Hur man fluffar din bichon frise

Bichon-stigor jämförs ofta med att gå bomullsbollar, eftersom de har en krökt dubbelrock som är mestadels vit, med skuggor av grädde eller aprikos runt öronen eller på deras kropp. Bichons är en bra ras för allergiker, eftersom deras hår växer tjockt och fullt men de skjuler inte. Som hundägare måste du borsta din Bichon Frise regelbundet och bada henne Minst en gång i månaden för att skapa en hälsosam, fluffig kappa. Att upprätthålla god grooming praxis på ett konsekvent sätt kommer att se till att din Bichon Frise ser henne fluffigaste varje dag.

Steg

Del 1 av 3:
Gör "fluff torkning" efter ett bad
  1. Bild med titeln Fluff din Bichon Frise Steg 1
1. Handduk torka din hund efter ett bad. När du har badat din Bichon Frise, vanligtvis gjort minst en gång i månaden eller två gånger i månaden om din hunds kappa tenderar att bli smutsig eller mattad, bör du använda en handduk för att torka din hund. Blott och tryck på handduken mot hennes kappa och undvik att gnugga sin päls med handduken eftersom det kan leda till tangles.
  • Se till att du använder handduken och kläm ut överskott av vatten på din hunds tassar och svans. Försök att gå av så mycket vatten som möjligt med handduken utan att gnugga hennes hår.
  • Bild med titeln Fluff din Bichon Frise Steg 2
    2. Applicera en höghastighetstorkare till din hunds hår. Använd inte en människa hårtork vid denna tidpunkt, eftersom det inte är tillräckligt kraftigt för att torka din hunds hår och kan bränna din hunds hud. Leta efter en höghastighetstorkare på din lokala djuraffär eller fråga din groomer att rekommendera ett varumärke. Det finns en mindre torktumlare som heter en Super Duck som du kan använda om du inte vill investera i en höghastighetstorkare.
  • Se till att du, som du torkar din hunds hår, håller du munstycket väldigt nära hennes hår, mot hennes hud. Torken ska vara på en låg inställning, eftersom du inte vill bränna din hunds hår eller hud.
  • Håll din hunds näsa ner och torka din hunds ansikte och huvudet, håll munstycket nära hennes hud och flytta in och ut med torken. Var försiktig med din hunds ögon och mun när du torkar hennes ansikte. Rikt inte luftflödet direkt i hundens öronhål eller hennes ögon.
  • Arbeta dig tillbaka från din hunds ansikte, torkar ett område i taget. Detta kommer att räta ut din hunds kappa och skapa en "pulverpuff" look. Försök att torka så mycket vatten från hennes hår så att hennes kappa är separerad och torr till hennes hud. Glöm inte att torka toppen och botten av hennes tassar, liksom.
  • Försök hålla torken i en hand och en borste i en annan. Arbeta i små sektioner, med borsten för att fluga pälsen som den torkar. Gå vidare till nästa avsnitt.
  • Om din hunds hår börjar torka på egen hand innan du kan applicera höghastighetstorkaren, använd en liten sprayflaska vatten för att spritz det torkade området innan du torkar det. Detta kommer att se till att det torkar fluffigt, snarare än platt.
  • Bild med titeln Fluff din Bichon Frise Steg 3
    3. Använd en slickerborste eller en stiftborste. Dessa borstar finns på din lokala djuraffär och är bra för att borsta din Bichon Frise utan att skada hennes hår. Leta efter en slickerborste med en gummibas och ett mjukt tråd. Undvik slickerborstar med hårda ledningar som de kan skada din hund.
  • När din hund har torkats med en höghastighetstorkare kan du avsluta hennes fluffiga utseende genom att ge din hund en pensel med slickerborsten och en handtorkare.
  • Sätt handtorkaren på en medelvärme och flytta den alltid längs din hunds kropp när du torkar henne. Att hålla den på samma plats kan orsaka att den platsen blir för varm för din hunds komfortnivå och kan leda till bränt hår eller hud.
  • Håll den slättborste i din andra hand och flytta den i snabba, ljusstrålar när du flyttar handtorkaren längs din hunds hår. Se till att du borstar din hunds hår upp och ut som det här kommer att ge håret mer kropp och fluff. Det kommer också att ta bort några krullar i hennes hår, vilket ger henne ett jämnt, rakt utseende.
  • Använd Slicker-borsten över din hunds kropp, flyttar från botten av hennes kropp, inklusive hennes fötter och tassar, till hennes huvud och ansikte. När du kommer till din hunds ansikte, håll handtorkaren längre bort från hennes ansikte och flytta det runt så att luften inte blåser direkt på ögonen eller näsan. Använd den slillar borsten under huvudet, på hakan och hennes öron, men använd det inte på håret runt ögonen eller näsan.
  • Bild med titeln Fluff din Bichon Frise Steg 4
    4. Applicera stålkammen för att avsluta det fluffiga utseendet. Flytta kammen upp och ut, börja med hundens huvud, för att ge henne en sista fluff. Ägare som gör ett solidt jobb på att borsta och torka sin hunds hår kommer sannolikt inte att ha några problem med att kamma ut sin hunds hår.
  • Kammen ska gå hela vägen genom din hunds hår, kamma in och ut så håret är fluffigt och fullt av kropp. Du kan växla mellan den slättborste och kammen för att se till att hundens hår är fullt kammade och fluffiga.
  • Om du stöter på några tanglar eller mattor, använd kammen för att försiktigt välja bort mattorna, istället för att dra på dem. Lyft kammen in och ut ur hundens hår för att bryta upp mattan med en mild piskning, arbeta noggrant i sektioner så att du inte drar på din hunds hår.
  • Del 2 av 3:
    Borsta din Bichon Frize Daily
    1. Bild med titeln Fluff din Bichon Frise Steg 5
    1. Ge din hund en borste minst en gång om dagen. Borsta din hund en gång om dagen kommer att se till att hennes hår blir hälsosamt och fluffigt fram till hennes nästa bad. Du bör använda en slicker borste samt en stålkam för att ge din hunds hår en bra, grundlig borste. Coat Care är viktigt för Bichon Frise, eftersom deras rockar kräver stor uppmärksamhet att hålla sig ren och full.
    • Borsta din hunds hår dagligen kommer också att ta bort det gamla håret och låta det nya håret växa ordentligt. Grooming din hund efter ett bad kommer också att bli mycket lättare om du behåller ett dagligt borstningsschema.
  • Bild med titeln Fluff din Bichon Frise Steg 6
    2. Använd en hydrerande spray på sin kappa före borstning. Borsta en torr päls kommer att få kappan att bryta och irritera hundens hår och hud. Använd en hydrerande spray, som finns på din lokala djuraffär och ge din hunds kappa en snabbspray innan du börjar borsta.
  • Bild med titeln Fluff din Bichon Frise Steg 7
    3. Borsta upp och ut för ett fluffigt utseende. Använd den slillar borsten först, rör sig upp och ut från din hunds hud, för att hålla ett fluffigt utseende. Arbeta i sektioner, flytta från din hunds botten till huvudet. Om något hår torkar innan du borstar det, använd hydrerande spray för att blöta den något igen.
  • Håll din hunds huvud genom att placera tummen på näsan när du borstar huvudet. Undvik att borsta för hårt runt öronen, ögonen och munen.
  • Bild med titeln Fluff din Bichon Frise Steg 8
    4. Applicera en stålkam i slutet av borstningssessionen. När du har gett din hund en pensel med slickerborsten, använd en stålkam för att ge din hunds hår extra fluff. Kamma ut och upp med snabba slag, flyttar från din hunds botten till hennes ansikte.
  • Om du stöter på några tangles eller mattor kan du använda en detangling spray på området för att lossa håret. Välj alltid på tanglarna, istället för att dra.
  • Del 3 av 3:
    Grooming din Bichon Frise
    1. Bild med titeln Fluff din Bichon Frise Steg 9
    1. Använd professionella grooming verktyg. Många Bichon Frise-ägare tar med sig sin hund till en groomer vart femte till sex veckor för en professionell bad- och grooming-session. Om du försöker minska dina vårdkostnader eller letar efter ett sätt att försöka trimma ditt Bichons hår för ett fluffigare utseende, bör du alltid använda professionella groomingverktyg för att få det gjort rätt. Du kan hitta många av dessa leveranser online eller på ett professionellt husdjursmarkeringsföretag. Att bringa din Bichon, behöver du:
    • En professionell elektrisk hårklippare som kan passa flera bladstorlekar gjorda för djur.
    • Blad: Du behöver hoppa över tandblad, som är gjorda för att skära och trimma din hunds kropp. De borde inte användas på din hunds ansikte, öron eller könsorgan. Leta efter blad i # 4, # 5, och # 7. Bladet # 7 kommer att ge närmaste klippa, men du borde ha flera blad för att ge dig lite utrymme för att justera trimmen och klippet av din hunds hår. Tänk på Ju högre antalet på bladet, desto närmare skäret kommer att vara på din hunds hår.
    • Blade Wash: Detta är en speciell tvättning för att rengöra dina blad efter användning. Håll dina knivar i gott skick genom att dammsuga bort något hår på knivarna och tvätta dem i bladtvätt efter en grooming-session.
    • Snap på kammar: Dessa kamar snap över knivarna för att ge din hund ett trevligt fluffigt utseende. De är billiga och kommer i flera olika storlekar. Vanligtvis när du beställer dina blad, kommer det att bli snap på kamer som finns med knivarna. För en fluffig, full look, använd en snäpp på kam över # 40 eller # 30 bladet.
    • Cool Lube: Du kan hitta den här produkten på din lokala djuraffär. Cool smörj är utmärkt för att kyla ner heta knivar på din klippare när du grooms din hund.
    • Saxar i rostfritt stål: Leta efter högkvalitativa saxar på din lokala djuraffär eller på ett hårförbandsföretag. Saxen ska känna sig solida och bekväma i handen när du skär.
    • Ett groomingbord: Om du brinner din hund hemma efter hennes månatliga bad, kanske du redan äger ett groomingbord. Du kan hitta grooming tabeller på din lokala husdjursförbåda eller du kan göra ditt eget groomingbord. Bordet ska vara tillräckligt stort och tillräckligt länge för din hund att passa på bekvämt och ha en grooming arm och en näsa för att hålla din hund på plats när du brudar henne.
  • Bild med titeln Fluff din Bichon Frise Steg 10
    2. Använd # 4 eller # 5 bladet för att till och med ut din hunds hår. Fäst # 4 eller # 5 bladet till klipparna. Sedan fäst snäppen på kammen till bladet. Gör ett första pass över din hunds hår för att klippa något långt hår. Detta ger dig en jämn yta av hår att arbeta med när du trimmer din hunds hår för att fluga upp det.
  • Placera på fingret på basen av din hunds skalle och börja med klippa under ditt finger så att du inte klipper något huvudhår. Fortsätt från basen av din hunds skalle och lägga bladet platt mot din hunds kappa. Peka inte på bladets tänder, eftersom de är väldigt skarpa och undvik att trycka ner hårt på klipparna.
  • Bild med titeln Fluff din Bichon Frise Steg 11
    3. Arbeta från din hunds huvud till hennes svans. Applicera ett lätttryck när du flyttar från basen av din hunds skalle till basen av hennes svans. Arbeta i långa, flytande rörelser och försök att inte klippa några inches och sedan sluta. Detta kommer att skapa åsar i din hunds hår, i motsats till en trevlig jämn yta av hår. Flytta klipparen en lång stroke åt gången och börja i ett annat område bredvid det område du just avslutat. Överlappa varje område när du klipper.
  • Var försiktig när du kommer till din hunds ribbbur. Klipp försiktigt på detta område, eftersom det kan vara mycket känsligt och ta hand om när du kommer till tuck upp. Tuck up är där framsidan av din hunds bakben möter sin kropp. Det finns tunn hud i det hopfällda området som kan fångas i bladtänderna så arbeta mycket noga och tillämpa mycket lite tryck på klipparna i dessa områden.
  • Bild med titeln Fluff din Bichon Frise Steg 12
    4. Klippa din hunds bakben. Bild din hunds ben som har fyra sidor och var försiktig när du klipper baksidan av din hunds bakben. Du måste klippa varje sida av din hunds ben, liksom toppen av din hunds fötter. Du kan sedan flytta från basen av din hunds öra till hennes axel och ner på benets framsida på båda sidor.
  • Se till att du också klipper från din hunds Adams äpple till slutet av hennes bröstkorg. Du måste lyfta hundens ben för att komma till några svårt att nå områden. Men använd inte klipparna på hennes könsorgan.
  • När du är klar med att göra ett fullständigt pass med klipparna, spraya bladet med coolt smörj för att kyla av det.
  • Bild med titeln Fluff din Bichon Frise Steg 13
    5. Använd en slickerborste med klipparna på ditt andra pass. Att använda Slicker Brush kommer att ge din hunds kappa en slät yta med en fluffig konsistens. Se till att du borstar din hunds hår mot leken av hennes päls när du klämmer igen över hennes hår. Fortsätt att klippa, borsta sedan håret mot lakan, klippet och borsta igen tills det inte finns något hår som kan klippas av. Din hunds hår bör fortsätta att bli mer fluffig och full som du klipper och borstar henne.
  • Klippa din hunds hår på det andra passet kommer att göra hennes hår att dyka upp en liten hackig. Fixa detta med hjälp av en stålkam för att kamma håret upp och ut över hela hennes kropp, förutom hennes ansikte. Använd saxen lätt över hennes kappa till jämnt håret. Stå tillbaka och titta på din hund vid denna tidpunkt. Om du märker något ojämnt hår, sax det, så det finns inga stridiga hår och din hund har ett trevligt, även fluffigt utseende.
  • Tips

    Om din hund är nervös om hårtork, sätt torken på lågt. Börja med sina bakben först, sedan arbeta dig upp till hundens framsida.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande