Hur man dekorerar ditt hem i indisk stil

Indisk inredning är färgstark, ljus och invecklad, och det är inte förvånande att många vill dekorera sina hem i den här stilen. Oavsett om du vill upprätta hela ditt hem eller bara ett rum, det finns många sätt att införliva indisk stil i din inredning. Från att använda livfulla färger för att lägga till färgglada bandhani filtar eller köpa snidade trädelar, kan du hitta något att lägga till i ditt hem som du kommer att älska.

Steg

Metod 1 av 3:
Genomförandet av allmänna designelement
  1. Bild med titeln Dekorera ditt hem i Indian Style Steg 1
1. Välj rika, djupa färger för dina väggar, textilier och dekorationer. Undvik lätta nyanser och pastellfärger. I stället väljer du färger som röd, gurkmeja, guldguld, blå, grön, oker, jade, djup lila och andra livfulla nyanser. I ett visst rum är det okej att blanda och matcha kontrasterande färger, som Marigold och Röd, eller du kan välja att hålla fast vid en övervägande färg. Försök att begränsa dig till 3 övervägande färger högst.
  • Styra av svart och grått-i Indien, de förmedlar ondska och negativitet, vilket är definitivt inte något du vill ta med i ditt hem.
  • Färger betyder alltid något i indisk kultur. Till exempel är grön en mycket festlig färg som kommunicerar lycka och fred. Gul betyder lärande, kompetens och kunskap. Gör lite forskning för att ta reda på vad dina favoritfärger betyder!
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem i Indian Style Steg 2
    2. Välj mönstrade och invecklade möbler. Leta efter böjda armstöd på stolar och soffor och söka efter arméer och skåp som har carvings eller målningar av gudar på dem. Inläggsarbete är också mycket populärt i indisk inredning, så plocka bitar som har spegel, elfenben, metall eller sten inlägg. Ju mer utsmyckade och detaljerade en möbel, desto bättre.

    Dricks: För ett traditionellt indiskt rum, välj tunga bitar av massivt trä. Detta kommer att lägga till ornateness och rikedom av ett rum.

  • Bild med titeln Dekorera ditt hem i Indian Style Steg 3
    3. Investera i flera indiska tyger för att infusera ditt rum med en autentisk atmosfär. Välj kuddar, filtar och kastar som innehåller blockutskrift, stitching, silke, bandhani-stilfärg, invecklad beadwork, tofsar, batik och guldstygn. Flera typer av tyger och texturer för kuddar, kastar, gobelänger, dukar och löpare kommer att göra ditt utrymme eftertryckligt mer indiskt i stil.
  • Kantha: En stil med broderi som patchar ihop flera bitar av tyg.
  • Bandhani: En stil med färgning av kläder med invecklade, små mönster.
  • Batik: En stil med färgning av kläder som utnyttjar ritning på tyg med vax som sedan färgar kläderna och avlägsnar vaxet för att avslöja mönstret.
  • Bomull och silke är de vanligaste tygerna som används för att göra indiska textilier.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem i Indian Style Steg 4
    4. Leta efter traditionella indiska mönster och mönster när du dekorerar. Oavsett om du sätter upp tapeter, plockar ett tapet för att hänga från en vägg, eller mulling över tygalternativ, kom ihåg att det finns specifika mönster som är egentligen indiska i naturen. Välj Paisley-mönster, mandalas (invecklade, symmetriska blomsterdesigner) eller naturfokuserade utskrifter som har fåglar, djur eller blommor.
  • Tiger är Indiens nationella djur, påfågeln är den nationella fågeln, och lotusen är den nationella blomman.
  • Om du kämpar för att hitta inspiration för ett rum, besök en tygaffär och se vilka typer av färger och mönster som fångar ditt öga. När du handlar för nya dekorationer, behåll dessa bilder i åtanke.
  • Metod 2 av 3:
    Skapa en tilltalande layout
    1. Bild med titeln Dekorera ditt hem i Indian Style Steg 5
    1. Göra samhället det centrala fokuset på något vardagsrum. Placera möbler i gemensamma utrymmen på ett sådant sätt att de människor som sitter ner kommer lätt att kunna prata med varandra. Lägg till flera kuddar och filtar till utrymmet för att betona komfort. Till exempel, på en fåtölj, använd en filt och 2 kuddar för att dekorera - på en soffa, 6 eller 7 kuddar skulle fungera bra. Även i små rum, försök att ha minst två olika ställen där människor kan välja att sitta, som en soffa och en fåtölj eller en fotpall.

    Visste du? I indisk kultur är det mycket vanligt för flera generationer att leva tillsammans, så indiska hem är ofta stora och inbjudande utrymmen. Alla delar i allmänhet levande utrymmen och köket.

  • Bild med titeln Dekorera ditt hem i Indian Style Steg 6
    2. Ordna flera informella loungeutrymmen i hela ditt hem. Använd alternativa sittplatser, som fotplast, golvkuddar, dewans (liknande dagbäddar) och låga soffor. Lägg ner plyschmattor för att skapa värme och att visuellt separera ett sittområde från en annan.
  • Till exempel, i ett sovrum, kan du lägga en dewan vid foten av din säng - i en solrummet, Du kan skapa flera fotpooler och golvkuddar för att skapa ett avslappet hangoututrymme.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem i Indian Style Steg 7
    3. Plocka överdelade möbler för att skapa fokalcentret i rummet. Ordna varje rum så att utrymmet har minst en stor möbel som sätter i en plats för framträdande, som en stor trä armoire, ett invecklat huvudbräda eller ett tungt snidat bord. När du har den stycket och har bestämt var du ska uttrycka det, ordna resten av möblerna runt den.
  • De andra möblerna i rummet kan också vara stora och iögonfallande - det hjälper bara till att ha en stor möbel som du kan ordna allt annat så att rummets flöde känns mer naturligt.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem i Indian Style Steg 8
    4. Undvik att du skapar lugnt, inbjudande, visuellt tilltalande utrymmen. Även om dina bostadsutrymmen ska vara fulla av vackra möbler och dekorationer, borde allt ha sitt eget utrymme. Allmän rodnad från saker som sladdar, pappersarbete, fjärrkontroller, skrivredskap och liknande föremål ska läggas bort och lagras i lådor eller dekorativa lådor.
  • När du tittar på ett färdigt rum, fråga dig själv om varje objekt är visuellt tilltalande. Om något är ute av plats, hitta ett sätt att gömma det från syn.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem i Indian Style Steg 9
    5. Skapa en strömlinjeformad layout i ditt sovrum för ultimat komfort. Försök att använda matchande möbler för dina byråer, bord, stolar, sängram och huvudgavel. Ordna dina möbler så att det är lätt att gå runt varje sida av sängen och så att alla byråslådor och garderober är lättillgängliga. Lägg till en soffa eller dewan i slutet av din säng för en extra sittgrupp om du har utrymme. Smycken din säng och sittplatser med flera kuddar och filtar för att skapa ett bekvämt och inbjudande utrymme.
  • Ditt sovrum är ett utmärkt ställe att utnyttja att använda flera tyger och textilier-försök med en mönstrad sängkläder med kuddar och en tjock, djupfärgad matta.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem i Indian Style Steg 10
    6. Gör din matsal som är elegant med noggrant placerade möbler. Eftersom matsalen sannolikt kommer att användas ofta, försök att hålla möblerna uppställda på ett sådant sätt att det blir lätt för familj och vänner att navigera runt bordet. I mitten av rummet, lägg ett stort träbord och sedan omge det med 4 till 6 stolar, beroende på storleken på bordet. Om det finns utrymme, lägg till ett buffébord eller ett kinaskåp mot en vägg.
  • Eftersom matsalen inte har så många möbler som andra rum kan, kapitalisera på väggutrymmet för att lägga till färg, konsistens och konst.
  • Metod 3 av 3:
    Lägger till attraktiva accenter
    1. Bild med titeln Dekorera ditt hem i Indian Style Steg 11
    1. Använd en starkt mönstrad tapet Att skapa en underbar accentvägg. För att ändra hela utseendet på ett rum, lägg en ljus, livlig tapet på en vägg. Då matcha några av färgerna i tapeten till färgglada accentbitar för resten av rummet.
    • Till exempel, om din tapet är en djup lila med bruna design som går över det, välj några kuddar för rummet som matchar samma nyans av lila. För att skapa en trevlig kontrast, plocka en annan färg, som ljusguld, för att lägga till popgar i hela rummet.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem i Indian Style Steg 12
    2. Skapa en galleri Full av familjebilder och indiska konstverk. Oavsett om du redan har vackra målningar, bilder och fotografier att hänga eller du behöver förvärva några nya saker, är planeringen av en galleri vägg ett bra sätt att visa upp din indiska inredning och lägga till mycket personlighet till ett rum. Fyll hela väggen med inramade bilder, eller skapa ett litet galleri i mitten av en vägg för ett mer minimalt tillvägagångssätt.
  • Att hålla fast vid traditionella indiska designelement, använd utsmyckade guld- eller mässingsramar för att hänga dina bilder och konstverk.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem i Indian Style Steg 13
    3. Hänga en indian gobeläng För att lägga till färg, konsistens och kultur till ett rum. Om du inte har ett tapestry kan du till och med använda en gammal saree till samma effekt. Gör tapetet av rummets kontaktpunkt genom att placera den någonstans det kan ses från alla eller de flesta sittplatser.

    Dricks: Hitta ett tapet som har mening åt dig. Häng en som har dina favoritfärger, din bästa älskade gud eller en design som fångar din fantasi. Att ha något du älskar att titta på kommer att hjälpa dig att göra dig lyckligare hemma.

  • Bild med titeln Dekorera ditt hem i Indian Style Steg 14
    4. Visa mässingsvaror runt ditt hem för att betala hyllning till indisk kultur. Brahma (God of Creation), Vishnu (Preserver of Life), Shiva (The Destroyer), Ganesha (visdom och lycka), Krishna (kärlek och gudomlig glädje), Kali (den högsta makten, den oändliga) och andra är vackra ikoner som kommer att lägga till mycket stil i ditt hem. Placera dem på mantlar, bokhyllor och bord för att skapa små helgedomar i hela ditt hem.
  • Försök att välja bitar som talar med dig för att skapa meningsfulla utrymmen i ditt hem.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem i Indian Style Steg 15
    5. Ljus oljelampor att symbolisera att föra positiv energi till hemmet. Ofta kallas Diyas, dessa är vanliga oljelampor som används i indisk kultur som symboliserar värme, säkerhet och positiv energi. Placera dem runt ditt hem och lätta dem på morgonen för att usher på dagen, eller tända dem på kvällen för att hjälpa till att avvärja mörkret.
  • Var försiktig med lampans placering och håll dem borta från lösa tyger som kan fånga i flammorna. Om du har husdjur eller små barn, håll lamporna av ytor där de lätt kan bli knackade över.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem i Indian Style Steg 16
    6. Lägg till en matta till ett rum för att lägga till färg och värme till utrymmet. Om rummet är redan dekorerat, leta efter en matta som kompletterar resten av rummet i färg och mönster. Om du kommer att redecorate ett rum kan du hitta en matta du älskar först och låt sin stil inspirera resten av dina designval. Djupa färger, som Bourgogne eller Forest Green, är trevliga val och ger dig riklig möjlighet att leka med ljusare färger med dina kuddar, kastar och väggdekorationer.
  • Mät ditt rum för att få sina dimensioner innan du börjar handla om en matta. Du vill inte köpa en bit för att ta reda på det är alltför stort eller för litet för det tilldelade utrymmet.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem i Indian Style Steg 17
    7. Utnyttja fönsterbehandlingar För att lägga till mer färg och textur till ett rum. Välj mycket dekorativa fönsterbehandlingar för att lägga djup och personlighet till ett rum. Detta är ett bra sätt att lägga till stil till ett rum utan att ta upp mycket utrymme om du är orolig för ett rum som ser för trångt. Leta efter gardiner utformade med traditionella indiska mönster, som ett mandala eller paisley-mönster.
  • För att göra rummet ser mer sammanhängande, matcha färgen på några kuddar eller andra dekorativa föremål till en färg som löper genom fönsterbehandlingarna.
  • Tips

    Om ett visst stil eller designelement inte vädjar till dig, använd det inte bara för att det är traditionellt indiskt. Du kommer inte att vara i det specifika rummet och kommer inte hitta fred hemma.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande