Hur man citerar google maps

Om du skriver ett forskningspapper eller rapport kanske du vill citera Google-kartor för att diskutera en viss plats eller konfigurera en rutt mellan två platser. Vanligaste metoder för citat adresserar inte specifikt hur man citerar Google-kartor. I stället måste du cobble tillsammans ett format med kraven på online-kartor i allmänhet. Medan du vanligtvis kommer att inkludera samma grundläggande information i din citat är formaten för modern språkförening (MLA), American Psycological Association (APA) och Chicago-stilen något annorlunda.

Steg

Prov citat

Google Maps APA-citat

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Google Maps MLA-citat

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Google Maps Chicago Citation

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Metod 1 av 3:
Mla
  1. Bild med titeln Cite Google Maps Steg 1
1. Börja med en titel eller beskrivning av kartan. Google Maps kanske inte nödvändigtvis ger dig en specifik titel för kartan, så du måste vanligtvis göra det på egen hand. Titeln ska beskrivas på vad kartan visar. Placera en period efter din titel.
  • Plats Exempel: Karta över Santo Domingo, Dominikanska republiken.
  • Ruttexempel: Vägbeskrivning för körning från Nashville, TN till Santa Rosa Beach, FL.
  • Bild med titeln Cite Google Maps Steg 2
    2. Identifiera källan på kartan. Efter titeln eller beskrivningen av kartorna, skriv "Google kartor" I kursiv för att låta dina läsare veta var kartan hittades. Placera ett komma efter källans namn, ge sedan det år som kartan producerades. Placera ett komma efter året.
  • Exempel: Vägbeskrivning för körning från Nashville, TN till Santa Rosa Beach, FL. Google kartor, 2018,
  • Bild med titeln Cite Google Maps Steg 3
    3. Ge ett visst datum om det behövs. Vissa instruktörer eller handledare kanske vill att du ska tillhandahålla det exakta datumet du skapade den kartan du citerar. I det här fallet, ge hela datumet i det dagsmånatåriga formatet i stället för året
  • Exempel: Vägbeskrivning för körning från Nashville, TN till Santa Rosa Beach, FL. Google kartor, 23 augusti 2018,
  • Bild med titeln Cite Google Maps Steg 4
    4. Avkorta långa webbadresser. Om du söker efter en rutt på Google Maps, kommer du sannolikt att hamna med en URL som spänner över flera linjer. I stället för att kopiera den här webbadressen, använd helt enkelt webbplatsens rootadress. Läsaren kan söka efter det specifika innehållet på egen hand. Placera en period efter webbadressen.
  • Exempel: Vägbeskrivning för körning från Nashville, TN till Santa Rosa Beach, FL. Google kartor, 2018, kartor.Google.com.
  • Bild med titeln Cite Google Maps Steg 5
    5. Inkludera en förkortad titel eller beskrivning i text. MLA i-text citat är baserade på det första elementet som anges i posten i din "Verk citeras." Vanligtvis är det här författarens namn. I det här fallet blir det en titel eller beskrivning av den kartan du producerade med Google Maps. Använd de första orden i den titeln, i citatmärken, för att rikta dina läsare till posten i din "Verk citeras."
  • Exempel: ("Vägbeskrivning för körning")
  • Metod 2 av 3:
    Apa
    1. Bild med titeln Cite Google Maps Steg 6
    1. Använd Google som författaren. En fullständig APA-citat i din referenslista skulle börja med författarens namn. Eftersom Google Maps är en tjänst som tillhandahålls av Google, lista Google som författare till källan. Placera en period efter namnet.
    • Exempel: Google.
  • Bild med titeln Cite Google Maps Steg 7
    2. Ange inget datum för publiceringsdatum. Nästa del av en APA-citat är dagen för offentliggörandet inom parentes. Men eftersom sidor i Google Maps skapas på begäran, har de inte ett bestämt publiceringsdatum. Använd förkortningen "n.d." bifogad inom parentes. Placera en period efter stängning parentes.
  • Exempel: Google (n.d.).
  • Bild med titeln Cite Google Maps Steg 8
    3. Skapa en beskrivning i kvadratkonsoler. Nästa del av din APA-citat skulle vara källans titel. Men Google Maps har inte titlar. Skriv istället en tillräcklig beskrivning av kartan. Lägg din beskrivning i kvadratkonsoler för att indikera att det är en beskrivning, inte en titel. Använd meningsfall, vilket endast kapitaliserar det första ordet och några ordspråkliga substantiv i din beskrivning. Placera en period utanför stängningsfästet.
  • Exempel: Google (n.d.). [Google Maps Anvisningar för körning från Nashville, TN till Santa Rosa Beach, FL].
  • Bild med titeln Cite Google Maps Steg 9
    4. Ange det datum du producerade kartan och en direktadress. APA kräver vanligtvis inte hämtningsdatum för online-källor. Men i det här fallet är ett hämtningsdatum lämpligt eftersom körriktningar kan förändras när som helst, och eftersom kartan producerades på begäran.
  • Exempel: Google (n.d.). [Google Maps Anvisningar för körning från Nashville, TN till Santa Rosa Beach, FL]. Hämtade 23 augusti 2018, från shorturl.AT / ESUD5
  • Observera att du vanligtvis kommer att hamna med en lång URL. Prata med din instruktör eller handledare om det här, och få sina rekommendationer för förkortning eller avkortning av webbadressen.
  • Bild med titeln Cite Google Maps Steg 10
    5. Prova en alternativ metod för citat. Biblioteken vid University of Texas, Arlington har en annan citatmetod för Google Maps som placerar beskrivningen först och använder det datum du producerade kartan som publiceringsdatum. Presentera detta alternativ till din instruktör eller handledare och se vilken de föredrar.
  • Exempel: [Google Maps Anvisningar för körning från Nashville, TN till Santa Rosa Beach, FL]. (23 augusti 2018). Google kartor. Google. Hämtas från shorturl.AT / ESUD5
  • Bild med titeln Cite Google Maps Steg 11
    6. Öka författarens parentitet för att passa din citat. När du hänvisar till kartan i ditt papper, försök att ge tillräckligt med beskrivning i texten som dina läsare kunde hitta den fullständiga citatet i din referenslista med bara den författare som anges. Alternativt kan du också använda en förkortad version av titeln eller beskrivningen i din parentesiska.
  • Författarexempel: "Google Maps visar att det skulle ta mellan 7 och 8 timmar att köra från Nashville, TN till Santa Rosa Beach, FL (Google)."
  • Beskrivning Exempel: "Stränderna på Gulf Coast är närmast för de landlockerade invånarna i Tennessee ("Google Maps Körbeskrivning").
  • Metod 3 av 3:
    Chicago
    1. Bild med titeln Cite Google Maps Steg 12
    1. Använd Google Maps som författaren i din bibliografi-post. För fullständig citat till den kartan du drog upp på Google Maps, använd titeln på källan till kartan. Placera en period i slutet av den här delen av din citat.
    • Exempel: Google Maps.
  • Bild med titeln Cite Google Maps Steg 13
    2. Lägg en beskrivning av kartan i citattecken. Efter källan till kartan skapar du en beskrivning som exakt återspeglar kartan du producerade. Använd titelfall, kapitalisera alla nyckelord inklusive substantiv, pronomen, adjektiv, verb och adverb. Placera en period i slutet, inne i stängning av citattecken.
  • Exempel: Google Maps. "Vägbeskrivning för körning från Nashville, Tennessee till Santa Rosa Beach, Florida."
  • Bild med titeln Cite Google Maps Steg 14
    3. Ange det datum du har tillgång till eller producerat kartan. Skriv in ordet efter din beskrivning "Åtkomst" Och sedan det datum du sökte efter och producerade kartan. Använd månadsårsformat för datumet. Placera en period i slutet.
  • Exempel: Google Maps. "Vägbeskrivning för körning från Nashville, Tennessee till Santa Rosa Beach, Florida." Åtkomst 23 augusti 2018.
  • Bild med titeln Cite Google Maps Steg 15
    4. Avsluta din bibliografiska citat med en fullständig URL för kartan. För Chicago-stil rekommenderas det inte att du förkorta eller avkorta webbadressen för kartan, oavsett hur länge det är. Det är dock en bra idé att fråga din instruktör eller handledare om de föredrar en förkortad URL, för att hålla den från att skämma upp dina referenser. Placera en period i slutet av webbadressen för att stänga din citat.
  • Exempel: Google Maps. "Vägbeskrivning för körning från Nashville, Tennessee till Santa Rosa Beach, Florida." Åtkomst 23 augusti 2018. kortare.AT / ESUD5.
  • Bild med titeln Cite Google Maps Steg 16
    5. Starta fotnoter med beskrivningen och använd kommatecken. När du citerar kartan i ditt papper eller rapport, byt positionen för beskrivningen (titel) och källa (författare). Separera varje element i citatet med ett komma i stället för en period. Lägg bara en period i slutet.
  • Exempel: "Vägbeskrivning för körning från Nashville, Tennessee till Santa Rosa Beach, Florida," Google Maps, åtkomst till 23 augusti, 2018, shorturl.AT / ESUD5.
  • Tips

    I vissa discipliner kan ytterligare information krävas för att citera Google-kartor på lämpligt sätt. Till exempel, för en geografi klass kan du till exempel förväntas innehålla information om skalaen på kartan. Prata med din instruktör eller handledare för att ta reda på vilken information som är nödvändig.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande