Hur man dekorerar ditt hem på en budget

Om du är på en budget kan det tyckas omöjligt att omforma ditt hem. Trots allt kan heminredning och inredning vara mycket dyrt om du köper allt på en gång. Lyckligtvis finns det gott om sätt att spara pengar när du fräschar upp ditt hems utseende. Försök köpa varor lite i taget och köpa begagnad eller hitta bra försäljning när du kan. Leta efter kreativa sätt att återställa saker du redan har, eller till och med upcykel saker du hittar medan du handlar!

Steg

Metod 1 av 3:
Lägger till personlighet med små detaljer
  1. Bild med titeln Dekorera ditt hem på en budget Steg 1
1. Visa dina favoritartiklar ut i det öppna. Visar av något du redan har är ett bra sätt att dekorera utan att spendera några pengar alls. Om du har en bit som alltid får dig att le, som en speciell heirloom eller en målning du älskar, lägger den någonstans du spenderar mycket tid, som ditt sovrum, kök eller vardagsrum. När du väljer andra föremål för det rummet, försök att tänka på vad som ska gå med de bitar du älskar mest.
  • Till exempel, om du hänger upp en målning i ditt vardagsrum, leta efter kasta kuddar eller en matta som har några av samma färger som målningen.
  • Bli av med saker du inte älskar och visar bara den inredning du verkligen gillar. Dina favoritartiklar kommer att bli uttalade bitar, och du uppskattar vad du har mer.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem på en budget Steg 2
    2. Välj ljust färgade saker för att uppmärksamma ett område. Om det finns en funktion i ditt hem som du verkligen gillar, till exempel en mantel med intressant gjutning eller en bokhylla där du håller dina böcker, uppmärksammar det med ljusa färger. Ditt öga kommer automatiskt att dras till de ljusare nyanser, vilket gör det området verkligen sticka ut.
  • Till exempel kan du lägga en ljus glasvase på en hylla för att lägga till en pop färg, eller du kan hänga en färgstark målning på väggen ovanför din eldstad för att visa den.
  • Titta igenom de saker du redan behöver hitta ljusa färger, eller köpa accentbitar på försäljning eller på begagnade butiker.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem på en budget Steg 3
    3. Ordna objekt i udda nummererade grupper. Av någon anledning hittar folk udda antal saker mer tilltalande att titta på än jämnt numrerade grupper. Eftersom du bestämmer var du ska placera inredning runt ditt hem, kan du höja styling genom att hålla fast vid udda nummererade arrangemang.
  • Du kan till exempel försöka stapla 5 böcker tillsammans på en hylla, flankerad av 2 tunga bokningar, eller du kan använda ett udda antal bildramar om du skapar en gallerivägg.
  • Du kan också göra en Tableau ut ur olika föremål, som en vas, en målning lutad mot väggen och en liten skål fylld med vackra stenar.
  • Detta är ett enkelt knep som du kan använda för att fräscha upp din inredning utan att köpa något nytt!
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem på en budget Steg 4
    4. Köp lakan och sängkläder till försäljning för att uppdatera ditt sovrum. Leta efter säsongsbetonad hemförsäljning under hela året, och när du hittar en bra, köp nya lakan, örngott och en täcke för ditt sovrum. Denna lilla förändring kan göra ditt sovrum att känna sig mer lyxigt och kan dra i rummet tillsammans, och om du hittar en bra affär, behöver det inte kosta mycket pengar.
  • Om du har en symaskin kan du även göra egna lakan!
  • Bara köpa kasta kuddar eller ett kasta filt i ett roligt nytt mönster eller färg om du inte har råd att köpa en hel uppsättning sängar på en gång.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem på en budget Steg 5
    5. Köp eller skapa nya kuddar för din soffa för att personifiera ditt vardagsrum. Kasta kuddar gör din soffa verkar mer inbjudande och comfy, och de kan också hjälpa till att dra ut designen av ditt rum tillsammans. Välj kuddar i en färg som används någon annanstans i rummet, eller hitta dem i en design som går med temat i rummet.
  • Till exempel, om ditt rum har ett naturtema, kan du välja kuddar med en design med löv, träd eller fåglar.
  • Du kan även återställa dina gamla kasta kuddar för att ge dem ett nytt utseende. Köpa kuddeöverdrag är billigare och kan ändra utseendet på objekt helt enkelt och billigt.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem på en budget Steg 6
    6. Gör dina egna gardiner för att lägga till en vacker touch till ett fönster. Gardiner lägger en touch av elegans till ett rum, men att köpa draperier kan vara mycket dyra. Om du inte hittar en bra försäljning på gardiner du älskar, försök att göra din egen. Sy bara en ficka i toppen av en lång tygremsa, hem den andra änden och kör en gardinstång genom fickan.
  • Du kan också göra din egen duschridå för att fräscha upp ditt badrum! Bara se till att du använder en vattentät dusch gardin liner så tyget blir inte vattenfärgad.
  • Dusch gardiner och lakan kan också visas i gardiner. Om du hittar ett mönster eller färg du älskar, tveka inte att använda dessa för draperi.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem på en budget Steg 7
    7. Uppdatera ditt skåpdrag, kranar och annan liten hårdvara. Knapparna på dina skåp och lådor, handtagen på vår handfat och badkar, och knopparna på dina apparater kan alla bli grymma och tråkiga över tiden. Byt ut dem för att fräscha ut utseendet på ditt badrum och kök utan att spendera mycket pengar.

    Dricks: Om du gillar hårdvaran du redan har, men det ses bättre dagar, försök att ge det en bra ren med melaminskum eller syreblekmedel.

  • Bild med titeln Dekorera ditt hem på en budget Steg 8
    8. Lägg till en touch av natur med krukväxter, blommor och frukt. Houseplants är lugnande, vackra och bra för miljön, vilket gör dem till ett perfekt tillskott för inomhusinredning. Men om du är rädd att du inte har en grön tumme, kan du fylla en vas eller en skål med färska blommor eller frukt, och ändra det när de börjar bli brun.
  • Du kan även använda artificiella växter eller blommor, men kom ihåg att damma dem regelbundet!
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem på ett budget Steg 9
    9. Gör din egen konst med billiga bildramar. Inramad konst behöver inte vara dyr att se fantastiskt ut. Köp flera billiga ramar som är samma färg, form eller storlek. Därefter ramar bilder av dina nära och kära, pressade blommor, gamla kalendersidor, eller till och med bilder du skriver ut från online!
  • Grupp flera ramar tillsammans för att skapa din egen galleri vägg.
  • Om du har små minnessaker du vill visa, placera dem i en skugglåda och häng dem på din vägg.
  • Metod 2 av 3:
    Hitta billiga eller fria föremål
    1. Bild med titeln Dekorera ditt hem på en budget Steg 10
    1. Omordna de möbler du redan har i ditt hus. Det enklaste sättet att uppdatera ditt hem är att omorganisera dina möbler och flytta din inredning runt. Tänk på hur du vill att ditt utrymme ska se ut när du är klar med att dekorera. Gå sedan från rum till rum, titta på varje möbel eller dekorativt objekt. Försök att föreställa dig hur du kan återanvända varje bit, och du kan bli förvånad över vad du kan komma med!
    • Ibland flyttar bara en stor möbel, som din soffa eller din säng, kan ge dig ett helt nytt perspektiv på ett rum!
    • Med lite fantasi kan du upptäcka att nattduksbordet i ditt extra rum skulle göra en fantastisk TV-stativ, eller en gammal bagage kan bli det perfekta soffbordet!
    • Försök att hålla så många av dina nuvarande ägodelar som möjligt. Du spenderar mycket mer pengar som redecorating om du försöker ersätta allt på en gång.
    • Använd saker som du normalt inte skulle använda för olika ändamål - som en gammal bagage som ett soffbord eller en scarf som en vägghängande.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem på ett budget Steg 11
    2. Fråga din familj och vänner om de har möbler eller inredning de inte vill ha. Nå ut till ditt nätverk och låt dem veta att du försöker ändra saker runt ditt hus. Tänk på att du inte ska ta någonting om du inte gillar eller behöver det. Annars kommer du bara att lägga till rodnad till ditt hem.
  • Om du känner till någon som rör sig, kan de vara glada att bli av med några saker och du kan ta dem av sina händer. Även de är inte perfekta, du kan måla objekt eller ändra dem för att passa din stil.
  • Du kan även posta på sociala medier som frågar om någon har ett specifikt objekt som du letar efter.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem på ett budgetsteg 12
    3. Shop secondhand för att hitta bitar du älskar på en djup rabatt. Om du handlar på en budget, sparsamhetsbutiker, begagnade butiker, gårdsförsäljning, loppmarknader och fastighetsförsäljning kan vara ett bra sätt att hitta saker som du annars inte skulle ha råd med. Ibland kan du även hitta nya eller som nya saker på en stor rabatt.
  • Secondhand butiker tenderar att ha mycket omsättning i deras inventering, så du kanske vill besöka samma butiker några olika gånger genom den redecorerande processen, speciellt om du gillar den typ av föremål de bär. Om du behöver resa till butiker i närliggande stadsdelar för att hitta ett bredare urval.
  • Shopping efter semestern och under våren är en bra idé, för att folk tenderar att städa ut sina hem då.
  • Var inte avskräckt från att köpa något som har flisad färg, en dent eller är lite sliten - det kan alla enkelt fixas och lägg till tecken.
  • Om du märker att ett objekt har varit i en viss butik ett tag utan att sälja, fråga chefen om de skulle vara villiga att sälja det till dig med rabatt. Detta kan vara särskilt användbart om du köper stora möbler, eftersom butiken ibland kommer att vara angeläget att återkräva sitt golvyta.
  • Dricks: Var uppmärksam på priserna på objekt, även i en begagnad butik. Vissa butiker, särskilt de som specialiserat sig på antikviteter, kan fortfarande vara ganska dyr.

  • Bild med titeln Dekorera ditt hem på en budget Steg 13
    4. Leta efter försäljning om du köper nya saker. Känn inte att allt du köper måste vara secondhand. Många återförsäljare erbjuder stor försäljning under hela året, särskilt omkring semester. Titta i din lokala tidning, titta på tv-reklamförsäljning, eller kolla butikens webbplatser så du vet när en försäljning kommer upp.
  • Du kan också anmäla dig till e-postmeddelanden från några av de butiker du gillar så du kan bli underrättad när en försäljning kommer upp. Det finns även webbplatser som är dedikerade till att hitta erbjudanden, och du kan registrera dig för e-postvarningar från dem också.
  • Kontrollera dina favoritbutiker online - det finns vanligtvis en rabatt för online-shopping och det kommer också att spara tid.
  • Glöm inte att kontrollera avsnittet Clearance när du är i butiken. Ofta kommer butiker att lägga en brant rabatt på varor som är kvar från en säsongsbetonad kampanj eller en äldre samling. Dessa försäljningar är vanligtvis inte annonserade.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem på ett budget Steg 14
    5. Refinish eller Reuppholster möbler för att ge det ett nytt utseende. När du handlar, speciellt om du tittar på begagnade saker, var uppmärksam på formen av möbler än färgen på den. Du kan sanda bort den befintliga fläcken på trämöbler och återställ det eller måla det för att ge det ett helt nytt utseende. Du kan också reupholster tyg täckta möbler, som soffor, vilstolar och matsal stolar!
  • Ibland kan du spara mycket pengar genom att köpa oavslutade trämöbler. Det betyder att träet fortfarande är i sitt naturliga tillstånd, och det har inte förseglats eller färgats. Försök titta online för att hitta en butik nära dig som specialiserar sig på oavslutade möbler.
  • Försök att byta ut lådan drar på en byrå för att ge det ett nytt, uppdaterat utseende. Ännu bättre kan du köpa billig låda drar från en hemförbättringsbutik för bara några dollar!
  • Du kan även ersätta skummet i slitna kuddar för att sticka verkar så bra som ny.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem på ett budgetsteg 15
    6. Försök inte att omformulera allt på en gång. Om du är på en budget är det inte praktiskt att försöka köpa allt på samma gång. Istället, försök att omfamna tanken att inredning av ditt hem är ett långsiktigt projekt. Gör lite tid på helgerna för att jaga efter en hel del eller en unik skatt som du kommer att älska.
  • Det kan hjälpa till att fokusera på ett rum i taget, men låt inte det hålla dig från att köpa något för ett annat rum om du ser en hel del. Om du redecorerar ditt vardagsrum först men du ser den perfekta tröstaren på clearance, kan du till exempel köpa det om du kan.
  • Om shopping är inte din favorit sak att göra, hitta en vän som är glad att gå med dig. Det hjälper till att göra upplevelsen roligare för dig.
  • Känner inte att du måste avsluta ett mellanslag åt gången. Speciellt om du är på en budget, kan det vara svårt att vänta på att den perfekta delen ska säljas eller för att hitta den andra handen. Plocka upp saker när du hittar en bra affär och det kommer alla att komma ihop så småningom.
  • Metod 3 av 3:
    Göra billiga uppdateringar
    1. Bild med titeln Dekorera ditt hem på en budget Steg 16
    1
    Måla väggarna med en ny färgfärg för att fräscha upp ett rum. Om du äger ditt hem eller har tillstånd från din hyresvärd, är målningen ett billigt sätt att lysa upp allting och få det att se nyare ut. Ta allt ur rummet som du kan och täcka golvet med en droppduk. Därefter täcker väggen i 1-2 lager av primer, låt dem torka och gå tillbaka över väggarna med din valda färgfärg.
    • Lätta färger kommer att göra ett rum ser större ut, så undvik mycket mörka färger i ett litet rum.
    • Coola färger som blå och grön är avkopplande, så de är ett bra val för sovrum. Varma färger är mycket inbjudande, så de är bra för vardagsrum och kök.
    • Du kan till och med få kreativ genom att måla en vägg en annan färg eller genom att lägga till ränder, chevrons eller tavlanfärg till dina väggar.
    • Om du älskar utseendet på tapeter men inte har plats i din budget, använd en stencil för att måla ett mönster på dina väggar istället!
    • Om du har mörk trim eller trädörrar kan du också måla dem för ett nytt, uppdaterat utseende.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem på en budget Steg 17
    2. Ändra ljusarmaturerna i ett rum för en snabb uppgradering. Daterade eller fula ljusarmaturer kan ta ner utseendet på ett rum, även om du inte medvetet uppmärksammar dem. Om du kan hitta en bra affär på en ny ljusarmatur, ändras det själv ganska enkelt. Stäng bara av strömmen till rummet på din brytare, ta bort den gamla ljusarmaturen och rewire den nya. Var försiktig med att matcha de negativa och positiva ledningarna och fäst sedan den nya fixturen i taket med de medföljande fästena och skruvarna.
  • Känn inte att du nödvändigtvis måste köpa nya ljusarmaturer. Ibland, allt det tar det en bra städning eller en kappa av sprayfärg för att få nytt liv till de ljusa armaturerna du redan har.
  • Lägga till en ny nyans eller omslag är billigt och kan snabbt uppdatera utseendet på äldre armaturer.
  • Om du inte känner dig bekväm med att arbeta med ledning, kan det vara värt att spara och få en elektriker gör jobbet.
  • Dricks: Om du har många lampor, försök uppdatera dina lampskärmar!

  • Bild med titeln Dekorera ditt hem på en budget Steg 18
    3. Täck baksidan av en bokhylla med kontaktpapper för att ge det ett nytt utseende. Bokhyllor ger mycket praktisk lagring, så även om du inte är kär i din, kan det vara bäst att behålla det. Lyckligtvis kan du ge det nytt liv genom att täcka bakväggarna med färgstarkt kontaktpapper, tapetskrot eller till och med tyg. Detta kommer att lysa upp bokhyllan och ger en trevlig kontrast för att visa upp vad du än visar på hyllorna.
  • Du kan också måla din bokhylla, om du vill. Måla det en annan färg från väggarna för att få den att sticka ut, eller måla den samma färg om du vill att den ska se ut som det är en del av väggen.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem på ett budget Steg 19
    4
    Lägg till arkitektonisk trim till dina väggar. Arkitektonisk trim, även kallad gjutning eller dekorativ trim, kan göra ett rum ser dyrt, men det kostar inte nödvändigtvis mycket. Försök att installera det runt taket eller golv, på dina skåp eller runt dina fönster för att skapa ett exklusivt utseende på en budget.
  • Du kan även hitta stick-on gjutning, vilket gör det här projektet enkelt och billigt!
  • För att efterlikna utseendet på lister, lägg till trim 6 tum över din golvtimma och måla gapet för att matcha trimmen. Detta kommer att ge dig utseendet av arkitektonisk trim för mindre än hälften av det vanliga priset.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem på en budget Steg 20
    5. Lägg till mattor för att få värme till ett rum. Mattor och mattor skapar en mysig, varm känsla, men ersätter din matta kan vara väldigt dyr. Istället leta efter försäljning på area mattor som matchar ditt tema eller färgpalett för varje rum.
  • Om du köper en ny matta är för dyr, besök en golvbutik och fråga om de har vinylrester. Dessa är bitar av vinyl kvar från tidigare projekt som är för små för att återanvända, men är ofta stora nog att använda som en matta. För att personifiera utseendet ännu mer, måla en design på rester med akrylfärger och tätning med betongförseglare.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem på ett budget Steg 21
    6. Hängspeglar för att få ett rum att känna sig större. Leta efter stora speglar vid begagnade butiker och hemförbättringsbutiker och installera dem där du än behöver mer utrymme. Speglar hjälper till att skapa en optisk illusion som ett utrymme är större än det verkligen är, så väggspeglar är en bra touch i mindre rum eller smala hallar. Dessutom kommer speglarna att återspegla vilket ljus som är i rummet, vilket gör att det ser ljusare ut.
  • Om du gillar formen av en spegel men inte ramen, försök att måla det!
  • Om du har en unframed spegel i ditt badrum och har inte råd med en ny, kan du rama in spegeln genom att fästa lister runt alla fyra sidorna.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Leta efter DIY designidéer för roliga projekt för att dekorera ditt hem som du kan göra dig själv!
  • Om du är dekorera ett gammalt hus, Du kanske vill ha en heminspektör Kontrollera ditt hus först för att avgöra om det finns några strukturella problem som du behöver ta itu med.
  • Varningar

    När du målar, primerar eller slipar något, se till att rummet är väl ventilerat och ta regelbundna raster för att få frisk luft.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande