Hur man rengör stenplattor golv

Stone kakelgolv är en bra investering, för att de är slitstarka och vackra. Plus, smulor och dammkaniner är ofta dolda av den naturliga stenvariationen. Lyckligtvis, eftersom de är så hållbara och naturligt vackra, rengöring av stenplattor golv är okomplicerad. Rengör dem regelbundet med en mjuk mopp och mild renare, skrubba injekteringen och ta bort fläckar om du behöver.

Steg

Metod 1 av 3:
Gör rutinunderhållGå till annonsen och stödja WikiHow
  1. Bild med titeln Clean Stone Tile Golv Steg 1
1. Sopa med en mjuk kvast varje dag. Smuts och smulor kan bygga upp och potentiellt skrapa din kakel, så se till att du sveper upp varje dag. Använd en mjuk borstbroom och en dammsugare med en gummikant.
  • Bild med titeln Clean Stone Tile Golv Steg 2
    2. Se till att ditt vakuum har en hård golvinställning. Om du vill använda ditt vakuum på dina stenplattor, se till att den har en hård golvinställning. Titta under ditt vakuum för att vara säker på att det inte heller har roterande borsthuvud. Skrapa inte dina stenplattor!
  • Bild med titled Clean Stone Tile Golv Steg 3
    3. Mopp med en mjuk svamp eller mofead varje vecka. Håll smuts i bukten genom att moppa stenplattor varje vecka. Använd ett mjukt mopphuvud eller svamp och dränera inte golven med vatten. Dämpa en mopp med rengöringslösningen och tvätta smuts bort.
  • Använd utspädd allmänna golvrengörare på hårdare stengolv, som granit och skiffer.
  • Använd stenrengörare på mjukare sten, som marmor och kalksten.
  • Bild med titeln Clean Stone Tile Golv Steg 4
    4. Använd en stenrengörare på mjuk sten. Marmor och kalksten kan skrapa lätt, så se till att du mopar dem varje vecka med en stenplattor. Stark renare kommer att skada ytan av mjuk sten. Köp en speciellt formulerad stenplattor i din lokala hemaffär, eller fråga din kakelhandlare för Agood Recommendation.
  • Metod 2 av 3:
    RengöringsmedelGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Clean Stone Tile Golv Steg 5
    1. Skrubbe grout med en mjuk borste. Använd en mjuk skrubbborste för att komma till utrymmen mellan kakel. Använd en stenrengörare på mjuk sten och prova en rengöringsmedel på granit och skiffer. Doppa en liten till medelstor borste i din renare av val och skrubbe grout kraftigt. Torka av rengöring med en vattendämpad svamp.
  • Bild med titeln Clean Stone Tile Golv Steg 6
    2. Använd 1 delblekning till 10 delar vatten på vit injektering. Whiten missfärgad vit injektering genom att blanda en lösning av 1 del blekmedel till 10 delar vatten. Skruva in grout med lösningen och torka av allt blekmedel med en vattendämpad svamp. Torka området helt genom att torka med en ren trasa och styra en fläkt på den.
  • Bild med titeln Clean Stone Tile Golv Steg 7
    3. Desinficera färgad injektering med ättika och vattenlösning. Blanda en rengöringslösning av en del vatten till en del vit vinäger för att rengöra färgad grout. Doppa en skrubbborste i städaren, skrubba i ca 30 sekunder och skölj hela vinäger från din sten med en vattendämpad svamp. Upprepa med ättika lösning och vatten, tills din grout är ren som en visselpipa. Torka området med en ren, mjuk trasa.
  • Metod 3 av 3:
    Avlägsna fläckarGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Clean Stone Tile Golv Steg 8
    1. Lös upp oljesfläckar med aceton. Matlagningsfett, mjölkutsläpp och smink splatters står inte en chans mot aceton. Doppa en bomullsboll i en liten mängd aceton och lätt dab några oljebaserade fläckar. Omedelbart spola området med vatten från en fuktad svamp.
  • Bild med titeln Clean Stone Tile Golv Steg 9
    2. Rengör vattenbaserade fläckar med väteperoxid och ammoniak. Bli av med envisa fläckar från kaffe, te eller husdjur urin med väteperoxid och ammoniak. Gnid en liten mängd 12% väteperoxid och en droppe ammoniak på fläckar med en mjuk trasa eller svamp. Skölj området omedelbart med en vattendämpad svamp.
  • Bild med titeln Clean Stone Tile Golv Steg 10
    3. Använd en poultice på resistenta fläckar. Fläckar som inte vill försvinna med regelbundna rengörings- och fläckavlägsnande tekniker kräver användning av en poultice. Gör en pasta ut ur renare och ett pulver, som talk, pulveriserad krita eller torr kaolinlera. Sprid blandningen över fläckar A /4 till /2 tum (0.64 till 1.27 cm) tjock, lock med plastfolie och låt den sitta i 24 till 48 timmar.
  • Blanda A /2 kopp (120 ml) natron med 1 matsked (15 ml) vatten för oljesfläckar.
  • Blanda A /2 kopp (120 ml) talk med 1 matsked (15 ml) aceton för vattenbaserade fläckar.
  • Varningar

    Använd inte hårda städare på stenplattor. Håll dig borta från flytande eller pulverskrubbar och alltför sura rengöringsmedel.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande