Hur man dekorerar ett vardagsrum utan en soffa

Det är mycket vanligare än du tycker att stilen är ett vardagsrum utan soffa av något slag. Oavsett om du har att göra med ett litet utrymme eller helt enkelt som det sofa-free-estetiska, finns det massor av sittande alternativ att utforska och omfamna. Med några tankeväckande beslut om installation och inredning, kommer du enkelt att skapa ett chic, inbjudande utrymme som du inte kan vänta med att njuta av!

Steg

Metod 1 av 3:
Alternativa sittplatser
  1. Bild med titeln Dekorera ett vardagsrum utan soffa Steg 1
1. Skapa en härlig kontaktpunkt med en överdriven uttalande. En stor, lyxig stol lägger till ett mysigt element i ditt bostadsutrymme som du kanske saknar utan en soffa. Beroende på rummets storlek kan du till och med använda två eller tre stolar för att göra en inbjudande och engagerande sittgrupp. Du kan enkelt kunna njuta av solo-tid som läser en bok eller värd några vänner för drycker och livlig konversation.
  • Tänk på den estetiska du försöker skapa i ditt vardagsrum när du väljer en stol. Om du gillar djärva, levande färger, få en stol som är ljus och rolig. Om du gillar en mer förenklad atmosfär, få en neutral-färgad stol.
  • Bild med titeln Dekorera ett vardagsrum utan soffa Steg 2
    2. Runda ut ditt vardagsrum med matchande stolar. Tanken här är att skapa en sammanhängande stil och dra området tillsammans med hjälp av multiplar av samma stycke. Gör det gör ditt vardagsrum mer stiliserat och sätts ihop, vilket kan vara en utmaning om du inte har en soffa.
  • Till exempel placera matchande stolar på vardera sidan av ett litet soffbord. Symmetrin drar ögat och skapar en naturlig gräns i rummet.
  • Använd gärna ett antal matchande stolar. Ett jämnt tal kommer att skapa en balanserad känsla, medan ett udda nummer kommer att se asymmetriskt. Ta bara om du inte använder så många stolar som ditt bostadsutrymme känner sig överfull.
  • Bild med titeln Dekorera ett vardagsrum utan soffa Steg 3
    3. Lägg till en plysch schäslongstol om du gillar att lägga fötterna. Detta bekväma sittplatser ger dig gott om utrymme för att få fötterna upp från marken. Dessutom lägger det till ett annat visuellt i ditt vardagsrum eftersom det tenderar att vara längre och större än en stol utan att ta upp så mycket utrymme som en traditionell soffa.
  • Om du inte har plats för en full-size-lounge stol, investera i en liten fotpall eller ottoman för en mindre stol. Du kan snabbt flytta den ur vägen när du inte använder den för att spara utrymme. Plus, det kan dubbla som en platt yta för drycker, böcker och fjärrkontroller.
  • Bild med titeln Dekorera ett vardagsrum utan soffa Steg 4
    4. Få ut det mesta av ett litet utrymme med moderna, minimalistiska möbler. Om du gillar rena linjer och klara ytor, kan den här typen av möbler vara för dig. Glöm fyllda, plyschstolar och istället förklara snygga stolar som är bekväma att sitta utan att ta upp mer utrymme än de behöver.
  • I den här stilen finns det både vadderade och opaddade alternativ att välja mellan.
  • Om du vill lägga till lite mer värme till ditt rum, använd accentkuddar och kasta filtar för textur, färg och komfort.
  • Bild med titeln Dekorera ett vardagsrum utan soffa Steg 5
    5. Använd en vadderad bänk för att skapa en unik och pittoresk sittgrupp. Bänken är en underutnyttjad möbel som fungerar i massor av olika sittplatser. Du kan lägga den framför ett fönster för att göra ett fönsterstol, placera den längs en vägg och lägga till några kasta kuddar för en "tillbaka" eller använd den med stolar för att skapa en koncentrerad sittgrupp runt ett soffbord eller ottoman.
  • Ditt vardagsrum skulle se snyggt och inbjudande om du hade ett ottomanskt eller soffbord i mitten och satte stolar på ena sidan och en bänk på den andra. Det är ett perfekt arrangemang för avkoppling och chattar!
  • Om du vill ha extra lagringsutrymme, leta efter en bänk med inbyggd lagring.
  • Bild med titeln Dekorera ett vardagsrum utan soffa Steg 6
    6. Ordna golvkuddar för mysigt, impromptu sittplatser. Golvkuddar gör stora sista minuten sittplatser som du enkelt kan lägga bort när människor är borta. De är också bekväma och snygga nog att du kan lämna dem och njuta av dig när som helst! Leta efter coola mönster och texturer för att skapa en eklektisk, bohemisk vibe i ditt vardagsrum.
  • På samma sätt kan du också investera i några moderna bönorstolar för ditt bostadsutrymme. Dessa uppdaterade versioner av Beanbag-stolarna på din ungdom har snygga, texturerade tyger. Några av dem är lite strukturerade, vilket ger mer ryggstöd än vad du kan förvänta dig.
  • Bild med titeln Dekorera ett vardagsrum utan soffa Steg 7
    7. Placera flera stolar runt en ottoman för ett intimt sittgrupp. Detta är ett klassiskt arrangemang som gör människor centrum för uppmärksamhet snarare än en tv eller öppen spis. Det kan vara en trevlig förändring av takt om du vill fräscha ditt vardagsrums stil.
  • Använd matchande stolar för ett sammanhängande, sofistikerat utseende.
  • Välj stolar i olika färger och stilar för en mer avslappnad och eklektisk atmosfär.
  • Bild med titeln Dekorera ett vardagsrum utan soffa Steg 8
    8. Häng en hängmatta för att skapa en avslappnad, avslappnad atmosfär. En hängmatta gör ett bra ställe för dig att kyla och koppla av. Det lägger också till ett unikt utseende på ditt vardagsrum, vilket är utmärkt om du gillar en mer experimentell, otraditionell stil. Du kan också kolla hängande stolar för något med lite mer struktur för det.
  • Om du har barn kan det här vara en bra present eller investering på deras vägnar. Medan vuxna njuter av dem, kommer barnen att hitta dem särskilt magiska.
  • Se till att du är noggrann uppmärksamhet på installations- och viktgränsreglerna. Det sista du vill ha är att någon ska falla!
  • Bild med titeln Dekorera ett vardagsrum utan soffa Steg 9
    9. Lounge i komfort på en dagbädd som sitter upp i ditt vardagsrum. Middagsnaps, filmkvällar, och alla andra aktiviteter är bättre när du har ett plysch, välkomnande utrymme att sjunka in i. Skjut upp det mot en vägg och lägg till några puffiga kuddar och vackra filtar för att skapa en mysig bo.
  • Överväg att få en trundle-daybed om du vill ha en extra sovplats för gästerna.
  • Metod 2 av 3:
    Skapa en kontaktpunkt
    1. Bild med titeln Dekorera ett vardagsrum utan soffa Steg 10
    1. Ramma eldstaden med uttalande Stolar för att göra det till centrum för uppmärksamhet. Placera en uttalandestol på vardera sidan av en eldstad som vetter mot att dra ögat. Eller, för en cozier setup, sätt två uttalande stolar nära varandra mot eldstaden. Vinkla dem till varandra något för att uppmuntra konversation.
    • Markera eldstaden ger dig mycket utrymme att göra något kreativt med din mantel. Du kan dekorera det säsongsmässigt eller använda den för att visa ett vackert foto.
  • Bild med titeln Dekorera ett vardagsrum utan soffa Steg 11
    2. Ordna möblerna för att presentera en konst. Häng konsten på en framträdande vägg så att den är synlig när du går in i rummet. Placera dina stolar, bänkar eller andra möbler så att du kan se konstverket från var du än sitter.
  • Denna stil fungerar bra med en stor konst eller en samling av flera olika element. Det viktigaste är att göra konsten synlig från dörröppningen och sittplatser.
  • Bild med titeln Dekorera ett vardagsrum utan soffa Steg 12
    3. Möta dina möbler mot ett stort fönster för att skapa en avkopplande atmosfär. Denna installation fungerar särskilt bra med överdimensionerade fönster eller längs en vägg med flera fönster. Placera stolarna tillbaka tillräckligt långt, så det finns tillräckligt med utrymme att gå mellan dem och fönstret med lätthet och överväga att lägga till en fotplatta eller soffbord i det utrymmet för att skapa ett ännu mer definierat sittområde.
  • Till exempel skulle ett rum med ett vikfönster se fantastiskt ut med två uttalande stolar mot det, lite vinklad mot varandra. Sätt ett långt, lågt soffbord framför stolarna och lägg till en vadderad bänk mot en vägg för att ge extra sittplatser eller att hålla kuddar och filtar. Överväg att lägga en matta under möblerna för att göra utrymmet att se ännu mer sammanhängande.
  • Bild med titeln Dekorera ett vardagsrum utan soffa Steg 13
    4. Skapa en inbjudande läsning nook med en fåtölj i hörnet. Denna installation kan vara kontaktpunkten i ditt vardagsrum, eller det kan vara förutom en separat sittgrupp. Välj ett hörn och placera ett comfy fåtöljcentrum i det här utrymmet. Lägg till en fotpall, ett litet soffbord och en läslampa.
  • Om det finns tillräckligt med utrymme, lägg till en andra stol längs väggen, vände sig något mot den andra stolen för att skapa ett fint flöde i rummet.
  • Detta är en bra inställning om du inte har en tv eller vill inte att det ska vara centrum för uppmärksamhet.
  • Bild med titeln Dekorera ett vardagsrum utan soffa Steg 14
    5. Ansikte dina möbelbitar mot varandra för att uppmuntra konversation. Oavsett om du har stolar, beanbags, bänkar eller golvkuddar, som har upprättat så att du kan möta din familj eller gästerna är ett bra sätt att ansluta till andra. Det gör det mycket lättare att hålla en konversation eller sitta ihop tyst och njuta av varandras företag.
  • Kom ihåg att ha ett bord eller ottoman inom räckhåll för varje sittplats, så folk har någonstans att sätta sina saker.
  • Bild med titeln Dekorera ett vardagsrum utan soffa Steg 15
    6. Bilda en avslappnad matsal genom att ordna stolar runt ett litet bord. Detta val är lite icke-traditionellt, men det kan fungera bra om du är öppen för något annat. Använd plyschstolar för komfort, eller välj traditionella matsalar för struktur.
  • Om du är orolig för ditt vardagsrum, känner du dig för mycket som en matsal, använd ett litet bord och lägg det i hörnet av rummet istället för att placera det döda centrum. Sätt en vas av blommor, en bunt böcker eller något annat dekorativt element på bordet för att få det att känna sig mer avslappnad.
  • Om du har ett mindre hem och inte har en matplats eller bord någon annanstans, kan det ge dig utrymme att äta, jobba och underhålla på ett kreativt sätt.
  • Metod 3 av 3:
    Att dra i rummet tillsammans
    1. Bild med titeln Dekorera ett vardagsrum utan soffa Steg 16
    1. Investera i ett överdimensionerat soffbord för att visuellt balansera ditt vardagsrum. En soffa drar i allmänhet ögat och skapar en kontaktpunkt i rummet, vilket är något du kanske saknar. Ett stort soffbord i mitten av ditt bostadsutrymme kommer att vara både funktionell och elegant.
    • Om dina stolar dras nära bordet, överväg att få ett vadderat soffbord så att du bekvämt kan lägga fötterna. En som är vadderad men fortfarande fast kan fungera som ett bord och som fotstöd.
  • Bild med titeln Dekorera ett vardagsrum utan soffa Steg 17
    2. Dike soffbordet och använda slutbord för att öppna upp rummet. Om du är tryckt på utrymme eller föredrar mindre visuell rodnad, kan du helt hoppa över det stora soffbordet. Placera istället ett litet soffbord mellan stolar, så du har någonstans att ställa dina saker under lounging.
  • Om du inte vill spendera för mycket pengar på nya möbler, sluta i sparsamhetsbutiker och garageförsäljning för att hitta försiktigt använda bitar du kan köpa secondhand.
  • Bild med titeln Dekorera ett vardagsrum utan soffa Steg 18
    3. Använd en stor matta för att skapa en visuell kant. Du vill att ditt bostadsyta ska se sammanhängande och mysigt, vilket kan vara utmanande om du känner att du har otillbörliga bitar eller möbler som flyter runt. Att lägga till en matta skapar en typ av gräns för dina möbler och fokuserar visuellt utrymmet, vilket gör det varmare och mer avsiktligt stylat.
  • Om resten av vardagsrummet är fullt av färg och mönster, leta efter en mer subtil matta. Till exempel, ett ljust blått rum med massor av texturerade kuddar och abstrakt konst skulle se vacker ut med en mörkgrå eller solid kräm.
  • Om ditt vardagsrum är tonat i färg, använd din matta för att lägga till stil och personlighet. Till exempel skulle ett rum med bruna möbler och salväggar gröna väggar fungera bra med en kräm och svart sillbenmönster.
  • Bild med titeln Dekorera ett vardagsrum utan soffa Steg 19
    4. Lägg till stil och värme med fönsterbehandlingar. Du kommer att bli förvånad över hur mycket mer intima och inbjudande ditt vardagsrum känns när du lägger till eller uppdaterar dina fönsterbehandlingar. Utan en soffa är gardinerna ett bra sätt att lägga till färg, konsistens eller mönster.
  • Ta hänsyn till estetiken i hela rummet när du plockar gardiner eller persienner. Du vill inte ha färgerna eller mönstren att kollidera med vad som redan finns i ditt vardagsrum.
  • Till exempel skulle ett rum med blå och gröna möbler se bra ut med en liknande nyans av gardiner. Eller du kan gå mer neutral med grädde eller solbränna.
  • Bild med titeln Dekorera ett vardagsrum utan soffa Steg 20
    5. Infusera rummet med personlighet med accentkuddar och kastar. Dessa tillbehör är ett bra sätt att uppdatera ett rum utan att behöva köpa nya möbler. Håll vad du har i form av stolar och bord och lägg till några nya accentbitar för att ändra ditt vardagsrums utseende.
  • Till exempel, om ditt vardagsrum är upprättat med en bänk och några stolar, lägg till en accent kudde till en stol och drapera en liknande färgad eller texturerad kasta över bänken. Detta kommer att hjälpa till att binda rummet tillsammans.
  • Bild med titeln Dekorera ett vardagsrum utan soffa Steg 21
    6. Häng en stor spegel för att reflektera ljus och få ditt utrymme att se mer öppet. Leta efter en spegel med en dekorativ ram eller en som är unikt formad. Du kan till och med installera en uppsättning mindre eller otillbörliga speglar för att skapa en cool kontaktpunkt. Om möjligt, lägg speglarna mittemot fönstren eller huvudlamporna i rummet för bästa estetiska.
  • Om du har att göra med ett litet utrymme, är det ett bra knep för att få det att se större ut. Men det är ett attraktivt designval även om du inte handlar med ett litet rum.
  • Bild med titeln Dekorera ett vardagsrum utan soffa Steg 22
    7. Lägg till en touch av grönt till ditt vardagsrum med växter. En liten bit av grön kan ge mycket liv till ditt vardagsrum, och även en enda krukad eller hängande växt kan göra utrymmet att se mer sammanhängande. Om anläggningen är i en kruka, välj en behållare som matchar eller kompletterar rummets färgschema.
  • Om du inte har en grön tumme, överväga att få en artificiell anläggning.
  • Tips

    Med dekorera, det handlar om vad som känns rätt mot dig. Ditt bostadsyta bör vara välkomna-viktigast av allt!
  • Hoppa över soffan gör det mycket lättare att omorganisera ditt vardagsrum från tid till annan, vilket gör det roligt och enkelt att återuppliva ditt utrymme utan att spendera mycket pengar!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande