Hur man dekorerar ett vardagsrum på en budget

Vardagsrum är en av de viktigaste kontaktpunkterna i ett hem. Det är ett rum där familj och vänner hänger ut, titta på TV och filmer och njut av varandras företag. Det är också en plats där du kan läsa, chatta i telefon, koppla av, eller till och med ha en tupplur med ditt husdjur. Vardagsrum bör vara bekväma, inbjudande, och helst matcha din övergripande smak och stil. Dekorera ditt vardagsrum behöver inte kosta mycket pengar. Det finns många kreativa, billiga eller fria dekorationsmetoder som du enkelt kan utnyttja för ditt vardagsrum.

Steg

Metod 1 av 3:
Lägga till billiga tillbehör
  1. Bild med titeln Dekorera ett vardagsrum på en budget Steg 1
1. Lägg till en mängd olika växter för att få ditt vardagsrum till liv. Krukväxter kommer alltid att vara ett utmärkt och billigt val för dekorativa ändamål. Växter som kan odlas inomhus kommer i ett stort antal typer, former, storlekar och jämn färger. Du kan hitta växter i alla slags butiker i ditt lokala område. Vissa växter kommer redan i dekorativa krukor, men om du måste få en dekorativ kruka, kan du köpa billiga i butiken eller till och med använda Terra Cotta krukor från ett trädgårdscenter (som kan målas).
  • Gör lite forskning innan du köper dina växter. Se till att du får växter som kan trivas i ditt vardagsrum baserat på den mängd ljus det tar emot.
  • Glöm inte att vattna dina växter baserat på de instruktioner de kommer med. Om du tror att du kommer att glömma, kan du köpa krukor eller glödlampor som tillåter växten att självtvättas över flera veckor.
  • Bild med titeln Dekorera ett vardagsrum på en budget Steg 2
    2. Använd utsmyckningar på objekt som du redan måste lägga till gnista. Många saker du redan har i ditt vardagsrum kan ändras eller ändras på ett sådant sätt att det är en helt ny titt på en mycket låg kostnad. Till exempel, köpa eller göra nya kuddeöverdrag - byte av dörr och lådknappar, ljus och utloppsöverdrag, eller ventilationsskydd eller sömnad, knappar, knappar eller paljetter till kuddar eller lampor- eller installation av dörrar på bokhyllor.
  • Du kan till och med sy snygg trim på dina kasta kuddar eller lampskärmar för att lägga till flare.
  • Var inte rädd för att använda stenciler på väggen, golv, tak eller möbler för att lägga till former och färger med färg.
  • Bild med titeln Dekorera ett vardagsrum på en budget Steg 3
    3. Installera nya ljusarmaturer eller lampor för att lysa upp ditt vardagsrum. Ny belysning av något slag kan lägga till nya dimensioner av ljus till ditt vardagsrum som verkligen kan ändra sitt utseende. Du kan köpa nya ljusarmaturer eller lampor för att lägga till i ditt rum eller till och med armaturer och lampor som är "nya till dig."Du kan också uppdatera befintliga lampor och lätta armaturer genom att lägga till eller ta bort element. Till exempel, behåll samma lampa, men ändra eller måla lampskärmen, eller ta bort lamporna på lamporna och byt ut den med flera golvlampor.
  • Även ändra typen eller watt av de glödlampor du använder kan göra en stor skillnad. Om du vill lägga till atmosfär, men inte behöver använda ljuset för att läsa, använd lökar med lägre watt för att ge ett mer subtilt ljus.
  • Bild med titeln Dekorera ett vardagsrum på en budget Steg 4
    4. Använd gardiner eller persienner för att ändra utseendet på hela ditt vardagsrum. Hänga nya (eller nya till dig) gardiner eller persienner i ditt vardagsrum för att ändra hela utseendet och känna. Använd gardinstänger som är bredare än ditt fönster eller installera gardinstänger mycket högre än ett fönster för att få fönstret att verka större. Bredda trimmen runt fönstret för att också få fönstret att se större ut. Undvik att måla dina väggar och fönster trim samma färg, eller fönstret kommer inte att stå ut.
  • Var inte rädd för lagergardiner och gardiner i samma fönster. Gardinerna kan hamna dekorativa, men persiennerna kan vara praktiska.
  • Bild med titeln Dekorera ett vardagsrum på en budget Steg 5
    5. Köp ett nytt område matta för att lägga till textur i ditt vardagsrum. Area mattor är ett kreativt sätt att lägga till textur, ett unikt mönster eller färg till ditt vardagsrum. De kan också användas som "ankare" för att ta med alla delar av ditt rum tillsammans. Använd till exempel de färger som finns i ditt område matta för att dekorera hela rummet och mattan kommer att knyta allt tillsammans.
  • Area mattor är också bra för att bryta upp stora utrymmen.
  • Försök att få en matta som är rätt storlek för ditt vardagsrum. Alternativt kan du kombinera flera mattor för att skapa en större matta eller skapa flera vardagsrum i ditt vardagsrum.
  • Metod 2 av 3:
    Personliga vardagsrumsväggar
    1. Bild med titeln Dekorera ett vardagsrum på en budget Steg 6
    1. Skapa ditt eget konstverk för väggarna i ditt vardagsrum. Konstverk, särskilt original konstverk, kan vara dyrt. Därför, istället för att köpa original konstverk, skapa din egen. Köp minst en tom kanfas från en hantverksbutik. Köp någon form av färg att använda på duken, eller återanvänd lite färg du redan har hemma. Måla duken med vilken typ av borste eller svamp, eller dropp eller splatter färg på den. En gång torr, häng ditt personliga konstverk på väggen i ditt vardagsrum.
    • Kanfaser kan hängas med en enkel spik eller krok på väggen eller lutad mot väggen från en flytande hylla eller eldstaden mantel.
    • Använd en eller flera färger på duken som matchar de olika objekten du har använt i ditt vardagsrum för att dra ihop de flera bitarna. Till exempel, om du har en mörkblå matta, en ljusgrön stol och gul kasta kuddar, använd alla tre färger i din målning.
    • Du kan måla en stor duk eller flera mindre dukvaser.
  • Bild med titeln Dekorera ett vardagsrum på en budget Steg 7
    2. Lägg till en galleri vägg i ditt vardagsrum för att visa foton. Galleri väggar är ett enkelt och roligt sätt att skapa en accentvägg i ditt vardagsrum med hjälp av saker du redan har. Beteckna en vägg i ditt vardagsrum som gallerivägg. Häng inramad eller duk-inslagna foton av olika storlekar över den stora majoriteten av den där väggen. Häng varje foto slumpmässigt, oroa dig inte för att skapa ett mönster.
  • Du kan också använda konstverk på din galleri vägg, antingen konstverk du har skapat dig själv eller att du har köpt.
  • Du kan hänga tom, men unika, ramar till din galleri vägg om du vill. Eller hänga föremål annat än foton eller konstverk i dessa tomma ramar (e.g., Smycken, målat glas, klockor, böcker).
  • Bild med titeln Dekorera ett vardagsrum på en budget Steg 8
    3. Installera ett fantastiskt tapet på din vardagsrumsvägg. Ett tapestry-en stor bit av tyg med ett specifikt mönster eller design - är ett enkelt och billigt sätt att skapa en accentvägg i ditt vardagsrum. Varje bit av tyg kommer att göra, inklusive en filt, halsduk eller area matta / matta. Häng tapetet på en vägg och använd tapetsens element (färger, mönster) som idéer för resten av rummet.
  • Använd dekorativa naglar eller stift för att hänga tapetet på väggen, eller försök använda kardborreband om tapetet inte är för tungt.
  • Metod 3 av 3:
    Spara pengar genom att återanvända möbler
    1. Bild med titeln Dekorera ett vardagsrum på en budget Steg 9
    1. Handla för "Ny till dig" Möbler på ett garage eller fastighetsförsäljning. Möbler (och dekorationer) av varje typ, stil, färg, mönster, konsistens och storlek finns på garage och fastighetsförsäljning. Medan dessa bitar kan vara secondhand är många i utmärkt skick, är billigt, och kommer inte att kräva någon fixering som ska användas. Medan garageförsäljningen kan hittas oftare i varmare månader, kan fastighetsförsäljningen hända året runt.
    • Var inte rädd för att förhandla om priset med säljaren.
  • Bild med titeln Dekorera ett vardagsrum på en budget Steg 10
    2
    Omordna dina befintliga möbler Att ge ditt vardagsrum ett nytt utseende. En av de enklaste och billigaste metoderna för att redecorate ditt vardagsrum är att helt enkelt omorganisera dina befintliga möbler. Du kan antingen flytta möblerna runt tills du har hittat ett nytt arrangemang du föredrar, eller du kan planera en ny layout med papper eller programvara.
  • Det finns många smartphone-appar som kan hjälpa dig att designa en rumslayout, vissa använder även bilder av ditt vardagsrum för att hjälpa dig med redesignen.
  • App Exchefer inkluderar MagicPlan, Room Scan Pro, Floor Plan Creator, Room Creator, Amikasa, Hemdesign 3D och rum. Dessa appar kan hämtas från din smartphone`s App Store.
  • Bild med titeln Dekorera ett vardagsrum på en budget Steg 11
    3. Låna möbler och dekorationer från ditt hem. Snarare än att spendera pengar för att köpa nya möbler eller dekorationer (e.g., Kasta kuddar, konstverk, bilder, växter, belysning), ta en promenad runt ditt hem och välj saker som ska läggas i ditt vardagsrum. Du kanske också vill titta igenom dina garderober och lagringsutrymmen. Kanske finns det saker du har lagrat bort som skulle göra ett perfekt tillskott till ditt vardagsrum.
  • Försök att undvika att bara lägga till saker i ditt vardagsrum utan att ta bort någonting. Om du flyttar ett objekt i ditt vardagsrum, försök också ta bort ett objekt.
  • Om du tar bort ett objekt från ditt vardagsrum, använd detta som ett tillfälle att avgöra om du verkligen behöver behålla det objektet. Det här kan vara en perfekt tid att donera eller sälja varor som du inte längre använder.
  • Bild med titeln Dekorera ett vardagsrum på ett budgetsteg 12
    4. Återhämta sig eller reuppholster befintliga soffor och stolar. Ett annat bra sätt att spara pengar på din vardagsrum Redecoration är att täcka dina befintliga soffor och stolar med slipcovers. Slipcovers kommer i ett stort antal storlekar (för alla olika typer av soffor och stolar), färger och tyger. Alternativt kan du köpa ny klädselväv och refinish stolarna eller sofforna själv eller betala en professionell klädsel för att refinisha dina stolar eller soffor.
  • När du köper Slipcovers, se till att mätningen av slipcover matchar mätningen av din faktiska stol eller soffa. Eller, se till att slipcover kan returneras eller bytas om den inte passar din stol eller soffa ordentligt.
  • Klädselväv kan vara dyrt, men tygbutiker har vanligtvis ett brett utbud som är tillgängligt med olika prisområden. Du kan också vänta på försäljning eller inköpstyg från försäljningsfacket.
  • Tips

    Det finns ingen dekorationsregel som säger att allt måste matcha. Det är okej att blanda och matcha färger, tyger, mönster, texturer och former.
  • Du behöver inte använda en möbel för endast det syfte som det var utformat. Till exempel kan en byrå användas för mer än bara kläder i ett sovrum. Det kan också användas som ett TV-stativ i vardagsrummet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande