Hur man rengör laminatskåp

Laminatskåp är snygga, praktiska och ekonomiska, vilket gör dem till ett populärt val för många kök. Köksskåp är kända för att bli lagrade med fett, smuts och mat splatters, men lyckligtvis är laminatskåp lätt att rengöra. Genom att utföra en allmän rengöring, avlägsnande av fett och smuts, och skrubbande fläckar, kan du hålla laminatskåp som ser bra ut.

Steg

Metod 1 av 3:
Utför allmän rengöring
  1. Bild med titled Clean Laminate Cabinets Steg 1
1. Damm. Olja och fettpartiklar sätter sig på alla ytor i ditt kök - inklusive dina skåp - och sedan locka damm. Du kan minska behovet av en djupare rengöring genom att damma dina skåp med en luddfri trasa eller damm 1-3 gånger per vecka.
  • Bild med titled Clean Laminate Cabinets Steg 2
    2. Tvätta med mild diskmedel. Blanda 1 matsked (14.7 ml) diskmedel med 1 quart (946 ml) varmt vatten. Blötlägga en ren tvättduk i vattnet i 3-5 minuter och vrida det ut. Använd sedan den fuktiga tvättduken för att torka ner dina skåp.
  • Torka ner både fram och bak av skåpdörrarna.
  • Var noga med handtag och gångjärn.
  • I ett upptagen kök kan skåpet behöva torkas dagligen. I mindre använda kök kan skåp endast torkas ner en gång per vecka.
  • Bild med titled Clean Laminate Cabinets Steg 3
    3. Skölj med varmt vatten. När du har slutat torka dina skåp ner med tvål och varmt vatten, fyll en skål med ett klart varmt vatten. Använd sedan en ren tvättduk för att torka dina skåp ner igen, skölj av eventuellt kvarvarande tvättmedel.
  • Bild med titled Clean Laminate Cabinets Steg 4
    4. Torka med en mjuk trasa. Överskott av fukt kan skada dina laminatskåp. Använd en mjuk trasa eller handduk för att försiktigt torka dina laminatskåp. Låt dem inte helt enkelt lufttorka.
  • Metod 2 av 3:
    Avlägsnande av fett och smuts
    1. Bild med titled Clean Laminate Cabinets Steg 5
    1. Blanda ättika och vatten. Om dina skåp har ackumulerat ett lager av fett och smuts, kan du behöva utföra en djupare rengöring. Blanda tillsammans 1 kopp (240 ml) vit vinäger med 2 koppar (480 ml) varmt vatten. Blötlägga en ren tvättduk i den här lösningen i 3-5 minuter och vrida den ut. Använd den här tvättduken för att torka fettet från dina skåp.
  • Bild med titled Clean Laminate Cabinets Steg 6
    2. Gå tillbaka över klibbiga fläckar med rak vinäger. Om det finns några oljiga eller klibbiga fläckar kvar efter att du har torkat skåpet ner, häll en dab av rak vit vinäger på en tvättduk och torka ner dessa platser igen.
  • Du kan också placera vit vinäger i en sprayflaska och dimma klibbiga fläckar.
  • Bild med titled Clean Laminate Cabinets Steg 7
    3. Skölj med varmt vatten och torka med en mjuk trasa. Fyll en skål eller hink med rent varmt vatten. Doppa en ren tvättduk i vattnet och torka ner dina skåp för att skölja bort eventuella kvarvarande ättika. Torka dina skåp med en mjuk handduk.
  • Metod 3 av 3:
    Skrubbburna fläckar
    1. Bild med titled Clean Laminate Cabinets Steg 8
    1. Skapa en pasta från ättika och bakpulver. Blanda tillsammans 1 matsked (14.7 ml) Bakpulver med 1 matsked (14.7 ml) ättika för att göra en tjock pasta. (Lägg till lite mer mer vätska eller pulver som behövs för att skapa en konsistens som liknar jordnötssmör). Ta en ren tvättduk, skölj det med varmt vatten och vrid ut helt. Använd sedan din tvättduk för att plocka upp några av pastan.
  • Bild med titled Clean Laminate Cabinets Steg 9
    2. Applicera denna pasta till envisa fläckar. Dab pasta på någon plats med fast på mat eller fläckar. Låt pastaen sitta i 3-5 minuter. Skruva sedan dessa fläckar med en mjukt borstborste tills maten / fläckarna är borta.
  • Om du inte har en mjukt borstad borste kan du använda en fuktig tvättduk eller den texturerade sidan av ett kökssponge.
  • Bild med titled Clean Laminate Cabinets Steg 10
    3. Skölj med varmt vatten och torka. Torka ner några ställen där pasta applicerades med en ren tvättduk och varmt vatten. Var noga med att ta bort eventuella kvarvarande pasta. Torka med en mjuk trasa eller handduk.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande