Hur man hanterar skalliga fläckar

Många måste ta itu med skalliga fläckar och tunna hår på daglig basis. Det finns fler produkter tillgängliga än någonsin tidigare när det gäller att hantera det här problemet, men det finns också enklare sätt att behandla dina skalliga fläckar. Du kan köpa olika hårvårdsprodukter för att volumisera ditt hår, gå och se en läkare för recept eller en hårtransplantation, eller ändra vissa delar av din livsstil för att hjälpa ditt hår att vara frisk. Lyckligtvis har du massor av alternativ att välja mellan när det gäller att hantera skalliga fläckar!

Steg

Metod 1 av 3:
Förklädda skalliga fläckar
  1. Bild med titeln Deal med Bald Spots Steg 1
1. Köp volumizing pulver för att rengöra uppbyggd olja och rester. Många geler, pomades och vaxer väger ner håret och gör det svårt för dig att se ditt bästa ut. Volumizing pulver gör att ditt hår ser ut och fräschare samtidigt som du rengör din hårbotten av oönskade oljor och rester. Dessa pulver finns på din lokala drog- eller skönhetsaffär. Stänk bara en liten mängd pulver på ditt hår och använd fingrarna för att distribuera det jämnt. Pulvret behöver inte borstat ur ditt hår och kan enkelt tvättas av med schampo.
  • Du kan också lägga pulvret på dina palmer eller fingrar och applicera det direkt på de delar av ditt hår som du vill förbättra.
  • Medan du tittar på volumiserande pulver, överväg att köpa en ny balsam för att passa din hårprofil. Det finns specifika balsam för vissa typer av hår.
  • Bild med titeln Deal med Bald Spots Steg 2
    2
    Använd en hårtork För att göra din skalliga plats mindre synlig. Lufttorkning och handdukstorkning fungerar inte lika bra som blåsning, vilket ger din hårvolym genom att lyfta och separera strängar. Detta ger utseendet att ditt hår är tjockare än det faktiskt är.
  • Lufttorkning medför att dina hårsträngar faller rakt och gör därför inte ett bra jobb med att täcka upp skaliga fläckar.
  • Varning: Handdukstorkande yanks på håret och kan faktiskt orsaka hårsträngar att falla av huvudet.

  • Bild med titeln Deal med Bald Spots Steg 3
    3. Få en frisyr för att skära håret nära ditt huvud. En bra frisyr kan göra underverk för ditt utseende och självförtroende. Ha din barberare gröda ditt hår så nära ditt huvud som möjligt. Det nya utseendet kan hålla ögonen bort från någon del av ditt huvud där håret kan tunna.
  • Se till att du berättar för din barberare att du specifikt vill ha din skalliga plats täckt innan de börjar klippa ditt hår.
  • Fråga din barberare om de kan lägga till färg eller färg på ditt hår och hårbotten. Inte bara kommer ditt hår att skina, men din hårbotten kommer inte att visa så mycket.}}
  • Metod 2 av 3:
    Behandla skallighet medicinskt
    1. Bild med titeln Deal med Bald Spots Steg 4
    1. Få recept för finasterid för att minska håravfall. Gå till din läkare för att se om finasterid är lämplig för dig. Det är ett piller som du tar dagligen för att sakta håravfall och, potentiellt, växa nytt hår. Du måste ta det här pillen en gång om dagen för att skörda fördelarna. Denna behandling kanske inte fungerar också för män över 60 år.
    • Ett annat namn för detta piller är Propecia.
    • Andra läkemedel för män inkluderar dutasterid. För kvinnor kan behandlingen innefatta spironolakton.

    Varning: Det finns några sällsynta biverkningar för att ta finasterid, inklusive minskad sexkörning och sexuell funktion. Kvinnor som är eller kan vara gravida bör inte röra krossade eller brutna tabletter.

  • Bild med titeln Deal med Bald Spots Steg 5
    2. Få ett hårtransplantat för att återställa ditt hår. Under denna procedur avlägsnar en kirurg små fläckar av hud med flera hår från sidan eller baksidan av hårbotten. Den personen implantat sedan håret en follikel i taget till de skalliga sektionerna i din hårbotten. Detta kallas "Strip Method". Du kanske behöver mer än en operation för att få den önskade effekten.
  • Dessa procedurer är dyra och kan vara mycket smärtsamma. Några risker för hårtransplantationskirurgi inkluderar ärrbildning och blödning.
  • Bild med titeln Deal med skalliga fläckar Steg 6
    3. Prova en FUE för en annan typ av hårtransplantation. I en FUE, som står för follikulär enhet extraktion, skör läkare varje hårtransplantat en efter en med ett slagverktyg. Ett slagverktyg har en skarp kant som skär i huden och tar bort hårfolliklar med sin bas. FUE-extraktioner kan innebära håret på magen, bröstet eller tillbaka om du inte har mycket hår kvar på ditt huvud.
  • Det tar mindre tid för en Fue att läka än en remsa metodtransplantation. FUEs läka inom 3-5 dagar, medan remsan tar cirka 10 dagar att helt läka.
  • Metod 3 av 3:
    Minimera skallighet genom livsstilsförändringar
    1. Bild med titeln Deal med Bald Spots Steg 7
    1. Undvik att stressa ut för att hålla ditt hår intakt. Det finns några olika sätt att stress kan leda till håravfall. En kallas Alopecia Areata, där allvarlig stress kan leda till att ditt immunsystem attackerar dina hårsäckar. En annan är trichotillomania, som uppstår när en stressad person känner behovet av att dra sitt hår hela tiden. Ett tredje villkor är telogen-effluvium, vilket händer när stress skjuter ett stort antal hår till en viloplats och de håren faller ut när du kammar eller tvättar ditt hår.
    • Om du får din stress under kontroll, kan ditt hår växa tillbaka.

    Sätt att minska stressen:

    Få 7-8 timmars sömn varje natt
    Ät 3 hälsosamma måltider per dag
    Träna regelbundet och gör yoga
    Koppla av så ofta som möjligt

  • Bild med titeln Deal med Bald Spots Steg 8
    2. Ät proteinrika livsmedel för att göra ditt hår tjockare och shinier. Näringsrik ätning är ett bra sätt att hålla ditt återstående hår friskt och frodigt. Ägg, mandel och havre är bland de proteinförpackade maten som är friska också. Andra livsmedel fyllda med protein inkluderar stekt ost, grekisk yoghurt och broccoli.
  • Beräkna den rekommenderade kostbidraget för protein genom att multiplicera din vikt i pund med 0.36 för att hitta antalet uns protein för att äta. Till exempel bör en person som väger 140 pund (64 kg) äta 1.9 ounces (54 g) protein om dagen.
  • Bild med titeln Deal med Bald Spots Steg 9
    3. Konsumera mat med massor av vitamin B för att hjälpa ditt hår att vara frisk. Hoppa ut på B-vitaminer kan störa bildandet av hårceller och hårväxt. Ät massor av kyckling, fisk, ägg eller fläsk för att få din del av vitamin B. Den rekommenderade dagliga mängden vitamin B är 2.4 mikrogram.
  • Ändra dina matvanor kommer inte att ta tillbaka håret, men det hår du fortfarande har kommer att vara friskt under lång tid om du äter bra.
  • Dricks: Om du är vegetarisk eller vegan, är lummiga gröna som spenat chocked full av vitamin B och kan hjälpa till med ditt hårs hälsa.

  • Bild med titeln Deal med Bald Spots Steg 10
    4. Sluta röka cigaretter för att undvika att göra ytterligare skador på ditt hår. Rökning kan se till att hårsträngar spröda och begränsa dem från att få den näring de behöver. Toxinerna i cigaretter skadar DNA på dina hårsäckar och accelererar håravfall. Rökning cigaretter kan också få ditt hår att gråta för tidigt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande