Hur man rengör ett läderratt

Ett läderratt utsätts regelbundet för bakterier, smuts och naturliga oljor eftersom du rör det varje gång du använder din bil. Med tiden kan denna restuppbyggnad lämna ditt ratt och ser allt väldigt glänsande och gör det svårare att greppa. Lyckligtvis är läderstyrningshjul också lätta att rengöra. Oavsett om du gör regelbunden underhåll eller en mer grundlig djupt rengöring, är allt du behöver några enkla produkter för att göra ditt läder ratt look helt nytt igen!

Steg

Metod 1 av 2:
Städning av varje dag smuts
  1. Bild med titeln Rengör ett läderrattsteg 1
1. Borsta smutsen av dagligen med en torr trasa. Håll en ren trasa i din handskfack. Det enklaste sättet att förhindra grimy uppbyggnad på ditt ratt är genom regelbundet underhåll. Varje gång du använder din bil, ta en stund att torka ratten med den torra trasan. Detta tar bort smuts och förhindrar att den ackumuleras på hjulet.
  • Bild med titeln Rengör ett läderrattsteg 2
    2. Spruta läderrengörare på en mikrofiberhandduk. Om din städare inte kom i en sprayflaska, överför den till en. Spraya handduken tills den är mättad men inte blötläggning.
  • Du kan försöka använda samma städare som du skulle använda på ett par läderskor.
  • Om du inte har någon läderrengörare alls, improvisera genom att göra en lösning som är tre delar vatten, en del multi-purpose cleaner.
  • Bild med titeln Rengör ett läderratt Steg 3
    3. Torka tyget försiktigt över läderrattet. Börja med att torka hela hjulet i en 360-graders tur. Placera sedan tyget över hjulet, ta hjulet genom tyget och vrid försiktigt fram och tillbaka. Fortsätt gå över ratten med tyget för att ta bort eventuella rester.
  • Bild med titeln Rengör ett läderrattsteg 4
    4. Ta bort läderrenaren med en våt trasa. Skölj en trasa i ett litet varmt vatten tills det är fuktigt men inte drenket och torka sedan ratten för att tvätta bort eventuellt överskott av läderrenare. Torka hjulet med en mjuk handduk.
  • Var väldigt noggrann vid tvättning av ratten om du har använt en hemlagad vatten och multifunktionsrengöringslösning, eftersom multifunktionsrengörare kan vara en irriterande hud.
  • Bild med titeln Rengör ett läderrattsteg 5
    5. Applicera en droppe läderkonditionering till hjulet med händerna. För att upprätthålla smidighetens läder, pressa en dime-stor mängd balsam i din handflata och gnid försiktigt i hjulet med dina nakna händer i en masseringsrörelse. Låt balsamen torka i 30 minuter och använd sedan en ren handduk för att ta bort överskottet. Du kan göra det en gång i veckan eller så snarare än varje dag.
  • Om du inte har tid att vänta en halvtimme för balsam att torka, torka helt enkelt bort allt överskott med en handduk direkt. Kör inte med balsam på hjulet, eftersom det kan vara halt och farligt.
  • Konditioneringen skapar en skyddande barriär på ratten som kuddar det från vardagliga slitage och smuts och avstötar fläckar.
  • Metod 2 av 2:
    Rengöring av tyngre smuts
    1. Bild med titeln Rengör ett läderrattsteg 6
    1. Skrubba hjulet med läderrengörare och en mjuk borste för en djupare ren. Om du inte har gjort regelbunden underhåll på ditt ratt, välj en borste istället för en mikrofiberhandduk. Spraya läderrengöraren direkt på borsten och ta hand om att inte spruta instrumentbrädan och skura försiktigt ratten för att skapa en skum.
    • Torka omedelbart lather bort med en ren, torr mikrofiberhandduk. Gnugga sedan din ratt med en fuktig trasa och torka igen med en handduk.
    • Om det är sömt på hjulet, använd borsten för att ge en serie ljuskranar till fibrerna mellan trådarna. Denna tampning släpper ut smutsen från stygnen.
    • Du kan improvisera med en tandborste om det behövs.
  • Bild med titeln Rengör ett läderrattsteg 7
    2. Använd läderrengörare med en skrubbplatta för att ta bort allvarlig smuts. För tunga smutsuppbyggnader på styrhjul som tidigare har städats mycket sällsynt, spray läderrengörare på en inre skrubbplatta och torka hjulet med korta slag. Innan städaren torkar, torka av den med en mikrofiberhandduk.
  • Torka hjulet med en fuktig trasa för att ta bort eventuellt överskott av läderrengörare och torka sedan med en mjuk handduk.
  • Bild med titeln Rengör ett läderratt Steg 8
    3. Använd en ångmaskin när du vill desinficera ditt ratt. Om du har tillgång till en, är en ångmaskin ett bra sätt att ta bort bakterier från läder. Välj en ångmaskin med enhålmunstycke. Fyll det med destillerat vatten och sätt det på mediuminställningen och spraya sedan ratten. Arbeta dig runt hela hjulet, torka av fukten omedelbart när du går med en mikrofiberhandduk.
  • Kom ihåg att rotera handduken när du är ren, för att förhindra att smuts och bakterier ackumuleras i ångrengöringen från att torkas direkt tillbaka på hjulet.
  • Du kan köpa en ångmaskin på din lokala hem förbättring butik eller online.
  • Bild med titeln Rengör ett läderrattsteg 9
    4. Gnugga hjulet med läderavvikare för att ta bort olja och fettfläckar. Degreaser, som kommer som en aerosolspray, drar ut oljan och fett och omvandlar dem till ett torrt pulver. Spraya avfettaren på en mikrofiberhandduk tills den är mättad men inte droppande och gnugga den över hjulet. Vänta medan det torkar i ett pulver. När pulvret är helt torrt kan du torka av det med en ren handduk eller borste.
  • Pulvret ska vara vitt. Om det torkar i en gul färg finns det fortfarande mycket olja och fett kvar i ditt läder och du bör upprepa avfettningsprocessen tills pulvret kommer ut vit.
  • Efter avfettning av hjulet, rengör det igen med läderrengörare och en mikrofiberhandduk, kom ihåg att torka av den efteråt med en ren våt trasa och torka sedan med en mjuk handduk.
  • Tips

    Läderrenare och balsam hjälper till att skydda och stärka läder, förhindra att det spricker och missfärgas. Dessa produkter gör också läder lättare att rengöra i framtiden. Du kanske har hört talas om "olja" läder, men undvik att använda oljor på ditt läder eftersom de faktiskt får det att försämras snabbare.
  • I de flesta bilar är rattets mitt faktiskt gjord av plast eller vinyl, inte läder, men du kan fortfarande använda läderrenare på den.
  • Du kan byta ut det knäckta eller slitna läder på ratten.
  • Varningar

    Var försiktig när du städar ditt läderratt. Om du tillämpar för mycket tryck när du gnuggar och skrubbar hjulet kan du skada och missfärga läder.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande