Hur man rengör bilklädselfläckar

Om du spolar något på din bilklädsel, bör du försöka rengöra det direkt. Men om du inte kan och det spill blir en fläck, kan du kanske arbeta hårdare för att få ut det. Hur du rengör en fläck beror på vad du spillde, hur inbäddad fläcken är i din klädsel och vilka rengöringsmedel du har för att städa den. Med ett litet armbågsfett och lite kunskap, kan du få de flesta fläckar ur bilklädseln.

Steg

Metod 1 av 2:
Använda kommersiella fläckborttagare
  1. Bild med titeln Clean Car Polstery fläckar Steg 1
1. Vakuum eller skrapa området. För att förstå graden av fläcken, och exakt vad den består av om du inte vet, bör du skrapa eller dammsuga området. För att undvika att sprida det runt ytterligare när du börjar rengöra kan du ta bort vad du kan, medan det är torrt. Använd en bil dammsugare eller en tråkig scrapper, till exempel en smörkniv, för att lossa alla torkade rester som du kan.
  • Vissa fläckar kommer inte att ha någon torkad återstod som kan tas bort. Använd din bedömning om skrapning eller dammsugning kommer att ta bort någonting.
  • Bild med titeln Clean Car Polstery fläckar Steg 2
    2. Blott fläcken. I allmänhet är det en bra idé att undvika att gnugga eller borsta en fläck, eftersom det kan driva det längre in i klädseln. Istället, blåsområdet med en trasa eller pappershandduk upprepade gånger.
  • Blottera området tills fläcken inte längre överför på din pappershandduk eller tyg.
  • Använd en ren, ljusfärgad trasa så att du kan se hur mycket av fläcken överförs på den när du arbetar.
  • Bild med titeln Clean Car Polstery fläckar Steg 3
    3. Applicera kommersiell fläckborttagare. Det finns en mängd olika produkter tillgängliga för rengöring av klädsel. Välj en utformad för din typ av fläck och din typ av klädsel och följ anvisningarna på förpackningen.
  • Med kommersiella fläckborttagare är det viktigt att testa städaren på en inkonsekvent plats innan du använder den på fläcken. Detta kommer att försäkra sig om att produkten inte fläckar eller missfärgar din klädsel.
  • Bild med titeln Clean Car Polstery fläckar Steg 4
    4. Skölj området. När du har tagit bort fläcken ska du skölja området med en liten mängd rent vatten. Detta kommer att ta bort städaren och bli av med eventuella kvarvarande skräp i området.
  • Sköljning kan göras genom att få en trasa våt, vrida den, och sedan dabbing den på det färgade området. Detta sköljer klädselfibrerna utan att lägga till för mycket vatten till ytan.
  • Bild med titeln Clean Car Polstery fläckar Steg 5
    5. Torka området. Använd pappershanddukar eller en handduk för att ta bort eventuell kvarvarande fukt från fläckområdet. Tryck på området och absorbera så mycket vätska som möjligt. Använd torra delar av din handduk för att få ännu mer flytande ut ur fläckområdet.
  • När du har tagit bort så mycket fukt som möjligt med din handduk, låt att luften torka helt.
  • Metod 2 av 2:
    Använda leveranser från ditt hem
    1. Bild med titeln Clean Car Polstery fläckar Steg 6
    1. Absorbera lite av fläcken med bakpulver. Om du har ett färgat område kan du börja städa upp det genom att ta bort så mycket som möjligt med bakpulver. Bakpulver kommer att absorbera en mängd olika fläckor som orsakar fett, såsom motorolja.
    • Stänk bakpulveret över ytan av fläcken. Se till att du har en tjock nog beläggning så att så mycket av fläcken som möjligt absorberas.
  • Bild med titeln Clean Car Polstery fläckar Steg 7
    2. Använd tvättmedel och ättika för att rengöra smutsiga områden. Prova en blandning av en matsked diskmedel, en kopp ättika och en gallon varmt vatten. Denna blandning kommer att fungera på många typer av fläckar, inklusive några envisa feta fläckar.
  • Även om blandning av detergent och ättika tillsammans är säkert, var försiktig när du blandar andra hushållsrengöringsmedel tillsammans. Det finns några kombinationer, såsom blekmedel och ättika, som kan vara giftiga om det är blandat ihop.
  • Bild med titeln Clean Car Polstery fläckar Steg 8
    3. Använd isopropyl gnidning alkohol på bläckfläckar. Bläckfläckar kan vara svåra att ta bort från klädsel, så du måste använda rätt leveranser. I stället för att använda tvål och vatten, som vanligtvis används för att rengöra fläckar, försök blottar området med gnidningsalkohol. Detta kommer att lyfta fläcken mycket bättre.
  • Använd en trasa eller en bomullsboll för att applicera alkoholen till fläcken.
  • Hårspray kan sprutas direkt på fläcken i en nypa, eftersom det tenderar att ha en hög koncentration av alkohol i den.
  • Bild med titeln Clean Car Polstery fläckar Steg 9
    4. Applicera diskmedel till fettfläckar. Diskvask tvål görs för att skära genom fettet som täcker dina krukor, kokkärl och rätter. Detta gör det till stor hjälp när man försöker rengöra ett fettfläck från andra föremål, till exempel bilklädsel.
  • Dab en liten bit av tvålen direkt på klädselns fläck och dab området med en våt trasa.
  • Bild med titeln Clean Car Polstery fläckar Steg 10
    5. Rena kaffesfläckar och blodfläckar Med kallt vatten. Det finns vissa fläckar som kan vara särskilt svåra att komma ut ur tygfibrer när de är inställda. Till exempel kan blodfläckar och kaffesfläckar vara särskilt besvärliga. För att få dem ut, blåser området med mycket kallt vatten, eftersom varmt vatten kan ställa in fläcken.
  • Upprepad blotting med mycket kallt vatten kommer att avlägsna de flesta mindre blod- eller kaffefläckarna. Om din fläck inte är borttagen, försök lägga till några droppar rengöringsmedel eller ett stänk av klubbsoda direkt till fläcken. Fortsätt sedan att blotta med mycket kallt vatten.
  • Tips

    Om du har försökt att få fläckar ut, men du kan inte helt få dem, överväga att anställa en professionell bildetaljer för att rengöra din klädsel. De kan ha verktyg och know-how to
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande