bort dem på veterinärens kontor. Din veterinär kan ha teknisk personal på sitt lag som kan ta bort tårfläckar. Du kan också ta din hund eller katt till en groomer att fråga om att avlägsna tårfläckar.
  • Förutom att ta bort redan befintliga fläckar, be Groomer eller Vet Tech att trimma håret runt ditt husdjurs ögon där rivfläckar och ögonskorpor tenderar att ackumuleras.
  • Metod 2 av 3:
    Förhindra nya tårfläckar
    1. Bild med titeln Eliminera tårfläckar på katter och hundar Steg 6
    1. Byt dina matskålar. Plastmatskålar kan orsaka ögonirritation på grund av små sprickor som bygger upp bakterier. Om du använder plastskålar, försök att byta ut dem för glas, rostfritt stål eller porslinskålar. Denna lilla tweak kan leda till färre tårfläckar i din hund eller katt.
  • Bild med titeln Eliminera tårfläckar på katter och hundar Steg 7
    2. Använd flaskvatten. Det höga mineralinnehållet i vissa kranvatten kan orsaka irritation hos katter och hundar, vilket leder till riva fläckar. Om ditt husdjur är benäget att riva fläckar, försök att byta från kranvatten till flaskvatten. Detta kan göra skillnad i utseendet på tårfläckar.
  • Om du har ett filtreringssystem som ett Brita-filter, försök använda det istället.
  • Bild med titeln Eliminera tårfläckar på katter och hundar Steg 8
    3. Ha longhaired hundar trimmade regelbundet. Longhaired hundar är särskilt benägna att riva fläckar, eftersom deras päls irriterar sina ögon. Långa hår runt ansiktet kan lätt borsta mot ögonen, vilket leder till rivning och irritation. Regelbunden trimning kan hjälpa till att bekämpa detta problem, så gör regelbundna möten med din groomer.
  • Om du inte har specialiserad träning i Pet Grooming är det inte tillrådligt att försöka trimma din hunds ansikte själv. När du trimmer nära en hunds ögon är det väldigt lätt att oavsiktligt klippa i din hunds ansikte eller ögon. Rådfråga alltid en professionell.
  • Bild med titeln Eliminera tårfläckar på katter och hundar Steg 9
    4. Prata med din veterinär om högkvalitativ mat. Även om det inte finns någon tydlig länk, kan en högkvalitativ diet förhindra hälsoproblem. Om andra medel inte har hjälpt med tårfläckar, ta ett samtal med din veterinär om ditt djurs nuvarande diet. De kan rekommendera att byta mattyper (i.e., byter från våt mat till torr mat) eller försöker ett mer näringsritt katt eller hundmat.
  • Växlar i matstyp bör vanligtvis göras gradvis för att undvika magirritation. Prata med en veterinär om hur man långsamt introducerar nya livsmedel till dina husdjur för att förhindra matsmältningsbesvär.
  • Metod 3 av 3:
    Håll dina husdjur säkra
    1. Bild med titeln Eliminera tårfläckar på katter och hundar Steg 10
    1. Se till att ditt husdjur inte har ett underliggande tillstånd. Tårfläckar är ofta godartade och mer av ett kosmetiskt problem än någonting seriöst. Men överdrivna tårfläckar kan peka på ett antal underliggande medicinska tillstånd. Om tårfläckar verkar vara överdrivna, gör ett möte med din veterinär för en undersökning.
    • I katter, ögonförhållanden, tårkanalblockager, allergier och bakterieinfektioner kan alla orsaka tårfläckar.
    • Hos hundar, ögoninfektion, ingrown ögonfransar, onormalt små tårkanaler och öroninfektioner kan alla orsaka tårfläckar.
  • Bild med titeln Eliminera tårfläckar på katter och hundar Steg 11
    2. Undvik vissa produkter. Vissa tårfärgavlägsnande produkter är inte godkända FDA och kan potentiellt orsaka problem. Det är därför det är så viktigt att prata om riva fläckborttagare med en veterinär. Undvik följande, till exempel:
  • Änglar ögon
  • Angels glöd
  • Husdjurs gnista
  • Brudgum
  • Hälsa glöd
  • Bild med titeln Eliminera tårfläckar på katter och hundar Steg 12
    3. Var försiktig när du rengör nära ett husdjurs öga. Det är en bra idé att få någon att begränsa ditt husdjur medan du städar nära ögonen, speciellt när du applicerar riva removers. Dessa är endast gjorda för extern användning och du vill inte få produkten i ditt husdjurs ögon. Gå så långsamt som möjligt och håll applikatorn långt ifrån ditt husdjurs ögon.
  • Om du får produkten i ditt husdjurs ögon, ring din veterinär eller numret på tårfärgbehållaren för vägledning.
  • Bild med titeln Eliminera tårfläckar på katter och hundar Steg 13
    4. Använd inte obehandlade metoder. Det finns många riva fläckavlägsnande metoder på marknaden som är unverified. Människor anger ofta hushållsprodukter, som växtbaserade produkter eller sminkborttagare, arbete på tårfläckar. Det finns ofta växtbaserade och naturliga kosttillskott som påstås hjälpa till med tårfläckar. Dessa metoder har emellertid inte bevisats effektiva och kan faktiskt vara skadliga.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande