Hur man visar böcker

Böcker är ett bra sätt att lysa upp ett rum, visa dina intressen och ändra stilen på ditt hem. För att visa böcker, börja med att välja rätt bokhylla för ditt utrymme. Vertikala bokhyllor kan spara utrymme, medan mindre bokhyllor är bra om du vill spara ditt väggutrymme för konst. Ordna dina böcker baserat på hur ofta du läser dem, eller med färg för ett mer estetiskt tilltalande utseende. Du kan också använda böcker dekorativt genom ditt hem genom att stapla dem i fönsterbrädor eller under lampor och ljus. Se till att du har en bra soffbordsbok, liksom som exakt representerar ditt utrymme!

Steg

Metod 1 av 3:
Visar böcker kreativt
  1. Bild med titeln Display Böcker Steg 1
1. Använd en arkitektonisk funktion i ditt hem för att hylla dina böcker. Om du har oanvänd skåputrymme i ditt kök, ta bort dörrarna och stackböckerna där. Om du har en öppen spis använder du inte, det kan göra ett unikt utrymme för att lagra dina läsmaterial. Alcoves som är utformade för vaser eller målningar kan vara ett utmärkt utrymme att stackar böcker vertikalt. Detta kommer att göra unika funktioner känner medvetet och gör ditt hem att känna sig levande.
  • En bra metod för att visa böcker är att använda bokhyllor för att lagra de flesta av dina böcker, använd sedan arkitektoniska funktioner för att visa några mindre uppsättningar av böcker.
  • Bild med titeln Display Böcker Steg 2
    2. Ställ ut några soffbordsböcker som representerar din personlighet. Välj 3-4 soffbordsböcker som är eyecatching och gratis till din heminredning. Om du har ett snyggt, modernt hem, kommer en bok om abstrakt konst eller design att fungera. Om du har ett äldre hem, kommer en bok om medeltida historia eller fint vin att matcha ditt hems vibe.
  • Kaffebordsböcker är typiskt större. Mindre böcker kommer att se ut som om de bara har lämnats vid bordet oavsiktligt.
  • Välj färger som inte kolliderar med, eller matcha, ditt bord. Om du har ett svart bord, kommer en vit eller röd bok att fungera. Undvik Brown om du har ett träbord.
  • Bild med titeln Skärmböcker Steg 3
    3. Använd böcker som ett stativ för en lampa eller ljus. För att ge ditt hem lite karaktär, stack 4-5 böcker på ett slutbord och använd det som ett stativ för en lampa, ljus, växt eller staty. Välj böcker med omslag som inte kommer att kolla och placera din största bok på botten. Stack dina mindre böcker ovanpå varandra för att skapa en gradvis lutning.
  • Om du är kort på hyllutrymme är det här ett bra sätt att använda de bakre böckerna. Speciellt eftersom du kommer att använda några av dina större böcker som skapar ett stabilt ställe.
  • Du kan också stapla böckerna och lämna ingenting ovanpå dem. Detta kommer att göra dina böcker till en slags dekorativ touch, och det är ett bra sätt att ge ett område lite färg. Vik dina böcker i garn för att ge dem ett elegant utseende.
  • Bild med titeln Display Böcker Steg 4
    4. Behandla dina fönsterbrädor som bokhyllor och stackböcker där. Fönsterbackar som är bredare än 5-6 tum (13-15 cm) kan enkelt användas som bokhyllor. Stackböcker horisontellt längs din fönsterruta med hjälp av ramen i fönstret som dina bokningar. Det här är ett enkelt utseende som enkelt ger ditt rum ett unikt utseende och attityd.
  • En variation som du kan välja är att stapla dina böcker vertikalt i ett hörn av ditt fönsterbrädor. Detta gör att du kan komma åt fönstret medan du fortfarande lagrar dina böcker.
  • Bild med titeln Display Böcker Steg 5
    5. Använd dina böcker för att skapa mosaikmönster eller kuber av färg. Ta en grupp böcker och stapla dem med färg för att skapa en gradient ovanpå en möbel eller ditt fönsterbrädor. Du kan också använda en kombination av vertikala och horisontella staplar som består av olika färger för att skapa en sekvens av färgbitar. Om du har en massa böcker kan du använda dem för att skapa en enkel mosaik på dina hyllor.
  • Bild med titeln Display Böcker Steg 6
    6. Förvara äldre böcker på framträdande platser, som mantlar och toppar av möbler. Om du har några äldre samlingar eller texter, lagra dem på plats för beundran där gästerna kommer att märka dem. Toppen av din TV-stativ, över din eldstad, på din fönsterbrädan eller på toppen av en armoire. Få några dekorativa bokningar för att komplimangera vintage vibe av dina äldre böcker.
  • Du kan till och med rama några ikoniska omslag och använda dem som konstverk i hela ditt hem.
  • Metod 2 av 3:
    Arrangera böcker på hyllor
    1. Bild med titeln Display Böcker Steg 7
    1. Sortera dina böcker baserat på genre eller kategori. Ställ in non-fiction-texter på en uppsättning hyllor, fiktion på en annan uppsättning hyllor och poesi eller expository böcker på en annan uppsättning hyllor. Ett annat alternativ är att ordna dina böcker av genre. Ställ in science fiction, romantik och äventyrsböcker på separata hyllor för att skapa ett tema för varje enskild hylla.
    • Placera dina mest intressanta böcker på ögonhöjd för att ge gästerna något intressant att titta på.
    • Ett annat sätt att sortera böcker efter kategori är att ställa in unika samlingar åt sidan och flera utgåvor tillsammans i olika delar av ett rum. Detta kommer att ge dem det framträdande och utrymme som de förtjänar.
  • Bild med titeln Display Böcker Steg 8
    2. Beställ dina böcker alfabetiskt eller baserat på oläst material för snabb åtkomst. Ett enkelt sätt att ordna dina böcker är att sätta texterna som du har läst längst ner på hyllorna och de böcker som du inte har läst nära toppen eller på ögonnivå. Med den här beställningen har du enklare tid att hitta något att läsa. Du kan också bara ordna dina böcker alfabetiskt för att göra det enklare att hitta specifika böcker.
  • Detta är ett bra standardalternativ om du inte har starka känslor om ordern på dina böcker.
  • Bild med titeln Display Böcker Steg 9
    3. Ordna dina böcker baserat på deras färg för en snygg, modern utseende. Arrangera böcker baserade på täckens färger har blivit en populär trend de senaste åren. Börja längst upp till vänster om dina hyllor med dina röda böcker och börja sedan lägga apelsin och gul. Lägg till dina gröna böcker följt av kricka, blå och lila. Du kan också vända om den här ordern att börja med dina svalare färger för ett modernt modernt utseende.
  • Stick dina svarta böcker längst ner eller använd dem för att skilja dina färger.
  • En gemensam variation på detta arrangemang är att sätta enskilda färger på enskilda hyllor och fylla i ett tomt utrymme med lådor, växter eller andra prydnader.
  • För en slank, sammanhängande utseende, överväga att köpa en samling böcker från ett tryckeri. Färgerna och typsnittet på omslaget kommer att utformas för att samordna med varandra, vilket är bra om du behöver fylla en eller flera stora bokhyllor.
  • Bild med titeln Display Böcker Steg 10
    4. Använd prydnader, troféer och växter för att skapa variation på dina hyllor. Om du kan fylla dina hyllor ut med böcker, gå till det. Men om du inte har tillräckligt med böcker för att fylla en bokhylla helt, fyll i de tomma utrymmena med lampor, prydnader, statyer och växter. Placera dina objekt Asymmetriskt över hela dina hyllor för att undvika oönskade mönster.
  • Bild med titeln Display Böcker Steg 11
    5. Bryta upp dina hyllor genom att stapla några av dina böcker horisontellt. Detta kommer att skapa viss visuell variation bland dina böcker. För varje vertikal rad med 10-20 böcker, stack 4-5 böcker med locken uppåt. Du kan använda dessa staplar för att skapa ett symmetriskt mönster på hyllorna, eller för att skapa ett asymmetriskt mönster som kommer att bryta upp monotonin på dina hyllor.
  • Försök sätta en liten skulptur ovanpå de horisontella böckerna för att skapa en känsla av mysighet.
  • Bild med titeln Skärmböcker Steg 12
    6. Lägg kontaktpapper ovanpå eller bakom dina hyllor för att ge dem textur. Kontaktpapper är ett limpapper, som liknar tapeter, som kan försköna dina tråkiga bokhyllor. Få 1-3 rullar med kontaktpapper med mönster som matchar ditt rum. Använd en verktygskniv för att skära varje längd i storlek och avlägsna papperet på baksidan innan du lägger kontaktpapperet på varje hylla. Stack dina böcker ovanpå kontaktpapperet för att ge dem en intressant bakgrund!
  • Du kan använda lådor istället för kontaktpapper om du inte vill limma någonting.
  • Du kan också använda kontaktpapper för att täcka baksidan av dina bokhyllor för att ge dem en unik bakgrund!
  • Metod 3 av 3:
    Välja hyllor för ditt utrymme
    1. Bild med titeln Display Böcker Steg 13
    1. Välj vertikala bokhyllor för att fylla en vägg eller om utrymmet är tätt. Höga bokhyllor skapar intrycket att dina böcker är höga över dig, men de kan också spara utrymme genom att ockupera mindre kvadratmeter än bredare hyllor. Få några långa bokhyllor om du försöker fylla en liten vägg eller ha ett mindre utrymme. Detta kommer att hålla dig från att ta upp massor av utrymme med kortare bokhyllor.
    • Om du har några försänkta väggar, överväg att få bokhyllor som passar in i de försänkta områdena, så att väggen blir spola med dina hyllor. Detta kommer att få ditt rum att känna sig större, även när du faktiskt tar upp utrymme.
    • Om du försöker göra ett rum känns större, få vita bokhyllor istället för svart. Vit gör att ett rum är öppet, medan svart absorberar ljus och kommer att få dina hyllor att se större ut än de är.
  • Bild med titeln Display Böcker Steg 14
    2. Få mindre bokhyllor om du vill ha förvaringsutrymme ovanför dem. Fördelen med mindre bokhyllor är att du kan lagra saker ovanpå bokhyllorna. Mindre bokhyllor är också ett bra val om du har en vägg med gjutning i mitten som sticker ut ur din vägg. Du kanske också vill ha kortare bokhyllor om du har ett ton konst och behöver så mycket väggutrymme som möjligt.
  • Utrymmet ovanför en uppsättning mindre bokhyllor är ett utmärkt val för a galleri.
  • Bild med titeln Display Böcker Steg 15
    3. Välj stapelbara kuber för att anpassa hur dina böcker visas. Stackbara kuber är 12 med 12 i (30 med 30 cm) förvaringslådor som kan ordnas på något sätt som du vill ha. Om du är den typ av person som njuter av att ändra sitt inre utrymme och omarrangera möbler, är stapelbara kuber ett bra val. Du kan stapla dem till en torg, rektangel, eller skapa en examen trappa av kuber.
  • Staplable kuber marknadsförs ofta som förvaring kuber. Du kan använda mjölkkasser istället för stapelbara kuber om du vill ha en mer DIY eller upcycled look.
  • Det finns tyglådor du kan för att konvertera enskilda kuber till lådor. Få några tyglådor för att skapa en viss variation i dina kubbokhyllor.
  • Ett annat alternativ är att ordna dem i en symmetrisk pyramid. Detta är en djärv design som verkligen kan göra ett rum känns unikt.
  • Om du har vinylrekord är dessa stapelbara kuber den perfekta storleken för dem. Detta gör stapelbara kuber ett bra val om du vill visa dina poster tillsammans med dina böcker.
  • Bild med titeln Display Böcker Steg 16
    4. Få flytande hyllor för att stapla mindre lässamlingar. Flytande hyllor är hyllor som är installerade i gipset utan att stödja fixtur under dem. Flytande hyllor är snygga och moderna, men de har vanligtvis ett lägre tröskelvärde när det gäller hur mycket vikt de kan hålla. Få flytande hyllor om du har en mindre samling böcker och vill uppnå ett modernt utseende.
  • Flytande bokhyllor är typ av knepiga att installera om du inte har en nivå. Överväg att anlita en vän som är bra på att bygga saker som hjälper dig om du inte är bra hemma reparation eller möbelinstallation.
  • Du bör inte installera flytande bokhyllor om du bor i en hyresenhet. Om de någonsin bryter, kommer du att sluta rippa en stor bit av drywall ut.
  • Om du får längre flytande hyllor, plocka upp några dekorativa bookends som matchar det övergripande estetiska i ditt rum. Om ditt hem är äldre, kommer stora bokningar gjorda av mässing eller metall att se bra ut. Om du har moderna möbler väljer du några enkla, geometriska bokningar.
  • Tips

    Om du har begränsat utrymme kan du behöva bli kreativ om var du visar dina böcker. Om du till exempel har en bred trappa kan du dekorera den genom att placera en skugglåda eller flytande hyllan på väggen och placera en eller två favoriter där.
  • Det finns inga hårda regler för att visa böcker. Så länge du är nöjd med hur ditt rum ser ut, har du gjort ett bra jobb som visar dina böcker!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande