Hur man börjar åka ridning

Ridning är en konstform, en sport och en färdighet som alla insvept i en. Oavsett om du är intresserad av ridning i ridkonkurrens eller ridning av västra områden, är grunderna för hästhantering universell. Du kan lära dig vad du behöver för att komma igång och hur man hanterar din häst ordentligt och är säker på dina första gången på ridning.

Steg

Del 1 av 3:
Få det nödvändiga redskapet
  1. Bild med titeln Börja ridning Steg 1
1. Hitta ett ridcenter nära dig. Om du ska åka på en häst är det första du behöver spåra ner en plats att åka hästar och en häst att rida. Det bästa sättet att göra detta om du är en oerfaren ryttare är att hitta ett ridcenter eller hästranch i ditt område som hyr hästar eller ger ridning lektioner för oerfarna nybörjare.
  • Om du har tillgång till en häst- och ridningsutrustning, kan du säkert hoppa över det här avsnittet och gå vidare till nästa avsnitt för att lära dig hur man hanterar och förbereder en häst för ridning. Men om oerfaren och inte under tillsyn, rida under övervakningen av utbildad tränare skulle vara både säkrare och en trevligare upplevelse.
  • Bild med titeln Börja ridning Steg 2
    2. Överväga att hyra en häst. Om du eller dina föräldrar inte vill köpa en häst, kan du alltid ha ett lån eller hyra en häst från din lokala ridskola, Pony Club, eller från en vän som kan ha slutat åka på grund av studier, arbete eller skada. Leasing är ofta billigare som du och ägaren är överens om vem som ska betala för vad, mestadels den verkliga ägaren betalar för veterinär och det första paret skor. Resten är upp till den nya familjen. Det är viktigt att få veterinären att titta över hästen för eventuella hälsoproblem innan du köper, för att undvika oärliga köpare. Köp inte eller hyr en häst om du inte är redo att ta hand om en. Om du inte känner till grunderna är det här ett felaktigt drag och du kan sluta antingen skada hästen eller ens bara sälja det bara veckor eller månader senare som du kanske inte är tillräckligt upplevd.
  • Om du funderar på Köpa en häst direkt, det är viktigt att göra alla överväganden om priset innan du blir för bifogad. Hästar är levande varelser, vilket kräver mat, vatten och uppmärksamhet varje dag, liksom ett rent betesmark och stabilt eller stall för att skydda det från vädret. De behöver också regelbundet veterinär- vård och hovvård av en kvalificerad hovslagare, som trimmer hovarna och återskor hästen när det behövs. Också, bara kör din häst för en dag i veckan. Ridning är ett stort engagemang, och innan du köper, kom ihåg att din häst behöver mycket uppmärksamhet.
  • Bild med titeln Börja ridning Steg 3
    3. Köp en sadel och sadelfilm. Sadeln hjälper många unga och gamla ryttare kvar på hästen, det är ett sätt att tillhandahålla tröst för ryttare över långa avstånd. De kommer i många stilar och sorter, och lär sig att storleken är din sadel på lämpligt sätt är en viktig del av ridning.
  • När du väljer en storlek, se till att du har hästens höjd och uppfödning såväl som konformation och storlek. En barnryttare är vanligtvis en 10 tum (25.4 cm) eller så, men vissa sadlar är lämpade för att stilla feta ponnyer och vissa är lämpliga för eleganta loppiga hästar.
  • De flesta nybörjare bör börja med "Allmän" eller "Alla ändamål" sadlar, även om sadlar kommer i många stilar och sorter var och en beroende på stil och syfte att åka. En västerländsk sadel används vanligtvis endast för västerländsk ridning, medan en hoppningssadel används för showhoppning.
  • Sadelduken ska vara tillräckligt stor för att passa sadeln och har ungefär en tum eller två hela vägen runt sadeln. Detta hjälper till att skydda sadeln och stannar sadeln från att klämma på hästen.
  • Bild med titeln Börja ridning Steg 4
    4. Köp en tyg för hästen. Bridle ger ett sätt att kontrollera. Specifikt hjälper biten till att styra hästen, hjälpen hjälper till att vända. Även om detta är bara delvis sant, kommer din ridning instruktör att göra undervisningen, så du behöver bara veta vilken typ som är bättre. Vet alltid att: du behöver inte använda lite. Gör någon seriös forskning innan du lägger en metall i din hästmunstycke. Titta upp några saker på YouTube (tänk som en häst gör ett bra jobb med att förklara vad det gör för dina hästar mentala och fysiska tillstånd.) Och snälla, få inte lite med shanks på dem. Om du är en sann ryttare, bör du inte behöva hävstångseffekt för att styra ditt djur. Det borde finnas ett ömsesidigt band mellan dig, inte en av hat och smärta. Men om du vill använda lite, var snäll och få en snaffle bit. (Observera också att du inte får en Tom Thumb-bit, de är en av de värsta typerna av bitar, och bara för att det har en paus i mitten av det betyder inte att det är automatiskt "snällt") Det finns många typer av Bridles som är bättre än den med bitar. Det finns hackamores och sidodrag. De är alla bra alternativ.
  • Biten och trollkarlen måste vara ordentlig för hästen, och olika bitar och broar måste försökas med hästen för att hitta den bästa kombinationen, eftersom varje häst är unik och känslig för minutsändringar i bridleinställningen.
  • Det rekommenderas vanligtvis att den här komponenten hanteras av en tränare eller annan person som är mycket upplevd med hästar, eftersom en felaktigt vald bit eller dåligt justerat hantel kan eventuellt äventyra hästen medan du försöker åka.
  • Observera att du borde ha en rynk när du lägger lite eller mindre.
  • Bild med titeln Börja ridning Steg 5
    5. Köp en grooming kit. Borsta en häst hjälper blodcirkulationen, låter ryttaren bindas med hästen och gör honom ren och glänsande. Du borde alltid bripa en häst innan du går och efter, innan du tar bort smuts och prickles som kan få hästen att reagera som han är i smärta. Ett grundläggande grooming kit ska ha:
  • Curry Comb, brukade ta bort torr smuts och överdrivet hår
  • Dandy Brush, som är en styv borste som används för att avlägsna lera och hårda fläckar
  • Kroppsborste, som är en mjuk borstborste för att föra en glans och användas på ansiktet och känsliga områden)
  • Hovplockning, för att ta bort lera och stenar från hovar
  • Mane Comb, brukade borsta mane och förhöj
  • En svamp för rengöring av näsan och ögonen och avlägsna svettmärken efter ridning
  • Bild med titeln Börja ridning Steg 6
    6. Köp ridning klädsel. Detta bör tekniskt köpas innan ryttaren köper sadlar, filtar, brudar, bitar och alla andra utrustning. Detta borde förmodligen köpas innan en häst köps eller hyrs. Ryttaren ska ha en hjälm som är utformad speciellt för ridning, det är ASTM / STI-certifierad. Hjälmar som cykelhjälmar är inte tillfredsställande, eftersom ridhjälmar täcker mer av huvudet och är speciellt utformade för säkerhet mot fall medan ridning.
  • Stövlar ska vara plattformade, företrädesvis pekade, och de måste ha en häl, allt för att underlätta det lätta avlägsnandet av bagaget från omrörningen om något går fel.
  • Jodhpurs är täta byxor som är utformade speciellt för ridning, och anses vanligtvis vara det bästa valet, vilket ger mest flexibilitet och ger ridning. När du börjar, skulle något hållbart par byxor vara tillfredsställande, så länge de tillåter ett komplett utbud av rörelser.
  • Ridtröjor ska ha ärm för att förhindra solbränna, eller helt enkelt någon skjorta som andas bra, för komfort medan på hästen. Handskar kan vara ett annat val, eftersom vissa kan se fingrarna irriterade av tygarna, eller de kan föredra greppet som tillhandahålls av materialet.
  • Bild med titeln Börja ridning Steg 7
    7. Ta ridlektioner från en kvalificerad lärare. Börja med Barn-sysslor på en kvalitetsstabil först, om det finns en i närheten, att bli bekant med hästar och bli van vid att vara runt dem.Många stall är glada att ha en volontär. I gengäld kan de låta dig åka sina hästar, och du kommer att bli bekant med hästarna, deras temperament och kroppsspråk.
  • Del 2 av 3:
    Få din häst redo
    1. Bild med titeln Börja ridning Steg 8
    1. Lär dig att brudgummen är ordentligt. Detta är viktigt både i "bindning" med en häst, om du är lycklig nog att rida samma regelbundet, och ger dig också en chans att se hästen över för problem eller skador före och efter en åktur.
    • Mata och vattna hästen om du har möjlighet, återigen cementera ett band med djuret, tjäna sin förtroende, och lär sig att lita på det, liksom.Många människor är förvånade, när de befinner sig "närgånget och personligt," med en häst - med hur stora och kraftfulla de verkligen är.
  • Bild med titeln Börja ridning Steg 9
    2. Borsta hästar ordentligt. Använd curry comb, dandy (hård) borste och kropp (mjuk) borste, i den ordningen. Curry-kamen ska användas på nacken, kroppen och ungefär halvvägs ner i hästens ben, och på samma sätt för den hårda borsten. Kroppsborsten är den enda borsten som ska användas hela vägen ner till hästens hovar.
  • Borsta inte hästens ansikte - använd en handduk eller en groomingshandske på detta område.
  • Plocka upp hästens hovar och använd en hovplocka för att rengöra smuts och lera om de verkar vara smutsiga. Plocka upp dem från sidan, aldrig stå direkt bakom eller framför en hästs ben, av säkerhetsskäl.
  • Bild med titeln Börja ridning Steg 10
    3. Kontrollera allt ditt redskap grundligt. Ta med din kryssa Utanför tackrummet, kolla det för att se till att det är rent och i gott skick, utan hål eller tårar i läder. Ställ ner det, helst på en skena, sadelhylla eller stå. Se till att det är ur vägen för andra ryttare.
  • Bild med titeln Börja ridning Steg 11
    4. Fånga och haltera din häst. Fånga eller ring din häst, och sätta på halter. Detta är läder eller nylon sele som går över hästens huvud, och du kommer att vilja riva det nog så det glider inte, men inte tillräckligt tätt för att vara obekväma för hästen. Se till att det är helt på hästens huvud - många en flyktig häst kunde ha undvikits om de helt enkelt skulle säkerställa att halteren var helt.
  • Leda hästen in i ladan och fäst korset till metallringen på grimma nära hästens mun. Om det finns två ringar, ska tvärbanden klippas till metallslingorna på sidorna, närmast hästens mun.
  • Bild med titeln Börja ridning Steg 12
    5. Sadel din häst. Stående på hästens vänstra sida, skjut sadelplattan över hästens rygg, med fronten av filten precis vid den främre axlarna. Gör det här utan plötsligt, jerking motion, som din häst kan spöka på någon häpnadsväckande rörelse.
  • Se till att sidan i kontakt med hästen är slät. Ofta kommer en sida av omkretsen att ha läderflikar sys ner för att hålla spännen, medan den andra är slät. Dessa flikar får inte vara nedåt, eftersom det kan leda till att hästen upplever otillbörligt obehag.Sadlar har tre läderflikar för att spänna girth till, använd de två yttre läderflikarna, så att mittfliken löper under omkretsen och är inte vriden eller bildar någon form av bump.
  • Dra ut girth (bröstrem) under hästen och passera flikarna på sadeln genom girthuggarna på hästens vänstra sida. Se till att det inte är vridet. För att dra åt girth, passera läderfliken på sadeln genom omkretsen och dra sedan upp i slutet av läderfliken och säkra spännet när girken är åtdragen. Se till att omkretsen är åtdragen, och om bara ena änden har elastisk, ska detta ändamål åtdras sist.
  • Bild med titeln Börja ridning Steg 13
    6. TRISTLE din häst. Lägg tältet på din häst Genom att hålla den i din icke dominerande hand och använda den dominerande handen för att arbeta lite i munnen. Säkra alla band. Cavesson (rem som passerar runt nospartiet) borde vara tillräckligt tätt nog för att få ett finger mellan det och hästen. Halsen, som passerar nära var hästens huvud möter nacken, bör vara tillräckligt tätt för att förbli i läge utan att vara tätt. Det borde vara relativt lös, med flera fingrar som passar mellan det och hästen.
  • Gå hästen till ett monteringsblock om så önskas. Kontrollera att omkretsen är tätt, sadeln ska inte flytta betydligt när försök görs för att flytta den. Du borde vara på hästens vänstra sida vid denna tidpunkt.
  • Del 3 av 3:
    Ridningsunderlag
    1. Bild med titeln Börja ridning Steg 14
    1. Montera hästen. Fånga tyglarna i din vänstra hand, ta sedan hästens servetter, mane eller sadelhornet med din vänstra hand och baksidan av sadeln med höger sida.Dra inte på hästen. Placera din vänstra fot i stirrupet, dra upp dig och sväng ditt högra ben över hästens bakkvart.
    • Var försiktig så att du inte sparka hästens rump när du svänger benet över hans bakkvarts, som han kanske börjar flytta om du gör det. Då kan de göra det ändå. Det kan rekommenderas att ha någon annan hålla hästen medan du är monterad.
    • Släpp din högra fot i stirrupet, luta sig framåt i ett semi-stående position precis ovanför sadeln och känner om sadeln verkar tätt.Om det har en tendens att glida, eller inte känner sig tätt, demontera, igen på vänster sida och dra åt bröstbandet.
  • Bild med titeln Börja ridning Steg 15
    2. Använd tärningarna för att styra. Dra upp tärningarna och få var och en med lika lång längd medan de håller dem över hästens nacke med huvudet. Tygren är i princip "ratt" av hästen. För att svänga till vänster drar du tygarna kvar, så att biten sätter tryck på hästens mun, cuing honom för att flytta bort från trycket, vrida hästens huvud i den riktningen.
  • En andra stil med styrning hästen involverar tygarna i två händer, där du håller en hand stadig medan den andra utövar försiktigt tryck rakt bakåt, vilket leder till att hästen går bort från trycket, vänder sig som svar. Den vänstra handen dras tillbaka medan den högra handen hålls stadigt, och så vänder hästen till vänster.
  • Det är viktigt att alltid skjuta upp till din lärares instruktioner när du bara lär dig. Specifikationerna för att styra hästen i rörelse är komplexa och tar massor av övning. Lär dig av en upplevelse häståkare.
  • Bild med titeln Börja ridning Steg 16
    3. Koaxera hästen i rörelse. Uppmanar hästen framåt genom att försiktigt pressa dina kalvar i hästens sidor. De flesta hästar svarar också på verbala kommandon, vanligtvis, "giddap" eller "gå upp" att gå vidare, och "Oj" att stanna. Kom ihåg att du kommer att falla så småningom, om du vill åka på hästar, det finns inget du kan göra för att förhindra att det händer, och om du inte vill falla, kör inte en häst. Det är den svåra sanningen. Ingen hjälm skyddar dig från att bryta ett ben eller bli träng på. Kom ihåg att hästar är nästan 10x kraftfullare, starka och villiga än oss. Även miniens kan göra en absurd skada. Om du inte vill bli skadad, kom inte på baksidan av ett levande djur.
  • Bild med titeln Börja ridning Steg 17
    4. Rida i öppna områden. Som nybörjare är det viktigt att hålla sig borta från staket, låga grenar av träd eller branta betyg. Att stanna på en hästens rygg kräver balans och koncentration, och blir mycket mer naturlig och lätt med övning.Var försiktig med att hålla hästen under din kontroll och tittar på något som kan spöka eller få hästen att backa upp.
  • Tips

    Gör inte alltför snabbt, du kan förlora ditt självförtroende eller du kan sakna något viktigt.
  • Närma inte en häst bakifrån. Om det är skrynkligt kommer en häst att sparka, eventuellt skada sig och / eller du.
  • Tror inte att du vet allt - även de olympiska ryttarna har lektioner! Ryttare förbättrar alltid och behöver stöd!
  • Om du plötsligt bestämmer att du vill åka på hästar, borde du inte bara gå ut och köpa eller hyra en häst. De lever, farliga djur som du inte bara kan bestämma dig för en hobby och bara släppa när du blir uttråkad med den.
  • Att ha både ridning och generella hästvård lektioner innan du får din första häst är avgörande eftersom du kan ta hand om din häst säkert och korrekt är lika viktigt, om inte viktigare, som att kunna rida.
  • Även efter att ha fått din egen häst, har en erfaren person där för att hjälpa till att vara mycket användbara som alla frågor du har kan besvaras.
  • Att ha en ridinstruktör kan hjälpa till att förbättra din ridning drastiskt.
  • En häst är extremt dyr att hålla och ta hand om, se till att du vet vad du kommer in i.
  • Kom alltid ihåg, hästar är oförutsägbara djur. De kunde döda dig i bara en spark, så du måste bebellera runt dem. Även den sötaste lilla ponnyn kan skada dig.
  • Var försiktig runt hästar / ponnyer men försök att inte vara för rädda eftersom de är mjuka jättar - de flesta av tiden, kom ihåg att hästar kan känna om din nervös.
  • En person som rider vet att det här tar lång tid att behärska. Så var försiktig!
  • Lyssna alltid på din instruktör och kom ihåg att spendera tid med din häst eller ponny.
  • Varningar

    Använd alltid stövlar med en häl, så att om du glider hälen kommer att fånga på stirrup och förhindra att ditt ben blir fångat.
  • Använd alltid en hjälm och stövlar, de är där för att skydda dig.
  • Glömde aldrig tygarna. Hästar har känsliga munnar, och Yanking the Collar kan starta dem, vilket kan leda till farliga saker som händer.
  • Springa aldrig upp till en häst - men tyst de kan vara.
  • Hästar kan spöka (skrämma) enkelt och kan vara mycket oförutsägbar
  • Stå inte rakt framför en häst (det är en av deras blinda fläckar)
  • Ridning är farligt och innehåller inneboende risker i samband med att arbeta med och ridning på hästar.
  • Do not`it ner en i arena eller stall eftersom du kanske behöver stå upp snabbt, crouch istället.
  • Stå aldrig bakom en häst.
  • Stå aldrig under en hästs nacke, eftersom de kunde ta tillbaka ett land på dig.
  • Saker du behöver för att lära dig att åka

    • Hjälm (godkänd av din ridinstruktör och ASTM / STI-certifierad)
    • Ridstövlar med slät sål och häl
    • Halva chaps, om du inte har långa stövlar (inte avgörande de förhindrar att sadeln klämmer eller gnuggar dig, förhindrar sadelsår)

    (Om du har din egen häst)

    • Sadel
    • Tygla
    • Bit
    • Sadelduk
    • Grooming borstar
    • Grimma
    • Ledning
    • Lunglinje
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande