Hur man dekorerar ett rum med ett välvt tak

Ett högt takigt rum kan vara både en välsignelse och en förbannelse. På den positiva sidan har du ett rymligt, rymligt område med massor av naturligt ljus och möjligheter. Men det betyder också att du har dubbelt så mycket utrymme för att räkna ut hur man dekorerar och lägger det ihop. När du väl har bestämt dig för belysningen och färgen börjar allting falla på plats.

Steg

Del 1 av 3:
Välja en väggfärg
  1. Bild med titeln Dekorera ett rum med ett välvt tak steg 1
1. Skapa en rymlig atmosfär med ljusa neutrala färger. Skuggan av ett rums väggar kan starkt inte bara påverka utseendet utan också känslan av ett utrymme. Till exempel, om du vill ha ett öppet, rymligt område, håll väggarna en ljus, neutral färg som vit, äggskal eller grädde. Dessa färger är mer reflekterande och hjälper till att maximera det naturliga ljuset i rummet.
  • Du kan även måla väggtrimmen eller listningarna en lättare färg än dina väggar, vilket gör att väggarna blir längre tillbaka. Vilket gör att rummet visas större.
  • Bild med titeln Dekorera ett rum med ett välvt tak Steg 2
    2. Använd mörka färger för att minimera utrymme.Om du vill bekämpa mängden öppet utrymme och få rummet att känna sig lite cozier, måla väggarna en mörk färg. Mörkare färger absorberar ljus och kommer att göra ett rum förekommer mindre än det är.Prova en kolgrå eller skifferblå. Du kan till och med måla taket en mörkare färg, vilket gör att det känns lägre.
  • Bild med titeln Dekorera ett rum med ett välvt tak Steg 3
    3. Separera utrymmet genom att måla en accentvägg. De flesta accentväggar är de första väggarna du ser när du går in i ett rum. Du kan dock välja vilken vägg du vill ha. Prova en vägg som är visuellt intressant, till exempel, en med öppen spis eller en unik formning. Välj ljus eller djärv färg som tegelröd eller vintergröna, eller en kontrasterande färg till den andra väggfärgen. Denna vägg drar ögat och bryter upp rummet upp.
  • Del 2 av 3:
    Arbeta med belysning
    1. Bild med titeln Dekorera ett rum med ett välvt tak steg 4
    1. Undvik lätta armaturer som bara skiner ner. När du väljer belysning för ett välvt tak, vill du se till att du markerar taket istället för att dra bort det. Försök att hålla dig borta från en lätt fixtur som lyser lätt nedåt och installerar istället en fixtur som en ljuskrona som kastar ljus i alla riktningar.
    • Lätta armaturer på ögonnivå ger vanligtvis det mest inbjudande ljuset.
  • Bild med titeln Dekorera ett rum med ett välvt tak steg 5
    2. Välj en fixtur som är subtil. Om du vill att taket ska vara kontaktpunkten för ett rum, gå till en ljus fixtur som är minimalistisk. Till exempel kan du använda försänkt belysning för ett sofistikerat utseende som är diskret. Det kommer inte att dra från taket skönhet, men kommer fortfarande att ge en betydande täckning av ljus i rummet.
  • Du kan också försöka spotlighting för ett modernt modernt utseende.
  • Bild med titeln Dekorera ett rum med ett välvt tak steg 6
    3. Betona naturlig belysning. De flesta rum med välvda tak har höga fönster som ger en mängd naturligt ljus. Du kan dock öka det här ljuset genom att lägga till takfönster eller sätta i speglar för att återspegla ljuset runt rummet.
  • Försök att placera speglar på motsatta väggar för att studsa ljus fram och tillbaka.
  • Bild med titeln Dekorera ett rum med ett välvt tak Steg 7
    4. Investera i fönsterbehandlingar. För att hålla ett rum rymligt, lämna fönster öppna och upptäckta. Prova att använda persienner i en ljus vit som inte drar mycket uppmärksamhet. Men om du vill ta med mer intimitet eller närhet till ett rum, installera gardiner. Inte bara gör dessa tillsätt mjukhet till ett utrymme, de kan också arbeta för att rita ögat där du vill ha det. Om du till exempel väljer gardiner som passar hela längden på väggen, hjälper det att dra ögat uppåt. Å andra sidan, om du vill minska hur lång rummet känns, välj kortare gardiner.
  • Du kan också göra att Windows visas större genom att ställa in gardinerna på utsidan av kanterna på fönstren.
  • Färgen och mönstret på dina gardiner är ett bra sätt att lägga till lite personlighet också.
  • Del 3 av 3:
    Lägga till accentbitar
    1. Bild med titeln Dekorera ett rum med ett välvt tak steg 8
    1. Kom ihåg regeln för tredjedelar. När du arbetar med mycket väggutrymme, bryta området upp i bitar. Den vanliga regeln är att visualisera rymduppdelningen i tredjedelar, vilket hjälper dig att planera hur man ställer bitar. Dekorera botten och mitten tredjedelar och lämna den bästa tomma. Till exempel skulle växter, skulpturer och andra golvstycken vara en del av den nedre delen av väggen. Konst, gobelänger och speglar skulle gå i mitten av tredje. Lämnar den sista tredjedelen av utrymmet tom för att förhindra rörande.
  • Bild med titeln Dekorera ett rum med ett välvt tak Steg 9
    2. Sätt upp stora konststycken. Eftersom väggområdet i ett rum med välvda tak är vanligtvis rymliga, är det bäst att hålla fast vid större bitar. När allt kommer omkring kan lägga upp små föremål göra att utrymmet verkar ännu större än det är och slutar se besvärligt. Du kan ordna din konst, men du vill, men hålla varje målning eller galleri vägg på eller runt ögonnivå för människor att njuta av.
  • Bild med titeln Dekorera ett rum med ett välvt tak steg 10
    3. Lägg till höga växter eller golvbitar. Stora vertikala föremål som farfar klockor eller krukväxter kan lägga mycket karaktär till ett rum. Försök hålla dem längs väggarna för en gränseffekt eller placera dem inåt för att efterlikna kolumner. Du kan också lägga till stora skulpturer, bokhyllor eller golvlampor för att utnyttja utrymmet.
  • Bild med titeln Dekorera ett rum med ett välvt tak Steg 11
    4. Byt upp taket. Om du har chansen, försök spela med utseendet på taket. Till exempel kan du lägga till träfatbalkar eller exponerade trussar för en gammal världsstil. Du kan också ändra texturen genom att täcka taket i nödläget trä eller koppar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande