Hur man blöja din hund med engångsdjur blöjor

Hundar gör ett underbart tillskott till din familj, men de kan ibland ha problem med inkontinens, urinmarkering eller spotting, som när en kvinna går i värme. I stället för att begränsa din pup till ett visst område i ditt hem eller flytta dem utanför, försök engångsdödsblöjor för att få minimera röra. När du har hittat en produkt som passar din hund säkert, är allt du behöver göra, ändra blöjan när det är smutsigt!

Steg

Metod 1 av 3:
Sätta på blöjan
  1. Bild med titeln blöja din hund med engångsdjur blöjor Steg 1
1. Vänta tills hunden är avslappnad och bekväm. Innan du försöker sätta en blöja på din hund, speciellt för första gången, vill du skapa en lugn miljö. Prata med din hund i en lugnande röst, och vänta tills det verkar lugnt innan du ens startar blöjprocessen. På det sättet kommer det att bli mer benägna att se detta som ett positivt möte, vilket gör det lättare att lägga på blöjor i framtiden.
  • Om din hund är motiverad av godis kanske du vill ha lite till hands för att belöna din hund för att sitta eller stanna lugnt medan du lägger på blöjan.
  • Bild med titeln blöja din hund med engångsdjur blöjor Steg 2
    2. Rengör hundens bakkvartsmål med en torka eller fuktig trasa. Innan du blöja din hund, rengör pälsen runt sina bakkvarter, bakben och ljumsk. Du kan använda en baby-torka, en hundvänlig torka, eller till och med bara en fuktig tvättduk.
  • Om du täcker urin eller avföring med en blöja och lämna den där kan det leda till allvarlig hudirritation eller till och med infektioner för din valp.
  • Bild med titeln blöja din hund med disponibla hundblöjor Steg 3
    3. Dra hundens svans genom hålet i blöjan. Ta försiktigt din hunds svans och glida hålet i blöjan över slutet av sin svans. Om din hund inte brukar ha sin svans hanteras, kan det motstå detta först, men vänta tålmodigt tills hunden lugnar ner, försök igen. Tryck blöjan hela vägen ner tills hålet är runt hundens svans.
  • Om din hund har en speciellt fluffig svans och hålet är inte tillräckligt stort, kan du bredda hålet med sax. Men kom ihåg att hålet behöver passa snyggt runt basen av svansen.
  • Dricks: Även om hundblöjor ger dig den bästa passformen, om du behöver något att arbeta I en nypa, försök klippa ett hål i en blöja i baby. Sedan, vrid blöjan upp och ner, Så den del som täcker barnets botten är nära hundens mage, och sidan som täcker barnets framsida går över hundens rygg.

  • Bild med titeln blöja din hund med disponibla hundblöjor Steg 4
    4. Vik blöjan säkert runt hundens midja. Blöjans exakta passform kan bero på det märke du använder, men i allmänhet ser du en längre sida som kommer att slinga ner under hundens botten och mage och en kortare sida som vilar på hundens rygg. Dra de två sidorna tätt ihop.
  • Den nedre halvan av blöjan ska överlappa den övre halvan för att förhindra läckage.
  • Bild med titeln blöja din hund med disponibla hundblöjor Steg 5
    5. Fäst kardborreflikarna uppåt på baksidan. Till skillnad från babyblöjor, som är säkra på framsidan, släpas blöjor vanligtvis i ryggen. Dra ut flikarna och tryck sedan på kardborrsidan mot motsvarande remsa på blöjans baksida. Blöjan ska passa säkert, men inte för hårt.
  • Du borde kunna glida 2 fingrar under blöjan bekvämt.
  • Läs tillverkarens instruktioner för specifika instruktioner om hur du ansluter kardborreflikarna.
  • Bild med titeln blöja din hund med disponibla hundblöjor Steg 6
    6. Ändra blöjan varje gång hunden markerar den. För att hålla din hund ren och frisk, kolla blöjan var 1-2 timmar och ändra den när du märker att hunden har smutsat den. För att ändra det, dra på fliken Velcro tills de lossnar och ta bort och kassera blöjan. Rengör din hund med en torka eller en fuktig trasa innan du byter blöjan.
  • Att lämna din hund i en våt eller smutsig blöja för länge kan orsaka allvarliga problem med huden och pälsen, inklusive ett smärtsamt utslag som heter Urine Scald. Under långa perioder kan hunden till och med uppleva allvarliga hud- eller urininfektioner.
  • Skydda din hälsa genom att ha handskar när du ändrar din hunds blöja. Om du inte vill bära handskar, se till att du noggrant tvätta händerna med tvål och varmt vatten när du är klar.
  • Bild med titeln blöja din hund med engångsdjur blöjor Steg 7
    7. Använd en absorberande kudde inuti ett mageband för en manlig hund. Om du använder ett magband på grund av en manlig hunds urininkontinens, lägg ut bandet platt på ett bord eller en annan yta. Sedan sätt in en absorberande kudde, som en Maxi-kudde, i bandet och rembandet runt din hunds midja så att hans manliga delar är täckta.
  • Behandla kudden på samma sätt som du skulle någon annan engångsblöja. Ändra det regelbundet för att förhindra urinskald, vilket liknar en blöjutslag på en bebis. Om magbandet blir vått eller smutsigt, tvätta det enligt tillverkarens instruktioner.
  • Kontrollera regelbundet hundens mage precis framför dess mantel för urinskjutning. Om du behöver, applicera en barriärkräm för att skydda huden.
  • Metod 2 av 3:
    Hålla blöjan på plats
    1. Bild med titeln blöja din hund med disponibla hundblöjor Steg 8
    1. Lägg till flyttbara suspenderremmar om du behöver extra säkerhet. Vissa hundar har problem med att hålla sina doggy blöjor på. Ett alternativ att hjälpa till att motverka detta är att klippremmar på framsidan av blöjan, nära hundens mage. Criss-korsa banden över hundens bröstkorg, ta dem tillbaka över hundens rygg och klipp dem på blöjans baksida.
    • Du kan också använda blöjapinnar för att fästa blöjan till en mjuk sele. Använd dock inte regelbundna säkerhetsnålar, eftersom de kan glida och skada din hund.

    Dricks: Hundar med en kort svans, stubbiga ben, eller en kort kappa kan särskilt få problem med att hålla en blöja på. Detta händer eftersom benen, svansen och pälsen hjälper till att hålla blöjan på plats.

  • Bild med titeln blöja din hund med disponibla hundblöjor Steg 9
    2. Använd ett tvättbart lock om du behöver hjälp med att förhindra läckage. Tvättbara blöjor är vanligtvis gjorda av ett vattenbeständigt material, och de glider bara över blöjan som underkläder. Förutom att hjälpa till att hålla blöjan på plats, hjälper dessa täcken också att skydda mot eventuella läckor om blöjan skiftar medan hunden bär den.
  • Detta är särskilt användbart om din hund tenderar att tugga på blöjan.
  • Du kan också kunna använda ett litet par pojkens korthet, även om du kanske behöver använda kardborreband för att justera midjebandet så att det passar. Sätt de korta på bakåt och dra hundens svans genom hålet som normalt skulle gå fram.
  • Bild med titeln blöja din hund med disponibla hundblöjor Steg 10
    3. Placera en remsa av maskeringstejp på toppen av flikarna om din hund öppnar dem. Om din hund ofta kan scoot, wiggle eller tugga nog att kardborreflikarna kommer lossna på blöjan, kan du behöva extra förstärkning. Täck fliken med en liten remsa av maskeringstejp, men se till att du inte får något band på din hunds päls.
  • Bild med titeln blöja din hund med disponibla hundblöjor Steg 11
    4. Täck svanshålet med tejp om din hunds svans är kort. Om din hund har en dockad eller mycket kort svans, kanske det inte kan blockera svanshålet på blöjan. Om du märker att din hunds blöja läcker runt svanshålet, få en ny blöja och täcka hålet med ett dubbelskikt av maskeringsband innan du lägger på hunden. Först, täcka hålet helt från insidan, med den klibbiga sidan utåt. Lägg sedan till ett annat lager på toppen, med den klibbiga sidan inför.
  • Genom att använda 2 lager av tejp, förhindrar du det klibbiga limet från att dra på din hunds päls.
  • Metod 3 av 3:
    Välja rätt blöja
    1. Bild med titeln blöja din hund med engångsdjur blöjor Steg 12
    1. Välj blöjor underkläder för full täckning. Dessa blöjor efterliknar de som används för spädbarn, men de är gjorda för att passa formen av en hunds höfter och smala midja. De täcker hundens privatpersoner och bakre änden, och de inkluderar också ett hål för svansen. Många märken erbjuder separata alternativ för manliga och kvinnliga hundar.
    • Du kan hitta engångsdjur blöjor online eller på välutrustade husdjursförsörjningsbutiker.
  • Bild med titeln blöja din hund med engångsdjur blöjor Steg 13
    2. Välj en magebandstil för manliga hundar med urininkontinens. Om du har en manlig hund och han kan inte hålla blåsan, eller han tenderar att markera inuti ditt hem, kan en magebandstil blöja är ett bra alternativ. Dessa är typiskt en remsa av andningsbart tyg med en kardborreband.
  • Om din hund också har fekal inkontinens är det inte ett bra alternativ.
  • Du kan hitta mageband online eller på Pet Supply-butiker. Om du har en liten hund, kan du också göra din egen genom att skära tärningarna av en rörsocka.
  • Bild med titeln blöja din hund med engångsdjur blöjor Steg 14
    3. Mät din hunds midja för att bestämma storleken blöja du behöver. Hundblöjor är typiskt stora baserat på mätningen av din hunds midja. Använd ett tygbandsmått för att hitta mätningen runt din hunds midja precis framför sina bakben.
  • Detta är mer exakt än att välja en passform baserad på vikt, eftersom olika raser är formade mycket annorlunda, även vid samma vikt.
  • Dricks: Många märken kommer att överlappa sina storlekar något. Till exempel kan ett storlek "medium" sträcka sig från 18-25 i (46-64 cm), medan en "stor" kan täcka hundar med midja från 20-27 i (51-69 cm). Om din hunds midja storlek passar två storlekar, köp ett litet paket av var och en för att se vilken passar din hund bäst.

  • Bild med titeln blöja din hund med engångsdjur blöjor Steg 15
    4. Leta efter blöjor med kardborreband. De flesta disponibla hundblöjor har flikar gjorda av kardborreband, snarare än ett klibbigt fästelement. Detta beror på att klibbiga fästelement kommer fastna på din hunds päls, vilket orsakar irritation eller till och med håravfall.
  • Du bör också leta efter elastiska samlar på midjebandet, eftersom det kommer att hjälpa till att säkra blöjan runt hundens midja, förhindrar läckage.
  • Tips

    Om din hund plötsligt har blivit inkontinens kan det vara ett tecken på ett hälsoproblem. Gör ett möte med din veterinär så snart som möjligt för att bestämma källan till problemet.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande