Hur man klär en hund för snö

Många hundar kan anpassa naturligt till vinterväder. Men vissa typer av hundar, som leksak och korthåriga raser, påverkas mer av förkylning, och extrema väderförhållanden kan äventyra djur. Jackor, tröjor, booties och annat utomhusutrustning kan gå långt för att hålla ditt husdjur friskt och säkert. Skydda din hundkompis under de kallaste månaderna genom att lära sig när och hur man klär upp dem för vinterförhållanden.

Steg

Metod 1 av 3:
Att veta när du ska klä upp din hund för vinterväder
  1. Bild med titeln Klä en hund för snö Steg 1
1. Klä upp leksakshundar. Mycket små hundar, som Chihuahuas eller Pomeranians, är mindre kunna reglera sina kroppstemperaturer. Följaktligen är det en bra idé att klä upp dem i en tröja eller jacka när de går ut i underfrysningstemperaturer.
  • Bild med titeln Klä en hund för snö Steg 2
    2. Klä upp mager, korthåriga hundar. Om din hund har en tunn kappa och / eller lågkroppsfett, har de mindre naturligt skydd mot förkylningen. Korthåriga raser, som boxare, greyhounds eller dobermans, bör ha extra skydd, som tröjor eller rockar, när de står inför underfrysningstemperaturer för att hjälpa dem att behålla sin kroppsvärme.
  • Detta gäller också för hundar, som pudlar, som är mycket preparerade på ett sätt som håller sin päls väldigt kort.
  • Bild med titeln Klä en hund för snö Steg 3
    3. Passar upp äldre hundar. Om du har en senior hund med ett kompromissat immunsystem är det en bra idé att ge dem extra skydd av en tröja eller jacka när det står inför kallt väder.
  • Bild med titeln klä en hund för snösteg 4
    4. Låt de naturliga kapporna av hjärtliga raser skydda dem. Vissa typer av hundar uppföds specifikt för att motstå vinterförhållandena. Dessa stora, hjärtliga raser, som Newfoundlands, Saint Bernards och Siberian Huskies, kommer med tjocka, dubbla kappor. De kräver vanligtvis inte extra redskap för att hjälpa dem med kallt väder.
  • Klä upp hundar med tät päls i ytterkläder kan till och med vara skadlig, vilket leder till överhettning.
  • Bild med titeln Klä en hund för snö Steg 5
    5. Var uppmärksam på dina hunds signaler. Oavsett din hunds storlek, päls, ras eller tillstånd, var noga med att ta ledtrådar från deras beteende för att se om du ska klä upp dem för förkylningen. Om de visar tecken på att bli kyld, är det alltid en bra idé att bunta dem innan du tar dem längre.
  • Om du märker att de skakar under en längre tid, blir trög, kommer till ett helt stopp, och / eller försöker hålla en eller flera tassar från marken när de går, är det troligt att din hund påverkas negativt av förkylningen.
  • Metod 2 av 3:
    Plocka rätt utkläder
    1. Bild med titeln klä en hund för snösteg 6
    1. Bestäm mellan en tröja och jacka. Om du bara försöker skydda din hund från kalla temperaturer eller ta ut dem för korta utomhus sessioner på mindre än en halvtimme, är en tröja förmodligen tillräcklig. Om du tar din hund ut i snöiga förhållanden, vind, nederbörd eller extrem kyla (som under noll F eller under -15 grader C), är det bättre att klä dem i en vattentät kappa eftersom de erbjuder mer väsentligt skydd.
    • Om det är vått eller snöigt ute, är det bäst att gå till en vattentät jacka. Våta tröjor kan göra din hund kallare istället för att hålla dem varma.
  • Bild med titeln klä en hund för snösteg 7
    2. Plocka kläder gjorda av robust, bekvämt material. Om ditt primära mål försöker skydda din hund från förkylningen istället för att göra ett modedokument, bör du gå till utomhuskläder som är konstruerat av slitstarka och andningsbara tyger, som nylon, en ullblandning eller fleece. Se till att växeln också är tvättbar för enkel rengöring.
  • Om du går för en kappa, välj en som har ett vattentätt eller vattenbeständigt exteriör så att det kan stå emot elementen.
  • Bild med titeln Klä en hund för snö Steg 8
    3. Få storleken rätt. Varje produkt och varumärke kommer att ha olika storleksanvisningar. Oavsett om du handlar online eller på en djuraffär, var noga med att kontrollera de specifika storlekarna i samband med en viss produkt innan du köper den.
  • Förbered dig med att hitta rätt storlek för din hund genom att ta några viktiga mätningar. Använd ett måttband för att ta omkretsen av din hunds nacke, bröstet (runt deras största revben) och midja. Du bör också mäta avstånden mellan basen av nacken och deras midja, och mellan basen av nacken och basen av deras svans.
  • Vissa kläder kan ha limning av diagram som bestäms av din hunds vikt.
  • Bild med titeln Klä en hund för snö Steg 9
    4. Se till att deras växel passar bra. Tröjor och rockar bör passa snyggt men bekvämt. Om de är för stora, drar de och kompromissar värmen på plagget. Om de är för små, kommer de att stryka hundens blodflöde, irritera sin hud och / eller begränsa sin rörelse.
  • Hundkläder bör vara lätt att ta på och av. När det är på, bör du låta din hund flytta runt i den för att se om deras rörelse eller naturlig gång är påverkad.
  • Du bör också kontrollera att du kan passa två fingrar (ett finger för små hundar) under halsen eller andra öppningar för att vara säker på att de inte kommer att skaka din hunds hud.
  • Bild med titeln Klä en hund för snösteg 10
    5. Undvik mönster med potentiellt farliga tillbehör. Många hundar är inte kär i att ha på sig kläder, och kan försöka ta bort det. Om din hund är försiktig med kläder eller benägen att tugga, undvika att få kläder som har dekorationer eller tillbehör, som pom-poms eller band som lätt kan klättas eller tuggas. Du vill inte att din pooch äter sina kläder!
  • Bild med titeln klä en hund för snösteg 11
    6. Få ljus och / eller reflekterande redskap. De mörka uppsättningarna i tidigt under vintermånaderna. Se till att du och din hund kan ses genom att ha ljus och / eller klä upp dem i reflekterande eller ljusa kläder.
  • Överväg att fästa klipplampor till din hunds krage eller få en upplysningskrage så att du inte förlorar ditt husdjur och så att de är uppenbarligen synliga för andra människor, husdjur och bilister.
  • Du kan också gå till en kappa som har reflekterande remsor eller material som en del av designen.
  • Bild med titeln klä en hund för snösteg 12
    7. Reservera ytterligare tillbehör för extrema förhållanden. Du kanske vill sätta din hund i en hatt och halsduk eftersom det är förtjusande, men dessa tillbehör är inte nödvändiga vinterutrustning för hundar under de flesta förhållanden. Om du förbereder din hund för långvarig exponering för temperaturer som ligger långt under frysning, skulle gale-force winds eller en aktiv snöstorm, sedan lägga till en hatt till sin jacka vara en bra idé.
  • Tänk på att den klokaste saken att göra i extrema vinterförhållanden är att hålla dig själv och din hund inuti.
  • Om du behöver våga ut, kommer de mest praktiska hattarna för hundar att vara band som tuckar under sina hakar och lindrar över öronen.
  • Nackvärmare avsedda för människor gör också bra hattar för hundar.
  • Metod 3 av 3:
    Montera din hund med booties
    1. Bild med titeln klä en hund för snösteg 13
    1. Få booties för din hund. Om du bor i ett kallt klimat med långa vintrar eller hundens fötter är särskilt känsliga för salt eller kyla, är det en bra idé att få din pooch-tyg eller gummi-booties för att skydda sina tassar.
    • Förutom att hålla hundens fötter varma, kan booties också hjälpa till att skydda ditt husdjur från is, snö, salt och grit. Att vara utsatt för dessa vinterrisker kan skada din hunds fötter eller lämna sina tassar smärtsamt torra och / eller knäckta.
    • Välj ett material som är robust nog att erbjuda skydd och motstå hårda förhållanden samtidigt som de är tillräckligt flexibla för att bekvämt anpassa sig till formen på ditt husdjurs fötter.
    • De borde också ha vattentät eller vattenbeständigt exteriör för att hålla hundens tassar torra.
    • Överväg att få stövlar med dragkraft eller grepp på botten för att hjälpa din pooch att navigera genom snö och is.
    • Eftersom dessa är specialartiklar, kommer husdjursbutiker inte alltid att lagra dem, och beställa dem på nätet kan vara enklare.
  • Bild med titeln klä en hund för snösteg 14
    2. Var noga med att få rätt storlek. Innan du köper en uppsättning booties, kolla varumärkena specifika storlekar för att få rätt passform. Det finns inga standardiserade sko storlekar för hundar, och booties kommer i ett brett utbud av mönster. Således är det kritiskt att hänvisa till de specifika storleken och mätriktlinjerna som används av varumärket av booties du beställer.
  • Att få rätt storlek kräver att du tar mätningar av ditt husdjur med antingen en skala eller ett måttband. Vissa hundskoföretag använder storleksdiagram som går i vikt. Andra kommer att be dig att mäta avståndet mellan en hunds häl och tånagel.
  • Bild med titeln Klä en hund för snösteg 15
    3. Kontrollera att de har rätt passform. Din hunds booties ska enkelt glida på och av och ha ett justerbart band för att hålla dem snyggt på plats runt hundens anklar. De borde passa säkert runt fotleden, men lämna gott om plats för din hunds tassar att andas sedan de reglerar värme genom fötterna.
  • Var noga med att hundens booties är tillräckligt täta för att hålla sig på utan att vara obekväma. Kontrollera att fotledremmarna inte gnuggar eller chafing din hunds hud eller päls.
  • Kontrollera också att booties inte påverkar din hunds naturliga gång. Medan de kan gå annorlunda i sina skor först, var försiktig om din hund inte anpassar sig till sin normala strid över tiden. Detta kan indikera att skorna kramper sina fötter eller placerar tryck på sina klor.
  • Bild med titeln Klä en hund för snösteg 16
    4. Hjälp din hund justera till booties. Bär skor känns inte naturligt för hundar, så det kan ta dem ett tag att hänga på det. Göra justeringsperioden så kort och trevlig som möjligt genom att belöna dem med en behandling efter att du har lagt på varje bootie.
  • Att ge din Pooch behandlar tillsammans med sina booties hjälper dem att utveckla positiva föreningar med att ha på sig skor. Ta dem ut för en promenad omedelbart efter att du satte dem på kommer också att öka sina positiva föreningar med booties.
  • Det är också en bra idé att hålla din hund under kontroll i en koppel i början tills de har anpassat sig till att gå i booties. Om du märker att booties glider av, stoppa och justera kardborrebandet tills de passar tillräckligt hårt för att stanna kvar.
  • Tips

    Om du är osäker på din hunds förmåga att motstå förkylningen, kontakta din veterinär om alla nödvändiga försiktighetsåtgärder du ska ta innan du tar ut dem under vinterförhållandena.

    Varningar

    Lämna aldrig din hund obevakad i en kappa eftersom de kan fångas på något.
  • Även de hjärtligaste hundarna står inför hälsorisker, som frostbit och hypotermi, från långvarig exponering för nedre frysningstemperaturer. Lämna aldrig din hund ute i kylan under långa perioder, oavsett hur de är klädda.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande