Hur man dekorerar ditt hem utan att spendera pengar

När ditt hem börjar känna sig föråldrade är det första som förmodligen hoppar i ditt sinne en renovering. Och medan du kanske är avskräckt efter att du har börjat kväva kostnaderna, överge inte idén än! Med lite kreativitet kan du dekorera ditt hem utan att spendera några pengar genom att omorganisera ditt utrymme och återställa gamla hushållsartiklar.

Steg

Metod 1 av 3:
Omorganisera ditt utrymme
  1. Bild med titeln Dekorera ditt hem utan att spendera pengar Steg 1
1. Stapel kasta kuddar på din soffa för att göra rummet mer inbjudande. Hitta ett rum med en soffa som huvudfokus, som vardagsrummet eller gästrummet. Samla tillräckligt med kuddar för att täcka den horisontella längden på soffan och ordna dem på soffan för att ge komfort.
  • Välj kuddar med varierande mönster för att skapa ett otillbörligt utseende.
  • Välj kompletterande färger för ett mer sammanhängande utseende.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem utan att spendera pengar Steg 2
    2. Lägg speglar mot dina väggar om du inte kan lägga hål i dem. För bostäder med tegelväggar eller personer som inte vill använda en hammare och naglar, lägg stora speglar mot väggarna. Vinkla dem lite för att skapa den visuella illusionen att taklinjen är högre än den faktiskt är. Speglar lyser också rummen genom att reflektera ljus och skapa illusionen i ett ytterligare fönster.
  • Använd speglar i vardagsrum eller mellanslag som behöver ytterligare ljus.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem utan att spendera pengar Steg 3
    3
    Flytta röriga möbler bort från väggen för att göra rummet verkar större. Om allt ditt väggutrymme tas upp av möbler, flytta några av möblerna 2 till 4 fot (0.61 till 1.22 m) från väggen för att göra rummet verkar större. Gruppera dem tillsammans för att skapa kontaktpunkter som uppmuntrar till olika aktiviteter. Försök och se till att det finns åtminstone några öppna utrymmen på väggen utan möbler.
  • Gruppstolar nära soffbordet för att uppmuntra konversation. För soffor, dra dem lite framåt. Detta gör det lättare att flytta runt dem och uppmuntrar människor att ta en snabb plats och lämna som de vill.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem utan att spendera pengar Steg 4
    4. Välj ett färgschema för objekten på din mantel för att skapa ett rumtema. Att välja en vanlig färg för objekt på din mantel är ett bra sätt att förena orelaterade föremål med ett tema. Välj en färg som sticker ut bland möblerna i rummet och börja söka ditt hem för objekt i denna färgfamilj. Böcker, tallrikar, keramik och krukor är alla bra val.
  • Tänk på de andra färgerna i rummet. Till exempel, om ditt hem har ett svartvitt tema, välj dessa färger för objekt som tallrikar, bildramar, vaser och små skålar.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem utan att spendera pengar Steg 5
    5. Organisera dina växter kreativt för att få dem att sticka ut. Hitta mindre växter som du kan växa och vårda och kluster dem tillsammans för att ge illusionen av rymden. Visa och häng dem på olika höjder. När de börjar bli större, överför dem till större krukor.
  • Billiga inomhusväxter inkluderar Pothos, Aloe, Spider Plants, Jade Växter och Gummi Träd.
  • Fråga vänner med succulenter om du kan använda sina sticklingar till Förökas nya och spara lite pengar.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem utan att spendera pengar Steg 6
    6. Gruppera dina skärmar i udda nummer för att leva upp dem. Udda tal är mer visuellt tilltalande än även för att de tvingar dina ögon att utforska grupperingen. Placera några föremål eller ramar du har på displayen i udda nummererade grupper som tre eller fives. Till exempel, om du har 4 bildramar ovanför din eldstad, ta bort en!
  • Du kan också tillämpa denna regel till dina möbelgrupperingar, föremål på bänkskivor och antalet mönster i varje rum.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem utan att spendera pengar Steg 7
    7
    Installera en gardinstång ovanför din fönsterram om du har ett lågt tak. Detta är ett bra sätt att göra rummet verkar längre. Välj stavar som sträcker sig 2 till 3 tum (5.1 till 7.6 cm) bortom sidorna av fönsterramen för ett traditionellt utseende. För att fönstret ser bredare ut, förläng stången 10 till 15 tum (25 till 38 cm) bortom kanterna. Använd 95 i (240 cm) gardiner så att de är tillräckligt långa för att röra golvet och placera stångfästena ca 8 tum (20 cm) ovanför fönsterramen.
  • Mäta fönsterbredden horisontellt vid 3 poäng och notera den längsta mätningen. Skissera den innan du köper dina gardiner för referens.
  • Installera väggankarna om konsolinstallationsplatserna inte stämmer upp med väggpinnar.
  • Metod 2 av 3:
    Få kreativitet med hushållsartiklar
    1. Bild med titeln Dekorera ditt hem utan att spendera pengar Steg 8
    1. Skapa konstverk med gamla bildramar för estetisk överklagande. Samla dina gamla bildramar och välj de som matchar temat för ditt hem eller rum. Skriv ut en bild eller säg från Internet som du gillar och visar den i ditt vardagsrum. Du kan också rita en bild eller hitta en konstnärlig bild i en tidning för att visa.
    • Om du har bildtrådar, binda dem över dina gamla ramar och häng några smycken från dem. Lägg till ytterligare ledningar för att skapa fler nivåer för smycken.
    • För längre örhängen, placera ledningarna till den högre delen av ramarna.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem utan att spendera pengar Steg 9
    2. Lägg till en provisorisk bordslöpare för att uppdatera ett litet, vanligt bord. Bordslöpare är långa, smala tyg som vanligtvis läggs ovanpå ett nakna bord eller bordsduk. Hitta en gammal fönsterreningspanel, ett skrotstycke av mönstrat tyg eller en överdimensionerad halsduk. Lägg den ner horisontellt över bordets bredd för att fungera som en provisorisk bordslöpare.
  • Placera ljus, blommor och masonburkar med godis och snacks på bordet löpare.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem utan att spendera pengar steg 10
    3. Stack upp inbundna böcker för att skapa ett billigt sidobord. Om du har tillräckligt med inbundna böcker på den större sidan, stapla dem upp för att skapa ett unikt sidobord. Försök använda böcker som är lika stora för mer stabilitet. Placera dem mellan stolar i vardagsrummet och ta upp dem med en vas av blommor. Detta är särskilt användbart om du har för många böcker att passa i dina bokhyllor.
  • Välj böcker med liknande färgscheman för att skapa ett bra tema.
  • Undvik att använda paperbackböcker eftersom de är mer benägna att falla över.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem utan att spendera pengar Steg 11
    4
    Binda tillbaka dina gardiner med gamla bälten eller halsdukar för ett elegant utseende. Gardin tickbacks är ett bra sätt att lägga till lite elegans och stil till ett fönsterförband. Sök din garderob för några gamla halsdukar och bälten med liknande nyanser eller färger som dina gardiner. Installera två /4 tum (1.9 cm) koppkrokar på varje sida av dina gardiner för att hålla dina tiebacks på plats. Du kan köpa dem från hårdvaruaffärer.
  • Installera dina gardinbackar ungefär halvvägs till 2/3 av vägen ner i gardinen och cirka 3 tum (7.6 cm) från kanten av fönstret.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem utan att spendera pengar Steg 12
    5. Dekorera ditt hem med glasfruktburkar för ett naturligt utseende. Ta alla frukter du har i ditt kök och placera dem i glasburkar. Försök använda burkar med en bredd som kan passa två frukter över. Fyll varje burk med vatten och placera dem runt ditt hem. Placera liknande färger tillsammans för att skapa fina accenter.
  • Till exempel placera citroner i en glasburk och limes i en annan. Placera de två bredvid varandra för en trevlig kontrast.
  • Ta några grenar med löv från utsidan och placera dem i glasburkarna med dina frukter.
  • Metod 3 av 3:
    Hitta gratis föremål att dekorera med
    1. Bild med titeln Dekorera ditt hem utan att spendera pengar Steg 13
    1. Samla några dekorationer på en naturvandring för jordiska teman. Ta en promenad runt den lokala parken eller naturreservatet och leta efter några fina naturliga föremål. Leta efter pinnar, blommor och växter som skulle se bra ut i ditt hem. Håll ögonen på att vrida grenar och saker med en unik form som du inte skulle hitta någon annanstans. Vita och elfenbenfärger är bra tillägg till naturliga teman.
    • Fråga tjänstemän om du får ta saker när du besöker naturreservat och bevarandeområden.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem utan att spendera pengar Steg 14
    2. Håll på utkik efter fria möbler när det är möjligt. Leta efter soffor och möbler som människor kastar ut i ditt grannskap. Skura den fria delen av online-klassificeringar. Om du har vänner som vill bli av med möbler, ta dem!
  • Posta på sociala medier för att låta dina vänner och anhängare veta att du är intresserad av begagnade möbler. Du vet aldrig vad folk är beredda att kasta bort!
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem utan att spendera pengar Steg 15
    3. Besök en sparsamhetsbutik för billiga möbler som en sista utväg. Om du har problem med att hitta möbler och dekorationer, besök en sparsamhetsbutik. Leta efter stolar, soffor, bord, tallrikar och allt annat du har i ditt sinne. Håll dina förväntningar låga och förbli öppna och du får enklare tid att hitta saker.
  • Fortsätt att besöka regelbundet - du vet aldrig vad som kommer att dyka upp!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande