Så här ändrar du ditt namn i nevada

Om du bor i Nevada och du vill ändra ditt namn (efter ett äktenskap, skilsmässa, på uppdrag av ett mindre barn eller av andra skäl), måste vissa steg följas för att uppnå namnet ändras ordentligt och lagligt.Nevada namnbyte lag regleras av avsnitt 41.270-290 av Nevada reviderade stadgarna.Medan Nevada inte tillhandahåller fyllbara former online som kan lämnas in till någon domstol inom staten, är kraven för namnändringar ganska okomplicerade.

Steg

Metod 1 av 4:
Hitta din tingsrätt och det tillämpliga pappersarbetet
  1. Bild med titeln Ändra ditt namn i Nevada Steg 1
1. Hitta din lokala tingsrätt. I Nevada är de lokala domstolarna för varje län kända som distriktsdomstolar."För att hitta din tingsrätt, gå till följande webbplats och klicka på ditt län: Länken tar dig till din domstols hemsida, som kommer att ge information som domstolens adress, telefonnummer och driftstimmar och kan ge ytterligare information Du kan behöva skicka namnet ändra pappersarbete.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Nevada Steg 2
    2. Leta reda på det aktuella namnet Ändra pappersarbete. Eftersom Nevada staten inte tillhandahåller specifika namnbyte på nätet, måste du hitta eller skapa dokumenten själv.
  • Ring eller besök domstolskonsulenten och be honom / henne att ge dig namnbyte, om de existerar.Även om din länsdomstol inte använder formella namnbyte, kommer clerk att kunna ge dig en lista med nödvändig information för att inkludera i ett dokument du kan skapa dig själv och kan också dela provdokument med dig det Du kan ändra för att passa dina ändamål.
  • Besök ditt lokala rättshjälpscenter eller online juridisk hjälpresurs för hjälp.Om du till exempel bor i Clark County kan du få tillgång till gratis namnbyte.
  • Hämta formulär från en online-resurs.Flera webbplatser ger juridiska former online och erbjuder tjänster som att låta dig ladda ner formulären, vilket hjälper dig att fylla i formulären och till och med lämna in formulären för dig.Observera att du nästan säkert måste betala för att använda dessa tjänster.Om du väljer att använda en av dessa tjänster, bör du kolla med Better Business Bureau eller ett annat företagsutvärderingsföretag för att säkerställa att webbplatsen är legitim.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Nevada Steg 3
    3. Beräkna dina ansökningsavgifter. Ansökningsavgifter kan sträcka sig beroende på din Circuit Court.Ring eller besök din Court Clerk för att få en approximation av avgifterna du måste betala för att lämna in ditt namn Ändra pappersarbete.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Nevada Steg 4
    4. Samla andra relevanta material. Om du söker ett namnbyte efter ett äktenskap, hitta dina födelse- och äktenskapscertifikat.Om du söker ett namnbyte efter en skilsmässa, hitta din födelse, äktenskap och skilsmässa certifikat.För en minderårig, lokalisera Minorens födelsecertifikat.Om en eller båda de mindre biologiska föräldrarna är avlidna eller har avslutat föräldrars rättigheter, lokalisera den dokumentationen.Om du söker ett namnbyte av någon annan anledning, se till att du har ditt födelsebevis i handen.
  • Metod 2 av 4:
    Skicka in pappersarbetet - Vuxennamnändring
    1. Bild med titeln Ändra ditt namn i Nevada Steg 5
    1. Kontrollera kraven.Innan du skickar in dina dokument, se till att du uppfyller alla krav för ett vuxennamnbyte.
    • Framställaren måste lägga fram framställningen med tingsrätten i länet där han / hon är bosatt.
    • Framställaren måste ha bott i petitionens län i minst de senaste sex veckorna, och måste tänka sig att leva där i överskådlig framtid.
    • Framställaren måste vara över 18 år vid tidpunkten för framställningen.
    • Framställaren måste ha rätt och rimlig anledning för namnbytet.
    • Framställaren får inte söka ett namnbyte för att undvika skuld, debraud borgenärer eller andra nefarious skäl.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Nevada Steg 6
    2. Fyll i framställningen.Framställningen (om du får en via en online-resurs eller skapar en själv) kräver information som det aktuella fullständiga namnet (födelsenamn), föreslagna fullständigt namn, föräldrainformation, adress och en certifiering som framställaren inte söker namnbyten för bedrägliga ändamål.Underteckna inte framställningen.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Nevada Steg 7
    3. Få framställningen notarized.Ta med din färdiga framställan till en notarius public.Du kommer att underteckna framställningen framför notarie, som kommer att intyga din signatur.Du kan behöva betala en liten avgift för notarieens tjänst.Notarier kan vanligtvis hittas på följande platser:
  • Banker
  • Postkontor, UPS-butik, etc.
  • Lagkontor
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Nevada Steg 8
    4. Ta med pappersarbete till domstol.Ta två kopior av framställningen, civila täckplåten (om det krävs av ditt län), meddelande om framställan (om det krävs av ditt län), begäran om sammanfattande disposition och deklaration i stöd (om det krävs av ditt län) och en order, Erforderliga avgifter, ett självadresserat stämplat kuvert och stödjande dokumentation till din tingsrätt.Kontrollera alla instruktioner som går med pappersarbete för att du har slutfört allt till det bästa av din förmåga.Gör minst två kopior av ditt pappersarbete och spara en kopia för dina poster.Domstolens kontorist kommer att berätta om du behöver lämna ytterligare information för att slutföra ditt pappersarbete.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Nevada Steg 9
    5. Ge offentligt meddelande om ditt eventuella namnbyte.Nevada Law kräver att en vuxen som söker en namnbyte måste offentliggöra ett meddelande i en lokal tidning av den allmänna omloppet omedelbart efter att ha lämnat in pappersarbetet med domstolen.Meddelandet måste offentliggöras minst en gång i veckan i tre veckor i följd.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Nevada Steg 10
    6. Skicka bevis på offentliggörande till domstolsberättelsen.Tidningen kommer att ge dig en affidavit, och du måste lämna in den affidavit, som bifogas en kopia av det publicerade meddelandet, med tingsrätten.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Nevada Steg 11
    7. Vänta tio dagar.Om ingen objekt till ditt föreslagna namn förändras inom tio dagar efter publicering, kommer domstolen sannolikt att underteckna ordern.Om någon saknar det föreslagna namnet förändras inom tio dagar, kommer domstolen att planera en utfrågning.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Nevada Steg 12
    8. Var beredd att få hörapparat.För det mesta, domstolar kommer att bevilja namnändringar "på papper," vilket betyder utan att kräva en personlig hörsel.Men om domstolen erhåller en invändning mot namnbytet, eller om domstolen misstänker att namnbytet söks för ett felaktigt syfte, kan domstolen beställa en utfrågning, som du måste delta i.Om domstolen beställer en utfrågning, överväga att samråda med en advokat för att du är beredd.
  • Metod 3 av 4:
    Skicka in pappersarbetet - Mindre namnbyte
    1. Bild med titeln Ändra ditt namn i Nevada Steg 13
    1. Kontrollera kraven.Innan du skickar in ditt pappersarbete, se till att du, som den vuxna framställaren, uppfyller alla krav för att begära en minorans namnbyte.
    • Den vuxna framställaren måste vanligtvis vara en av de mindre biologiska föräldrarna.Om båda biologiska föräldrarna är avlidna eller har avslutat föräldrars rättigheter, då minskningen "Nästa vän" (Person som lagligen har rätt att lägga fram framställningen om minskelsens vägnar) kan tillåtas att förbereda framställningen. Kolla med clerken i länsdomstolen för att se till att det är tillåtet.
    • Den vuxna framställaren måste lägga fram framställningen med tingsrätten i länet där han / hon och det mindre barnet bor.
    • Den vuxna framställaren och mindre barn måste ha bott i petitionens län i minst de senaste sex veckorna, och måste tänka sig att leva där under överskådlig framtid.
    • Den vuxna framställaren måste vara över 18 år vid tidpunkten för framställningen.
    • Det mindre barnet måste vara 17 år eller yngre vid tidpunkten för framställningen.
    • Framställaren måste ha rätt och rimlig anledning för namnbytet.
    • Framställaren får inte söka ett namnbyte för att undvika skuld, debraud borgenärer eller andra nefarious skäl.
    • Båda biologiska föräldrarna bör gå med i framställningen om möjligt.Om en av de biologiska föräldrarna vägrar att gå med eller inte kan lokaliseras, måste sökanden tjäna den föräldern med tillkännagivande om ansökan, och domstolen kommer att beställa en förhandling om de icke-anslutande föräldraobjekten.Domstolen får avstå från förhandlingen om sökanden ger bevis för att det inte kan hota den mindre eller framställaren om han / hon upptäckte om den föreslagna namnbyten.
    • Kontrollera med clerk i länsdomstolen för att avgöra om en förmyndare addem eller samtycke kommer att krävas.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Nevada Steg 14
    2. Fyll i framställningen.Framställningen (om du får en via en online-resurs eller skapar en själv) söker information som minorens nuvarande fullständiga namn (födelseminnet), föreslagna fullständigt namn, föräldraledighet, adress och en certifiering som framställaren inte söker namnet Förändring för bedrägliga ändamål.Skriv inte in formuläret.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Nevada Steg 15
    3. Få framställningen notarized.Ta med din färdiga, unsigned petition till en notarius public.Du kommer att underteckna framställningen framför notarie, som kommer att intyga din signatur.Du kan behöva betala en liten avgift för notarieens tjänst.Notarier kan vanligtvis hittas på följande platser:
  • Banker
  • Postkontor, UPS-butik, etc.
  • Lagkontor
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Nevada Steg 16
    4. Ta med pappersarbete till domstol.Ta två kopior av petitionen, Family Court Cover Sheet (om det krävs av ditt län), meddelande om framställningar (om det krävs av ditt län), föräldrars samtycke (om det krävs av ditt län), barnets samtycke (om det krävs av ditt län, och Vanligtvis bara när den minor är 14 eller äldre), begäran om sammanfattande disposition och deklaration i stöd (om det krävs av ditt län), bevis på service på annan förälder (om det krävs av ditt län), och en order, de nödvändiga avgifterna, a Självadresserat stämplat kuvert, och stödjande dokumentation till din tingsrätt.Kontrollera alla instruktioner som går med pappersarbete för att du har slutfört allt till det bästa av din förmåga.Gör minst två kopior av ditt pappersarbete och spara en kopia för dina poster.Domstolens kontorist kommer att berätta om du behöver lämna ytterligare information för att slutföra ditt pappersarbete.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Nevada Steg 17
    5. Ge offentligt meddelande om minorets potentiella namnbyte.Nevada Law kräver att en framställare som söker en namnbyte för en minderårig måste offentliggöra ett meddelande i en lokal tidning av den allmänna omloppet omedelbart efter att ha lämnat in pappersarbetet med domstolen.Meddelandet måste offentliggöras minst en gång i veckan i tre veckor i följd.
  • Vissa län kan tillåta dig att lämna en begäran om att avstå från publicering, vilket gör att du kan kringgå publikationskravet om det är i barnets bästa.Om du är orolig för det mindre barnets säkerhet (eller dig själv) genom att publicera det föreslagna namnbytet, fråga din Court Clerk om det här alternativet.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Nevada Steg 18
    6. Skicka bevis på offentliggörande till domstolsberättelsen.Tidningen kommer att ge dig en affidavit, och du måste lämna in den affidavit, som bifogas en kopia av det publicerade meddelandet, med tingsrätten.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Nevada Steg 19
    7. Vänta elva dagar.Om inga enobjekt till det föreslagna namnet förändras inom elva dagar efter den sista publikationen, kan du be domstolen att granska framställningen via en begäran om sammanfattande disposition eller en "bevisa" utfrågning.Om någon saknar det föreslagna namnet förändras inom elva dagar, kommer domstolen att planera en utfrågning.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Nevada Steg 20
    8. Var beredd att få hörapparat.För det mesta, domstolar kommer att bevilja namnändringar "på papper," vilket betyder utan att kräva en personlig hörsel, speciellt om båda biologiska föräldrarna är överens om förändringen.Men om domstolen erhåller en invändning mot namnbytet, eller om domstolen misstänker att namnbytet söks för ett felaktigt syfte, kan domstolen beställa en utfrågning, som du måste delta i.Om domstolen beställer en utfrågning, överväga att samråda med en advokat för att du är beredd.
  • Metod 4 av 4:
    Slutföra namnbytet
    1. Bild med titeln Ändra ditt namn i Nevada Steg 21
    1. Ta emot domstolsbeslutet.Om domstolen godkänner namnbytet på papper, eller om namnbytet är godkänt efter en utfrågning, kommer domstolen att skicka den undertecknade ordern till dig i det kuvert du gav.Detta kommer sannolikt att ta flera veckor, och eventuellt två månader eller mer. Namnbytet är officiellt när du får den signerade ordern.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Nevada Steg 22
    2. Förstå att namnbytet kommer att vara offentligt.Domstolens order kommer att visa både gamla och nya namn och sökandens nuvarande adress.Denna information kommer att bli offentlig rekord om inte domaren avstår offentliggörandet för att säkerställa framställarens eller mindre barns säkerhet.Om du är orolig för säkerhet, notera detta på framställningen och / eller vid förhandlingen.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Nevada Steg 23
    3. Komplett namnbyte med andra myndigheter.Detta inkluderar socialförsäkringsverket, avdelningen för motorfordon och andra tillämpliga myndigheter.Domstolens order kommer inte automatiskt att ändra ditt namn med någon annan myndighet.Du måste slutföra det nödvändiga pappersarbetet själv.
  • Till exempel finns instruktioner för att ändra ditt namn med Nevada DMV här:
  • Tips

    Observera att när formulär är fyllbara online, kan du vanligtvis inte spara information som skrivits in i dem.Om du kan skriva ut formulären omedelbart efter att ha skrivit informationen, gör det så.Om du behöver lite tid för att fylla i formulären, skriv ut formulären först, sedan snyggt, skriv informationen i dem.
  • Om du har frågor om namnbytesprocessen, kan inte slutföra ansökan utformas, eller om domstolen nekar ditt namn Ändra ansökan, kontakta en advokat som är bekant med namnbyte lag i Nevada.
  • Var noga med att kontrollera din tingsrätts hemsida för att säkerställa att det inte finns några ytterligare krav som måste uppfyllas innan du skickar namnet Ändra pappersarbete.
  • Observera att medan de flesta domstolar ger namnet ändras som en självklarhet, är de inte skyldiga att göra det.Varje domare kan använda sitt eget gottfinnande när man bestämmer om man ska bevilja namnbyte.Detta är särskilt sant när framställaren är fängslad, på probation, har dömts för ett brott, är en registrerad könsförbrytare, eller domstolen finner att den inte är i ett mindre intresse att bevilja namnbytet.
  • Fel på sidan av att ge för mycket information, snarare än för lite.Du kan bifoga en skriftlig förklaring till framställningen så att domstolen kan avgöra att du har en giltig anledning att söka förändringen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande