Hur man blåser torrt hår

Att få ditt hår att se så bra ut som det gör när du är fräsch från salongen kan vara svårt och frustrerande. Ännu värre, en hårtork kan orsaka skador och få ditt hår att se Frizzy om du inte använder den ordentligt. Lyckligtvis är allt du behöver lite övning, tålamod och rätt verktyg för att få ditt hår att se fantastiskt. Att mastera några enkla tekniker gör att du kan uttrycka din känsla av stil samtidigt som du behåller hårets hälsa.

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelser för att torka ditt hår
  1. Bild med titeln Blow Dry Hair Steg 1
1. Tvätta ditt hår. Det finns så många sätt att tvätta håret eftersom det finns hårtyper. Generellt behöver du inte tvätta håret varje dag. Också, du behöver inte använda schampo varje gång du tvättar ditt hår. Ditt hår kan bli skadat om det tvättas och shampooas för ofta.
  • Fint hår kan se eller känna sig oljigt om du inte tvättar det dagligen. Om du inte vill riskera ditt hår med en daglig tvätt, använd en volumiserande schampo och balsam.
  • Om du har tjockt hår kan du gå flera dagar utan att behöva tvätta det. Se till att du använder balsam när du tvättar ditt hår. Använd schampon infunderade med arganolja eller keratin för att få lite extra glans.
  • Oavsett din hårtyp, bör du undvika schampon med sulfater och alkohol. Dessa ingredienser kan orsaka skador, torka ditt hår och göra ditt hår Frizzy.
  • 2. Torka ditt hår med en handduk. Se till att vattnet slutar droppa från ditt hår innan du slutar torka med en handduk. Ju mer du kan torka håret med en handduk, Mindre tid kommer du att spendera att torka det och mindre skada det tar från hårtorkens värme.
  • Var försiktig när du torkar ditt hår. Grov och snabb torkning kan orsaka skador på ditt hår.
  • Den mjukare din handduk, desto bättre blir det för ditt hår. Du kan även få handdukar som är speciellt utformade för att torka ditt hår. Du kan även använda en t-shirt i bomull eller en mikrofiberduk till handduk torka ditt hår försiktigt!
  • Om du vill påskynda den här processen, kan du använda din hårtork på en låg eller medelvärme för att snabbt minska fukt. Kom ihåg att värmeskador hår, så använd hårtork med försiktighet och moderering.
  • 3. Applicera din värmeskyddande och andra hårprodukter. Se till att du applicerar ett värmeskydd för att förhindra skador på ditt hår. Om du använder hårprodukter, kolla instruktionerna innan du börjar torka ditt hår. Många produkter måste tillämpas på hårets rötter medan det fortfarande är vått.
  • Inlämningsbehållare kan skydda ditt hår, särskilt dina ändamål. Det tar mycket lång tid för dina hårbotten naturliga oljor att resa hela vägen till spetsen av dina hårfolliklar om du har långt hår. För att undvika split-ends och andra skador på ditt hår, se till att jämnt distribuera inlämningsbehandlingen från mittfollikeln till ditt hårändar.
  • Om du vill lägga till lite tjocklek på ditt hår, överväga att använda lite stylingmousse.
  • Shine Cream används för att släta ut ditt hår och ge det glans.
  • Om du behöver ställa ditt hår och ge det lite hiss, få lite hårspray. Du kan också använda värmebeständig hårspray för att förhindra skador från att använda en hårtork.
  • Om du vill räta ut vågigt eller lockigt hår när du blåser, ska du använda en rätkräm.
  • 4. Använd hårklipp för att skilja ditt hår i hanterbara sektioner. Det är ofta lättast att börja med att samla håret på toppen av ditt huvud och klämma det med ett hårklipp. Låt håret på sidorna och baksidan av ditt huvud att hänga naturligt.
  • Om du gillar att bära bangs, lämna dem utanför klippet. Torka dem på plats först för att undvika problem med att forma dem senare. Detta hjälper dig att forma dem och se till att de lägger hur du vill att de ska.
  • Om du är tjockt eller du har en svår tid att hålla allt separat, använd fler klipp för att skapa ytterligare segment längs sidorna och baksidan av ditt huvud. Detta kan hjälpa dig att samla en mer hanterbar del av ditt hår med din hårborste.
  • 5. Välj en del av ditt hår för att torka först. Ta bort eventuella klipp i det avsnitt som du har valt. Mindre sektioner av hår är lättare att hantera och kommer att torka snabbare när du använder en låg eller medelvärmeinställning.
  • Håret på sidorna av ditt huvud är det enklaste att borsta och torka, så du kanske vill börja med dem först. Som ett alternativ, börja med att blåsa torka baksidan av huvudet först.
  • 6. Borsta ditt lösa hår. Få alla tanglarna ut ur håret som du inte har i hårklippet. Försök att göra ditt hår så rakt och smidigt som du kan använda borsten.
  • Använd två speglar för att se baksidan av ditt huvud. Ansikte bort från en väggmonterad spegel och använd en handspegel för att titta på reflektionen av baksidan av huvudet i den väggmonterade spegeln.
  • Del 2 av 3:
    Torka ditt hår
    1. Bild med titeln Blås torrt hår Steg 7
    1. Välj den bästa torken för ditt hår. Du vill ha en hårtork som har en mängd olika värme- och luftinställningar så att du kan styra ditt utseende. Temperaturen kommer att påverka hårets form, medan luftflödet hjälper till att ställa in en stil.
    • De flesta hårtorkar kommer med ett sortiment av bilagor.Använd ett diffusormunstycke om du har lockigt hår. En koncentratormunstycke hjälper dig att styra flödet av luft så att du kan torka specifika sektioner, som dina smäll eller rötter, utan att påverka resten av ditt hår.
    • Du kan också överväga att använda en diffusor om du har lockigt hår och vill hålla det lockigt. Men det här är inte ett bra alternativ om du planerar att räta ut ditt hår efter att du har torkat det.
    • Många människor vill ha en hårtork som utnyttjar cirka 1800 watt. Om du har lockigt hår behöver du bara en hårtork med cirka 1400 watt. Om ditt hår är särskilt tjockt kan du överväga att köpa en hårtork som går så hög som 2000 watt.
  • 2. Välj ett medium eller låg värme för din hårtork. Högre värmer kan orsaka skador och göra hårfrizzy, så det är vanligtvis bäst att börja med en lägre inställning och öka temperaturen gradvis. Använd inte den kalla inställningen, eller det kommer att sätta ditt hår på plats!
  • Använda din hårtork utan en bilaga kan skada ditt hår. Luften som kommer direkt från hårtork är ofta för varmt. Använd de bifogade filerna för lyckligt, friskt hår!
  • 3. Separera en del av ditt lösa hängande hår med din hårborste. Ta bort eventuella hårklipp från det avsnittet du kan ha använt. Om du använder en rund borste kan du till och med paketera den här delen av ditt hår runt borsten. Börja på baksidan av ditt huvud om du använder en rund borste.
  • Undvik att samla för mycket hår med din pensel. Att samla mindre segment av hår med din borste gör att du kan torka det snabbare med mindre värme. Detta kommer att bidra till att förhindra skador på ditt hår.
  • 4. Dra på borsten för att hålla håret spänt. De flesta tycker att det är lättast att hantera sitt hår när det dras i en liten nedåtgående vinkel. Detta kommer att hjälpa ditt hår att torka snabbare och förhindra friziness.
  • 5. Sikta din hårtork vid segmentet ditt hår på borsten. Fortsätt långsamt borsta det segmentet när du torkar det. Om du pekar ditt torkmunstycke i en nedåtgående vinkel, kommer du att hjälpa smidigt och skina ditt hår. Fortsätt denna process för hela håret på sidorna och baksidan av ditt huvud.
  • För den bästa effekten, borsta och torka ditt hår från rot till slutet.
  • 6. Samla och binda det torra håret från sidorna och baksidan av ditt huvud. Vrid dem till ett klipp eller bulle för att skapa en vågig effekt. Alternativt kan du knyta dem till en lös hästsvans för att strauta ditt hår.
  • 7. Ta bort klippet som håller håret på toppen av ditt huvud. Låt det falla framåt över ditt ansikte. Håll det våta håret på toppen av ditt huvud från att blanda med håret du bara torkat.
  • 8. Dra håret från toppen av huvudet framåt med din borste. Förlänga håret utåt, över pannan för enklaste åtkomst. Försök att hålla ditt våta hår från mingling med håret som du redan har torkat.
  • Detta kan vara den svåraste delen av att torka långt hår på grund av den obekväma vinkeln som du kanske måste hålla ditt hår och torktumlare. Du bör använda en stor spegel för att hjälpa dig att se vad du gör.
  • 9. Rikta rötterna på ditt hår på toppen av huvudet med hårtork. Använd hög värme för att snabbt höja dina rötter. Detta hjälper till att lägga till volymen på ditt hår.
  • 10. Dra ditt hår framåt med borsten när du riktar mot den med torken. Långsamt unfurl håret när du torkar det från rot till slutet. Upprepa denna process tills ditt hår är torrt till beröringen.
  • Kom ihåg att du borde fortsätta att hålla hårtorkaren så att den blåser luft på ditt hår i en nedåtgående vinkel. Detta kommer att hjälpa ditt hår att behålla ett smidigt och glansigt utseende.
  • Del 3 av 3:
    Styling ditt hår
    1. Återförenas de segment du har skapat i ditt hår. Ta bort eventuella klipp eller hästskapphållare och vänd håret tillbaka. Ge ditt hår en bra tussel om du vill lägga till lite volym.
    Expertips
    Gina alona

    Gina alona

    Professionell Hair Stylistgina Alona är ägare av Blo It Out, en New York City-baserad frisörsalong. Med över 20 års skönhetsutbildningsupplevelse har Ginas arbete presenterats i Människor Magazine, Time Out New York och Queens Scene. Hon har kunnat behålla ett nytt perspektiv i branschen genom att visa och delta i mässor och workshops som den internationella skönhetshowen. Hon fick sin kosmetologiutbildning från Long Island Beauty School, Astoria.
    Gina alona
    Gina alona
    Professionell hårstylist

    Hur får jag mer volym när jag blåser torrt hår? Börja med att applicera en volumiserande spray på ditt hår och rötter. Vänd sedan huvudet och använd blowdryer. När du vänder på huvudet, har du lagt till volymen. Ett annat alternativ sätter i några pin Curl-klipp på dina rötter och sedan med hjälp av blowdryeren på en låg inställning.

  • 2. Hantera dina ändamål. Det finns många alternativ för styling dina ändamål. Ändarna på ditt hår är de mest mottagliga för skador och frizz, så att du ägnar särskild uppmärksamhet åt hur de är utformade kan verkligen förbättra ditt utseende.
  • Curl ändarna av ditt hår genom att rulla dem med en rund borste. Torka de valsade ändarna med hårtork på hög värme. Efter att de har torkat, blåsa kall luft på dem i några minuter med hårtork. Detta kommer att ställa in krullarna.
  • Räta ut dina ändar genom att dra borsten genom att torka. Använd en varm värme på din hårtork när du borstar samtidigt.
  • Bild med titeln Blow Dry Hair Steg 19
    3. Applicera en dimma av glanspray eller en droppe skinnserum för ett blank utseende. Distribuera den glänsande produkten jämnt från början av håret i ditt hår, ner till ändarna.
  • Du kan också spruta din hårborste med glansserum för att skapa ett ljus, jämn fördelning av produkt.
  • Bild med titeln Blås torrt hår Steg 20
    4. Tampa ner orubblig hår med lite styling kräm eller hårgel. Ibland kommer en cowlick eller flyway att trotsa dina bästa ansträngningar och sticka ut. Det finns flera sätt du kan tämja fåglar, beroende på deras svårighetsgrad. I de flesta fall kan du applicera lite stylingskräm eller gel till det drabbade området och använda en borste eller kam för att sprida den under hela problemets plats.
  • 5. Ställ ditt hår på plats med den svala inställningen på din hårtork. Se till att ditt hår är helt torrt innan du ställer in den med kall luft. Kyl ditt hår från rot till slutet på samma sätt som du torkade håret med en högre temperaturinställning.
  • Ju längre du tillåter ditt hår att svalna, desto mer kommer det att sättas på plats. Om du inte låter det svalna mycket, måste du upprepa processen nästa dag. För en bestående uppsättning, låt ditt hår svalna i minst 10 till 15 minuter.
  • Tips

    Ta en stol medan du torkar ditt hår och har en plats. Det kan göra processen mycket enklare.
  • Om du hittar din arm blir trött, ska du få en lättare hårtork.
  • Du vill att luftflödet från torken för att matcha den riktning du drar ditt hår med borsten. Vanligtvis kommer du att vinkla hårtorkaren munstycket ner ditt hår, från rot till slut, när du drar ditt hår bort från borsten.
  • Du kommer att göra mindre skada och har mindre frizz desto mindre tid du torkar ditt hår. Försök att torka det lika mycket med en handduk som du kan och börja med låg värme.
  • Flytta din hårtork långsamt och stadigt. Du behöver inte skaka din hårtork runt.
  • Om du planerar att använda hårprodukter, använd dem sparsamt först. Du kan alltid ansöka mer om du behöver det, men en liten droppe går ofta en lång väg!
  • Blåstorkning är ett effektivt sätt att förhindra platt hår och lägg till volymen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande