Hur man lyser upp ett rum

Manipulera belysningen i ett rum är en av de bästa strategier du kan använda för att lysa upp den. Genom att hänga speglar och placera ljusarmaturer strategiskt i hela rummet kan du väsentligt öka ljusstyrkan i ett rum. Att använda ett vitt eller neutralt färgschema för dina väggar och tak är ett annat bra sätt att lysa upp ett rum. När du väljer dina möbler, väljer du det snygga, moderna möbler. Försök dessutom att minimera mängden tillbehör i rummet för att hjälpa det att känna sig mer rymliga och ljusa.

Steg

Metod 1 av 4:
Manipulera belysningen
  1. Bild med titeln Ljusa upp ett rum Steg 1
1. Häng stora speglar över från Windows. Speglar är ett av de mest effektiva sätten att lysa upp ett mörkt rum. Placera en stor spegel direkt från ett stort fönster.
  • Att placera en bordspegel eller hänga en väggspegel bredvid ett fönster hjälper också till att lysa upp ett rum.
  • Bild med titeln Ljusa upp ett rum Steg 2
    2. Placera en ljus fixtur i varje hörn av rummet. Lampor är bättre på att sprida ljus i hela ett rum än taklampor. Placera en lampa i minst tre hörn av rummet. Det ljus som emitteras från lampan kommer att studsa av de närliggande väggarna och taket, vilket ökar det omgivande ljuset i rummet.
  • Dessutom, byt ut svamplampor med de som har en högre lumen, speciellt lamporna i lampor som har mörka nyanser.
  • Bild med titeln Ljusa upp ett rum Steg 3
    3. Placera bokhyllor vinkelrätt mot väggar med fönster. Med andra ord, placera bokhyllor mot väggen som ligger bredvid väggen med fönster. Bokhyllor som placeras bredvid Windows kommer att absorbera eventuellt inkommande ljus.
  • Försök att minimera mängden böcker och tillbehör på bokhylla också.
  • Bild med titeln Ljusa upp ett rum Steg 4
    4. Trimträd och buskar nära fönstren. Buskar och träd nära eller framför fönster kan blockera något inkommande ljus. Se till att trimma tillbaka dem regelbundet. På så sätt kan du se till att ljuset kommer att kunna nå fönstren och ditt rum.
  • Bild med titeln Ljusa upp ett rum Steg 5
    5. Rengör fönstren periodiskt. Eftersom damm, smuts och splatters kan blockera ljus, rengör insidan och utsidan av fönstren en eller två gånger i månaden, eller efter behov. Använd ett glas eller fönsterrengörare för att rengöra fönstren. Att ha rena fönster tillåter att mer ljus kommer igenom, vilket kommer att lysa upp rummet.
  • Metod 2 av 4:
    Målar väggar och tak
    1. Bild med titeln Ljusa upp ett rum Steg 6
    1. Använd ett vitt eller neutralt färgschema. Du kan lysa upp ett rum betydligt genom att välja ett vitt eller neutralt färgschema för ditt rum. Måla väggarna vita, eller en ljusgrå eller solbränna för att lysa upp ditt rum.
    • Om vita eller neutrala färger är för tråkiga för dig, välj sedan ljus, pastellversioner av din favoritfärg som en pastellblå eller grön. Du kan till och med använda glansfärg För mer effekt.
  • Bild med titeln Ljusa upp ett rum Steg 7
    2. Måla taket vit. Färgen på ditt tak kommer att göra hela skillnaden i världen när det gäller belysning och ljusstyrka. Om du arbetar med ett vitt eller neutralt färgschema, se till att du målar taket. Om du arbetar med ett pastellfärgschema, var noga med att måla taket en skugga lättare.
  • Om ditt tak innehåller träbjälkar, måla dessa vita också för att ytterligare lysa upp ditt rum.
  • Bild med titeln Ljusa upp ett rum Steg 8
    3. Begränsa levande färger till accenter. Om du måste ha levande färger, begränsa det till accenter som dörr eller fönsterramar / trimmer och lister. Du kan också lägga till färg i ditt rum utan att ta bort ljusstyrka genom att lägga till vibrantfärgade inredningstycken till ditt rum - till exempel, pulserande klädsel, kuddar, mattor, ljus, lampskärmar, vaser och konstverk.
  • Måla dörren och fönstret ramar din favoritfärg samtidigt som du håller dina väggar och takvit, till exempel.
  • Metod 3 av 4:
    Välja möbler
    1. Bild med titeln Ljusa upp ett rum Steg 9
    1. Välj för snygga möbler. Byt ut tunga, clunky möbler med snygga, släta möbler. Välj möbler med släta linjer och lätta ben. Idag har många möbler som anses vara "moderna" dessa egenskaper.
    • Försök dessutom att minimera mängden möbler du har i rummet. Gå till en enkel soffa, soffbord och sidobordskombination.
  • Bild med titeln Ljusa upp ett rum Steg 10
    2. Välj ljusfärgade möbler. Neutralfärgade möbler, eller möbler som är lättfärgade är ett annat bra sätt att lysa upp ett rum. Välj en vit, grå eller solbränd soffa och fåtöljer, till exempel.
  • Bild med titeln Ljusa upp ett rum Steg 11
    3. Undvik tunga, mörka gardiner. Tunga gardiner håller ut ljus. I stället väljer du genomskinliga eller rena gardiner. Romerska nyanser eller persienner är ett annat bra sätt att lysa upp ett rum samtidigt som du behåller din integritet.
  • Bild med titeln Ljusa upp ett rum Steg 12
    4. Välj Rensa kaffe och sidobord. Du kommer att bli förvånad över hur ljusfärgade skrivbordet, kaffe och sidobord kan lysa upp ett rum. I stället för att använda tunga, träfärgade tabeller, välja glas, akryl eller lucitbord.
  • Metod 4 av 4:
    Med hjälp av tillbehör
    1. Bild med titeln Ljusa upp ett rum Steg 13
    1. Använd ljusfärgat konstverk. När du väljer konstverk för ditt rum, välj konstverk som innehåller ljusa, lätta färger. Vitt eller neutralt konstverk är också ett bra val. Spara ditt mörka konstverk för de rum som är naturligt ljusa redan.
  • Bild med titeln Ljusa upp ett rum Steg 14
    2. Välj ljusa mattor. Om du har mörka trägolv eller mörk mattor, ska en lätt tonad matta göra tricket. En vit eller neutralfärgad yta, lyssnar ett mörkt rum direkt.
  • Bild med titeln Ljusa upp ett rum Steg 15
    3. Minimera mängden tillbehör i rummet. Liksom möbler kan för många tillbehör crowd ett rum, vilket gör att det känns mindre och mörkare. Välj några signaturstycken och utrymme dem hela rummet.
  • Försök dessutom att välja tillbehör som kommer att återspegla ljus som klart (glas, kristall, lucit eller akryl) tillbehör.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande