Så här ändrar du ditt namn i kansas

Kansas Law tillåter en vuxen bosatt i Kansas att ändra sitt namn efter äktenskap, skilsmässa eller av personliga skäl. Du kan fila för att ändra ditt namn genom tingsrätten i länet där du bor. Efter att ha följt rätt domstolsförfaranden kan du få en domstolsbeslut som juridiskt ändrar ditt namn.

Steg

Del 1 av 3:
Slutför domstolsförfaranden för att ändra ditt namn
  1. Bild med titeln Ändra ditt namn i Kansas Steg 1
1. Välj ditt nya namn. Välj antingen en ny: Första, mitten eller efternamn. Oavsett om du väljer ett helt nytt namn eller helt enkelt ett nytt mellannamn, blir det samma process.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Kansas Steg 2
    2. Fyll i nödvändiga domstolsformer. Kansas rättsliga råd har godkänt standardiserat [Namnbyteformulär för vuxna] som är lämpliga för användning i någon Kansas Court. Dessa former inkluderar:
  • Civilkåpa - Detta dokument ger domstolen din kontaktinformation.
  • Framställning för namnbyte - Detta dokument begär formellt ditt namnbyte.
  • Meddelande genom offentliggörande - Domstolen kan kräva att du publicerar meddelande om ditt namnbyte i tidningen. Om så är fallet, kommer du att använda den här formuläret för att göra det.
  • Meddelande per post - Domstolen kan bara kräva att du bara meddelar ditt namn till de behöriga parterna. Om så är fallet, kommer du att använda den här formuläret för att göra det.
  • Beställ byte namn - det här är det dokument som domstolen tecknar för att formellt ändra ditt namn.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Kansas Steg 3
    3. File framställningen för namnbyte med domstolen. Du bör lämna in den ursprungliga och en kopia av den undertecknade och färdiga framställningen med distriktets clerk i länet där du bor. Du bör också lämna in ditt civila täcka arket med clerk.
  • Du måste vara bosatt i staten Kansas i 60 dagar innan du kan lämna in en framställan för en namnbyte.
  • Du måste vara en vuxen som är över 18 år för att lämna in en framställan för en namnbyte.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Kansas Steg 4
    4. Betala domstolsavgiften. Beloppet av denna avgift varierar med län. Kontakta din clerk för att ta reda på den rätta delen av domstolen. Avgiften varierar vanligtvis från $ 150.00 till $ 175.00.
  • Om du är en låginkomstperson och har inte råd att betala arkiveringsavgiften, kan du lämna in en begäran med domstolen för att avstå från arkiveringsavgiften.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Kansas Steg 5
    5. Få fallnummer och divisionstilldelning från clerk. Du behöver denna information för att veta namnet på den domstol som ditt ärende har tilldelats. Du måste också kontakta din tilldelade domstol direkt och fråga vilket meddelande som krävs, liksom för ett hörapparat. I staten Kansas kan varje tingsrätt bestämma vilken uppsägningsmetod som ska användas av individer som vill ändra sina namn.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Kansas Steg 6
    6. Publicera meddelande om ditt namnbyte i tidningen om det behövs. Om din domstol kräver meddelandet, måste du publicera meddelande om ditt namnbyte i en tidning i länet där du bor som är behörigt att publicera juridiska meddelanden. Kontakta de juridiska annonserna avdelningen för tidningen. Du måste betala en avgift för att publicera ditt meddelande i tidningen.
  • Ditt meddelande måste publiceras för totalt tre veckor, minst en gång per vecka.
  • Efter avslutad skickas tidningen antingen eller domstolen ett uttalande om offentliggörande. Om du får uttalandet, ta det till din domstolsförhandling.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Kansas Steg 7
    7. Skicka meddelande om ditt namn Ändra via post om det behövs. Du måste skicka varje meddelande med registrerat mail, återkommande mottagande. Ta med returkvittot med din rätt att höra så att du har bevis på att du skickade meddelande om ditt namn ändras via post.
  • Meddelande via post ska skickas till alla berörda parter, till exempel dina fordringsägare.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Kansas Steg 8
    8. Delta i en domstolsförhandling. Ta med ditt bevis på uppsägning, vare sig det via post eller genom publicering, med dig för din hörsel. Ta också med ditt färdiga orderbyte namn till hörseln. Domaren kommer att underteckna din beställning, som lagligen ändrar ditt namn.
  • Del 2 av 3:
    Ändra ditt namn med andra kontor
    1. Bild med titeln Ändra ditt namn i Kansas Steg 9
    1. Håll ditt ursprungliga namnbyte ordning. Detta är det officiella certifikatet som juridiskt intygar förändringen av ens namn. Använd det här dokumentet för att ändra ditt namn på någon offentlig eller privat institution.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Kansas Steg 10
    2. Ändra ditt födelsecertifikat, om du väljer. Du är inte skyldig att ändra ditt födelsecertifikat för att visa ditt nya namn. Men om du vill ändra ditt födelsecertifikat, maila en kopia av ditt namn Ändra order till Vital Statistics Office, tillsammans med en förfrågan som ditt födelsecertifikat ändras och det krävs $ 15.00 avgift.
  • Mail din förfrågan till: Ändringsförslag, Office of Vital Statistics, 1000 SW Jackson, Ste 120 Topeka, KS 66612-2221.
  • Om du vill ha en certifierad kopia av ditt ändrade födelsecertifikat måste du betala ytterligare $ 15.00 avgift.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Kansas Steg 11
    3. Ändra ditt namn med socialförsäkringsadministrationen. Ta med ditt namnbyte för ditt lokala Social Security Administration Office. Du behöver också bevis på din identitet, till exempel ett körkort eller annat identitetskort och bevis på din dig.S. medborgarskap, till exempel ditt födelsecertifikat eller pass.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Kansas Steg 12
    4. Ändra ditt namn med DMV. Du måste ta med ditt namn för att ändra order till DMV för att få ditt namn ändrat på ditt körkort. Namnbytet måste vara den ursprungliga beställningen eller en certifierad kopia.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Kansas Steg 13
    5. Ändra ditt namn med andra kontor efter behov. Du bör meddela ditt namnbyte till din bank, dina fordringsägare, IRS och din arbetsgivare. Du bör också ändra ditt namn med alla kontor som du håller konton, till exempel din mobiltelefonleverantör, elföretag och gasföretag.
  • Del 3 av 3:
    Ändra ditt namn efter äktenskap eller skilsmässa
    1. Bild med titeln Ändra ditt namn i Kansas Steg 14
    1. Ta ditt officiella äktenskapsintyg till de relevanta byråerna. När du är lagligt gift kan du ta ditt äktenskapsintyg till DMV, Social Security Administration, Bank, etc. Att lagligt ändra ditt namn. Det finns inget behov av att lämna in ett namnbyte petition, även om du kan behöva fylla i separat ändring av namnformulär vid varje byrå.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Kansas Steg 15
    2. Använd den förenklade namnbytestjänsten som erbjuds på [Kansas State Governmentwebbplats.] Denna enkla service ger relevanta former för att skicka in ditt namnbyte till nästan alla relevanta organ, inklusive DMV, IRS, SSA, kreditkortsföretag och mer. För att använda den här tjänsten måste du betala en engångsavgift på $ 30.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Kansas Steg 16
    3. Inkludera ditt namnändring i ditt skilsmässa dekret. När du blir skild, se till att din advokat har namnbytesförfrågan skrivs in i det skilsmässiga dekretet som domaren kommer att underteckna. Ta sedan ditt skilsmässa dekret till alla relevanta statliga och privata myndigheter som DMV, Social Security Administration, din bank, etc., För att lagligt ändra ditt namn på varje byrå.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Kansas Steg 17
    4. Begär domstolen att återställa ditt flicknamn eller tidigare giftnamn. Det här alternativet är tillgängligt om din skilsmässa dekret inte hade ditt namnändring skrivet i det. Detta är ett förenklat förfarande eftersom personer som nyligen har blivit skilda.
  • Varningar

    K.S.A. 60-1402, Kansas-stadgan som styr namnändringar, gör ingen hänvisning till en persons förmåga att ändra ett mindre barns namn.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande