Hur man får underbart trä billigt

Timban med den mest personlighet är ofta det billigaste. Om du behöver trä för ett projekt, men är på en budget, det finns många sätt att hitta trä som är billigt, eller till och med gratis. Innan du letar efter trä, bestämma dina behov för projektet. Se till att du har en grov uppfattning om vilken typ av trä som bäst passar dina behov. Därifrån leta efter billiga källor till trä på nya företag, gårdsförsäljning och loppmarknader. Om du lyckas hitta kasserat trä eller möbler på konstruktioner eller på vägkanten, kanske du kan ta detta trä gratis. Kontrollera alltid billigt trä noga. Billigt trä är i allmänhet mer benägna att defekter.

Steg

Del 1 av 4:
Bestämma dina behov
  1. Bild med titeln Få underbara trä billigt steg 1
1. Bestäm mellan lövträ och barrträ. Det finns väsentligen två typer av trä att välja mellan för ett projekt: lövträ och lövträ. Var och en har fördelar och nackdelar beroende på dina behov.
  • Lövträ är gjorda av träd som förlorar sina löv på hösten. Lövträ är i allmänhet tätare än lövträd, men de har större porer som gör ett grovare utseende. Om du gör högkvalitativa möbler, skrivbord, golv eller någon typ av byggnadsarbete som behöver långa långsiktiga, gå till lövträ.
  • Softwoods är från vintergröna träd, som inte förlorar sina löv på vintern. Mjuka skogar har mindre porer, vilket gör att de ser lite jämnare. Lättare typer av projekt, som fönster och dörrar, är gjorda av lövträd. Om du inte gör ett tungt träprojekt kan du gå till lövträ.
  • Bild med titeln Få underbara trä billigt steg 2
    2. Lär dig betygssystemet för hårt och mjukt trä. Om möjligt bör du veta vilken grad ditt trä är att bedöma sin kvalitet. När du köper billigare trä, eller skala fritt trä, det är kanske inte möjligt. I situationer där du kan få träets betyg, se till att göra det. Detta kan hjälpa dig att avgöra om du får en hel del.
  • Lövträ klassificeras på mängden användbart material i träet, liksom antalet defekter. Lägre kvaliteter kan vara acceptabla för mindre projekt, eller för grundmaterial. Trä graderas som "Första och andra" eller "Välj" är högre kvalitetsmaterial. Dessa produkter har 83% användbart material. Träbetyg som "# 1 vanlig" och "# 2 vanliga" är av lägre kvalitet. Dessa produkter har mellan 66% och 50% användbart material.
  • Softwoods är graderade baserat på styrka och utseende. Woods med lägre betyg tenderar att ha fler defekter. C Välj och D SELECT Softwoods har minst defekter, medan 2 vanliga och 3 vanliga har de flesta defekter. Om du använder trä för något som hyllor, kan du förmodligen få med ett lägre graderat lövträ.
  • Bild med titeln Få underbart trä billigt steg 3
    3. Välj en typ av lövträ, om du behöver lövträ. Softwoods kommer i många typer. Om du behöver lövträ för ditt projekt, ta reda på vilken typ du vill ha. Tänk på, men när du går för billigt trä får du inte ditt första val. Ha en uppfattning om några olika typer av barrträ som du skulle vara okej med att använda.
  • Cedar har en rödaktig färg och är väldigt mjuk. Det används ofta för saker som däck, möbler och byggande exteriörer. Douglas gran har också en rödaktig nyans, och är relativt billig. Det kan vara ett bra alternativ till cederträ. Det kan också användas för möbeltillverkning.
  • Tall är väldigt mjuk och lätt att arbeta med, och har en mycket lätt färg. En nackdel är att tallet fläckar mycket lätt.
  • Redwood används vanligtvis för utomhusprojekt. Det har en rödaktig nyans till det. Det tenderar att vara måttligt prissatt, men du kanske kan hitta billigare redwood när du tittar på rätt ställe.
  • Bild med titeln Ge Gorgeous Wood Cheaply Steg 4
    4. Välj en lövträ, om du behöver lövträ. Om ditt projekt kräver lövträ, ta reda på vilken typ av lövträ du behöver. Som med lövträ får du inte ditt första val när du söker billigt trä, så har du några olika typer som du skulle vara villig att använda.
  • Ask har ett blekt brunt utseende och är lättare att arbeta med än de flesta lövträ, men är något svårt att hitta. Ask är förmodligen inte det bästa alternativet när du söker billigt trä, eftersom det är närvaro på marknaden är begränsat. Om du vill ha ett blekt trä, gå till björk över aska. Det är också ett blekt utseende och tenderar att vara billigare än andra lövträ.
  • Cherry Wood har en rödbrun färg och är väldigt populär eftersom det är lätt att arbeta med. Men det kan vara mycket dyrt, så det kan vara svårt att hitta det billigt. Mahogny har också en rödaktig nyans, och kan vara billigare.
  • Maple är bland de billigaste sorterna av lövträ. Billiga lönn kan ofta hittas på Lumberyards. Poplar är ett annat ganska billigt lövträ, som har en lättare färg.
  • Del 2 av 4:
    Hitta källor till billigt trä
    1. Bild med titeln Få underbart trä billigt steg 5
    1. Fråga om kommersiella träbearbetningsföretag kommer att sälja dig skrotmaterial. Kommersiella träbearbetningsföretag är företag som gör träprodukter som möbler. Dessa kan innehålla möbelfabriker, fräsar och företag som installerar trägolv. Sådana företag har nästan alltid kvarvarande skrot från ett givet projekt som slutar kasseras.
    • Du kan köpa skrotar för ganska billigt. Du måste gå till ett lokalt träbearbetningsföretag och be att prata med chefen. Om det finns något kvarvarande trä från ett nytt projekt, kan chefen vara villig att sälja detta trä till dig för billigt. Eftersom det här träet används i projekt som möbler och golv, borde det vara ganska attraktivt i utseende.
    • En stor nackdel är det trä du får kommer att vara liten och ganska oregelbunden i storlek. Träbitarna kan vara svåra att använda för vissa projekt.
  • Bild med titeln Få underbart trä billigt steg 6
    2. Gå till en lokal timmerfabrik eller timmergård. Timmerfabriker och meter har ofta ett överflöd av skrotmaterial. Du kan prata med Yard Manager. Han eller hon kan vara villig att sälja dig skrotmaterial till ett lågt pris.
  • Med timmergårdar och kvarnar är buggar en stor nackdel. Du måste inspektera trä för buggar, och kan behöva kassera infekterade bitar. Ofta kan du bara använda en liten mängd av en stor stapel av trä.
  • Bild med titeln Få underbara trä billigt steg 7
    3. Dra nytta av internet. Billiga trämaterial kan ofta hittas online. Postings på webbplatser som Craiglist kan sälja trä för billiga, eller gamla möbler du kan skrota för trä. Kolla även Facebook-sidor. En träbearbetningssamhällsida kan innehålla inlägg av användare som säljer billigt trä eller andra möbler som kan skrotas.
  • Använd sunt förnuft när du köper online. Du bör alltid se en produkt och undersöka den innan du köper. Du bör också träffa säljaren offentligt för att försäkra din egen säkerhet.
  • Om du är en del av ett Facebook-samhälle kan du också göra ett inlägg som låter folk veta vad du behöver. Ange typ av trä och ditt prisklass. Någon kanske kan ge dig en ledning på en billig källa till trä.
  • Bild med titeln Få underbart trä billigt steg 8
    4. Kolla in skräpbutiker, gårdsförsäljning och loppmarknader. Gamla möbler kan ofta brytas ner och träet kan återanvändas i ett annat projekt. Med lite jakt kan du ofta hitta billiga och vackra källor av trä på platser som skräpbutiker, gårdsförsäljning och loppmarknader.
  • Var uppmärksam på något objekt som innehåller trä. En gammal soffa som faller ifrån varandra kan sättas på en träram som fortfarande är hög kvalitet. Du kanske kan köpa det här objektet för mycket billigt, med tanke på det är inte riktigt användbart och få attraktivt trä i processen.
  • En nackdel är att du måste bryta ner sådana produkter, vilket tar extra tid och arbete. Du kan också hamna med oregelbundna bitar som inte är ganska formade för dina behov.
  • Del 3 av 4:
    Letar efter gratis trä
    1. Bild med titeln Få underbart trä billigt steg 9
    1. Se om nya företag har skrot. Om ett företag har just öppnat, levereras många material ofta i pallar eller lådor. Företagen kanske vill kassera detta material snabbt och effektivt, så de kan vara villiga att ge bort det gratis på begäran.
    • Sluta med nya företag och prata med en chef. Ofta är chefer ivriga att kasta bort avfall för att få butiken att springa. Chefen kan vara entusiastisk om att lossa oönskade fraktkasser på dig.
    • Men du får inte få det trä du önskar i den här processen. Du är begränsad till materialet som används i lådor. Du kanske vill be om att se lådorna innan du bestämmer dig för att ta dem, som du kanske tycker om färgen, konsistensen eller kornen.
  • Bild med titeln Få underbart trä billigt steg 10
    2. Leta efter trä på byggarbetsplatser och brännplatser. Byggarbetsplatser och brännplatser genererar en stor mängd avfall. En stor mängd trä kan hittas i dumpsters av dessa områden.
  • Fråga alltid tillåtelse innan du går igenom dumpsters. Du vill se till att du är lagligt tillåten att rädda trä från sådana platser.
  • En stor nackdel är att du måste gräva genom en dumpster. Du måste göra saker som Wear Gloves för din egen säkerhet.
  • Bild med titeln Få underbart trä billigt steg 11
    3. Salvage Roadside Furniture. Ofta överges möbler på sidan av vägen. Människor som rör sig snabbt kan inte ha tid att ta med möbler med dem, och lämna det bara på vägkanten. Om du hittar vägkanten möbler av kvalitet trämaterial, kan du rädda träet gratis.
  • Om du bor nära en college stad kan du ta en körning genom grannskapen där. Vägarnas möbler är mycket vanligt i college städer.
  • En stor nackdel är att du måste bryta ner möblerna själv. Detta lägger till arbete, och det kan finnas extra kostnader för material.
  • Bild med titeln Få underbart trä billigt steg 12
    4. Gå till online träbearbetningsforum. Om du är en del av ett träbearbetningsgemenskap kan människor ibland ha skrotträ som de är villiga att ge bort gratis. Webbplatsen Freecycle var faktiskt speciellt gjord för att ge bort trä gratis. Du måste vara vaksam om att övervaka sådana webbplatser för att hitta trä som uppfyller dina behov.
  • På vissa träbearbetningsforum kan människor begära en liten tjänst i utbyte mot trä. Om du är villig att lägga en liten mängd arbetskraft i processen, kan du få trä för mer eller mindre gratis.
  • Del 4 av 4:
    Kontrollera efter allvarliga defekter före köp
    1. Bild med titeln Få underbart trä billigt steg 13
    1. Se upp för bedbugs när du undersöker gamla möbler. Gamla möbler kan ha kastats på grund av en bedbug infestation. Bedbugs är svåra att ta bort och tenderar att odla snabbt. Du vill inte ta med Bedbug infekterade möbler i ditt hem.
    • Det kan finnas rostiga röda fläckar på möblerna, särskilt nära sprickor och sprickor.
    • Små blekgula flingor kan vara ägg eller kasserade skinn.
    • Det kan finnas små mörka fläckar, som är droppings av bedbugs.
  • Bild med titeln Ge underbart trä billigt steg 14
    2. Kontrollera om vanliga defekter. Billigt trä kan vara billigt av en anledning. När du köper, vill du kontrollera trä för vanliga defekter och brister. Vissa produkter, även om de är prissatta mycket låga, kanske inte är värda din tid och pengar.
  • Ett styrelse kan vara böjt från slutet till slutet, vilket kan göra det svårt att arbeta med.
  • Trä kan också ha skurkar eller ojämna mönster. Trä kan ha ett streck, känd som en kopp, som går genom den kortare sidan.
  • Bild med titeln Få underbart trä billigt steg 15
    3. Se upp för sprickor och hål. Billigt trä kan vara knäckt eller fyllt med knotholes. Medan du kanske kan arbeta med billigt trä trots dessa brister kan ett överflöd av sprickor och knuthål göra träomstabel.
  • Knotholes är i allmänhet mindre av ett problem än sprickor. De kan vanligtvis arbeta runt i ett projekt, men vissa människor tycker inte om utseendet.
  • Det kan finnas små sprickor mellan korn av skogar. Vissa bitar av trä kan ha en spricka som kör hela vägen genom stycket. Dessa kan vara svårare att arbeta runt när man använder billigt trä.
  • Tips

    Leverantörer kan vanligtvis klippa trä till storlek för en avgift om du inte har butiksverktyg.
  • Du behöver vanligtvis fläcka billigt trä för ett projekt. Om du aldrig har spelat trä innan är det klokt att be om hjälp. Olika skogar absorberar fläckar annorlunda och vissa måste förseglas först med slipningstätare eller skalak.
  • Varningar

    Använd rätt säkerhetsutrustning när du arbetar på billigt trä.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande