Hur man lägger till volym till hår (för män)

Utseendet på en killar hår kan ha stor inverkan för bättre eller sämre på sitt övergripande utseende. Lyckligtvis är att lägga volymen i ditt hår ganska enkelt, och bör bara ta några minuter varje dag. Det finns många sätt att öka volymen på ditt hår, börja med korrekt vård och underhåll och använda en stylingprodukt, som mousse. Du kan också lägga till volym i ditt hår genom att använda ett volumiserande schampo eller justera hårlängden eller stilen för att maximera volymen.

Steg

Metod 1 av 3:
Etablering av en hårvårdsrutin
1. Tvätta ditt hår dagligen. Ditt hår kommer att se - och känna sig bäst, och ha mest volym om den tvättas varje dag (eller åtminstone varannan dag). Hitta en hårvaskningsregim som verkar maximera volymen på ditt hår och hålla fast vid det.
  • Oljigt eller otvättat hår tenderar att klumpa ihop, vilket gör att håret ser platt och deflaterat.
  • 2. Skölj ut hårvårdsprodukter med varmt eller rumstemperaturvatten. Försök att undvika sköljning av schampo eller balsam ut ur ditt hår med varmt vatten. Varmt eller rumstemperatur vatten är idealiskt för att tvätta schampon och balsam ut ur ditt hår.
  • Varmt vatten kan skada dina hårsäckar och förvärra utseendet av gallringshår.
  • 3. Rengör och skickar ditt hår med förtjockningsprodukter. Tjockande schampon och balsam är ett bra sätt att lägga till hiss i ditt hår. Tjockningsprodukter arbetar genom att belägga hårfollikeln med en speciell polymer utformad för att öka bredden av enskilda hårsträngar. Om du hittar en förtjockningsprodukt som du vill, planera att använda den dagligen i stället för ditt tidigare schampo.
  • För att uppnå de bästa resultaten, försök att para ett volumiserande schampo med en volumiserande balsam. Du kan hitta förtjockande schampon och balsam på din lokala mataffär.
  • Bild med titeln Lägg till volym till hår (för män) Steg 4
    4. Låt ditt hår växa ut. Det är svårt att öka volymen av kort hår, oavsett hur mycket produkt du lägger i den, eftersom kort hår är svårare att lyfta och stil. Om du försöker öka volymen på ditt hår, växa ditt hår ut med minst 1-2 tum (2.5-5.1 cm). Denna extra längd ger dig mer hår till stil och volumize, och ge ditt hår ett mer unikt utseende.
  • Att ha längre hår betyder inte att du nödvändigtvis ser shaggy. Du kan hålla baksidan och sidorna korta, och bara växa längre hår på toppen av ditt huvud.
  • Metod 2 av 3:
    Styling ditt hår för större volym
    1. Använd ett ljus, volumiserande mousse-produkt. Mousse är generellt föredraget för vax- eller gelbaserade stylingprodukter, eftersom det tenderar att lämna mindre rest i ditt hår efter det att det har blivit stilat. Tunga geler, sprayer, vaxer och mousses kan lämna håret mattas ner och fettigt ser, medan mousse håller håret och ser full och hög volym. Som en allmän regel, desto mindre känner du produkten i ditt hår, desto bättre är det för att öka volymens utseende.
    • Det är viktigast att du hittar en produkt som fungerar bra för ditt speciella utseende. Prova några mousses-och kanske till och med en gel eller 2 - tills du hittar en produkt som du gillar.
  • Bild med titeln Lägg till volym till hår (för män) Steg 6
    2. Undvik gelprodukter som förstärker håret. Om en volumiserande stylingprodukt lämnar ditt hår känner "krispig" eller "crunchy", det är nog inte idealiskt för att öka volymens utseende. Ju mer flexibla håret är efter att ha använt en volumiserande stylingprodukt, desto effektivare kommer det att vara att öka volymens utseende.
  • Bild med titeln Lägg till volym till hår (för män) Steg 7
    3. Använd en måttlig mängd volumiserande stylingprodukter dagligen. Medan geler, mousser, vaxer och sprayer hjälper till att öka volymens utseende, är deras effekter tillfälliga. Du måste behålla en konsekvent behandling när du använder dessa produkter för att effektivt öka volymen.
  • Det är bäst att följa etikettens rekommendationer för att tillämpa en volumiserande produkt. Använd mängden av den produkt som rekommenderas på etiketten.
  • 4. Tillämpa stylingprodukter till spetsarna på ditt hår. Scoop upp ungefär en dime-stor mängd produkt på 3 eller 4 fingrar på varje hand och kör båda händerna bakåt genom ditt hår. Kappa håren helt med produkten. Undvik att lägga en överdriven mängd produkt på rötterna, eller du kommer att sluta med kullar av hår som fastnar ihop. Upprepa denna process 3 eller 4 gånger tills du har ditt hår stylat i en grad som passar dig.
  • Applicera en volumiserande stylingprodukt till hårets rötter kan ha en negativ inverkan på volymens utseende. Detta beror på att applicera produkter till hårets rötter kommer att tendera att orsaka en klumpande effekt och ge ditt volumiserade hår ett fläckigt utseende.
  • Bild med titeln Lägg till volym till hår (för män) Steg 9
    5. Använd dina händer för att stilla ditt hår. Undvik att kamma håret, eftersom kammar kan negativt påverka volymen. För bästa resultaten att öka volymen, använd dina händer.
  • Kammar har en tendens att dra och riva på hårets rötter och kan dra hår i en ovanlig riktning, vilket öppnar större fläckar av synlig hårbotten.
  • 6. Använd en hårtork efter applicering av volumiserande stylingprodukter. Torrt hår tenderar att visas mer voluminöst än vått hår eller hår som har översatts med produkten. För de bästa resultaten, torka ditt hår efter att ha använt en volumiserande stylingprodukt. Håll hårtorkaren ca 12 tum (30 cm) bort från ditt huvud och kör handen genom ditt hår medan det torkar. Detta kommer att hjälpa håret att torka snabbare.
  • De flesta stylingprodukter rekommenderar att de applicerar dem på fuktigt eller fuktigt hår. Detta hjälper produkten att jämnt kappa ditt hår.
  • Om ditt hår är vått när du sätter in produkterna, vänta på att ditt hår torkar och kör dina händer genom det några gånger för att lyfta håret.
  • Bild med titeln Lägg till volym till hår (för män) Steg 11
    7. Stil ditt hår på olika sätt för att hitta en titt som passar dig. Ändra din frisyr för att maximera volymens utseende är ofta en processprocess och fel. Tillbringa lite tid att prova olika tekniker för att se vad som fungerar bäst för dig. Försök till exempel att köra händerna i sidled genom ditt hår när du applicerar en volumiserande produkt, eller ändra mängden produkt du använder.
  • Om du har naturligt lockigt eller vågigt hår, försök att bryta upp krullarna och vågorna med fingrarna för att ge ditt hår så mycket volym som möjligt. Separera varje curl 2 till 4 gånger för att få ditt hår att bli fylligare.
  • Försök att sprida stylingprodukter jämnt genom ditt hår: topp, fram, baksida och sidor. Detta bör bidra till att appliceringen av stylingprodukter lämnar ditt hår ser naturligt tjockt och inte översättat med produkten.
  • Metod 3 av 3:
    Omsorg för ditt hår och hårbotten
    1. Bild med titeln Lägg till volym till hår (för män) Steg 12
    1. Undvik solbränna på din hårbotten. Det är inte vanligt kunskap, men solbränna på toppen av ditt huvud kan ha en negativ effekt på hårvolymen. En solbränd hårbotten kommer att orsaka hår att falla ut, vilket leder till tunnare hår med reducerad volym. Så, om du kommer att vara ute i solen i mer än 20 eller 30 minuter, planera att bära en hatt eller lägga lite solskyddsmedel på toppen av ditt huvud.
    • Burning toppen av ditt huvud kommer också att få håren sig spröda och tunna, vilket minskar mängden volym i ditt hår.
  • Bild med titeln Lägg till volym till hår (för män) Steg 13
    2. Bär inte en tight hatt varje dag. Många män bär en baseballlock, strumpmössa eller cowboyhatt på en daglig basis. Tyvärr kan detta ha en negativ effekt på hårets volym. Att ha på sig en hatt kan komprimera håret och minska volymen och kan också minska cirkulationen till din hårbotten. Detta kommer i sin tur att minska hårets hälsa och volym.
  • Att ha en tight hatt varje dag kan också skada dina folliklar och få ditt hår att tunna.
  • Bild med titeln Lägg till volym till hår (för män) Steg 14
    3. Överväg att använda hårtillväxtprodukter. Om en del av anledningen till ditt hår har förlorat volymen är att ditt hår tunna, kan en hårväxtprodukt vara det mest effektiva sättet att återställa hårvolymen. Prata med din läkare och se vilken typ av hårväxtprodukt de rekommenderar. Det är viktigt att notera att dessa produkter båda har bättre framgångsräntor på att stoppa håravfall än de gör med återväxande förlorat hår, så var proaktivt och kontakta din läkare så snart du märker att ditt hår börjar tunt.
  • De två mest populära hårväxtprodukterna på marknaden innehåller Minoxidil (finns i produkter som Rogaine) och Finasteride (finns i produkter som Propecia). Minoxidil är en topisk behandling och finasterid kommer i pillerform.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om håravfall är ärftlig, överväga att ha en toupee.
  • Beroende på hur tunt håret råkar vara, kan det vara nödvändigt att använda mer än en strategi för att uppnå det önskade utseendet. Till exempel kan kombinera användningen av volumiserande schampo med hårspray vara den perfekta kombinationen. Experimentera med olika kombinationer tills du hittar det bästa övergripande tillvägagångssättet för din situation.
  • Tunna hår kan vara ärftligt eller det kan vara ett tecken på en utvecklingsfråga. Innan du skriver av hårets förlust till naturen, har du en checkup och se till att det inte finns några hälsoproblem som orsakar håravfall.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande