Hur man spränger en billig vattenballong

Billiga vattenballonger är praktiska att köpa, men de är utmanande att använda. Foderet på billiga ballonger tenderar att vara tunnare än den av högkvalitativa ballonger. Således är dessa produkter särskilt benägna att poppa och riva när det är översträckt. Du behöver bara vara mild: sträcka ballongen noggrant, fyll inte upp det hela vägen och överväga att använda en kranfäste för att minska belastningen på nacken.

Steg

Del 1 av 3:
Sträcker ballongen
  1. Bild med titeln Blås upp en billig vattenballong Steg 1
1. Köp ett paket med billiga vattenballonger. Du kan hitta dem på Drugstores, Party Supply-butiker, online, och på vissa stormarknader. Var noga med att köpa så många som du behöver. Titta noga på priset, storleken och mängden ballongerna och jämför varje paket till de andra alternativen som du har.
  • Du kan använda vanliga festballonger i stället för vattenballonger, men de får inte pop så lätt som dedikerade vattenkampballonger. Vattenballonger tenderar att vara mindre än luft och heliumballonger, och de är vanligtvis gjorda av ett tunnare material.
  • Bild med titeln Blås upp ett billigt vattenballong Steg 2
    2
    Blå upp ballongen med luft att sträcka den innan du fyller den med vatten. Blås ballongen upp med dina lungor, eller använd en pump. Fyll ballongen så att den är så stor med luft som det kommer att vara med vatten. Se till att du inte överblåser, eller riskerar att poppa ballongen innan du ens kopplar upp det till en kran. Det är inte absolut nödvändigt att sträcka ballongen innan den fyller den med vatten, men det här extra steget kan göra ballongen mindre benägen att poppa.
  • Bild med titeln Blås upp ett billigt vattenballong Steg 3
    3. Sträck nacken och öppningen av ballongen. Många människor fyller traditionellt vattenballonger genom att sträcka öppningen runt mynningen av en kran. Men dessa små, tunna ballonger kan rippa när de sträcker sig till sin gräns rakt ut ur paketet. Att sträcka nacken: sätt in två fingrar i ballongens öppning för att ge dig ett grepp. Dra nacken öppen för ungefär bredden på din kran, din slang eller vilket munstycke du planerar att använda för att fylla vattenballongen.
  • Detta steg är mindre viktigt om du använder en tratt, en munstycksfäste eller en vattenballongfyllningsanordning. Dessa munstycken är vanligtvis mycket tunnare än den genomsnittliga kranen, vilket innebär att ballonghalsen inte behöver sträcka sig så mycket för att passa.
  • Del 2 av 3:
    Fyller ballongen
    1. Bild med titeln Blås upp ett billigt vattenballong Steg 4
    1. Fäst ballongen till en kran eller slang. Dra upp ballongens öppning över trådarna i en lättillgänglig kran eller slang. Använd en lättfyllningsfäste, om du har en-några paket med vattenballonger, kommer faktiskt med ett plastmunstycke.
    • Var försiktig när du sträcker ballongen över kranen. Om du inte har sträckt nacken - och även om du har - det är väldigt lätt att riva gummit när du försöker knäppa det på något.
    • Se till att det finns en plats för vatten att tömma om du har några ballonger under fyllningsprocessen. Sänkor, gräsmattor och utomhusområden är bra för detta.
  • Bild med titeln Blås upp ett billigt vattenballong Steg 5
    2. Sifon vattnet genom en tratt. Dra ballongen över trattens nedre (utgång) och se till att den är tätt. Häll bara vattnet genom tratten (från en kran, en slang, en vattenburk, etc.) för en lätt och nästan idiotsäker hemmetod. Om du inte har tillgång till en skruvfäste, är det nästa enklaste sak.
  • Bild med titeln Blås upp en billig vattenballong Steg 6
    3. Håll ballongen på plats för att hålla den från att glida. Använd tummen och pekfingret för att klämma på ballongens nacke på vattenkällan medan du fyller upp. Detta är ett viktigt steg om du använder en tratt, ett munstycke eller en vanlig kran. Även om en ballong passar på kranen utan att bryta är det vanligt för den plötsliga utbrottet av vatten till pop, snap, eller lossa ballongen. Håll ballonghalsen tätt och låt inte gå tills du knyter ballongen.
  • Bild med titeln Blås upp ett billigt vattenballong Steg 7
    4. Långsamt och försiktigt fylla ballongen. När du har belägen ballongen, vrid kranen på halvvägs för en långsam till måttlig vattenström. Titta på ballongen när du fyller upp det och stäng av vattnet innan det fylls på toppen. Lämna om en tum av luftrummet så att du enkelt kan knyta ballongen.
  • Du kan använda varmt eller kallt vatten - eller, för den delen, någon annan vätska med ungefär samma densitet som vatten. Om du fyller vattenballonger på sommaren, kanske du vill använda kallt vatten för att kyla av.
  • Del 3 av 3:
    Binder ballongen
    1. Bild med titeln Blås upp ett billigt vattenballong Steg 8
    1. Nypa nacken och se till att du har tillräckligt med utrymme för att knyta det. Knippa botten av nacken - strax ovanför vattenlinjen - med tummen och de första två fingrarna i din icke dominerande hand. Dra och sträck nacken några gånger för att vara säker på att du kan lägga den runt de första två fingrarna i din knäppande hand.
    • Om ballongen är för full för att knyta, släpp ut lite vatten. Släpp ditt grepp på nacken, men håll fingrarna redo att klämma fast igen så snart du har befriat tillräckligt med utrymme. Luta ballongen och häll en liten mängd vatten i ett handfat, en krukväxter eller en gräsmatta.
  • Bild med titeln Blås upp ett billigt vattenballong Steg 9
    2. Knut nacken av ballongen. Först sträck nacken så långt det kommer att gå, och linda det helt runt de två första fingrarna av din knäppande hand. Sedan, tuck den lösa änden av nacken mellan tipsen på de två klämfingrarna. Dra den knutna ballongen bort från fingrarna, i slutet av nacken, och din vattenballong är redo att använda!
  • Alternativt, gör en slinga med nacken och dra änden igenom. Dra ballongens inslagna nacke bort från de två fingrarna, vilket skapar ett litet gap och poke den lösa änden i. Dra den lösa änden av nacken genom den andra sidan av gapet. I en fluidrörelse, dra i ballongens hela nacke bort från dina två fingrar.
  • Bild med titeln Blås upp ett billigt vattenballong Steg 10
    3. Skapa en sprutvattenbomb. Vrid nacken 10-15 gånger tills det är tätt. Därefter fäst den med en klädnyp eller en papperslip. Ta bort fästet strax innan du slänger ballongen, släng sedan det på ditt mål. Eftersom det inte finns någon knut, bör ballongen unravel mid-flight och spray vatten överallt längs sin bana. Detta ger ballongen ett större slagområde medan du fortfarande dränerar ditt avsedda mål.
  • Denna metod kan vara till nytta om du har en vattenkamp med många människor. Du kan använda en vattenballong för att suga flera vänner, vilket gör varje kasta mer effektivt.
  • Tips

    Gör hela denna process över diskbänken eller utsidan.
  • Använd en tratt för bekvämlighet.
  • Se till att du knyter ballongerna tätt eller de kan pop innan du får kasta dem!
  • Köp vattenballongpaket med "kranfilter" för att göra dem enklare.
  • Ju större ballongen, desto lättare det dyker upp! Om du vill ha en robust vattenballong som inte poppar lätt, sikta på en mindre mängd vatten.
  • Förvara inte dina ballonger i en kartong eftersom om en pops, kommer vatten att gå överallt. Använd en plastkorg istället.
  • Varningar

    Om ballongen brister, kan allt bli vått.
  • Vattenballonger kan kvävas faror. Städa upp shards av popped ballonger, speciellt om det kommer att finnas små barn eller djur i området.
  • Akta dig: vissa människor kanske inte gillar att bli våta!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande