Hur man dekorerar

Att dekorera ett rum är ett roligt sätt att uttrycka din kreativitet, men det kan bli stressigt och överväldigande också! Ta det ett steg i taget, från att välja en stil för att dekorera dina väggar och placera möbler, kommer att hålla dig på spår för att slutföra utan att bryta banken. Rummet på dina drömmar är bara några steg bort!

Steg

Metod 1 av 4:
Hitta din stil
  1. Bild med titeln Dekorera steg 1
1. Gå med en sofistikerad, stilig stil för ett elegant utseende. En mer sofistikerad stilpinnar med enkla svarta, vita och gråa färger, ofta med en accentfärg som rosa eller blå. Om du väljer det här utseendet, kommer du att dekorera med mer formella bitar och tillbehör som framkallar eleganta smycken.
  • Du vill ha exklusiva möbler och bitar för ett sofistikerat utseende, som traditionella lampor och välgjorda textilier.
  • Bild med titeln dekorera steg 2
    2. Prova ett modernt, grafiskt utseende med uttalande bitar och unika mönster. Samtida stilar tenderar att vara mer minimalistiska, med några djärva bitar och bekvämt avstånd. Du letar efter möbler med rena linjer och block av ljus färg, med mycket få krusiduller eller prydnad på något stycke.
  • Du kan också jazz upp ditt moderna utseende med geometriska eller abstrakta bitar och ljus, popping konst.
  • Bild med titeln dekorera steg 3
    3. Välj ett landskänsla för en stil som är mysig och avslappnad. Ett bekvämt landstyp-Tänk Americana eller franskt land - är ett utmärkt val om du vill att ditt rum ska vara varmt och inbjudande. Du kommer att gå till avslappnad, stuga-liknande stilar med lågt underhåll, bodde-in möbler och dekorationer.
  • För ett landsutseende, plyschmöbler, varma trä toner och naturliga tyger som bomull och ull är bra val.
  • Bild med titeln dekorera steg 4
    4. Gå med en retro eller vintage leta efter en stil som är throwback och unik. Att spela med olika epoker i din dekorationsstil kan leda till en titt som är helt själv! Du kan gå med ett frodigt viktorianskt inspirerat utseende eller något som är lite senare, som en 50-tals dinerstil. Vad du än väljer kommer du att kombinera loppmarknadsmöbler med en intressant samling av konst och tillbehör.
  • Kom ihåg att den äldre åldern du försöker replikera, desto dyrare är dina vintagebitar sannolikt att vara.
  • Bild med titeln dekorera steg 5
    5. Välj en världs chic stil för att visa olika kulturella element. Om du är passionerad att resa eller bara inspireras av olika kulturella och regionala utseende, är en världslig stil ett bra sätt att skapa ett unikt, sammanhängande utseende. Du kan använda skandinaviska, asiatiska, afrikanska eller amerikanska indiska stilar för att ge ditt rum en kulturell känsla med accenter som mattor, kasta kuddar och vaser.
  • Metod 2 av 4:
    Dekorera väggarna och golvet
    1. Bild med titeln dekorera steg 6
    1
    Repaint dina väggar För ett helt nytt utseende. Om du letar efter helt översyn är din stil, ommålning av dina väggar är ett bra ställe att börja. Du vill göra din målning före något annat, eftersom den färg du väljer kommer att bestämma möblerna och golvbesluten du gör. Köp ett varumärke som fördubblas som både färg och primer, som kommer att vara längre.

    Väggfärger och stilar

    Vit eller benvitt: För att göra ditt rum stort och ljust.

    En accentvägg: för en pop av färg som inte är för överväldigande, eller att visa upp en konst eller möbler.

    Tapeter istället för färg: För ett intressant mönster.

    Ljusa nyanser istället för intetsägande färger: För ett djärvt utseende, med nyanser som Melon Orange, Rich Scarlet eller Vibrant Blue.

  • Bild med titeln Dekorera steg 7
    2. Kluster färgglada hattar eller korgar på väggen för billiga, unika dekorationer. Hängande bilder och konst är ett bra sätt att dekorera en vägg, men för ett intressant, distinkt utseende, försöker hänga vävda korgar eller stora hattar istället! Samla dem i olika storlekar och mönster, lägg sedan ut dem på golvet i vackra arrangemang. Häng dem med naglar eller små krokar.
  • Om du inte kan hitta korgfärgerna du vill ha, få vanliga och dekorera interiörerna med hantverksfärg. Placera dem på väggen så att skålen är vänd utåt.
  • Du kan hänga hattar som Fedoras, skimmer eller trilbies, mot toppen av hatten utåt. Om du inte har några hattar, försök hängande uttalande halsband istället!
  • Bild med titeln Dekorera steg 8
    3. Häng väggfästen eller hyllor att dyka upp konststycken. Du kan använda dina väggar för lagringsutrymme samt dekorationer. Montera 1-3 små, enkla hyllor på väggarna, välja färger som matchar ditt övergripande system. Fyll dem med bilder, konstverk, prydnadsföremål eller böcker.
  • Du kan även byta ut objekten på din hylla för att matcha säsongen eller ditt humör.
  • Bild med titeln Dekorera steg 9
    4. Ram intressant papper eller annat material för en burst av färg eller textur. Du kan krydda din vanliga väggfärg genom att inrama en längd av matchande tapeter eller till och med presentförpackning och hänga på väggen. För en titt som är ännu mer unika, hängmaterial som metallplåt, stansade tenndörrar eller vävda skärmar.
  • Bild med titeln Dekorera steg 10
    5. Skapa en galleri vägg med konst eller foton. Du kan göra rummet till ditt eget konst eller fotogalleri! Välj ett urval av konst, fotografier och vägghängen i olika storlekar och kompletterande färger. Ställ dem i enkla ramar och ordna dem på väggen på vilket sätt som helst som är bäst för dig.
  • Beroende på stilen på rummet kan du också välja mer utsmyckade, invecklade ramar för ett vintageutseende.
  • Bild med titeln Dekorera steg 11
    6. Hängspeglar för att ge ditt rum intressanta dimensioner. Det är sanna speglar verkligen gör ett rum ser större ut! De kommer också att få mer ljus i ditt utrymme,. Försök hänga en överdimensionell spegel på en vägg, eller gå med några mindre bitar för en salongliknande stil.
  • Bild med titeln Dekorera steg 12
    7. Byt ut golvet eller använd mattor för att ge ditt rum ett polerat utseende. Du behöver inte få nya golv för att dekorera ett rum - en neutral golvfärg, som mjuk brun eller grädde, kan gå med nästan vilken färgfärg som helst. Om du vill prova något annat, se till att anställa proffs för att se till att jobbet är gjort rätt, eller försök Installera det själv Om du har lite erfarenhet.
  • Lövträ golv är klassiskt val som ser bra ut på nästan alla rum. För ett billigare alternativ, gå med laminatgolv-det är billigare och lättare att installera, men ser lika bra ut!
  • Mattor är billigt och kommer i roliga färger. Det är också lätt att rengöra med en bra dammsugare.
  • Oavsett om du går med matta eller lövträ, kan ett område mattan omedelbart ändra ditt rums utseende. Det kan också bryta upp stora utrymmen i separata "rum."
  • Metod 3 av 4:
    Välja möbler
    1. Bild med titeln Dekorera steg 13
    1. Välj en comfy soffa som matchar din stil. Om du dekorerar ett vardagsrum, är en soffa ett måste - om det är ett sovrum, kanske du vill gå med en comfy fåtölj. Hur som helst, se online och i möbelaffärer för en bekväm soffa som matchar ditt rums stil.

    Soffa checklista

    Vilka armar vill du ha? Rounder armar gör soffan mer traditionell. Gå med raka armar för ett mer modernt utseende.

    Sektions- eller fristående? Sektioner fungerar bra i avslappnade platser som ett TV-rum. Fristående soffor är perfekta för ett snyggare, elegant utseende.

    Vilken typ av tyg? Att dölja fläckar, speciellt om du har barn eller husdjur, gå med bomulls sammet i en mörk färg. Läder är bra för en mer elegant, satte ihop.

  • Bild med titeln Dekorera steg 14
    2. Lägg till ett litet bord för att hålla böcker, tidskrifter och andra diverse föremål. Om du vill ställa ut saker som böcker, tidskrifter, ljus eller strukturella konststycken, är borden vägen att gå. Du kan också hålla bordet rena och reservera det som ett innehavsområde för nycklar, koppar och andra föremål.
  • Se till att du matchar några tabeller till rummets stil. Använd ett extra, snygg bord för ett mer minimalistiskt utseende, till exempel, eller gå med något trä och hem-y för en landstil.
  • Bild med titeln dekorera steg 15
    3. Få kreativitet med lagringsutrymme i ottomaner eller bord med lådor. Även i ett stort utrymme, lägger du till hela skåp eller bokhyllor upp ett rum. I stället leta efter möbler som innehåller lagringsområden, som ihåliga ottomaner eller soffor och bord med lådor.
  • Detta ger dig extra lagringsutrymme och användbara, multi-tasking möbler bitar.
  • Bild med titeln dekorera steg 16
    4. Lägg stolar eller avföring för massor av sittplatser. I ett vardagsrum eller kök är stolar eller avföring ett måste, speciellt om du har en stor familj eller underhåller ofta. Kom ihåg att leta efter bitar som matchar din övergripande stil.
  • Till exempel kan du ställa in enkla metallstolar för ett modernt utseende, eller bekväma gungstolar för en stil som är mer vintage eller landinspirerad.
  • Bild med titeln dekorera steg 17
    5. Fyll i ditt rum med alla områdesspecifika bitar. Ett sovrum behöver självklart en säng, medan ett vardagsrum brukar med ett TV och nöjescenter. Avsluta Inredning ditt rum med några saker du vet måste gå i det, skuraffärer och online-återförsäljare för möbler som passar din stil och praktiska behov.
  • Försök att matcha dessa nödvändiga föremål i din stil också! Till exempel kan du få ett nöjescenter med en vanlig svart finish och tunna hyllor för en modern stil, eller gå med något mer utsmyckat för en vintage, viktoriansk utseende.
  • För hjälp med att göra området runt TV: n mer intressant, seHur man dekorerar runt en TV.
  • Metod 4 av 4:
    Lägga till mindre handen
    1. Bild med titeln Dekorera steg 18
    1. Häng eller placera växter runt rummet för att lägga till en touch av natur och mjukhet. Växter kan medföra liv och energi till ditt rum, och du kan ställa upp dem på unika sätt att maximera ditt utrymme. Försök hänga små plantor eller montera några lummiga gröna på din vägg. Du kan också ställa små krukor på en fönsterbräda eller på bord som får lite solljus.
    • Bra hushållsanläggningar inkluderar succulenter, spindelväxter, gemensam murgröna, fredslilja och philodendron.
    • Du kan också ställa in en bukett blommor på ett bord för en pop av färg. Ordna flera av samma slags blommor löst i en cylindrisk vas.
    • Använd falska växter om du inte kan lägga din i ett område med solljus eller inte vill hantera underhållet.
  • Bild med titeln Dekorera Steg 19
    2. Lägg till kasta kuddar för pops of comfy color. Några små, färgglada eller mönstrade kasta kuddar kan lysa upp ett rum och göra din soffa eller stolar ser mer inbjudande. De kan också se bra ut med någon form av dekorationsstil också. Titta på nätet eller i möbelaffärer för kuddar med roliga mönster och matchande färger.
  • För ett mer modernt, minimalistiskt rum, gå till ett udda antal kuddar med en solid färg eller mönster.
  • För ett mer traditionellt utseende, ordna 2-4 kuddar symmetriskt, går för sammet, silke eller en blandning av mönster och tyger.
  • Bild med titeln Dekorera steg 20
    3. Använd golv- eller bordslampor för att tända ett rum på intressanta sätt. Oavsett vilket rum du dekorerar, kan snygga lampor ge det ett unikt utseende och känsla av drama. Om rummet är litet och lågt tak, kan en lång lampa göra det verkar längre och lättare. I ett större område ger de mjuka poolerna av ljus en varm, mysig glöd.
  • Välj en lampa med en funky, utarbetad skugga för ett vintage eller eklektiskt stylat rum, för något mer minimalistiskt, gå med en lampa med rena linjer och enkla, djärva färger.
  • Bild med titeln Dekorera Steg 21
    4. Lägg till gardiner och fönsterdekorationer för en lyxig känsla. För att lägga till ett mer elegant utseende på ditt rum, gå med långa, tyg gardiner som du kan dra tillbaka och stänga efter önskemål. Om du vill styra belysningen utan ett utarbetat utseende, gå med enkla persienner eller ljus nyanser i en solid färg.
  • Du kan också hänga små glasmålningar i dina fönster för att fånga ljuset och lägga till en brist av oväntad färg.
  • Tips

    Kom ihåg att ställa in en budget innan du börjar dekorera och hålla fast vid den så bra som du kan! Titta upp typiska priser för olika saker och ställa realistiska mål för vad du behöver spendera.
  • Du kan köpa möbler, konst, dekorationer och andra dekorativa tillbehör online och i hembutiker.
  • För en ikonisk inredning, kan du överväga art deco stil.
  • Kolla in Pinterest, bloggar, tidskrifter och designböcker för mer stilinspiration.
  • För ett billigt och DIY-alternativ, det finns många sätt du kan dekorera med papper.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande