Hur man dekorerar väggen bakom en soffa

VIDEO

Om du har ett tomt utrymme att arbeta med bakom din soffa, kan din första tanke vara att hänga upp en billig målning och kalla det en dag. Men det finns mer kreativa lösningar som kan göra en sittmur i rummets fokuspunkt snarare än att en tomrum fylls. Skulpterade bitar som erbjuder form och dimension, till exempel, kan ersätta traditionell inramad konst. En stor spegel eller uppsättning av monterade hyllor kan betona eller skapa utrymme. Du kan till och med måla eller papper över hela väggen för att göra ett djärvt uttalande utan att behöva konfigurera dussintals dekorationer separat.

Steg

Metod 1 av 3:
Lägga till konst
  1. Bild med titeln dekorera väggen bakom en soffa steg 1
1. Häng upp några inramade konstverk. Sätt upp en eller två målningar, utskrifter eller fotografier som talar med dig. Detta kommer att ge det vandrande ögat en plats att bosätta sig när det driver över din sittgrupp. Den rätta konststilen kan också komplettera det totala temat för rummet och göra ditt hem att känna sig mer odlade.
  • Plocka ut stiliga ramar för ditt konstverk för att förbättra sitt dekorativa värde.
  • Center stora bitar över soffan, eller ordna flera mindre bitar i rad eller rutnät för mer av ett galleri känsla.
  • Bild med titeln Dekorera väggen bakom en soffa Steg 2
    2. Montera några skulpterade bitar. Jakt på väggvärda tillbehör som hjorthjort, gjutna sconces och snidat träarbete. Tredimensionella föremål kan låna en känsla av form och kontur som håller väggen från att titta ganska så platt. De är en out-of-the-ordinarie touch som gör ett intressant alternativ till traditionell konst.
  • Att begränsa ett tema kan hjälpa till att göra din inredning att känna sig mer fokuserad. Om du är en sport fanatiker, till exempel, kan du göra plats för ett par skidor, medan en antropologi buff kan uppvisa replikor av sällsynta artefakter från hela världen.
  • Placera dina skulpterade accenter försiktigt för att hålla väggen att titta för upptagen - eftersom varje bit kommer att beordra så mycket uppmärksamhet på egen hand är mindre mer.
  • Bild med titeln Dekorera väggen bakom en soffa Steg 3
    3. Locka uppmärksamhet med ett tapet. En smakfull vägghängande kan omedelbart få något rum att känna sig mer världsligt och levde. Drapera en filt, vävning eller urval av textilkonst över väggen längs soffan. Du kan sträcka den platt för att täcka ett bredare område, eller låta det gänga löst så det flyter med bohemisk stil.
  • En prydnadsduk eller afghanska som du är ovilliga att använda som ett kasta kan göra en bra kandidat till ett tapet.
  • Använd en monterbar gardinstång eller kardborreband för att säkra din hängande utan att skada den eller tvingas spika i väggen.
  • Bild med titeln dekorera väggen bakom en soffa steg 4
    4. Måla en väggmålning. Visa av dina egna konstnärliga känslor genom att borsta mönster direkt på en odecorerad vägg. Du kan gå med ett enkelt men iögonfallande repeterande mönster, eller något mer abstrakt som en solid bas uppdelad av fleck och splatters av färg. Om du känner dig djärv, kan du till och med försöka frigöra ett eget eget arbete.
  • Var noga med att välja färgskärmar som komplimangerar din soffastil, liksom det större färgschemat i rummet.
  • Målarens tejp kan vara användbart för att skapa negativt utrymme i utarbetade mönster och förhindra att färg kommer att komma någonstans det är inte önskat.
  • Överväga att anställa en professionell konstnär att komma in och ge väggen på din sittgrupp en enstaka makeover.
  • Metod 2 av 3:
    Göra rum för attraktiva tillbehör
    1. Bild med titeln dekorera väggen bakom en soffa steg 5
    1. Installera en spegel. Väggen ovanför soffan kan göra en perfekt plats för en stor central spegel som erbjuder panoramautsikt över rummet. Speglar har den extra fördelen att skapa illusionen av rymden, som kan göra din sittgrupp känns mer öppen och inbjudande.
    • Detta är ett särskilt attraktivt alternativ om du har ett bra naturligt ljus eller en vacker utsikt från ditt vardagsrum. Inte bara kommer du att dra utsikten till rummet, men du öppnar den där muren och gör ditt utrymme större.
    • För en mer iögonfallande, samtida effekt, försök att gruppera flera speglar tillsammans för att fragmentera reflektionen.
    • Häng spegeln åtminstone en fot ovanför soffan och se till att den är perfekt centrerad för att hålla den från att titta på plats.
  • Bild med titeln Dekorera väggen bakom en soffa Steg 6
    2. Sätt upp några hyllor. En uppsättning multifunktionella hyllor kan användas för att hålla böcker, vaser eller de olika knick-knacks som du inte har plats för någon annanstans. Du kan till och med installera en hylla speciellt för att ställa in dina snacks medan du tittar på TV eller behåll dina olika fjärrkontroller tillsammans!
  • När det gäller hyllor har du många alternativ, inklusive hyllor, krokhyllor, kubhyllor och mer. Handla runt för att hitta en hyllelösning som matchar karaktären på din sittgrupp.
  • För att öka hyllverktyget, se till att de är djupa nog för att olika föremål ska sitta på bekvämt och hålla dem inom armens räckhåll för var du eller dina gäster kommer att sitta.
  • Bild med titeln Dekorera väggen bakom en soffa Steg 7
    3. Visa din prisade Kina. Fäst några sconce hyllor eller trådhållare på bakväggen, sedan array dem med tallrikar, tallrikar, teacups och redskap. Denna presentationsmetod är speciellt pittoresk om din sittgrupp gränsar matsalen eller te rum. Det slår säkert att hålla det låst i en bagage på vinden!
  • Dubbelkontroll att ditt Kina är säkert i hållarna så att det inte splittras över av misstag.
  • Bild med titeln Dekorera väggen bakom en soffa Steg 8
    4. Fyll väggen med ett eklektiskt sortiment av objekt. Det behöver inte vara ett rim eller anledning till ditt dekorationsschema-någonting går! Mix-and-match diverse objekt att sticka ihop en skärm som är tydligt dig. Du kan till exempel använda Trippy Pop Art-utskrifter för att accentuera ett centerpiece av korsade kanotpaddlar med din familjs namn stavat i prydnadsmetallbrev under.
  • Peruse antikaffärer, gårdsförsäljning och loppmarknader för saker som kan vara en bra passform för din oddballmur.
  • En av de största uppsidorna med att fodra dina väggar med odds-och-ändar är att du kan lägga till eller stänga av allt du vill utan att oroa dig för att störa ett tema.
  • Metod 3 av 3:
    Innehåller andra unika detaljer
    1. Bild med titeln dekorera väggen bakom en soffa steg 9
    1. Använd tapeter för att skapa en kontaktpunkt. I stället för att ta bort hela rummet, applicera det på soffan-väggen ensam. Den resulterande bakgrunden kommer att refryga din sittgrupp medan du lägger ett stänk av färg och textur. Och eftersom det ger en sådan slående kontrast, kan det hjälpa till att bryta upp den visuella monotonin av större rum.
    • Håll designen i överensstämmelse med paletten du har plockat ut för rummet, liksom dess generella energi. En korall och seafoam grön chevronmönster kommer att se ut på plats i ett rum med elegant viktoriansk inredning, men kommer att vara rätt hemma i en gjort i färgglada 1960-talet retro.
  • Bild med titeln dekorera väggen bakom en soffa steg 10
    2. Ställ in en ändringsskärm. Även om det inte finns något bakom det, kommer det att lägga till en luft av chic mysterium. En enkel träskivskärm bör vara mångsidig nog för de flesta hem, eller du kan gå med en välmående målad kinesisk stil som passar andra exotiska tillbehör. Var noga med att utveckla skärmen så att den passar snyggt bakom soffan, om du inte föredrar att hålla sitt säte dras in närmare mitten av rummet.
  • Uppdatera en oinspirerad skärm med en ny färgfärg eller ett DIY störande jobb.
  • En ändringsskärm kan vara bara det du behöver för att dölja tanglar av elektronikkablar nära vägguttaget.
  • Bild med titeln Dekorera väggen bakom en soffa Steg 11
    3. Tacka några strängljus. För en bråkfäst i ditt väggproblem är allt du behöver några spolar av plaststrålkastare och lite fantasi. Driva naglar eller tryckpinnar i väggen, slingra lamporna runt dem i vilken konfiguration du hittar tilltalande. Färgade ljus är det mer festliga sättet att gå, medan vita lampor kommer att vara subtila nog för att passa bara om något utrymme.
  • Ha kul med dina strängljus genom att vrida dem i ord eller symboler.
  • Naturligtvis är strängljus dubbelt som en källa till belysning. Deras mjuka glöd kan vara perfekt för när du vill ha det dim men inte för mörk.
  • Bild med titeln dekorera väggen bakom en soffa steg 12
    4. Prova en bräda-och-batten finish. Board-and-Batten är en accentionsteknik som involverar layering tunna brädor över en befintlig vägg för att ge den tillagd visuell konsistens. Brädorna är ordnade vertikalt eller horisontellt, eller vid skärande vinklar för ett lattat utseende. Denna unika designstil kan vara ett praktiskt svar för dem som letar efter ett mindre konventionellt sätt att fräscha upp en vardagsrumsvägg.
  • Board-and-Batten är relativt billigt och enkelt att installera om du vet vad du gör. Om du inte är säker på din förmåga att ta itu med projektet själv, ring en professionell entreprenör för att komma in och göra det rätt.
  • WikiHow Video: Hur man dekorerar väggen bakom en soffa

    Kolla på

    Tips

    En enkel regel att dekorera på en budget är att använda vad du har. Försök att samla upp oanvända föremål från ditt hem för att se hur de ser på väggen i ditt sittgrupp.
  • Bli kreativ när du kombinerar olika dekorationer. Till exempel kan du kompensera en enkel mönstrad tapet med en utsmyckad vikningsskärm, sedan lägga upp hyllor för att hålla små speglar och bitar av konstverk.
  • Se till att alla lösa och fristående tillbehör är ordentligt säkrade. Du vill inte ha något som faller på ditt huvud medan du försöker slappna av!
  • Varningar

    Undvik att cramming för många dekorationer i ett litet utrymme. Det finns en tunn linje mellan Crafty och Cluttered.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande