Hur man är en nörd

Bill Gates har några kända råd: "Var snäll mot nördar. Chansen är att du kommer att sluta arbeta för en." På många sätt har han rätt: Nerds gör världen att springa, även om de (vänliga) stopnar av världsdominans. En nerd är någon som alltid är nyfiken och lär alltid, särskilt (men inte exklusivt) om intellektuella sysslor. Vi nördar är unika individer - men vi har gemensamma egenskaper som är fördelaktiga på arbetsplatsen och i livet. Oavsett vilken definition av en nörd är, läs vidare för tips om hur du blir en av oss.

Steg

Del 1 av 4:
Hur man tänker som en nörd
  1. Bild med titeln Jewish Guy med en idé.jpg
1. Känna skillnaden mellan en nörd, en nörd och en dork. Det kan finnas betydande överlappning mellan de tre, men om någon skulle bry sig om de subtila skillnaderna, skulle det vara en nörd.
  • A nörd anses vara en mycket intelligent person som har en singulär passion om en akademisk strävan. De tenderar att vara asociala och / eller socialt inept.
  • A nörd anses vara en individ som alltid är intresserad av en nischaktivitet eller ämne, men som inte nödvändigtvis är akademiskt benägen eller som socialt inept som nörd.
  • A tönt anses vara lite sillier och också socialt inept, men kanske inte intresserad av en nisch eller akademisk strävan.
  • Bild med titeln hijabi tjej på computer.jpg
    2. Vara singulär. Med andra ord, agera det enda sättet du vet hur, på ett sätt alla dina egna. Nerds är kända för excentriciteter eftersom de är, var och en, ganska unik. Lev ditt liv, varje dag, som det är helt din egen, som du är mästaren på ditt eget skepp. Om du behöver inspiration, läs om några kända nördar i historien. Här är tre korta vignetter av människor, övervägt "nördar," Vem gjorde helt vad de ville:
  • Isaac Newton är ett bra exempel. Han gjorde många upptäckter, inklusive reflektor teleskop, differential och integral kalkyl, lagar av rörelse och gravitation, och färger av ljus. Han var vanligtvis upptagen med sitt forskningsarbete. Han pratade inte mycket, och sov bara cirka tre timmar per natt. (Han borde nog ha sett en läkare om det.)
  • Katherine Johnson arbetade för NASA som en "hushållsdator." Hennes beräkningar var så exakta att hon blev ombedd att dubbelkontrollera arbetet hos de faktiska datorerna. Hon medförfattat 26 vetenskapliga papper.
  • Alan Turing är en annan känd nerd. Halvhjälte, halvlapegoat, Turing krediteras med hjälp av att knäcka nazistiska enigma-koderna i slutet av andra världskriget, samt att spela en instrumentell roll för att utveckla de första datorerna från 20-talet. Trots hans prestationer åtalades han senare av den brittiska regeringen för att ha en pojkvän och var tvungen att ta östrogeninjektioner till "Neutralisera sin libido." Turing dog av självmord inte länge efter försöket.
  • Bild med titeln avslappnad kille läser.jpg
    3. Hitta ett ämne eller ämnen som du kan fördjupa dig i. Det behöver inte vara vetenskapsrelaterat, även om forskare upptäcker att allt fler autistiska individer (som ofta kvalificerar sig som nördiga) dras till Vetenskap, teknik, teknik och matte (Stem Majors). Lär dig så mycket som du kan om de ämnen du är intresserad av, och skydda den kunskapen så att du kan använda den effektivt senare.
  • Bild med titeln man i blå frågar fråga.jpg
    4. Fråga, ständigt. Många nördar definieras av deras förmåga - vissa säger vana - att ifrågasätta den information de får förrän de är nöjda med sin äkthet eller förstå logiken bakom den. För att vara en nörd måste du vara på en omättlig strävan efter kunskap. För att vara på en omättlig sökande efter kunskap måste du ständigt ifrågasätta kvalitet, källa och nyttjande av information som du får.
  • Lita inte på information bara för att det kommer från en myndighetsfigur. Nerds förstår att myndighetens siffror ibland kan komma undan med vilseledande eller förfalskad information helt enkelt på grund av sin makt. Var villig att fakta, speciellt om något verkar av eller för bekvämt.
  • Komma till roten av saker. En nörd kommer att förstå en fråga inifrån och ut. En nerd kommer inte att förlita sig på memorerad information, utan snarare på att förstå ett koncept. Om en nerd frågar frågan "Varför är himlen blå?" och ges svaret, "Eftersom molekyler i luften sprider blått ljus från solen mer än de scatter rött ljus," Hennes nästa fråga kommer oundvikligen att vara: "Varför gör molekyler i luften blått ljuset från solen mer än de scatter rött ljus?" De kommer att fortsätta ifrågasättningen tills svaret avser något de redan förstår helt.
  • Bild med titeln Laptop med kodfel 1.jpg
    5. Undersök detaljerna. Djävulen kan vara i detaljerna, men det betyder inte att du inte kan omfamna dem. (Det var Vladimir Nabokovs råd till sina elever.) Nerd kan föredra konkreta detaljer över generalisering av uttalanden eftersom detaljer kan kontrolleras av verkligheten lättare än generaliteter. Nerd bryr sig mer om att vara rätt än att dyka upp, så han griper på detaljer som ett sätt att undersöka verkligheten.
  • Många nördar gravitate mot Sci, Tech, Eng, Math, jag.e.: Stammagors: Stammar handlar tydligt i fakta och system som är observerbara i naturen, medan många andra mer subjektiva discipliner saknar mål, faktachekomponent.
  • Andra nördar föredrar mer teoretiska fält, såsom abstrakta fält eller humaniora. Dessa har också utrymme för analys och diskussion.
  • Bild med titeln Ung person väger för och cons.jpg
    6. Gå mot de gråa områdena. Nej, det här är inte ett obskilt modedirektiv - det är ett sätt att tänka. Nerds tenderar att se gråa områden där andra ser svartvitt. Detta beror på att nördar är bra på att undersöka fördelar och nackdelar, jämförelse och kontraster, avhandlingar och rebuttal. De devalverar sin egen åsikt och fokuserar på "kvantifierbar" fakta. Ibland lämnar detta dem som ser ut som yrkesmässiga vacillatorer, ständigt se fram och tillbaka mellan "sidor" av ett argument (argumentera med sig, det kan tyckas). Faktum är att de samlar in information och väntar på förinriktad, uppsättning "åsikt" (slutsats) att slå dem med kraften av fakta, istället för att bilda en åsikt (hypotes) som man börjar motivera genom att stödja fakta.
  • Medan vissa områden är svart och vitt (e.g. Frågor om grundläggande vetenskap eller respekt för mänskliga rättigheter), många områden är inte så enkelt. Det kan finnas undantag, nyanser och kvalifikationer. Leta efter dem och se vad du kan lära av dem.
  • Det finns flera vetenskapliga / filosofiska teorier som nördar som älskar den grå områdets referens. Det kan vara till hjälp att bli bekant med bara några av dem:
  • Thomas Kuhn s Paradigm skift: Perioder av "normal vetenskap" avbryts av perioder av "revolutionär vetenskap," Kallas paradigmskift som är obevekligt diskuterade och förpliktade (definierade, diagrammed, flödeskortade, kartlagda, extrapolerade, spänner och bildar en ny amalgam, en ny verklighet...). För stammar är adherenter Paradigmskift är helt nya, fokuserar på vetenskapligt tänkande och koncentration.
  • Kurt Gödels ofullständighet: Det är omöjligt att etablera konsistens och fullständighet i formella logiska system. Med andra ord innefattar alla konsekventa axiomatiska formuleringar av numreringsteori propositioner / antaganden som är obestridliga (grundläggande element i matematik inkluderar den odefinierade punkten, linjen, slätten och rymden som ändå är baser för att definiera stora matematikfält).
  • Bild med titeln Asexuell tonåring och lång kvinna talk.jpg
    7. Fråga experterna. Om du känner någon som har erfarenhet av ett visst område, fråga dem vad de vet. Posera frågor, lyssna nära sina svar och prata om du inte förstår än, eller om du inte håller med dem.
  • Kom ihåg att kunskap kan komma från överraskande källor! Alla är bra på någonting. Öva intellektuell ödmjukhet och närma sig varje person som om de har något nytt att lära dig.
  • Om du inte håller med en expert, gör det med respekt och ödmjukhet. Det är möjligt att de har hört ditt uttalande många gånger tidigare och kan berätta exakt hur fel det är.
  • Bild med titeln kille i blått nämner hjärn.jpg
    8. Förlora idéerna om geni och talang. Att vara intelligent betyder inte att veta allt - det betyder att veta saker och vara ivriga att lära sig mer. Bli bekväm med att ställa frågor och vara fel. Strävan efter kunskap innehåller felaktiga varv och inser att du inte vet. Fokusera mindre på "Vad vet jag?" och mer på "Vad kan jag lära mig?"
  • Del 2 av 4:
    Hur man agerar som en nörd
    1. Bild med titeln Söt tjej läser 1.jpg
    1. Förlora dig själv i din passion. Nerds får rykte för att vara i molnen halva tiden eftersom deras sinnen vandrar, sodrar avlägsna platser eller komplexa korrelationer och ekvationer. Av denna anledning, var inte rädd för att vara avskild, om det är vem du är. Förlora dig själv i de intellektuella områden som gör dig lycklig och hjälper dig att känna dig kopplad till världen, även om det betyder att du verkar frånkopplad av "djup" och "förflyttning" involverad i din internaliserande en singulär passion.
    • Din passion kan vara något, från kryptologi till filosofi till norrsk mytologi till filately. Vad det än är, gör det till en blast!
    • Ställ in kort- och långsiktiga mål för dig själv. Ju tidigare du ställer dig några mål (kanske i en översikt av variabla och konstanta parametrar, en rubrik eller ett protokoll), desto lättare blir det att uppnå dem. Att ställa in absorberande mål har fördelen att vara särskilt nördig!
  • Bild med titeln ung autistisk kvinna nämner neurodiversity.jpg
    2. Var inte rädd för att gå utöver det vanliga. Tänk annorlunda. Var inte rädd för att ta itu med en idé eller aktivitet som inte är populär. (Inse att du kanske inte har ett bra grepp om vad som är populärt och vad som inte är i första hand. Spelar ingen roll!)
  • Om du hittade att foder din bilantenn med aluminiumfolie ger dig bättre mottagning på AM-stationerna i din bil, gå sedan till det. En nerd bryr sig inte om hur deras bil ser ut om radiostationen spelas ordentligt.
  • Om du föreslår att testa alla dina vänner för en antikropp som ännu inte är känd för vetenskapen, gå sedan till det (med ditt vänners samtycke). En nerd bryr sig inte om världen tvivlar på sina metoder och utmanar sina resultat.
  • Om du är intresserad av datavirus och vill berätta för alla dina vänner vad en trojan är, gå sedan för det! Många nördar gillar att lära sig om saker som verkar meningslösa för andra.
  • Bild med titeln pedagogisk video om skogar.jpg
    3. Hålla alltid lärande. En nerd är på en konstant strävan efter kunskap. En nerd bryr sig inte alltid om den information de får har något verktyg. Det enda faktum att det är enkelt, djupt eller motintuitivt är tillräckligt för att göra det coolt.
  • Bild med titeln hög av books.jpg
    4. Läs grymt. Läs allt i ditt område av intressen som du kan få händerna på, inklusive referensböcker och encyklopedi. Läs och titta på nyheterna tillräckligt varje dag för att bli informerad om vad som händer bortom ditt samhälle. Läs fiktionböcker, eftersom de kan hjälpa till att bygga ditt ordförråd och ge dig en bra känsla av stavning. Läs saker som du gillar, men dina föräldrar godkänner inte.
  • Ta regelbundna resor till biblioteket. Om du inte kan gå fysiskt, försök kolla e-böcker.
  • Läs en mängd olika nonfiction och fiction böcker. Nonfiction lär dig nya saker. Fiktion lär dig nya perspektiv. (Leta efter böcker om personer som är annorlunda än du, som personer med olika kulturer, raser eller funktionshinder. Kolla även ut böcker som klarar stora sociala frågor.)
  • Studie relaterade språk. Försök att hämta ett språk bara för spark-eller kanske för att ett ämne ditt lärande om har ursprungliga källor på modersmålet. Experimentera med webbaserade översättningsmaskiner. Om du känner att du lär dig ett språk är för hårt, försök och lär dig gris latin. Gris latin har en uppsättning regler att gå förbi för att tala det, så det är väldigt lätt att lära sig.
  • Extra kredit går till nördar som studerar a "död" eller fiktivt språk, som Cuman, Eyak och Karankawa, eller Elvish, Dothraki eller Klingon. Döda eller fiktiva språk är utsökt nerdy.
  • Observera att informativ läsning inte behöver betyda genom en torr, outhärdlig lärobok. För en underhållande och informativ läsning, prova den roliga fysik klassiska Säkert skojar du, herr. Feynman, någon av Brian Greenes mycket populära och tillgängliga vetenskaps bästsäljare, eller välforskat historisk fiktion som Jag, Claudius (vars osannolika hjälte överlever en särskilt brutal period i det romerska riket) eller den roliga Flashman romaner (vars anti-hjälte är en lecherös scoundrel av det koloniala brittiska imperiet).
  • Bild med titeln tjej väcker hand i klass.jpg
    5. Var uppmärksam på skolan. Försök att få en plats där du tydligt kan höra, se läraren och tavlan och uppmärksamma. Ett bra mål att sätta för dig själv är att försöka bli mestadels som i allt du gör i skolan, inklusive läxor. Ta anteckningar, studie för det testet och fokusera. Mest av allt, kom till skolan redo att lära och försöka att inte oroa sig för den sociala scenen för mycket om det är ointressant eller obekväma.
  • Prova några extracurricular aktiviteter, som robotik eller matematik, schack eller drama. Försök att balansera dina extracurriculars så att de inte tar med dina betyg.
  • Fråga många frågor i klassen. Det finns ingen sådan sak som en dum fråga, kom ihåg? Den enda dumma frågan är den fråga du inte frågade.
  • Gör forskning över och bortom vad som lärs i klassen. YouTube-kanaler som Khan Academy, Crash Course, VSauce, NumberPhile, CGP Grey för att nämna några, erbjuder möjlighet att komma vidare i bekvämligheten och njutningen av din dator.
  • Var inte rädd för att titta på online-lärande eller få en handledare om du kämpar med ett visst ämnesområde. Alla har vissa ämnen som inte kommer lätt till dem. Din skola kan erbjuda gratis handledningsresurser.
  • Bild med titeln penna och papper.jpg
    6. Kanal Alla svåra känslor du kan ha i dina lustar.Nerds hanterar sin ilska och hjärtat på ett produktivt sätt: de övar musik, gör konst eller ändra förändringar i deras debattpresentation innan de slår ut på andra människor. Skär inte dig nere. Vilka andra säger om dig är inte nödvändigtvis vem du är. Var inte uppmärksam på vad de säger om hur du är.
  • Bild med titeln sovande man.jpg
    7. Ta hand om din kropp. Se till att du tar hand om din kropp. Här är några saker som hjälper dig att hålla dig skarp:
  • Ät en hälsosam kost.
  • Skapa ett ordinarie sömnschema. Syfte för cirka 8 + timmar för att uppdatera din hjärna.
  • Övning regelbundet.
  • Borsta dina tänder. Regelbunden tandborstning förbättrar livslängden och minskar en överraskande mängd hälsorisker.
  • Upprätthålla god hygien.
  • Stanna på toppen av några sjukdomar eller mediciner. Till exempel, om du har astma, se till att du har din inhalator på dig hela tiden.
  • Bild med titeln stilig man i rosa 2.jpg
    8. Vara en optimist. Du är en nörd och du vet det. Men du är också villig att vara optimistisk. Du gillar vem du är, även om det inte verkar som mycket många andra gör det. (Det är okej, de förstår helt enkelt inte dig.) De vänner du har är bra människor som får dig att känna att du vill vara levande.
  • Det kan inte alltid vara lätt. Livet kan vara tufft, men du kan vara lika tufft. Nerds är fjädrande i utmanande situationer, villiga att gå upp och fortsätta trots att de slås ner.
  • Om optimismen känns omöjlig, är det ett tecken på ett problem. En nerd fortsätter inte att försöka samma saker om det är klart att de inte fungerar. Hitta sätt att ändra ditt liv för att vara mer fördelaktigt för din framgång och välbefinnande. Konsultera en rådgivare eller läkare om det behövs - de är trots allt.
  • Del 3 av 4:
    Hur man klär sig som en nörd
    1. Bild med titeln Preppy Girl 1.jpg
    1. Oroa dig inte för mycket om din garderob. Nerds föredrar att klä sig i effektiva, lättlasta kläder som aldrig ser ut eller känner sig obehagligt. Om det så händer att den mest slitna kläderna du har är ett par skinny jeans, omfamna det!
  • Bild titled tjej slipsar hår tillbaka 1.jpg
    2. Tänk på praktiken. Dra långt hår tillbaka ur ditt ansikte. Bära kläder som inte kliar och är bra för att gå, sitta och springa.
  • Leta efter kläder som har nördiga mönster, som plaid, argyle eller pinstripes. Du kan bära sådana mönster på dina skjortor, jackor, tröjor eller till och med dina byxor.
  • Ta en tröja att knyta runt midjan om det behövs. På så sätt kommer du att vara beredd på variabla temperaturer.
  • Bär bara höga klackar om du kan gå och springa med självsäkerhet i dem. Om du vill vara längre, håller du med kattungeklackar eller plattformskor - en signifikant häl kan orsaka fotskador och är definitivt inte praktiskt.
  • Skor som nördar är vanligtvis förknippade med att ha på sig sneakers (Converse är ett populärt val), loafers (med strumpor) eller klädskor.
  • Färgade byxor är en häftklammer av Nerdy-stilen. Du kan välja färger som olivgrön, rödbrun, brun, grå, senap gul eller marinblå. Om du inte gillar färgade byxor, är Khakis ett klassiskt alternativ.
  • Bild med titeln kille i Nerdy T-shirt tar en promenad.jpg
    3. Använd dina skjortor för att göra nerd referenser eller skämt. Leta efter de som gör dig chuckle eller le. Matte skämt, eller dunkla ämnen (binär kod, latin mm.) Arbeta bra, liksom filmreferenser.
  • Försök använda T-shirts för att annonsera ditt intresse för dina favorit videospel, filmer, böcker eller tv-program. Det här kan locka nya vänner som gillar samma saker.
  • Försök på knapp-down-skjortor, långärmad eller kortärmad. Du kan bära den i en solid färg eller med ett mönster. För att dyka upp, bära en slips och håll skjortan knuten upp hela vägen.
  • Känn dig fri att lägga till ett fackskydd till skjortan om du vill.
  • Pikétröjor är ett mer avslappet alternativ om knapp-down-skjortor inte är din sak.
  • Bild med titeln Gladlynt Geek Smiling.jpg
    4. Sätt på glasögon. Du bör bara bära glasögon om du har problem med din vision. Om du är en nörd och du kan inte berätta en barnyard från en damm på tre meter, bära dina glasögon, så kommer din nördkvotient att öka drastiskt.
  • Eftersom nörd inte är på modetillstånd, är det inte riktigt en nörd sak. (Geeks och hipsters gör det ibland.)
  • Bild med titeln Ung kvinna i tröja och polo shirt.jpg
    5. Sport Ill-passande kläder (om så önskas). Nördar är ökända i modevärlden för att bära kläder som inte smickrar sin kroppstyp och är ganska anakronistiska, förmodligen för att deras kläder är hand-me-downs. Så om du går till Nerd-utseendet, välj din garderob med lotteri istället för att försiktigt montera outfiten tillsammans.
  • Vissa nördar går för det disheveled look (av misstag eller val). Det är inget fel med detta så länge du duschar och rent.
  • Bild med titeln Preppy Boy 1.jpg
    6. Klä preppy. Några nördar, men inte alla, har preppy look på lås ner. En knapp-down tröja (tucked-in, naturligtvis), en väst, chino byxor och loafers, med en antydan av röra för att knyta allt tillsammans. Särskilt när det bärs under informella tillfällen, kommer den här stilen att få dig knuten till en nörd på nolltid.
  • Del 4 av 4:
    Hur man umgås som en nörd
    1. Bild med titeln Man talar positivt till Woman.jpg
    1. Var snäll. Nördar är trevliga och vänliga människor - de har bra sätt, hjälp andra i nöd och försöker vara vänner med den som de kommer i kontakt med. Tveka inte att be om ursäkt om du har skadat någons känslor eller gjort något fel. Behandla alla med trevlighet och respekt, oavsett om de är en jock, en dalflicka eller någon som har en intellektuell funktionsnedsättning.
    • Ibland, korrigera andra gör ont mer än det hjälper. Om en person är känslig eller i dåligt humör, eller om situationen inte är bra, låt det glida. (Med undantag för hälso- och säkerhetsfrågor, förstås.) Om du vet att en person föredrar att korrigeras, diskret korrigera dem och gör det inte en stor sak.
    • Gör vänner med andra nördar. Erbjuda dem stöd när de blir mobbade eller snubbade av sina non-nördiga kamrater. Känn dig fri att säga saker som "Du gillar _ också?" eller "Det är en riktigt cool _ du har där!", eller "Jag gillar din _!" eller "Du vet, vi är nördar att hålla fast,". Bjud in dem att umgås med dig eller acceptera deras inbjudan att umgås med dem så att du kan lära dig mer om deras sätt att leva.
  • Bild med titeln Gladlynt tjej säger ja.jpg
    2. Använd rätt ord. Nerds är vanligtvis ganska bra med ord eftersom de bryr sig om att få saker rätt. Det gör inte ont att de kan läsa mer om en månad än den genomsnittliga amerikanska läsarna om ett år. Oavsett, missuppfattningen där ute är att nördar använder stora ord. Fel. Nerds använder rätt ord med tanke på sammanhang. Ibland råkar det rätta ordet vara en stor. Extremt smarta nördar har möjlighet att använda otroligt grundläggande ord för att förklara otroligt komplext ämne.
  • Gör ordboken och tesaurus din vän. När du stöter på ett ord vet du inte, kontakta ordlistan. När du tror att du kan använda ett bättre ord med tanke på omständigheterna, kontakta en tesaurus.
  • Hoppa över de alltför komplexa eller dunka ord om du pratar med ett barn eller någon med ett begränsat vokabulär. Kommunikationspunkten är att dela idéer, inte göra den andra personen att känna sig underlägsen.
  • Känna igen att prioritering av andra saker betyder inte att någon är ointelligent eller tråkig. Vissa människor som älskar mode älskar också att designa komplexa webbplatser. Vissa fotbollsspelare älskar litteratur.
  • Döm inte människor för att inte vara "smart." Kanske hade de inte samma utbildningsmöjligheter som du har haft. Kanske har de en funktionshinder. De kan fortfarande vara intressanta på andra sätt, och du vet aldrig vad du kan lära av dem.
  • Bild med titeln Bästa Vänner Spelar Video Game.jpg
    3. Sök bra, hälsosam kul. Nerds är inte typiskt beroende av spänning och fara - vi föredrar mer hälsosamma aktiviteter som LAN-partier, Titta på science fiction eller fantasy filmer, samla saker (som komiska böcker, stenar och mineraler, vintage datorer eller film tillbehör) eller bygga och starta en raket. Du kan njuta av sådana aktiviteter ensam (oberoende är bra) eller med dina nya nördiga vänner (ju mer Merrier!)!
  • Var försiktig med alkohol, speciellt om du är underår. Detta kan försämra din bedömning och kunna skada din förmåga att känna igen skadliga eller farliga aktiviteter.
  • Säga "Nej tack" Om någon erbjuder dig droger.
  • Bild med titeln Tre studenter talar.jpg
    4. Hitta vänner med liknande intressen. Medan geeks navigerar ofta mellan sociala grupper, är nördar mer benägna att associera med andra nördar, på grund av gemensamma intressen. Kanske om du är en abstrakt tänkare, försök hitta en nörd som är mer praktisk eller teknisk och vice versa. Att ha en vän, eller en uppsättning vänner, som kompletterar dig är lika mycket som någon kan begära.
  • Om du inte känner till några nördar som är intresserade av vad du gör, hitta en community online eller försöka få dina egna vänner intresserade av aspekter av nerfiness. Webben blir alltmer ett viktigt socialt samhälle för nördar, främst på grund av dess fokus på fritt uttryck och dess användbarhet som teknikplattform.
  • Var inte rädd för att grilla till icke-nördiga vänner också. De har sina egna värderingar och intressanta perspektiv.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Komma in i klassiska nerdfilmer eller tv-serier som Prinsessans brud, Eldfluga och Lugn, Läkare som, Stjärnornas krig, Battlestar Galactica, Originalet tron, Skymningszon, De yttre gränserna, och Star Trek. (Du kanske också försöker Röd dvärg, Robotech, Utrymme 1999, Fantastisk resa, Blake s sju och andra mindre kända sci-fi-klassiker som är för okända för stora budgetar.)
  • Bra science-fiction och fantasy är nerdy, men du bör notera att nördar är diskriminerande läsare och, till skillnad från vissa geeks, väljer ofta kvalitet över roligt eller escapism. Nerdy Sci-Fi klassiker inkluderar fundament serier, Dyn, Neuromancer, Liftarens guide till galaxen, och den Mars trilogi.
  • Om du gör misstag i tentamen, kontrollera med din lärare genast för att veta vad de är, så du kan rätta till dem i framtiden. Fynd för märken om du måste - det är inget fel i det om du är seriös om utbildning.
  • Var dig själv. Gillar du att lösa ekvationer hela tiden? Gå på då!
  • Lär dig några bra datorspråk. Grundläggande kan fungera.
  • Icke-fiktion, särskilt på vetenskapliga / matematiska ämnen, är också nördig. Läs i din specialitet - som Synthesizer-musik, programmering - eller andra datorhandböcker (bra handböcker i allmänhet), matematiska läroböcker och specialmagasiner eller tidskrifter, som Nötter och volt eller Cinefex.
  • Var alltid uppmärksam i klassen eller arbetsplatsen för att assimilera begrepp, som du aldrig kommer att veta om någon kommer att begära hjälp. Delta i diskussioner och hjälpa din instruktör eller övervakning / ledning för att klargöra något ämne som du kan känna behov som sammanfattar eller förenklar om det stödet verkar vara något uppskattat.
  • Gå in i spel om du vill döda tid: Portal, Dragonfabel, Motstrejk, World of Warcraft, Gemensam verksamhet: Typhoon stigande, Dungeons & Dragons Online och Ragnarök online.
  • Här är en lista över förslag av olika typer av nördar, inte stereotyper - det här är skisser, inte Regler:
  • Anime / Manga Nerd-en nerd som är besatt av anime eller manga, och i princip allt japanska i allmänhet. Även kallad "wapanese" (en mer nedsättande term som betyder vita människor som låtsas vara japanska). Nerds av dessa sorter kallar sig också "Otaku", vilket är en japansk förolämpning som betyder "fanatiker."(Termen är inte allmänt erkänd utanför Japan, och används mest av American Anime och Manga fans.) Otaku-samhället är inte bara en grupp rabidfläktar - de är ofta produktiva och kreativa fanfiktionskribenter. Otaku deltar ofta Anime och Manga-konventioner, och ibland engagerar sig i cosplay. Otaku är generellt vanliga, och lätt att hitta i en grupp nördar.
  • Comic Book Nerd-Dessa är nördar som är intresserade av serietidningar och tecknade bokstäver, särskilt superhjältar.Du kan vara en nörd om Marvel / DC Comics Superhero-franchisen eller du kan vara intresserad av andra, icke-manga-komiska böcker och grafiska romaner som bågarna.Dessa nördar liknar MANGA-nördarna och de kan vara inblandade i aktiviteter som cosplaying.
  • Music Nerd-också kallad "bandgeeks." Dessa nördar fick spår. De ses vanligtvis med sitt val av val eller tyst, tappa ut komplicerade trumrytmer.
  • DJ Nerd-praxis, horder Vinyl i massiva mängder, och kan komma ihåg konstnären, spåra namn, skivbolag, frigöringsår och en miljon andra obskyra detaljer om varje post som någonsin släpptes i sin valda favoritgenren. De gillar också att göra DJ-spellistor för sin egen fördel.
  • Datorn Nerd-hjälpsam, och kan kompilera en kärna i ett hjärtslag. De vet minst 1 programmeringsspråk, och är skickliga hackare. Brukar ses med att lägga på efterbehandling på en webbplats eller hjälpa datorns tech lärare.
  • Videospel Nerd-Dessa nördar blir vanligare dagligen. Alltid sett att leka och tävla i de senaste spelen, de är progenitorerna på "1337" -språket, och brukar identifiera varandra genom att konversera i den. En underklass av datorn nerd. Men videospel är mer av en geek sak.
  • Factoid nerd-irriterande ibland, men konstigt engagerande. Kan recitera dussintals saker som ingen behövde veta - från den fulla "Hamlets soliloquy" till näringsvärdet av getmjölk (inte bara trivia, men saker kan betyda i din kunskapsbas).
  • Historia Nerd-Känner allt om deras favoritperiod (er). Jämför vardagen till historiska händelser. Är en historiker av en ung ålder och kan slå ut college studenter i amerikansk regeringsklass.
  • Konkurrenskraftiga NERD-jämför resultat, för mycket - kan andas högt, och glida också runt för att se vem som inte är färdig, i sin marginella tid - måste vara den första gjord (eller den sista, om det kräver djup och grund). Alienerar ofta andra. Alltid vill vara bäst på allt, särskilt i akademiker.
  • Dorky Nerd-begåvad med en naturlig brist på nåd och stil. De har svårt att transportera en konversation om ämnen som inte är deras besatthet. Ändå är de ofta söta och engagerande.
  • Drama nerd-besatt med en attityd, som är sällsynt i andra typer av nördar. De känner till ins och outs av många teaterkonst, inklusive dans, mime, chorus, et cetera.
  • Math Nerd - Vanligtvis vet Calculus i ung ålder eller en annan form av avancerad matte. De tycker om att leka med siffror och lära sig mer än vad som lärs i skolan. Du kan få matte nörd saker som tutorials på internet.
  • Naturvetenskap Nerd-Inledningsvis en generalist, han / hon är nästan alltid specialiserad på en form av vetenskap (biologi, fysik, astronomi, kemi, geologi) i en mycket ung ålder och fortsätter att bli superspecialist.
  • "Sci-fi" Nerd-en nerd som älskar Star Wars, X-Files, Comics, Buffy The Vampire Slayer, Stargate SG-1 eller Stargate Atlantis, Lexx, Farsape, Andromeda, Doktor Vem, Torchwood, Zombies och / Eller Star Trek. Kan vara en nörd.
  • Litteraturnerd-specialiserar sig i fiktion, som nästan alltid ses som att läsa eller komponera eftermoderna uppsatser. Brukar ha en favorittid av litteratur. Känd för att kunna producera en anteckningsbok ut ur ingenstans. DISTINCT FRÅN EMO POETS.
  • Tal nerd-talar tydligt och räknar väl. Starta slumpmässigt till vänliga föreläsningar. Stänger aldrig upp. Talar för passionerat för detta ämne, jämfört med den genomsnittliga personens ointressen.
  • Debatt Nerd-Alltid fast i deras övertygelse. De gör sina läxor på kontroversiella problem, så röra inte med dem! De finns i debattklubbar (självklart) och brukar hålla något slags argument även om de bara spelar Devils Advokat.
  • No-Crap Nerd-Dessa nördar kommer inte att hantera andras dåligt beteende och kommer att stå starkt med vad de vet och tror. Dessa nördar kan också ta kampsport, tyngdlyftningsklasser, boxning mm. För att kunna stå upp och slåss, en sällsynthet bland nördor.
  • Fabricator Nerd-kan designa och bygga teknik och fysikprojekt och använda elverktyg som ingen verksamhet. De vet hur man arbetar allt från ett lödstryk till en motorsåg... Ibland utan att ens kolla en manual. Många konstruktionsnörd är robotiska nördar.
  • Robotics Nerd-ansluter program som bäst, första eller andra robotiska klubbar efter skolan. De kan vanligtvis fungera någon form av fjärrkontroll (och med lättnadshastighet) och är vanligtvis bra med elektronik / datorer.
  • Rail Nerd-en nerd som har en besatthet med järnvägar, vanligtvis kända som en tågspotter. Ofta ses på en station med en anteckningsbok, kamera eller kikare.
  • Road Nerd - kallas också en väggeek, dessa nördar specialiserar sig på vägar. De går till "vägmöjligheter", och kör runt mycket.
  • Hot Nerd-De mest elusiva av alla nördar, förfallna utmaningar för att identifiera arten av sikte ensam. Krav på ungefär 1: 1: 1-förhållande av söt, rolig och intelligent. Vanliga egenskaper inkluderar: individuella aktiviteter (villig att skilja från förpackningen), förmåga och vilja att läsa en bok utanför Stephen King, Michael Crichton eller John Grisham, tenderar att vara tyst än artikulärt - en subtil sans för humor och snabb vit... och naturligtvis, cuteness.
  • Cool Nerd-Detta är en social klassificering av en nörd, som också kallas "populära nördar."Men inte luras av orden "Häftigt" eller "populär." Dessa nördar har fortfarande sina quirks, det betyder bara att de är mer sällskapliga än andra nördor. Mest coola nördar har en bra känsla för humor och klänning på ett edgy, fashionabla sätt.
  • AWKWARD NERD-Detta är den andra typen av social klassering för nördar. Dessa nördar kan sträcka sig från socialt inept till bara irriterande, men koka i princip ner till besvärligt (därav namnet). Att vara besvärlig är inte en helt dålig sak. De har vänner och uppfyller alla krav på att vara en nörd, men de har normalt mindre av ett socialt liv.
  • Samhällsvetenskap nördar - vanligtvis bor i fält som psykologi, sociologi, ekonomi, antropologi och statsvetenskap. Dessa killar tar kronan för jargong, artikulering och långvindhet. Även om deras idéer ofta förbises, lyckas de fortfarande föreslå jord-splittrande epifanier om mänskligt beteende.
  • Astronomi Nerd - De är mycket intresserade av astronomi och vet mycket om det. Dessa nördar kommer ibland att ha sig näsa djupt i en astronomisk bok.
  • Varningar

    Bli inte så konsumerad med din besatthet att du förlorar verkligheten. Ett balanserat liv är viktigt, och en bra nörd erkänner värdet av andra sysslor. För mycket specialisering är ohälsosam.
  • Om du ständigt mobbar eller mock någon som är mindre intelligent än du, kunde de få sina vänner att mocka dig eller bulligt tillbaka.
  • Inte alla i ditt liv kommer att tycka om dig för din nedgång. Vissa kan mobba eller försöka övertyga dig om det "Nej, du har det fel..." och din nördiga stil (eller nördar i allmänhet) är inte coola. Vad du än gör, var trogen mot sanning och noggrannhet. Lyssna på nya idéer om de har värt, och blir inte bogged av steryy ideologier eller intetsägande stereotyper.
  • Om du vill vara en datornerd, använd inte Internet Explorer eller Microsoft Edge. De är bad webbläsare och är "Standardbrowsers" på din dator.Samma sak med Apple Safari på Apple-produkter. Bra webbläsare är Firefox och Google Chrome.Bättre än, använd en mer obskyra, mindre vanliga webbläsare som opera.Referera aldrig till antingen webbläsare med sitt fulla namn, dvs. ochff är populära akronymer för de två första. GC för att representera Google Chrome är föråldrad - Använd "krom" istället
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande