Hur man fixar skäggplåster

När du börjar växa ett skägg är det inte ovanligt att finna att vissa delar kommer i tunnare än resten. Du kan sluta med fläckar som är nästan skalliga, särskilt på dina kinder. Även om några av faktorerna är genetiska kan du arbeta på dina skäggsplåster genom att prova några nya grooming-tekniker, välja en stil som passar ett fläckigt skägg och gör några livsstilsförändringar.

Steg

Metod 1 av 3:
Grooming Your Patchy Beard
  1. Bild med titeln Fix Beard Patches Steg 1
1. Ge ditt skägg åtminstone en månad att växa. Växer ett fullt, tjockt skägg kräver tålamod. Om du ser patchar efter en vecka kan det vara frestande att bara raka och glömma dina skäggsodlingsplaner. Men du kan inte riktigt säga vad ditt skägg kommer att se ut om du inte väntar minst en månad - kanske 2 eller 3-för att se om utrymmena fyller sig i.
  • Ditt ansiktshår kommer förmodligen att bli tjockare och fylligare när du blir äldre. Det betyder att unga män måste vara särskilt tålmodiga med sin skäggtillväxt.
  • Bild med titeln Fix Beard Patches Steg 2
    2. Schampo och skick ditt skägg en eller två gånger i veckan. Ansiktshår är som allt annat hår på din kropp, så tvätta det regelbundet med schampo. Du kan också använda balsam för att få ditt ansikts hår att se fullare ut. Tvätta inte det varje dag, men eller ditt ansiktshår kommer att torka ut. I allmänhet är 1 eller 2 tvättar per vecka gott.
  • Vissa schampon är utformade speciellt för att rengöra skägg och hålla dem fuktade. Om du upptäcker att vanligt schampo torkar ut ditt ansiktshår, prova ett skäggschampo.
  • Bild med titeln Fix Beard Patches Steg 3
    3. Träna ditt skägg genom att borsta det. Om du borger din skägg regelbundet, tränar du ditt ansiktshår för att fortsätta växa i samma riktning. Inte bara kommer det att göra ditt skägg se nater, det bidrar också till att täcka upp tunnare fläckar.
  • Du kan också försöka borsta ditt skägg med eller mot kornet för att få olika resultat. Till exempel kan borsta mot kornet göra ditt skägg att se tjockare ut.
  • Bild med titeln Fix Beard Patches Steg 4
    4. Trim ditt skägg med sax istället för clippers. Om du behöver trimma ditt skägg kan du göra det. Men tills ditt fulla skägg har kommit in, använd sax snarare än en elektrisk trimmer. Sax är mildare och mindre benägna att skada ditt hår.
  • Bild med titeln Fix Beard Patches Steg 5
    5. Stil ditt skägg med olja, balsam eller vax. Skäggprodukter kan hjälpa till att styra och träna ditt ansiktshår. Olja är populär och arbetar för de flesta skägg, men du vill ha mer håll, prova en skäggbalsam eller vax. Du kan köpa dessa produkter online eller på en barberbutik.
  • Bild med titeln Fix Beard Patches Steg 6
    6. Undvik att dra på ditt skägg för att förhindra skador. Om du vill växa ett trevligt, full skägg, måste du hålla ditt ansikts hår friskt. Om du drar på eller spelar med ditt ansiktshår, kan du skada det och producera mer skalliga fläckar.
  • Metod 2 av 3:
    Styling ett fläckigt skägg
    1. Bild med titeln Fix Beard Patches Steg 7
    1. Håll ditt skägg kort för att göra patchar mindre märkbara. Om du kämpar för att växa ett fullt skägg, överväga att hålla det kort. Detta gör det mycket svårare att se de tunnare fläckarna. Använd en trimmer för att hålla ditt skägg kort och se till att det är snyggt runt käken och kinderna.
    • Om du vill att dina fläckar är helt obestridliga kan du raka hela ditt skägg ner till längden på den kortaste lappen. Detta bidrar till att få ditt skägg att växa i jämnare. Å andra sidan saktar det den totala skäggsodlingsprocessen, så du måste vara ännu mer patient.
  • Bild med titeln Fix Beard Patches Steg 8
    2. Välj ett goatee om du har ett svagt haka eller runda ansikte. Goatee ser verkligen lappar mindre märkbara, men det ser bättre ut på vissa män än andra. Prova en goatee om du vill få din haka att se starkare ut, eller om du har ett runt ansikte och vill lägga till viss definition.
  • Bild med titeln Fix Beard Patches Steg 9
    3. Välj en Van Dyke om du vill ha ett sofistikerat utseende. Van Dyke, som är en kombination av ett goatee och mustasch, har funnits sedan 1700-talet, när det var populärt bland den europeiska aristokratin. Det är ett bra alternativ om du vill ha ett uppskalande utseende.
  • Bild med titeln Fix Beard Patches Steg 10
    4. Välj ett chinstrap skägg om ditt skägg växer bra runt din mun och käke. Om det bara är dina kinder som är problemet, kan en Chinstrap Beard vara ditt bästa alternativ. En full chinstrap ser stark, speciellt när den är ansluten till en mustasch, och ingen kommer att veta att ditt skägg kommer i fläckig på dina kinder.
  • Bild med titeln Fix Beard Patches Steg 11
    5. Omfamna ditt patchy skägg om du vill ha ett robust utseende. Detta är ett bra alternativ om du inte har något emot att se lite unkempt. Du kanske tycker att det ser bättre ut än du trodde! Den fläckiga skägget kanske inte är den bästa passformen för ett kontorjobb, men om du kan komma undan med ett mer utseende, ge din patchy skägg en chans.
  • Metod 3 av 3:
    Ändra din livsstil för att främja hårväxt
    1. Bild med titeln Fix Beard Patches Steg 12
    1. Övning i minst 150 minuter per vecka. Utarbetandet ökar en mans testosteronnivå och förbättrar blodcirkulationen, vilka båda bidrar till ansiktshårtillväxt. Att träna i 30 minuter minst 5 gånger i veckan hjälper din skäggsutveckling och håller dig lämplig.
    • Lyftvikter är särskilt bra för att öka din testosteronnivå, medan aerobiska träningspassar främjar bättre blodflöde.
  • Bild med titeln Fix Beard Patches Steg 13
    2. Få minst 7 timmars sömn varje natt. Det kan tyckas som en liten sak, men en god natts sömn är viktig. Det säkerställer att näringsämnen når varje del av din kropp, inklusive ditt ansikte.
  • Dessutom, enligt den senaste undersökningen, kommer din kropp också att kämpa för att producera tillräckligt med testosteron om du inte får tillräckligt med sömn. Försök att få de rekommenderade 7-8 timmars sömn varje natt.
  • Bild med titeln Fix Beard Patches Steg 14
    3. Minska din stress och ångest. Det kan vara lättare sagt än gjort, men reducerande stress kan verkligen öka din hårväxt. När du är stressad, begränsar dina blodkärl, vilket hämmar hårväxten. Vissa studier föreslår också att kortisol, "stresshormon," kan störa effekterna av testosteron på kroppen.
  • Meditation är en de mest effektiva stressreducerna, och det behöver inte ta lång tid. Försök att passa i 10 minuters meditation varje dag, eller gör det efter behov.
  • Spendera tid utanför har visat sig minska stressen. Om du brukar spendera hela dagen inuti, försök att komma ut i minst 5 minuter utanför varje dag, och mer om du kan hantera det.
  • Djupt andningsövning är en kraftfull stressreducerande teknik, och de är relativt lätta att passa in i din dag. De kräver viss övning, men de kan omedelbart vara effektiva för stressavlastning.
  • Bild med titeln Fix Beard Patches Steg 15
    4. Se till att du får tillräckligt med protein i din kost. Protein innehåller keratin, vilket bidrar till hårväxt. För att beräkna hur mycket protein du behöver, multiplicera din vikt i pund med 0.36. Det resulterande numret berättar hur många gram protein du ska konsumera varje dag.
  • Bild med titeln Fix Beard Patches Steg 16
    5. Ta 25 mg biotin per dag. Flera vitaminer bidrar till hårväxt, men biotin är en av de viktigaste. Förtära ett tillägg som innehåller 25 mg (0.0009 oz) av biotin varje dag kommer att stimulera hårväxten.
  • Om du börjar ta ett biotintillskott, se till att vara väl hydratiserad. Annars kan din hud börja bryta ut.
  • 6. Öka ditt intag av vitaminer och omega-3s. Bortsett från biotin är de viktigaste vitaminerna för hårväxt B6, B12, C och E. Omega-3-fettsyror bidrar också till hårväxt. Du kan få dessa genom kost eller kosttillskott.
  • Äta mat som ägg, fisk, lummiga gröna, broccoli, apelsiner och mandel kommer att se till att du får dessa vitaminer i din kost.
  • Det finns också kosttillskott som marknadsförs specifikt för att förbättra skäggtillväxten, men de är inte alltid effektiva.
  • Tips

    När du har ditt skägg preparerat av en frisör, be dem att använda sax. Om de använder Clippers istället, be att ditt skägg skärs med kornet. Målet här är att hålla håren som växer i rätt riktning och ta bort straggglarna.
  • Om du är verkligen desperat kan du få en ansiktshårtransplantation. Det här dyra proceduren innebär att håret tar hår från hårbotten och implanterar det i ditt ansikte. Behandla det här alternativet som en sista utväg: Andra metoder är billigare och mindre invasiva.
  • Varning

    • Kontakta en läkare innan du börjar ta tillskott.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande