Hur man väljer en veterinär

Om du tänker på att få ett husdjur, eller redan har en, är det viktigt att registrera sig med en veterinär. Du borde göra det medan husdjuret är hälsosamt, för det kan ta tid att hitta rätt veterinär för dig och ditt djur. Vänta inte tills djuret är sjuk att börja titta runt. När det gäller att välja en veterinär måste du balansera flera faktorer, inklusive bekvämlighet, kostnad, expertkunskap och kompatibilitet.

Steg

Del 1 av 3:
Bestämning av dina veterinära behovTrött på annonser? Uppgradera till PRO
  1. Bild med titeln Välj en veterinär Steg 1
1. Håll din typ av husdjur i åtanke. Inte alla veterinärer kommer att behandla alla arter. Se till att veterinären har erfarenhet av dina djurarter. Till exempel, även om en veterinär har ett mycket gott rykte som en kanin veterinär, är detta värdelöst om du äger en kanin, eftersom de två arterna är väldigt olika.
  • De flesta veterinärer är glada att behandla "följeslagna djur", vilket är ett annat sätt att säga katter och hundar. Om du äger kaniner, klassar några veterinärer dem som "exotiska" djur och kanske inte kan behandla dem.
  • Om du äger ett husdjur som kaniner, marsvin, möss eller råttor, fråga alltid innan du registrerar om veterinärerna är upplevda med den arten. En veterinär ska ha särskild utbildning i arten och har övning att behandla dem.
  • Helst valde en övning med det som har en veterinär som är specialist på arten, eller är glad att behandla dem. Vissa veterinärer har ett särskilt intresse för kaniner men utan extra kvalifikationer i exotiska djur. Dessa veterinärer har ofta gått till besväret att lära sig mer om arten, men har inte tagit tentamina om behandling av arten, och kommer att göra ett bra jobb av ditt husdjur.
  • Tänk på en singel-arter veterinär. Om du har en katt, kanske du inte vill att den stressas av hundar i väntetområdet. Det är allt vanligare att hitta enskilda kliniker, som "katt bara" kliniker.
  • Bild med titeln Välj ett veterinär Steg 2
    2. Tänk på praktiken. Det finns lite användning vid registrering med en perfekt övning om de är en två eller tre timmars bilresa bort. I en nödsituation kan du inte ha två eller tre timmars tid att spara. Alltid överväga hur snabbt du kan komma till övningen i händelse av en nödsituation.
  • Bild med titeln Välj en veterinär Steg 3
    3. Bestäm vilka tjänster du behöver din veterinär för att ge. Om du har en låg inkomst, kan kostnaden vara en avgörande faktor. Om ditt husdjur har en mycket specifik hälsofråga behöver du en veterinär som har utrustningen och kunskapen, för att behandla den frågan.
  • Om du har en veterinärskola i din gemenskap är vården ofta billigare än hos en privat praxis. Ett litet djurundervisningssjukhus ger fortfarande utmärkt vård under utbildad övervakning, men det blir billigare.
  • Var medveten om att lägre avgifter är vanligtvis endast uppnåbara om praxis inte investerar så tungt i modern utrustning och toppmoderna anläggningar. Var medveten om att mer sofistikerade och välutrustade kliniker måste finansiera utrustningen genom högre avgifter, så om din prioritering är att husdjuret har tillgång till en MR-skanner på plats, var det beredda att betala för privilegiet.
  • Faktorer som du kanske vill överväga inkluderar nivån på inhemska faciliteter (blodmaskiner, laboratorier, röntgenstrålar, ultraljud, mri eller ct-skannrar), plats, högkvalificerade specialister på plats, över natten vård, akutvård, lätthet av parkering, enkel att få ett möte, och även mer känslomässiga aspekter som om ditt husdjur gillar veterinären.
  • Del 2 av 3:
    Hitta en veterinärTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Välj en veterinär Steg 4
    1. Gör en lista över veterinärer i ditt område. Gör en Internet-sökning eller titta på en telefonkatalog, eller den lokala pressen för annonser. De flesta kliniker har webbplatser så gå till webbplatsen för att få en uppfattning om hur många anställda kliniken har, anläggningarna, specialiteterna och för den övergripande känslan av övningen.
  • Bild med titeln Välj en veterinär Steg 5
    2. Fråga andra i ditt område om sina erfarenheter med lokala veterinärer. En bra utgångspunkt är att fråga andra husägare som veterinär de använder och om de är nöjda. Om du äger en hund, fråga sedan de andra hundens vandrare i ditt område som de skulle rekommendera. Ord av mun rekommendationer är mycket värdefulla eftersom du kan ställa frågor och väga svaren.
  • Du kan också närma dig lokala djurhem och djurklubbar som kommer att ha erfarenhet av många olika veterinärer.
  • Bild med titeln Välj en veterinär Steg 6
    3. Förbered en lista med frågor för att fråga veterinären. Var medveten om att veterinärpraxis är upptagna platser. Du vill inte slösa personens tid, men likaså borde du känna att du kan lita på och arbeta med den kliniken. De frågor du frågar kliniken bör innehålla:
  • Öppettider - Dessa är särskilt viktiga om du behöver ha flexibel tillgång till din veterinär, till exempel kvällar och helger.
  • Avgifter - Ta reda på deras standardkonsultavgifter, även deras avgifter för standardbehandlingar som vaccinationer, mask och loppbehandlingar mm.
  • Nödsituationer - vad är arrangemangen för nödvård för ditt husdjur, till exempel gör de hembesök?
  • Alternativ medicin - Ta reda på vad deras attityd är mot alternativa och kompletterande behandlingar för ditt husdjur.
  • Konsistens av vård: Hur sannolikt är du att se samma veterinär varje gång du besöker?
  • Övernattning: Om du är sjuk och behöver antas för övernattning, vem ser efter husdjuret? Finns det någon på plats 24/7 och vad är deras kvalifikationer?
  • Del 3 av 3:
    Välja en veterinärTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bild med titeln Välj en veterinär Steg 7
    1. Ring veterinärkontor på din lista. Var aldrig rädd för att fråga en veterinär någonting. Om du känner dig rädd för att fråga dem något att göra med ditt husdjur och det är välbefinnande, är det självklart inte rätt veterinär för dig.
    • När du kallar en veterinär är det troligt en receptionist, snarare än veterinären, som svarar på telefonen. Men personalens attityd är vanligtvis en återspegling av klinikens etos. Till exempel kommer en välorganiserad klinik att ha välutbildad personalen som hanterar ditt samtal effektivt. Även under upptagna tider kommer en välutbildad receptionist att förklara att hon skulle vilja ge ditt samtal full uppmärksamhet, men hon är mitt i en upptagen klinik och erbjuder sedan att ta ditt nummer för att ringa tillbaka.
    • Ytterligare smala ner listan från dessa telefonsamtal.
  • Bild med titeln Välj en veterinär Steg 8
    2. Besök din bästa eller två kontor. Släpp av och se vilken typ av välkomst du får. Om du äger en hund, ta hunden med dig. Är receptionen välkomnande och intresserad av ditt husdjur? Är lokalerna rena och inbjudande? Är skyldarna välskötta och med intressanta, relevanta skärmar eller samma bleka bilder från år sedan?
  • Bild med titeln Välj en veterinär Steg 9
    3. Gör ett möte, även om det bara är för ett hälsosamt husdjur att ha en checka upp. Under besöket, bedöma hur ditt husdjur reagerar på veterinären. Vet verkar förstå husdjurets psykologi och veta hur man reagerar på att sätta det lugnt?
  • Om du äger en hund, var medveten om att vissa veteror kommer att avsiktligt ignorera en blyg hund, för att låta hunden få förtroende. Det här är en bra sak, men det hjälper om veterinären förklarar vad de gör, så du tror inte att de bara är oförskämda. Om du hittar veterinären som vet att ignorera en hund och förklara varför är det troligt att du har slagit guld.
  • Om ditt husdjur särskilt inte gillar en viss veterinär, men inte har något emot andra, överväg att följa ditt husdjurs instinkter.
  • Bild med titeln Välj en veterinär Steg 10
    4. Fråga veterinären dina frågor. Känn inte Bashful, kom ihåg att du måste kunna lita på den här personen med ditt husdjurs hälsa. Det är viktigt att du känner dig bekväm nog att få all information du behöver.
  • Överväg att fråga om hänskjutande procedurer om ditt husdjur behöver se en specialist. Vem handlar det om och hur långt är de? Du kanske också vill överväga "Extra" som kliniken ger, till exempel valpklasser och viktminskarkliniker.
  • En sista faktor, är om du har djurförsäkring, accepterar kliniken direkta påståenden, eller måste du betala veterinären och sedan söka ersättning från din försäkringsgivare.
  • Bild med titeln Välj ett veterinär Steg 11
    5. Gör ditt beslut. Välj veterinären som är den bästa passformen för dig och ditt husdjur vid denna tidpunkt. Gå till din veterinär när ditt husdjur har ett medicinskt problem eller när det är dags för ditt husdjurs regelbundna kontroller.
  • Kom ihåg att du kan ändra veterinärer när som helst, så tror du inte att det här är den enda veterinären du kan gå nu när du har fattat ditt beslut.
  • Varningar

    Se till att din veterinär inte försöker ta dina pengar - en bra veterinär kommer verkligen att bry sig om ditt husdjur.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande