Så här kontaktar du postetiketter

Om du är en aspirerande musiker utan kontrakt, är du förmodligen ivrig efter en skivbolag att skriva dig så att du kan få din karriär till en solid start. Men de flesta stora etiketter accepterar inte oönskade musikdemos. Ta reda på om en viss rekordetikett accepterar demos, och om inte, lära sig andra sätt att bli undertecknat på ett inspelningskontrakt. Du kan också försöka att främja din musik privat och hoppas att märka av en stor etikett. Om du redan har skickat in en demo och du väntar på att höra tillbaka kan du kontakta etiketten och fråga om din status. Här är några tips för att få din karriär påbörjad.

Steg

Del 1 av 3:
Bestämning av hur du skickar in din musik till en etikett
  1. Bild med titeln Kontakt Rekordetiketter Steg 1
1. Förstå musikbranschen. Du behöver veta mycket om branschen innan du börjar skicka in musik för att spela in etiketter. Det är intensivt konkurrenskraftigt, och rekordetiketter är bara intresserade av nya artister som har potential att generera intäkter.
  • De flesta musiker landar aldrig en rekordavtal. Lär dig att acceptera mycket avslag utan att ge upp eller låta det bryta din ande.
  • Ditt enda hopp om att bli undertecknad är att ha potential att tjäna pengar till etiketten. Att vara en stor konstnär är inte tillräckligt - du behöver ett nytt ljud, en attraktiv stil, en fläktbas och en kändis persona.
  • Bild med titeln Kontakt Rekordetiketter Steg 2
    2. Forskning olika skivbolag för att utforska dina alternativ. Att få en etikett för att underteckna dig till ett kontrakt är varje musiker dröm, men det är faktiskt en sällsynt händelse, och du måste göra allt du kan för att öka dina chanser. Det betyder att du vill hitta en etikett som matchar din stil.
  • Det finns omfattande inspelningslistor online. Söka efter "Spela in etikettkatalog" för ditt land.Detta borde hjälpa dig att begränsa sökningen.
  • Leta efter etiketter som har tecknat artister som liknar dig. Ett skivbolag kommer inte att vilja skriva någon som är precis som någon annan som de har skrivit, men du vill arbeta med ett företag du vet är mottagligt för ditt ljud.
  • Bild med titeln Kontakt Rekordetiketter Steg 3
    3. Förstå att många stora etiketter inte accepterar oönskade demos. Du kanske inte bara kan skicka en demo och förvänta dig att den ska höras.
  • I de flesta fall för att kunna undertecknas på en stor etikett måste du ha en chef, advokat eller agent som kommer att kontakta företaget på dina vägnar.
  • Om du inte har råd med en chef, agent eller advokat, förlora inte hoppet! Kontakta de mindre etiketterna medan du fortsätter att stärka dina färdigheter som musiker.
  • Bild med titeln Kontakt Rekordetiketter Steg 4
    4. Sätt ihop ett presskit. Detta kommer att innehålla en demo av din bästa musik. Ett presskit innehåller vanligtvis en demosång på CD, en eller flera headshots eller gruppbilder av ditt band, en beskrivning av ditt band och influenser, en biografi som förklarar hur ditt band kom ihop eller hur du kom för att göra den typ av musik som Du gör och kontaktinformation för din agent och bandmedlemmar. Du kan också inkludera en lista med stora spelningar du har spelat, utmärkelser du har vunnit eller annat erkännande du har fått som konstnär.
  • Varje dokument i presspaketet bör innehålla ett band eller en artistlogotyp för att skapa en känsla av enighet bland de olika dokumenten (och för att förhindra att de blir vilse).
  • Din Press Kit ska skapa ett bra första intryck. Det ska vara iögonfallande och professionellt utformad och redigerad. Om du inte har yrkeskunskaper, betala någon för att skapa ett kit för dig.
  • Kolla in den här användbara WIKIHOW-artikeln för fler tips om att sätta ihop ett presskit.
  • Del 2 av 3:
    Kontakta en etikett som accepterar demos
    1. Bild med titeln Kontakt Rekordetiketter Steg 5
    1. Besök din föredragna etikettens hemsida och hitta var du ska skicka din demo. De flesta etiketter har en webbplats där du kan hitta kontaktinformation. Detta kommer troligen att vara på toppen eller botten på hemsidan och kan vara tillgänglig genom att klicka på "Kontakta oss" eller "Vanliga frågor."
  • 2. Skicka hela din presspaket efter prioriterad post. Paketera hela ditt tryckkit i ett vadderat kuvert och märk det tydligt. Gör ditt paket iögonfallande men inte juvenile. Inkludera ett personligt brev som indikerar vem du är, varför skickar du paketet och exakt vad du hoppas på i gengäld.
  • Din Press Kit ska innehålla foton, Bio och annan viktig information om ditt band.
  • Bild med titeln Kontakt Rekordetiketter Steg 6
    3. Inte avskräckas om företaget inte svarar snabbt. A & R-representanter kan få tusentals demos varje vecka. Det kan vara ett tag innan någon kan lyssna på din.
  • I vissa fall kan du aldrig höra tillbaka. Du kan ringa eller maila representanten för att följa upp en demo du har skickat, men förvänta dig inte ett svar.
  • Bild med titeln Kontakt Rekordetiketter Steg 7
    4. Skicka din demo till många etiketter inklusive "indier." Ibland är det bättre att gå med ett oberoende företag. Ofta stöds de av en stor etikett. Var noga med att bara skicka din musik till etiketter som arbetar med artister i din genre.
  • Att skicka musik till etiketter som inte har något att göra med din stil kommer bara att slösa bort representantens tid och få dig ett dåligt rykte i branschen.
  • Del 3 av 3:
    Att upptäcka andra sätt
    1. Bild med titeln Kontakt Rekordetiketter Steg 8
    1. Bygga en stark "leva" show. När en rekordmärke anser en aspirerande artist eller band, anser de vilken typ av potential de har för att sälja stadion i live shower och göra en vinst på lång sikt, snarare än bara vad de låter som på ett album.
    • Du kanske måste spela gratis utställningar först för att få publicitet för ditt band. Du kan behöva en "dagjobb" Att stödja dig själv ekonomiskt under den här tiden.
    • Live Shows hjälper dig att bygga din fläktbas även utan poster att sälja. Anslut med dina fans för att få dem att känna sig värda och speciella. De kommer sannolikt att sprida ordet om din musik om de är lojala mot dig.
  • Bild med titeln Kontakt Spela ut etiketter Steg 9
    2. Bygg en online-närvaro med ditt namn eller ditt bands namn. Du kan göra det genom sociala medier eller en professionell webbplats. Båda skulle vara ännu bättre. Håll ditt utseende konsekvent över dina online-profiler och sidor. Investera i några professionella bilder av dig och / eller ditt band, eller fråga en foto-kunnig vän att ta några bra för dig.
  • Använd Social Media-plattformar, till exempel YouTube, SoundCloud, Facebook och Twitter. Inkludera länkar till dem på din webbsida.
  • Inkludera digital version av ditt presskit, provmusik och aktuell kontaktinformation på dina sidor.
  • Lägg till nya inspelningar så ofta du kan, och upprätthålla en sympatisk persona. Människor är mer benägna att hjälpa dig att publicera ditt arbete om de gillar dig som en person.
  • Bild med titeln Kontakt Rekordetiketter Steg 10
    3. Fokusera på din låtskrivning. Många bra sångare och begåvade musiker blir förbises eftersom deras musik inte är original eller deras texter är clichéd och inaktuella. Fokusera på att differentiera ditt ljud från resten av populära musik i din genre.
  • Få feedback från personer som har en bra känsla av nuvarande musik och är villiga att erbjuda konstruktiv kritik. Detta borde vara en pågående process när du slår dina färdigheter som musiker.
  • Lär dig att ta kritik och justera ditt arbete i enlighet med detta. Du kan ignorera ohjälpsam kritik, men om det är konsekvent, bör du överväga att ta det till hjärtat.
  • Bild med titeln Kontakt Rekordetiketter Steg 11
    4. Polera din musik. Du måste investera i ditt spår för att se till att det låter professionellt och polerat innan du skickar det för att spela in etiketter i en demo.
  • Det betyder att du måste betala för att spela in den i en riktig studio, och sedan blanda och behärska det själv eller betala en ljudingenjör för att göra det för dig. Betydelsen av ljudkvalitet kan inte överdrivas när det gäller att få uppmärksamhet av en etikett.
  • De första 10 till 30 sekunderna av ditt demo spår är avgörande. De flesta rekordetikettrepresentanter har hundratals demos att höra, så de kommer inte att lyssna på en medioker en förbi de första 30 sekunderna. Din måste omedelbart visa upp din skicklighet.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande