Hur man hittar information om människor

Internet kan vara ett användbart verktyg om du vill återansluta med en gammal vän eller klasskamrat, hitta familjemedlemmar eller undersöka en potentiell jobbkandidat. Kategorier av personuppgifter tillgängliga online inkluderar: offentliga poster, blogginlägg eller sociala nätverksprofiler, eller publicerad information som nyhetsartiklar, bröllopsmeddelanden eller missnöter.Ett alternativ till Internet är att anställa en privat utredare, speciellt om du försöker hitta en saknad person, bekräfta någons identitet eller få bevis för användning i domstol. I slutändan är det viktigt att respektera en persons integritet och vara försiktig med att upptäcka information som kan vara skadlig för dig själv eller andra.

Steg

Metod 1 av 4:
Söker efter personer online
  1. Bild med titeln Gör ögonkontakt Steg 4
1. Gör en allmän sökning. Sökmotorer, som Google eller Bing, är lätta att använda och gratis. Börja med en enkel sökning som innehåller personens namn plus staden och / eller staten där du senast visste att han eller hon bodde.
  • Håll din sökning enkelt. Lägg citattecken runt namnet du söker. Detta berättar sökmotorn att bara hitta sidor som innehåller det exakta namnet.
  • Fokusera först på att samla all den gratis information som du kan. Bookmark eller spara en lista över de webbplatser som kräver att betalning ska bedrivas senare.
  • Bild med titeln vidta åtgärder för att bekämpa människohandel steg 7
    2. Hitta personer med hjälp av online-personer. Du kan leta upp en hemadress eller telefonnummer gratis på vitspages.com. Om du är villig att betala en avgift, webbplatser som Intelius.com eller spokeo.com ger tillgång till en bredare mängd källor och dokument än traditionella sökmotorer eller sociala nätverk.
  • Du måste känna till personens fullständiga för- och efternamn, såväl som nuvarande eller tidigare stat eller bostadsort.
  • Intelius och Spokeo ger lite information gratis, till exempel namn, adress, hemtelefonnummer, ålder och släktingar.
  • Bild med titeln Skriv ett blogg Post Steg 1
    3. Få tillgång till online historiska arkiv och folkräkningsdata. Detta kan vara till hjälp om du försöker hitta familjemedlemmar, boende eller avliden.Du.S.Genweb Census Project erbjuder gratis USA: s folkräkningsdata för många stater upp till 1940.
  • De flesta folkräkningsrekord är grupperade av staten, så det är till hjälp att känna den stat där personen föddes, dog eller lever.
  • Kontakta en stat eller lokal historisk förening där ditt mål bodde, speciellt om han eller hon dog före 1940-talet. Många historiska dokument, offentliga rekord och tidningar har inte digitaliserats, och är endast tillgängliga som pappersdokument eller på mikrofilm.
  • Metod 2 av 4:
    Hitta människor genom sociala medier
    1. Bild med titeln Använd en blogg för företagssteg 10
    1. Förstå hur sociala medier kan hjälpa dig. Över 70% av vuxna 18 år eller äldre rapport är aktiva på online-sociala medier.Du kan söka stora sociala nätverk för att se om ditt mål är en aktiv medlem. I USA inkluderar de mest populära platserna Facebook, Twitter och LinkedIn.
    • De flesta sociala medier webbplatser låter dig söka sitt innehåll för att hitta användare eller identifiera användare i samband med ett visst företag, institution eller geografisk region.
    • Information om sociala nätverk är självrapporterad och som ett resultat kan det inte vara korrekt.Skapandet av falska eller spamprofiler på sociala medier är på stigningen, vilket kan göra det svårt att veta om du ansluter till ditt mål eller någon annan.
  • Bild med titled Trace Cell Phone Numbers Steg 4
    2. Hitta personer på Facebook. Människor använder främst sociala medier som Facebook för att ansluta till familj eller vänner.Skriv en persons namn plus ytterligare information som bostadsort, arbetsplats eller skola i sökfältet.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb i Dubai Steg 6
    3. Hitta personer på LinkedIn. LinkedIn är en av de största sidorna över hela världen för professionell nätverk.Det är ett bra verktyg för att hitta information om en persons karriärhistoria och arbetsintressen. På LinkedIn-hemsidan bläddra till botten och bredvid "Hitta en kollega" Skriv en persons fullständiga för- och efternamn.
  • Bild med titeln Hitta en saknad person i Mexiko Steg 15
    4. Använd sociala medier för att hitta personer från andra länder. Medan Facebook har de flesta användare världen över är det inte den mest populära sociala nätverksplatsen i alla länder. Stora sociala medier som är specifika för ett land eller en region inkluderar Qzone och Sina Weibo i Kina och Vkontakte och Odnoklassniki i Ryssland och delar av den tidigare Sovjetunionen
  • Var medveten om att dessa webbplatser och deras innehåll kanske inte är tillgängliga på engelska.
  • Innehållet på dessa webbplatser kan patrulleras och censureras av regeringen, särskilt i Ryssland och Kina.
  • Metod 3 av 4:
    Åtkomst till Online Public Records
    1. Bild med titeln Hitta en erfaren kriminell försvarsadvokat Steg 8
    1. Leta reda på staten eller länet Online Public Record Repositories. Offentliga register skapas och underhålls av myndigheter. Medan definitionen av offentliga register varierar av staten till stat, riktas de genom lag som ska göras tillgängliga för allmänheten, ofta efter formell begäran.
    • Se om din stat eller län har en sökbar online-postdata. I Google eller Bing skriver du staten eller länet plus "offentliga poster". Nästa, sök efter specifika offentliga poster (födelse, död, äktenskap, skilsmässa, etc.) inom statliga eller länsbrev.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb om du har ett funktionshinder Steg 2
    2. Tillträde Vital Records via statliga eller länshälsoavdelningar. Centrerna för sjukdomskontroll och förebyggande (CDC) ger länkar till statliga och länsbyråer som upprätthåller viktiga register (födelser, dödsfall, skilsmässor, äktenskap). Gå till CDC.GOV hemsida och söka efter "Var ska man skriva för vitala poster".
  • Bild med titeln Bli en kongressperson Steg 3
    3. Forskning Militärtjänstregistrering via National Archives. De nationella arkiven ger resurser för att erhålla militär personal eller journaler. De ger en sökbar databas för poster och dokument i deras samling från före världskriget.
  • Militärstjänstposter kan endast begäras av en veteran eller deras nästa-of-kin.
  • Olyckslistor och poster av medaljer, utmärkelser och dekorationer upp till Vietnamkriget finns också på webbsidan för de nationella arkiven.
  • Bild med titeln Bli en mjukvaruingenjör Steg 5
    4. Hitta civila och kriminella poster online. Civil- och strafffall hanteras på län, staten och federala nivåer, så du måste bestämma den relevanta jurisdiktion (er) när du söker efter falldata. Civila fall hänvisar till handlingar av försumlighet eller tvister mellan organisationer eller individer, medan brottmål är de som orsakar skada eller kränker integritet och säkerhet.
  • Sök i länsklerkens kontor för brottsliga eller civila domstolsrekord. Länsansvarig upprätthåller register för civila, små påståenden, och till och med kriminella ärenden som beslutades på distriktet eller länsnivå. I en sökmotor skriver du länets namn och "kriminella register" eller "Civil Court Records". Om det är känt kan du också ange appellations eller svarandes namn eller fallnummer.
  • Spåra inmate poster via statens avdelning av korrigeringar (doc). I en sökmotor, skriv namnet på staten och "Institutionen för korrigeringar". I allmänhet bör du hitta information som ett inmates doc-nummer, placering av fängelse och datum för inkövar.
  • Metod 4 av 4:
    Anlita en privat utredare
    1. Bild med titeln Bli en mjukvaruingenjör Steg 8
    1. Hyr och behåll en privat utredare. Privata utredare (PIS) kan hyras för att hitta och analysera information om juridiska, personliga och finansiella frågor. De erbjuder tjänster som bakgrundskontroller, som undersöker misstänkta äktenskapliga otrogen, som utför sysselsättningsundersökningar, som verifierar en persons identitet, att hitta saknade människor och återhämta sig stulen egendom. I de flesta stater har licensierade PIS gått förbi den privata utredningsundersökningen, var minst 25 år och slutförde 3 års yrkeserfarenhet. De måste också godkänna en kriminell historia och bakgrundskontroll som administreras av avdelningen för rättvisa och FBI, och licensieras av konsumentdepartementet.
  • Bild med titeln Få ett jobb Steg 16
    2. Välj en licensierad privat utredare. Var smart om vem du anställer. Du kan söka efter PI-byråer i ditt område online eller i telefonboken. Om du inte har tidigare erfarenhet av en viss byrå, kontakta en konsumentassistentgrupp (E.g. Better Business Bureau). Fråga om några klagomål och / eller arten av klagomål som lämnats in mot en byrå. Du kan också söka online recensioner från webbplatser som Angieslist.com.
  • Jämför priser och tjänster som erbjuds av olika företag.
  • Intervju en potentiell utredare. Be dem att visa dig sitt statliga utfärdade PI ID-kort. Spela in deras namn, licensnummer och utgångsdatum.
  • Validera sin verksamhet eller individuell licens genom uppföljning med din statens Institution för konsumentfrågor.
  • Bild med titeln Köp Small Business Insurance Steg 15
    3. Utkast till ett kontrakt. När du väl har valt en PI är det viktigt att få ett skriftligt kontrakt. Detta bör innehålla överenskommelse om vilka tjänster som erbjuds, en förteckning över avgifter och betalningsförpliktelser, och längden på tidstjänsten kommer att behållas. Kontraktet bör också föreskriva att kunden kommer att få tillgång till bevis (inspelningar, videoband, etc.) samlad under undersökningen. Slutligen är PI skyldig att tillhandahålla en slutlig målrapport som innehåller resultat av undersökningen och kostnader och tid som spenderas på separata aspekter av ärendet (E.g. Övervakning, ytterligare utredare, specialutrustning, standby-tid mm.).
  • Läs kontraktet noggrant och tveka inte att ställa frågor.
  • Stipulera en tidsfrist genom vilken allt arbete kommer att slutföras.
  • Begär en specificerad uppskattning av tjänster som ska erbjudas som en del av kontraktet och har bolaget en officiell faktura och kvitto.
  • Håll en kopia av kontrakt, fakturor och kvitton i en enda mapp.
  • Tips

    Många av de platser du hittar kommer att kräva en avgift. Väga det värde de tar med dig över effekten av utgifterna av kontanter. Naturligtvis vill du inte betala dem alla.
  • Kopiera information till en datorfil eller skriv den i en anteckningsbok som du hittar den. Det kanske inte verkar viktigt nu, men senare kommer det att vara till nytta.
  • För att visa eller söka innehåll på sociala nätverk, kan du behöva anmäla dig som medlem. Facebook, Twitter och LinkedIn är gratis att registrera och använda, och du kan redigera dina profil- och sekretessinställningar.
  • Var noga med att undersöka din stat eller stadens policy för att få tillgång till offentliga poster. Olika statliga myndigheter, avdelningar och divisioner sammanställer och underhåller olika typer av offentliga register.
  • Det är till hjälp om du vet grundläggande information, som staten eller länet där personen föddes, bor eller bodde.
  • När du söker offentliga register, är födelsedagen, eller ett intervall, mycket viktigt, men se hur långt du kan få utan det.
  • Varningar

    Akta dig för felaktig eller falsk identitet - många använder internetaliaser på sociala nätverk snarare än deras riktiga namn. Sökmotorer och sociala nätverksplatser kommer aldrig att vara lika tillförlitliga som officiella offentliga register.
  • Det finns alltid möjlighet att hitta information som kan vara störande eller störande för dig eller andra.
  • Rapportera eventuella PI som bryter mot sitt kontrakt eller engagerar sig i olaglig verksamhet till FBI och Institutionen för konsumentfrågor
  • Vissa människor är svårare att hitta online än andra. Detta kan bero på att ha ett gemensamt namn, ändra sitt namn eller använda ett alias med hjälp av ett onoterat eller opublicerat nummer (de flesta mobiltelefoner) eller är avlidna.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande