Hur man dekorerar ett litet rum som har en stor säng

Att ha ett litet sovrum och en stor säng kan få dig att känna att dina dekorativa val är super begränsade, men det behöver inte vara fallet! Genomförandet av kreativa lagringslösningar och ljusa ditt rum genom din färg och gardinval hjälper dig att skapa ett välkomnande, mysigt sovrum som du ser fram emot att besöka varje dag.

Steg

Metod 1 av 2:
Att göra ditt rum förekommer större
  1. Bild med titeln Hitta ett tema för att dekorera ett litet sovrum steg 5
1. Håll din säng i ett centralt läge. Eftersom det här är den största möblerna i ditt rum, vill du ge det gott om utrymme att lysa, och då kan du ordna oavsett andra möbler du har runt det. Du kan bli frestad att skjuta sängen i ett hörn, men att hålla det centrerat gör det till rummets fokuspunkt, håller saker som ser symmetriska och förhindrar att röran kommer från att försöka passa för mycket i ett litet utrymme.
  • Om du har tillräckligt med utrymme att gå på varje sida av sängen, det blir lättare att göra det varje morgon också!
  • Om ditt rum är för litet för att ha sängen i mitten av en vägg (kanske dörren inte skulle kunna öppna eller stänga), tryck sedan in det i ett hörn och fokusera på att hålla vägen bredvid sängen snyggt.
  • Bild med titeln Välj färgfärg för ett sovrum Steg 1
    2. Använd en enkel, lätt färgpalett för att ljusna dina väggar. Måla dina väggar En lättare färg kommer att göra rummet att känna sig större, medan mörkare färger kan göra rummet att känna sig stängd. Ljusgrå, nyanser av vit, eller till och med en mycket lätt rosfärg kan göra ditt sovrum att känna sig ljus, fräsch och öppen.
  • Men var inte rädd för att bli mörk om det är vad du gillar! Måla ditt rum med skarpa, mörka nyanser av grå eller blå kan göra rummet att känna sig mer intim och chic. Om du går mörk, ta hänsyn till hur mycket naturligt ljus som rummet får-du vill inte känna klaustrofobisk.
  • Om du redan har en sängspärr och inte planerar att köpa en ny, välj en komplementär färgfärg som fungerar med den, som en neutral eller pastell i rätt färgschema.
  • Bild med titeln Dekorera grå väggar Steg 7
    3
    Installera gardiner så hög som möjligt för att göra rummet ser längre ut. Att få de gardinerna i närheten av taket kommer att dra ögat uppåt när du går in i rummet. Välj gardiner som kommer att nå golvet även när den hängs upp i takhöjd. Om du planerar att hålla gardinerna drogs under dagen, välj dubbelskikt gardiner med ett rent lager för att släppa in mer ljus medan du fortfarande låter dig behålla din integritet.
  • Prova att välja gardiner som matchar väggfärgen för att hålla ögonen från att bli överväldigad av för många färger.
  • Bild med titeln Ordna dina sovrumsspeglar Steg 13
    4
    Hängspeglar att fånga ljus och göra rummet större. Istället för distraherande målningar eller gobelänger, försök att hänga en stor spegel på en av dina väggar. Detta kommer att ge rummet utseendet att vara större än det faktiskt är.
  • Bonuspoäng om du kan hänga en spegel mitt emot ett fönster för att belysa det naturliga ljuset ännu mer!
  • Bild med titeln Köp lakan Steg 11
    5. Välj en sängkläder som inte distraherar ögat med upptagna mönster. Undvik ljusa mönster, och istället fokusera på att plocka en sängspärr som kompletterar väggarna och gardinerna. Leta efter en sängkläder som är reversibel, om möjligt - det kommer att ge dig en mängd från vecka till vecka om du vill ändra saker upp lite. Krämer, grå, vita, och till och med mörk marin eller blues är lugnande färger som inte distraherar ögat eller gör rummet att känna sig trångt.
  • Om du redan har en mönstrad säng som du gillar (eller om du bara är förtjust i mönster), det är okej! I så fall fokusera på att vila resten av ditt rum (färgfärgen, gardinerna, dekorationerna och kuddarna) mer subtila för att komplettera designen på sängen.
  • Bild med titeln Ordna dina sovrumsspeglar Steg 8
    6. Investera i möbler som gör att rummet ser större ut. Glas eller genomgående bitar är bra eftersom ljus som reflekterar genom dem kommer att göra rummet att se större ut. Ett glas skrivbord eller lucitlampor kan lura ögat för att tro att det finns mer utrymme i rummet än det är verkligen. På samma sätt ger möbler som är förhöjda på benen illusionen att det finns mer utrymme i rummet (och eventuellt ger extra lagringsutrymme också).
  • Var försiktig när du köper glas eller genomskinliga saker som du inte väljer alltför känsliga bitar. Detta kommer att göra det mindre troligt att de kommer att bryta lätt om du stöter på dem eller slå något över.
  • Bild med titeln Dekorera ett stort väggsteg 16
    7. Installera lampor som ger riklig belysning. Tänk på att lägga hängande ljus från taket (om du inte redan har en takfläkt) för ett alternativ som inte tar upp varje golvyta. Hängande ljus, snarare än ett takljus som går mitt i rummet, är särskilt användbara för belysning mörka hörn. Installera sconces på vardera sidan av din säng för att ge extra belysning. Installera ett takljus om du inte redan har en.
  • Om du hyr, se till att de ändras du gör är godkända av din hyresvärd innan du börjar. Om din hyresvärd inte vill att du gör några ändringar i belysningen, investera i några tunna, långa golvlampor för att placera i hörnen.
  • Metod 2 av 2:
    Får kreativ med lagring
    1. Bild med titeln Dekorera hyllor i ett sovrum steg 4
    1. Rensa golvutrymme med Installera flytande hyllor. Din stora säng är kontaktpunkten i rummet, så ju mer öppet utrymme på marken, desto mer öppnar ditt rum. Du kan hänga flytande hyllor för att visa dina böcker eller växter utan att ta upp värdefullt markutrymme.
    • Om du har många böcker men inget utrymme för en bokhylla, installera flytande hyllor runt omkretsen på ditt rum ca 1 fot (0.30 m) från taket för att visa dessa böcker utan att ta upp lagringsutrymme.
  • Bild med titeln Höj din säng Steg 12
    2
    Höj din säng Så du kan passa extra lagring under den. Du kan köpa sängriser från de flesta varuhus för att lyfta din säng några extra inches från marken. Detta ger dig mer utrymme att lagra lådor eller behållare.
  • Få en sängkläder eller bedskirt som är tillräckligt lång för att täcka det extra utrymmet för att hålla ditt rum att se rena och organiserade.
  • Om du har budgeten, överväga att investera i en bäddram som har inbyggd lagring under den. De extra lådorna kan fungera som en byrå om ditt rum inte har utrymmet!
  • Bild med titeln Dekorera en vägg bakom ett TV-stativ Steg 6
    3. Montera din TV på väggen, om du har en i sovrummet. Att få den TV: n på väggen betyder att du kan bli av med vad det satt på! Köp ett väggfäste från affären som är speciellt för TV för att förhindra risken för att det faller av och bryter.
  • Du kan också Dölj tv-sladdar bakom en remsa av plast och målar den samma färg som dina väggar för att eliminera rodnad.
  • Bild med titeln Organisera ett litet sovrum steg 11
    4. Välj bitar av möbler än multifunktionella. En bänk i slutet av din säng kan också användas för extra lagring och extra sittplatser, eller en nattduksbord kan dubbla som ditt skrivbord. Att göra detta håller ditt rum enkelt och snyggt, vilket gör ditt rum att se mer rymligt.
  • Försök att matcha dina möbler till dina väggar för att få dem att blanda i mer och skapa ett mer strömlinjeformat utseende.
  • Tips

    Välj dekorativa accenter som är viktiga för dig och det matchar din personlighet. Mattor, kasta kuddar, meningsfulla bilder, och memorabilia är roliga saker att visa-bara försök att vara choosy så ditt rum blir inte trångt med saker.
  • Håll ditt rum klart av onödig rodnad. Detta kommer att göra utrymmet att bli större.
  • Ta med sig några växter för att ljusa utrymmet - den gröna färgen kommer att lägga till den lugnande atmosfären i rummet och kommer att ge en fin pop färg. Du kan även hänga en växt från taket så att du inte tar upp mer ytutrymme.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande