Hur man justerar till håravfall och skallighet

Du kammar ditt hår en morgon och märker en tunn lapp. Eller är det? Du gissar dig själv ett ögonblick och sedan panik. Det är definitivt tunn! Balding är en verklighet som de flesta män - och även några kvinnor - kommer att möta under sin livstid och det kan exakta en tung mental vägtull, från depression till självmedvetenhet. Men du hittar det med lite arbete kan du omfamna din skallighet. Om du hellre vill dölja din håravfall medan du justerar, finns det också sätt att göra det.

Steg

Metod 1 av 3:
Omfamna din skallighet
  1. Bild med titeln Justera till håravfall och skallighet Steg 1
1. Försök att komma till villkor med din förlust. Många (förmodligen alla) män panik när de först ser en gallringsplåster i håret. Hår symboliserar vitalitet, sex överklagande och ungdomar. Män räddar att gå skallig eftersom de fruktar att de förlorar dessa saker. Men sanningen är att det är allt i sinnet. Förena dig med mindre hår, och vara stolt över din skallighet, kan göra dig lyckligare i slutet.
  • Det är naturligt att känna lite förlägenhet när du först börjar förlora håret. Nyckeln är att neutralisera denna känsla av skam. Du kanske inte älskar det sätt du tittar först, men du kan inte låta dig vara förlamad av den.
  • Lära sig att känna igen negativa känslor och sedan medvetet låta dem passera. Det är en stor skillnad mellan tänkande "Jag känner mig oattraktiv" och "Jag är oattraktiv."Om du känner dig dum, berätta för dig själv," Ja, jag känner mig dum."Sedan, fortsätt med vad du gör utan att låta tankarna kontrollera dig.
  • Vissa människor kallar detta till en "mental shrug."Om någon ringde dig dum, till exempel, skulle du inse att de är fientliga och skulle förmodligen inte internalisera tanken att du är dum. Du kan avvisa din förlägenhet på Baldness på ungefär samma sätt.
  • Utmana dina negativa tankar, liksom. En anledning att du kanske känner mig generad är att du håller med den "konventionella" syn på skallighet - att det på något sätt är oönskat eller oattraktivt. Denna typ av tänkande kan leda dig att internalisera tankarna.
  • Bild med titeln Justera till håravfall och skallighet Steg 2
    2. Vidta åtgärder för att minska självmedvetenhet. Göra av med "konventionella" definitioner av attraktivitet, för en, och försök att odla en hälsosammare självbild. Medierna kan visa den idealiska mannen ett sätt, men det finns många sätt att vara en stark och stilig man. Du kan anta en annan vy.
  • Jämför inte dig själv med andra. Varje individ har en unik smink. Det gör inget bra att titta på andra män och avundas dem för deras utseende eller fullare hårhår. De män du ser i filmerna och i tidskrifter är inte helt verkliga, eftersom de har fördelen med saker som kosmetiska behandlingar och airbrushing.
  • Var stolta över saker än utseende. Ser definiera dig, men så gör dina talanger, dina intressen och dina relationer. Hitta saker som du gillar om dig själv, som det faktum att du har en bra baritonröst eller är en stor fullback på ditt fotbollslag.
  • Ta en paus från speglar.Om du befinner dig besatt om ditt hår, ta en paus. Stoppa dig själv från ständigt kontrollera din hårlinje i backspegeln eller i butiksfönster. I dessa ögonblick, påminna dig om en av dina stora inre egenskaper.
  • Bild med titeln Justera till håravfall och skallighet Steg 3
    3. Lär dig att älska den skalliga. Ditt mål borde inte bara tolererisera hur du ser, men stolthet och acceptans. Kom ihåg att du inte är ensam. Skallighet är en del av att vara manlig och det finns ingen anledning att låta det styra dina känslor. Faktum är att en av de mest kraftfulla sakerna du kan göra för att bekämpa håravfall är att inte bara leva med det, men omfamna det - lära sig att älska den skalliga.
  • Acceptera det. 50 miljoner män i USA har viss mängd håravfall, och håravfall ökar när vi åldras. Faktum är att cirka 50% av männen har lite håravfall före 50 års ålder, medan 80% upplever det vid 70 års ålder.
  • Påminn dig om kända, kraftfulla och sexiga skalliga män. Vad gör Sean Connery, Patrick Stewart, Michael Jordanien, Bruce Willis och LL Cool J har gemensamt? De är alla skalliga - och de gömmer inte det.
  • Tänk på att vissa kvinnor hittar skalliga män mycket attraktiva. Vad många tycker är särskilt attraktiva är självklart, om en kille har hår eller nej.
  • Bild med titeln Justera till håravfall och skallighet Steg 4
    4. Försök inte gömma det. Med tunna hår kan du bättre raka det. Enligt en studie bedömdes män med rakade huvuden konsekvent som mer maskulin och dominerande än de som försökte dölja håravfall, förutom att bli klassad som högre och starkare.
  • Genom att omfamna baldness kan du faktiskt vara mer snarare än mindre manligt och attraktivt. Dölja gallringshår kan vara en stor avstängning, eftersom döljningen ser desperat och saknar självförsäkring.
  • Bild med titeln Justera till håravfall och skallighet Steg 5
    5. Gå för ett nära beskärtat utseende. Prova en frisyr som visar ditt gallrande hår till bästa fördel. Den allmänna regeln är att kort är bättre när det gäller balding män, oavsett om du går crew cut eller full cue ball.
  • För en sak, stänger snygga frisyrer ditt hår en känsla av extra fullhet och hiss. De gör också befintliga skalliga fläckar mindre iögonfallande och är mycket billigare på lång sikt än olika dölja eller behandlingar.
  • Kortare längder som Buzz Cuts också utstrålar förtroendet. De säger till åskådare, "Ja, jag är balding. Än sen då?"
  • Bild med titeln Justera till håravfall och skallighet Steg 6
    6. Raka det. Det sista sättet att omfamna din skallighet är att gå utöver den nära gröda och raka allt. Det är iögonfallande, det är självförtroende, och det är ett bra alternativ för män med stora skalliga fläckar.
  • Även om du måste razorera ditt huvud, då och då betyder en ren rakning på toppen att du aldrig kommer att behöva bry dig med tvätt och styling igen. Det är det ultimata i lågt underhållshår.
  • För många män med stilen har det rakade huvudet blivit ett signaturtseende. Tänk på Jordanien, överväga kapten Picard, överväga Andre Agassi.
  • Bild med titeln Justera till håravfall och skallighet Steg 7
    7. Växa ansiktshår. Du kan också växa ansiktshår som ett sätt att kompensera förlusten upp och för att rikta uppmärksamheten från din tunna pate. Lägga till en mustasch, skägg eller goatee kan hjälpa till att balansera ditt ansikte.
  • Full goatees fungerar bra med tunna hår, till exempel, liksom tjocka, handtag mustascher.
  • Ett fullt, buskigt skägg och rakat huvud är ett annat djärvt utseende. Om det görs ordentligt kan det vara extremt manligt.
  • Metod 2 av 3:
    Gömmer en återkommande hårlinje
    1. Bild med titeln Justera till håravfall och skallighet Steg 8
    1. Få en strategisk frisyr. Om du fortfarande anpassar dig till ny håravfall kan du kanske dölja den med rätt hårklipp. Prata med din frisör eller stylist och be om sin åsikt. Tänk på att detta inte är en långsiktig lösning, och att fel frisyr kan betona snarare än att dölja håravfall.
    • Gå till en texturerad gröda. Denna korta hårstil lägger till lager och tousle till toppen av ditt huvud, vilket gör ett mer betydande utseende. Tänk Matthew McConaughey.
    • En mer rörig stil kan också fungera, eftersom det både kan dölja och uppmärksamma bort från en gallring.
    • Få en Caesar Cut. Denna mycket korta stil skapar en vertikal frans för att styla håret framåt, vilket kommer att bidra till att dölja en återkommande hårlinje. Det gjordes känt av en av historiens stora skalliga män, Julius Caesar.
    • Undvik långt hår. En längre längd kan faktiskt uppmärksamma det faktum att ditt hår är tunnare.
    • Akta dig av kammen. Ett av de värsta stylingsfel är kamen, där håret odlas längre och kammas över huvudet för att dölja baldness. Problemet är att kammaren överdriver håravfall snarare än att dölja det - håravfallet är för allvarligt för en strategisk frisyr.
  • Bild med titeln Justera till håravfall och skallighet Steg 9
    2. Prova att dölja produkter. Det finns vissa icke-medicinska hårprodukter som du kan försöka dölja en skallig plats eller återkalla hårlinjen, liksom. Dessa är också tillfälliga korrigeringar. Ändå kan de hjälpa till i fall av tidig håravfall.
  • Några produkter som Toppik använder "elektrostatiskt laddade mikrofibrer" gjorda av Keratin som sammanflätas med ditt eget hår, vilket ger ett mer fullständigt utseende. De kommer i en rad olika färger och tvättar ut med schampo.
  • Andra produkter som dermmatch är utformade för att färga hårbotten så att den närmare liknar ditt hår, vilket kommer att bidra till att dölja tunnhet, och även rockar håret för ett fylligare utseende.
  • Dessa produkter är naturligtvis tillfälliga. De ökar faktiskt inte mängden hår på huvudet eller stoppa baldingprocessen.
  • Bild med titeln Justera till håravfall och skallighet Steg 10
    3. Don en fashionabel hatt. I motsats till populär tro, har hattar ingen effekt på balding. De får inte håret att falla ut genom att gnugga eller "ansträngande" hårsäckar. Faktum är att ha en hatt vara ett bra val är att du är självmedveten om håravfall medan du är ute och om.
  • Enligt legenden började Frank Sinatra bära sin varumärke Fedora för att dölja sin återkommande hårlinje. Inte bara var det kyla, men han vinklade det också att förmedla olika humör. Tryckt tillbaka transporterad tillgänglighet-tippad framåt gav en känsla av mysterium - och lite lutad upp menade ingen nonsens.
  • Du kan välja någon mängd hatt, beroende på din personliga stil. En Fedora utstrålar coolt, medan en Homburg är mer Debonair och en bollhatt mer avslappnad.
  • Metod 3 av 3:
    Att ta aggressiv handling mot skallighet
    1. Bild med titeln Justera till håravfall och skallighet Steg 11
    1. Handla för ett hårstycke. Om din skallighet är mer avancerad, eller du känner dig bara mer självmedveten om det, ett alternativ att tänka på är ett hårstycke, ibland kallat en toupee. Skriv inte toupee som ett skämt. En billig toupee kan se hemskt, det är sant, men ett anpassat hårstycke är värt pengarna.
    • Även om det inte längre var så populärt som de en gång var, är toppmoderna, skräddarsydda "hårsystem" mycket bättre än "mattor" av gamla. Dessa vävar riktigt mänskligt hår i ett membran som ser ut som skalp, som sedan monteras på klientens huvud.
    • Limteknik har också kommit långt. Nya hypoallergena lim kan binda toupee till hårbotten så länge som sex veckor och tillåter även bäraren att simma.
    • Ett elit hårstycke kommer inte att bli billigt, dock. Förvänta dig att betala ut cirka $ 1000 till $ 3000.
  • Bild med titeln Justera till håravfall och skallighet Steg 12
    2. Experimentera med hårväxtmedicin. Balding män kan också se till ett antal mediciner som antingen långsamt håravfall eller i vissa fall stoppa och vända om det. Många sådana produkter är ineffektiva - inte bättre än ormolja. De senaste tjugo åren har dock sett minst två som är medicinskt testade och bevisade. Prata med din läkare om dessa, särskilt Propecia och Minoxidil.
  • Propecia godkändes av FDA 1997 och arbetar i en majoritet av män. Omkring 65% av patienterna upplever en "signifikant" ökning av hårväxten.
  • Minoxidil, bättre känd av varumärket Rogaine, appliceras topiskt. Medan det ibland sakta eller stoppa håravfall, anser vissa läkare det inte effektivt. Användare kan också börja förlora håret igen efter att de slutar behandlingen.
  • Bild med titeln Justera till håravfall och skallighet Steg 13
    3. Prova hårtransplantationer. Hårbytesbehandling är ett av de mer aggressiva sätten att bekämpa skallighet. En doktor grafts Baldness-resistenta hårsäckar från baksidan eller sidorna av huvudet och "transplantationer" dem att tunna fläckar, så att det nya håret också kommer att vara resistent mot balding.
  • Hårtransplantationer har en framgångsgrad på ca 60% i 6 till 9 månader. Ofta genomgår patienter terapin i samband med topicals eller medicin.
  • Prata med en läkare om du är intresserad av denna procedur. Kom ihåg att det är en medicinsk operation. Du kan uppleva smärta eller ömhet i din hårbotten i flera dagar, och din läkare kan ordinera smärta meds eller en kirurgisk dressing i flera dagar efter.
  • Rekommenderas att om det görs dåligt, kan hårtransplantationer se onaturliga. De är också dyra. Du behöver mellan 600-1000 individuella hårbottentransplantat, var och en kostar runt $ 6. Det är ungefär $ 6.000 till $ 10.000 för ett fullt hårhår.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande