Hur man skapar en infografisk

En informativ grafik eller infografisk, är ett ögonvänligt sätt att avbilda en stor mängd komplexa data i en relativt liten mängd utrymme. De flesta typer av infographics presenterar sina data längs en linjär tidslinje eller visar deras data i grafer eller kartor. Innan du gör grafiken måste du samla data, inklusive statistik om det är tillämpligt. Du kan använda ett antal webbplatser och resurser för att skapa din infografiska och ge det ett polerat, professionellt utseende.

Steg

Del 1 av 3:
Undersöker ett meddelande och data
  1. Bild med titeln Skapa ett infografiskt steg 1
1. Välj ett ämne eller ett meddelande för din infografiska. Ditt infografiska behov av att förmedla information som utbildar sina läsare om ett ämne eller övertygar läsare att komma överens med ett meddelande. Till exempel kanske du vill imponera på en gymnasieskola. Fördelarna med att träna regelbundet. Att använda en infographic för att visa dem statistik om tonårsövervikt och viktminskning är ett effektivt sätt att förmedla vikten av regelbunden motion.
  • Infographics kan använda både grafik och statistik för att illustrera meddelandet du vill kommunicera.
  • Infographics kan ha många användningsområden utanför att generera affärsintäkter. Ej vinst, universitet, och individer kan dra nytta av infographics, förutom företag.
  • Bild med titeln Skapa ett infografiskt steg 2
    2. Samla data som stöder ämnet för din grafik. Utan lämpliga data visar din infografiska endast 1 persons åsikt. Lyckligtvis kan du hitta tillförlitliga data från online-källor. Till exempel, för en infografisk om fördelarna med högskolans träning, kan du hitta data om tonårsfesitet och sätt det kan minskas. Följande är bra ställen att hitta statistik:
  • Använd Googles offentliga data crawler på: https: // Google.com / pekedata / katalog.
  • Besök Chartsbin.com. Du kan komma åt bord och diagram fyllda med statistik från hela världen, som hunger, äktenskap, brottslighet och sjukdomsnummer.
  • Försök statplanet för mer världsomspännande statistik.
  • Gå till myndigheter, som den amerikanska byrån för arbetsstatistik eller EPA för att få tillförlitlig medborgarstatistik.
  • Läs handelstidskrifter och vetenskapliga studier för att få andra typer av studiebaserade data.
  • Bild med titeln Skapa ett infografiskt steg 3
    3. Gör ett flödesschema över hur du vill visuellt presentera dina data. Eftersom infografiska kommer att vara främst visuell, tänk på ett sätt att du kan strukturera data så en punkt leder logiskt till en annan. Till exempel kan du öppna med en statistik om tonårs stillasittande livsstil. Under det, närvarande 3 eller 4 möjliga lösningar (e.g., Ansluta sig till ett idrottslag, cykling och gemenskapens fitnessprogram vandring), med sina respektive framgångsräntor vid sänkning av tonårsfetma.
  • Du kommer att få en bättre uppfattning om mallen eller stilen som fungerar bäst om du skissar ut flera bilder, statistik och rubriker i ett papper. Du kan dra en rå skiss vid denna punkt, eftersom det inte behöver vara något fint.
  • Håll brainstorming nya flödesdiagram tills du hittar en som ser effektiv ut.
  • Del 2 av 3:
    Välja verktyg för att bygga din infografiska
    1. Bilden med titeln Skapa ett infografiskt steg 4
    1. Välj en mallbaserad infografisk plats för att designa din grafik. Gratis och abonnemangsbaserade webbplatser gör att du kan skapa visuella verktyg som kan hämtas eller inbäddas i din infografiska. Om du vill använda ett enkelt online infografiskt verktyg, kolla easel.lys. Det tillåter drag-och-släppbaserad grafisk layout, vilket innebär att du inte behöver veta någon kodning eller programmering för att använda den.
    • Du kan också använda Venn Gage för en annan gratis, användarvänlig webbplats för att göra din infografiska. Se mer på: https: // venngage.com /.
    • Piktochart.com är tillgänglig för $ 29 per månad.
  • Bild med titeln Skapa ett infografiskt steg 5
    2. Välj en tjänst som tidslinje JS eller dipity om du skapar en tidslinje infographic. Dessa webbplatser hjälper dig att skapa en infografisk baserad på en kronologisk tidslinje av händelser. Ladda upp dina foton för att använda som illustrationer. En tidslinje layout är idealisk om du försöker visa hur en viss trend utvecklats över en tidsperiod.
  • Till exempel, om huvudsyftet med din infografiska är att visa den alltmer stillasittande livsstilarna i tonåren under 20-talet, skulle en tidslinje layout vara mest effektiv.
  • Bild med titeln Skapa ett infografiskt steg 6
    3. Använd visualisera.jag ska skapa en infografisk som fördubblas som ett CV. Om du planerar att använda information från LinkedIn-konto för att göra en personlig infografisk, visualisera.Jag kommer att ge dig möjlighet att göra det. Detta ger dig ett roligt, visuellt tilltalande sätt att presentera dina professionella kvalifikationer.
  • Detta är användbart för infographics som du annonserar en specifik tjänst du tillhandahåller (e.g., husdjurs sittande eller personlig träning).
  • Ta reda på mer online på: http: // vizualize.mig/.
  • Del 3 av 3:
    Lägga ut texten, bilderna och grafiken
    1. Bild med titeln Skapa ett infografiskt steg 7
    1. Ge ditt projekt en vertikal layout. De flesta webbplatser och mobila enheter behandlar vertikala bilder bättre än horisontella. Om du skapar en horisontell infografisk, kommer mobila användare att kämpa för att läsa bilden. Följaktligen kommer endast en relativt liten publik att kunna läsa din infografiska.
  • Bild med titeln Skapa ett infografiskt steg 8
    2. Placera en stor rubrik på toppen av grafiken. Använd ett stort teckensnitt som är lätt att läsa, så att det fångar läsarens öga. Om du planerar att presentera numeriska data eller statistik, använd ett nummer i din rubrik. Skriv till exempel "sätt att minska barndomsfetma", "Hur mycket tid spenderar folk på nätet varje dag?"Eller" 12 länder med framåtriktad teknik."
  • När du skriver titeln väljer du ett teckensnitt som är lätt att läsa och förmedla personligheten hos din infografiska.
  • Om ditt kontor har grafisk designpersonal, kontakta en typograf eller en grafisk designer om du är osäker vilken typsnitt som ska fungera bäst.
  • Bild med titeln Skapa ett infografiskt steg 9
    3
    Korrekturläsning och redigering Din text för att ta bort eventuella fel eller typsnitt. Eftersom infographics använder olika layouter och har flera olika textrutor, kan det vara svårare att upptäcka misstag än det skulle vara på, säg ett pressmeddelande. Så ta dig tid att redigera ditt eget arbete: Läs texten till dig själv och korrigera eventuella grammatiska eller innehållsnivåer.
  • Om du arbetar i en kontorsmiljö, fråga 1 eller 2 medarbetare om de skulle vara villiga att granska ditt skrivande också.
  • Bild med titeln Skapa ett infografiskt steg 10
    4. Följa med din statistik med 1-6 bilder för att rita tittarna i. Människor dras till visuella, så dra slutsatserna från din infografiska i grafik, snarare än text. Att använda anpassade illustrationer kan öka populariteten hos din infografiska. Tittarna bör svara bra på grafiken när de inser att illustrationerna är skräddarsydda.
  • Till exempel, ditt cirkeldiagram om tonårsövningspriser och deras effektivitet kan vara i form av en basket. Eller, ha en konstnärlig vän rita 1-2 bilder av glada, jogging tonåringar att para med din statistik om tonårshälsa.
  • Om du skapar infographic för att annonsera ett Instagram-konto eller eller fotografering, välj bilder istället för illustrationer.
  • Om du inte har resurserna för att skapa egna illustrationer, kan du hitta massor av gratis bilder online. Många av de gratis infografiska designen webbplatser kommer också att erbjuda gratis generiska bilder.
  • Bild med titeln Skapa ett infografiskt steg 11
    5. Montera slutprodukten. När du har alla de olika elementen i den infografiska färdiga data, grafik, bilder, text-du är redo att sätta den sista grafiken själv tillsammans. Du kan göra det i olika datorprogram som Photoshop, InDesign eller Gimp. Om du föredrar ett gratis, online-tillvägagångssätt, använd PIXLR-redigeraren.
  • Läs mer om Pixlr Photo Site på: https: // pixlr.com / redaktör /.
  • Tips

    När du har gjort din infographic, spendera du gott om tid. Bädda in det på din personliga hemsida och dela den på sociala medier. Om grafiken är för ett företag, skicka det med e-postkampanjer och skriva ut det för distribution till kunder.
  • Inkorporera din logotyp i grafiken om du använder den infografiska för att annonsera ett företag. Om du vill att folk ska hitta din webbplats, se till att din logotyp, webbplats och sociala medier är framträdande i din infografiska.
  • Om du har använt data eller statistik som du hittade online, se till att du ska källa din statistik längst ner i varje grafisk sektion.
  • Om du känner dig ur ditt djup som gör en infografisk, men fortfarande vill ha en professionell färdig produkt, överväga att anställa en grafisk designer. Den slutliga infografiska är mer benägna att se bra ut och uppnå dess effekt om designern har erfarenhet av detta marknadsföringsverktyg.
  • Om du tänker på att anställa professionella grafiska specialister, kan du behöva skapa en budget för att göra din infografiska.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande