Hur man citerar bord

Om du skriver ett forskningspapper kanske du vill referera till data eller annan information som sammanställts i ett bord i en av dina källor. Generellt måste din citat ange att du drog informationen från bordet i stället för källans text. Hur du gör det kommer att skilja sig beroende på om du använder den moderna språkföreningen (MLA), American Psycial Association (APA) eller Chicago Style Citation Method.

Steg

Metod 1 av 3:
Mla
  1. Bild med titled Cite Tabeller Steg 1
1. Citera källan där tabellen visas. När du citerar ett bord som visas i en bok eller artikel, inkludera en post för hela källa På din bestrida sida. Det finns inget behov av att specifikt referera till tabellen i din uppdragna post.
  • Antag att du hänvisade till ett bord från MLA-rapporten om anmälan på andra språk än engelska i USA. Din verk citerade post skulle se ut så här: Looney, Dennis och Natalia Lusin. Anmälningar på andra språk än engelska i Förenta staternas institutioner för högre utbildning, sommar 2016 och hösten 2016: Preliminär rapport. Modern Language Association, Feb. 2018, mla.org / innehåll / nedladdning / 83540/2197676/2016-inskrivningar-kortrapportering.pdf.
  • Bild med titled Cite Tabeller Steg 2
    2. Skapa en separat verk citerad post för tabeller från stora dataset. I massiva dataset skulle det vara svårt för dina läsare att hitta ett enskilt bord som du refererade till. Istället ge en enskild citat med en direkt länk till det speciella tabell du använde.
  • Till exempel, om du citerat RAW-data för språkinskrivning, skulle din uppgjorda posten se ut så här: "Tabell 311.70. Kursens inskrivningar på andra språk än engelska jämfört med den totala inskrivningen vid examensbidragande posterekondiella institutioner, efter anmälningsnivå, institutionsnivå och språk: utvalda år, 1965 - 2013." Digest av utbildningsstatistik, National Center for Education Statistics, 2016, NCES.ed.Gov / Program / Digest / D16 / Tabeller / DT16_311.70.asp.
  • Dricks: Om du använder ett bord på en webbplats som referens, inkludera en Permalink till bordet själv om det är möjligt, snarare än till hela webbsidan.

  • Bild med titled Cite Tabeller Steg 3
    3. Identifiera tabellen specifikt i din in-text-citat. En vanlig MLA-in-text-citat inkluderar författarens efternamn och sidnummer där materialet du citerat eller parafraserat kan hittas. Om du citerar ett bord, placera ordet "tabell" tillsammans med bordsnumret från den ursprungliga källan i kvadratkonsol efter sidnumret.
  • Till exempel kan du skriva: "De största minskningarna av språkinskrivningen var i gamla, klassiska och bibliska språk (Looney och Lusin 13 [Tabell 1])."
  • Bild med titled Cite Tabeller Steg 4
    4. Använd källanteckningar för attributdata i tabeller som du kompilerar. Om du skapar ett bord i ditt papper som jämför data från olika källor, skriv "Källa (er):" på linjen direkt under bordet, ge sedan den fullständiga arbetsuppgifterna för källan till data. Använd superscripted bokstäver för att identifiera vilka data som kom från vilken källa. Starta varje källkälla på en ny linje.
  • Eftersom du har inkluderat den fullständiga citatet i ditt papper med bordet, behöver du inte duplicera den citatet i dina namn som citeras.
  • Metod 2 av 3:
    Apa
    1. Bild med titled Cite Tabeller Steg 5
    1. Börja med författaren och datum för offentliggörande. Om en individ är listad som författaren till det arbete där tabellen visas, skriv deras efternamn först följt av ett komma, då deras första och mitten första (om den är tillgänglig). Om dataset och tabell krediteras en statlig myndighet eller annan organisation, ge namnet på den enheten som författaren till bordet. Lägg en period efter författarens namn, inkludera år för publicering inom parentes. Placera en period utanför stängning parentes.
    • Exempel: Statistik Kanada.
  • Bild med titled Cite Tabeller Steg 6
    2. Ge titeln på den specifika tabell du använde som en källa. Efter publiceringsåret, skriv titeln på bordet. Använd meningsfall, vilket endast kapitaliserar det första ordet och några ordspråkiga substantiv. Skriv ett utrymme efter titeln och lägg till ordet "Tabell" i kvadratkonsoler. Placera en period efter stängningsfästena.
  • Exempel: Statistik Kanada. (2018). Befolkning med breda åldersgrupper och kön, 2016 räknas för både kön, Kanada och folkräkningsstadspolitiska områden [tabell].
  • Bild med titled Cite Tabeller Steg 7
    3. Inkludera namnet på publikationen eller webbplatsen i kursiv. Skriv ordet "I" (även i kursiv) följt av namnet på boken, databasen, webbplatsen eller annan källa där tabellen visas. Använd meningsfall, vilket endast kapitaliserar det första ordet och några ordspråkiga substantiv. Placera en period i slutet.
  • Exempel: Statistik Kanada. (2018). Befolkning med breda åldersgrupper och kön, 2016 räknas för både kön, Kanada och folkräkningsstadspolitiska områden [tabell]. 2016 folkräkning.
  • Bild med titeln Cite Tabeller Steg 8
    4. Stäng med en Permalink-URL för källan, om det är lämpligt. Om du har nått på bordet online, stäng din referenslista med en webbadress som pekar dina läsare direkt till sidan där tabellen visas. Placera inte en period i slutet av webbadressen.
  • Exempel: Statistik Kanada. (2018). Befolkning med breda åldersgrupper och kön, 2016 räknas för både kön, Kanada och folkräkningsstadspolitiska områden [tabell]. 2016 folkräkning. https: // www12.statskan.gc.CA / Census-Recension / 2016 / DP-PD / HLT-FST / AS / Tabell.cfm?Lang = e & t = 12 & typ = 2
  • APA-referenslistaformat:

    Författare efternamn, a. A. (År). Titel på tabell i meningen fall [tabell]. I namn på publicering eller webbplats. Url.

  • Bild med titled Cite Tabeller Steg 9
    5. Använd en standard i text med författare och år. När du diskuterar data i tabellen i ditt papper, inkludera en parentesistisk citat i slutet av meningen. Skriv det efternamn för författaren (eller fullständigt namn på en institutionell författare) följt av ett komma och skriv sedan publikationsåret. Din parenteskacitation går inuti den stängande skiljetecken för meningen.
  • Till exempel kan du skriva: "Det finns nästan 60 000 fler kvinnor som bor i Toronto än män, enligt 2016 års folkräkning (Statistik Kanada, 2018)."
  • Bild med titled Cite Tabeller Steg 10
    6. Lägg till en anteckning med parentesiska citat för flera källor. Om du skapar ett bord i ditt papper med data som du drog från flera källor, skriv "Notera" I kursiv på linjen omedelbart under bordet. Placera en period efter ordet "Notera," Beskriv sedan vilka data i tabellen som kom från vilken källa. Inkludera en fullständig citat för varje källa i din referenslista i slutet av ditt papper.
  • Antag att du har skapat ett bord om pastaförbrukning i USA, Frankrike, Italien och Japan. Data för varje land kom från 4 olika källor. Din anteckning nedan kan du läsa: "Notera. Data för pastaförbrukning i Förenta staterna från Prego (2017), för Frankrike från Manger (2016), för Italien från Romeo (2016) och för Japan från Kawaii (2017)."
  • Metod 3 av 3:
    Chicago
    1. Bild med titled Cite Tabeller Steg 11
    1. Starta din citat med författarens namn. Om en enskild författare är listad, skriv deras efternamn följt av ett komma, då deras förnamn. Om tabellen eller data i tabellen skapades av en myndighet eller annan organisation, listar den enheten som författaren till bordet.
    • Exempel: Nationellt centrum för utbildningsstatistik.

    Dricks: Om tabellen visas i en traditionell publikation, till exempel en bok eller en journalartikel, helt enkelt citera till boken eller tidskriften - inte själva bordet.

  • Bild med titled Cite Tabeller Steg 12
    2. Ge titeln på bordet i dubbla citattecken. Skriv ett utrymme efter perioden efter författarens namn, skriv sedan tabellens titel. Använd titelfall, kapitaliserande adjektiv, substantiv, pronomen, verb och adverb. Placera en period i slutet av titeln, inuti stängningsnoteringsmärken.
  • Exempel: Nationellt centrum för utbildningsstatistik. "Fall Inskrivning i examen som beviljas historiskt svarta högskolor och universitet, av kön av student och nivå och kontroll av institutionen: utvalda år, 1976 till 2015."
  • Bild med titled Cite Tabeller Steg 13
    3. Ange namnet på webbplatsen eller datasetet och det datum som ändrats. Efter titeln, inkludera namnet på den fullständiga källan som tabellen är en del av kursiv. Placera en period och skriv sedan orden "Senast ändrad" i vanlig teckensnitt, följt av datumet i månadsdagen, om det är tillgängligt.
  • Exempel: Nationellt centrum för utbildningsstatistik. "Fall Inskrivning i examen som beviljas historiskt svarta högskolor och universitet, av kön av student och nivå och kontroll av institutionen: utvalda år, 1976 till 2015." Digest av utbildningsstatistik. Senast ändrad november 2016.
  • Bild med titled Cite Tabeller Steg 14
    4. Stäng med en Permalink-URL till bordet, om det är lämpligt. Om du har tillgång till bordet online, inkludera en webbadress som kommer att ta dina läsare direkt till bordet du använde. Placera en period i slutet av webbadressen.
  • Exempel: Nationellt centrum för utbildningsstatistik. "Fall Inskrivning i examen som beviljas historiskt svarta högskolor och universitet, av kön av student och nivå och kontroll av institutionen: utvalda år, 1976 till 2015." Digest av utbildningsstatistik. Senast ändrad november 2016. https: // nces.ed.GOV / Program / Digest / D16 / Tabeller / DT16_313.20.asp.
  • Chicago Bibliografiformat:

    Författare efternamn, förnamn. "Titel på tabellen i titelfall." Namn på publicering eller webbplats. Senast ändrad månad dag, år. Url.

  • Bild med titled Cite Tabeller Steg 15
    5. Använd kommatecken istället för perioder i dina fotnoter. Placera ett överskriven nummer i slutet av någon mening där du refererar till information i tabellen, utanför den slutliga skiljeteckningen. Din fotnot innehåller samma information som din citat i din bibliografi. Men du ändrar skiljetecken så att den enda perioden är i slutet av fotnoten. För utskriftskällor skulle du också inkludera sidnumret där tabellen visas.
  • Exempel: Nationellt centrum för utbildningsstatistik, "Fall Inskrivning i examen som beviljas historiskt svarta högskolor och universitet, av kön av student och nivå och kontroll av institutionen: utvalda år, 1976 till 2015," Digest av utbildningsstatistik, Senast ändrad november 2016, https: // nces.ed.GOV / Program / Digest / D16 / Tabeller / DT16_313.20.asp.
  • Dricks: Om tabellen visas i en traditionell publikation, till exempel en bok eller en tidsartikel, placera ett komma efter sidnumret i din fotnot och typ "tabell" följt av numret på bordet i den ursprungliga källan.

  • Bild med titled Cite Tabeller Steg 16
    6. Inkludera separata fotnoter för varje datakälla i ett bord. Om du har sammanställt ditt eget bord baserat på data från flera olika källor, lägg bara ett överskriven nummer efter varje data som kommer från en annan källa. Lägg till en fotnot för varje källa, sedan inkludera dessa källor i din bibliografi också.
  • Om data från en hel rad eller kolumn kom från en enda källa, placera ditt superscripterade nummer efter rubriken för den raden eller kolumnen för att skapa en fotnot som täcker hela datamängden, snarare än att lägga till en identisk fotnot för varje data.
  • Tips

    Om du reproducerar bordet i ditt eget papper, inkludera en bildtext direkt under bordet. Typ "Reprinted från" följt av den fullständiga citatet för bordet.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande