Hur man ordnar för förmyndarskap av en försämrad vuxen

Förmyndigheter, även känd som konservatorskap, är en juridisk process som används när en vuxen inte längre kan göra säkra och rimliga beslut om hälso- och sjukvård eller egendom.Förmyndigheter är ett allvarligt beslut som inte bör tas lätt eftersom det tar bort många av de juridiska rättigheterna som den vuxna för närvarande håller.Det finns alternativ till förmyndarskap som bör övervägas först om situationen tillåter det.

Steg

Del 1 av 3:
Att veta alternativenGå till annonsen och stödja WikiHow
  1. Bild med titeln lyckas i nätverksmarknadsföring steg 5
1. Bestämma vilka andra juridiska handlingar som finns.Att gå igenom den lagliga förmyndarskapsprocessen är endast nödvändig om den aktuella vuxen inte redan har andra juridiska handlingar slutförda.Om de har både ett "Advance Heath Care-direktiv" (I.e. levande vilja) och en "hållbar fullmakt för finanser," Guardianship kanske inte krävs.Förmyndigheter bör betraktas som en sista utväg som bara begärs om alla andra juridiska alternativ har blivit uttömda.
  • Om den vuxna i fråga inte är på den punkt där de inte kan fatta sina egna beslut, är det fortfarande möjligt att få dessa juridiska handlingar för att förbereda sig för en framtid när de kan bli oförmögna.Att förbereda dessa typer av dokument i god tid är det enklaste och snabbaste sättet att se till att den vuxna får stödet som deras kräver när tiden kommer.
  • Bild med titeln utveckla kritiska tänkande färdigheter steg 18
    2. Förstå vad en fullmakt är.En fullmakt (POA) är i allmänhet ett juridiskt dokument som utser ett eller flera personer (eller institution) med förmåga att fatta beslut om vuxnas angelägenheter.En POA för egendom eller ekonomi utser någon för att fatta beslut om vuxnas finansiella tillgångar eller egendom.En POA för vården utser någon att fatta beslut om vuxens medicinska behandling.
  • Det finns olika typer av POA, inklusive:
  • General POA - Ger specifika personer med myndigheten att hantera alla poster (antingen ekonomisk eller hälso- och sjukvård, om inte annat utesluts) under en viss tidsperiod.Denna typ av POA slutar om den aktuella vuxen blir oförmögna, och innebär inte att den vuxna inte kan hantera sina egna angelägenheter.
  • Specifika poa - Ger specifika personer med myndigheten att hantera specifika objekt till ett angivet datum, eller tills de specifika objekten är färdiga.Ett exempel på en specifik POA kan vara att ge någon myndighet att underteckna fastighetsdokument för försäljning av en egendom eftersom ägaren inte kan göra det personligen.
  • Durable Poa - är detsamma som en allmän poa, förutom att det tillåter att POA fortsätter om vuxen blir oförmögna.Denna typ av POA måste ange att det är hållbart, annars anses det allmänt.
  • Springing poa - Ger specifika personer med myndigheten att hantera specifika saker vid viss tidpunkt.Till exempel kan denna typ av POA indikera att det träder i kraft om vuxen blir oförmögna, eller om de är ute av landet.
  • Bild med titeln vara skuldfri steg 3
    3. Läs detaljerna i ett levande vilja.Ett levande vilja, eller ett förhandsavgifter, är ett rättsligt dokument som beskriver hur en persons "slutgiltiga" beslut ska hanteras.Det är skrivet i förväg om de beslut som behöver göras, och det är skrivet av den faktiska personen som den är för.Det ger den personen med en röst när de kanske inte kan tala för sig själva (jag.e. medvetslös).
  • Ett levande kommer bara att träda i kraft om den vuxna inte kan fatta beslut direkt.
  • En levande vilja kan parras med en POA för vård, om det behövs.Eller det kan skissera några av samma ansvar som en poa.
  • Ett levande vilja kan namnge ett eller flera personer för att övervaka den vuxna hälso- och sjukvården och låta dessa människor fattar beslut som inte uttryckligen skisseras i den levande viljan.
  • Ett levande kommer ofta att innehålla detaljer om återupplivning och om den vuxna vill ha några extrema åtgärder som ska vidtas bör vitala tecken gå vilse.
  • Bild med titeln Skriv ett bidragsförslag Steg 8
    4. Granska om bankkonton är gemensamma.Ett gemensamt bankkonto är en som är "ägd" av mer än en person.Ett gemensamt bankkonto kan vara en "antingen" eller "situation eller en" och "situation.En "antingen" eller "situation är en där någon av kontoägarna kan göra som de vill med kontot, de behöver inte" tillstånd "från den andra ägaren.En "och" situation är där båda ägarna av kontot måste godkänna vissa eller alla transaktioner från kontot.
  • Om ett bankkonto (eller andra bankprodukter) är gemensamma, och antingen ägaren kan använda bankkontoten på egen hand, är en separat POA inte nödvändig för den gemensamma ägaren att komma åt kontot.Om en av de gemensamma ägarna till ett bankkonto passerar, blir den andra ägaren ensam ägare av kontot och dess tillgångar.
  • Om ett bankkonto (eller andra bankprodukter) är gemensamma, men de kräver både ägarens godkännande för att genomföra transaktioner, skulle en POA vara skyldig att ge tillstånd till en ägare att använda kontot utan godkännande av den andra ägaren.
  • Bild med titeln Skriv ett bidragsförslag Steg 18
    5. Se om återköpta levande förtroende existerar.En återkallelig levande förtroende är i huvudsak en vilja som kan användas medan den vuxna fortfarande är levande.Det gör det möjligt för gästerna att kringgå probat och tillåter den vuxna att ha kontroll över tillgångarna så länge de vill ha.Den främsta förvaltaren börjar som den ursprungliga ägaren av tillgångarna och överförs endast till en eller flera sekundära förvaltare när vissa kriterier är uppfyllda.
  • Förtroende är mycket flexibla och tillåter ägaren mycket kontroll över var tillgångar går och hur de används.Till exempel kan ett förtroende skissera att en specifik person som ärver medel endast kan använda dessa medel för specifika ändamål.
  • Förtroende är inte offentliga, till skillnad från testamenten.Därför är det som är skrivet i ett förtroende konfidentiellt och kommer endast att delas med vissa individer.
  • Probate är en juridisk process som alla fastigheter måste gå igenom, om inget förtroende existerar.Probate kan vara dyrt och ta lång tid.Förutom det förtroende som finns, måste alla tillgångar inom förtroendet ägas av förtroende (i motsats till specifika personer).
  • Living Trusts kan återkallas eller ändras när som helst av den primära förvaltaren eller ägaren - precis som en vilja.
  • Bildbeteckningsrapport 1099 k Inkomst på avkastning Steg 5
    6. Ta reda på om en representant eller ersättningsmottagare redan existerar.En representant eller ersättningsbevis krävs endast om den vuxna i fråga tar emot medel från Förenta staternas socialförsäkringsverket (SSA).Denna betalningsmottagare är ansvarig för att hantera betalningarna från SS till den oförmögna personen.Betalningsmottagaren är också ansvarig för att hantera utbetalningen av dessa betalningar på uppdrag av den oförmögna personen.
  • Om en representativ betalningsmottagare redan existerar är den personen ansvarig för att SS-betalningarna ska betala för individens behov.
  • Om en representativ betalningsmottagare inte existerar kan du ansöka om SSA för att bli betalningsmottagare.SSA kommer att genomföra en undersökning och kommer att intervjua dig innan du fattar ett slutgiltigt beslut.
  • Del 2 av 3:
    Att räkna ut om det är dagsGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Styr dina tankar Steg 10
    1. Inse att du tar bort sina konstitutionella rättigheter.När du ordnar vuxenförmyndigheter, förlorar den vuxna ett antal de rättigheter de haft som vuxen.Överväga om det här är det bästa alternativet för dem just nu.Finns det alternativ som kan fungera, även tillfälligt?Skulle avlägsna någon av dessa rättigheter, orsaka dem otillbörliga svårigheter?Eller skulle avlägsna någon av dessa rättigheter skydda dem och folket runt dem?Exempel på de typer av rättigheter som denna vuxna skulle förlora är följande:
    • Rätten att bestämma var och hur de vill leva.
    • Rätten att bestämma vilken medicinsk behandling de vill och kommer inte att få.
    • Rätten att bestämma om de vill ha några extraordinära åtgärder som ska vidtas om de dör.
    • Förmågan att ha en körkort.
    • Förmågan att äga, köpa, sälja och hantera egendom av något slag.
    • Förmågan att äga eller ha en skjutvapen eller annan typ av vapen.
    • Förmågan att ingå kontrakt eller filområden mot andra.
    • Förmågan att gifta sig med någon.
    • Förmågan att rösta i någon typ av val.
  • Bild med titeln dö med värdighet Steg 20
    2. Prata med dem för att ta reda på vad de vill ha. Förmyndarskapsbeslut är svåra och bör inte göras av dig ensam. När du bestämmer om det är dags att få förmyndarskap av en viss vuxen, se till att du tar hänsyn till att vuxnas önskemål.Förhoppningsvis har du haft en chans att prata om ämnet med den här vuxna i det förflutna, eller kan prata med dem nu.Om inte, tänk på vad de tror på och värderar och se till att ditt beslut är anpassat till dem.
  • Om personen är kapabel att granska Guardianship och dess alternativ tillsammans och låt dem ta ledningen.
  • Om de inte helt förstår, gör ditt bästa för att ge en sammanfattning på vanligt språk, så de vet vad som händer och kan göra så många val som de kan.
  • Det här är en bra tid att tänka på de planer du behöver för att göra din Framtida, och framtiden för dina andra familjemedlemmar. När du har tid, ta tillfället i akt att sitta och prata med dem. Dokumentera dina önskemål, och de av dina familjemedlemmar för framtida referens.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb i Dubai Steg 6
    3. Förstå vilken stat som har auktoritet.Den stat där vuxen (för vilken förmyndarskap söks) lever är den stat som har auktoritet över beviljande av förmyndarskapsförfrågningar.Och varje stat har något annorlunda förfaranden för beviljande av förmyndarskap som du måste förstå.De flesta, om inte alla, har staterna detaljerad procedurinformation på sina webbplatser för att hjälpa dig att förstå processen.
  • Observera att i vilken utsträckning Guardianship beviljas definieras av domstolen.De kommer vanligtvis bara att ge tillräckligt med myndighet till vårdnadshavaren som krävs för att hålla den vuxna säkra - inget mer.Guardian måste fungera inom de parametrar som fastställts av domstolen.
  • Förmyndigheter kan beviljas en familjemedlem, vän eller privat eller offentlig enhet, som den ses som passform av domstolen.
  • Bild med titeln Ansök om barnstöd Steg 21
    4. Bestämma vilken typ av förmyndarskap som krävs.Förmyndigheter kan beviljas för en person eller för en egendom.Du måste bestämma vilken typ av förmyndarskap som kan krävas för den aktuella vuxen.Att ha förmyndarskap hos personen betyder att du kan fatta alla beslut om sin person (e.g. rörelse, utbildning, medicinsk mm.).Att ha förmyndarskap av en egendom innebär att du har möjlighet att övervaka alla beslut om fastigheten som ingår i fastigheten (E.g. Fastigheter, bankkonton, skuldansvar osv.).
  • Förmyndigheter för en person kan innefatta följande ansvar:
  • Att kunna avgöra var vuxen ska leva, och hur de lever.
  • Att kunna bestämma vilken medicinsk behandling som vuxen får.
  • Att kunna bestämma vilken utbildning och / eller rådgivning som vuxen får.
  • Samtycke till utsläppandet av konfidentiell information om den vuxna.
  • Att kunna göra slutgiltiga beslut på vuxens vägnar.
  • Agerar som en representativ betalningsmottagare för den vuxna.
  • Att säkerställa att vuxen kan behålla det maximala oberoende oberoende.
  • Rapportering till domstolen avseende vuxen regelbundet.
  • Förmyndigheter för en egendom kan innefatta följande ansvar:
  • Att kunna marshall och skydda tillgångar som ägs av den vuxna.
  • Att kunna få fast egendom.
  • Att kunna fatta beslut som bidrar till att skydda egendom och tillgångar från förlust.
  • Att kunna ta emot intäkter från Estate-tillgångar på uppdrag av den vuxna.
  • Att kunna göra vad som helst utbetalningar och utbetalningar som krävs av gården.
  • Mest sannolikt kommer du att behöva få rättsligt godkännande innan du säljer tillgångar som tillhör den vuxna.
  • Rapportering till domstolen avseende gården regelbundet.
  • Bild med titeln starta ett brev steg 1
    5. Bestämma vem vårdnadshavaren kommer att vara.En förmyndare kan vara en familjemedlem, en vän eller en annan enhet. Den andra "enheten" kan innehålla en professionell vårdnadshavare. Professionella förmyndare är människor som tillhandahåller vårdnadstjänster som sitt jobb. De tar specifika kurser om förmyndarskap och blir certifierade som professionella vårdnadshavare.
  • Professionella förmyndare kan vara användbara för familjemedlemmar som inte bor nära den person som behöver en förmyndare.
  • Professionella vårdnadshavare hjälper till att välja och övervaka alla typer av tjänster som krävs av den vuxna, som att välja ett vårdhem eller hemvård, godkännande av medicinsk behandling, etc.
  • Vissa professionella vårdnadshavare får tillgång till de ekonomiska tillgångarna hos den person för vilken de är vårdnadshavare, för att betala för de tjänster som vuxen kräver. Dessa tillgångar blir emellertid aldrig vårdnadshavarens egendom, och förmyndaren måste regelbundet ge ekonomiska rapporter till domstolen för varje person för vilken de är vårdnadshavare.
  • Vårdnadshavare, av vilken typ som helst, måste vara minst 18 år eller äldre.
  • Tyvärr, ibland är familjemedlemmar oense om vem som ska utnämnas för vårdnadshavare. Om det finns mer än en åsikt om vem som ska utnämnas, kommer familjemedlemmar att behöva presentera sitt alternativ i domstolen och ge bevis varför det är det bästa. Det slutgiltiga beslutet kommer att lämnas upp till domaren.
  • Bild med titeln Kope med Stigma Steg 18
    6. Var beredd att regelbundet kontrollera med den vuxna. Du eller någon annan borde kunna prata med dem varje gång och ett tag för att se om de känner att förmyndarskap passar dem bra, och om de har några problem. Det är möjligt att vuxen kommer att få mer färdigheter och vara redo för mer oberoende än de kunde hantera tidigare.
  • Har de några problem eller frustrationer? Hur kan du fixa eller arbeta kring dessa problem?
  • Vad fungerar bra?
  • Vad kan förbättras?
  • Hur har deras situation förändrats nyligen? Är deras behov och färdigheter olika?
  • Det är viktigt att hjälpa den vuxna att känna att de har ett uttalande i riktning mot deras liv, även om de inte är kapabla. Ta tid att lyssna på dem och få dem att känna sig hörda.
  • Del 3 av 3:
    Förstå den juridiska processenGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Kope med Stigma Steg 38
    1. Bestäm om nödmyndigheter krävs.Förmyndigheter kan beviljas av domstolen i nödsituationer utan att gå igenom hela rättsliga förfaranden.Nödsituationer är normalt begränsade till en viss tidsperiod och syfte, och måste följas upp med ett fullt förmyndarskapsprocess om förmyndarskap är att fortsätta.
    • Denna process, medan snabbare än hela förfarandet, kan fortfarande ta flera dagar.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 16
    2. Genomföra en preliminär undersökning.De flesta stater kräver att en undersökning genomförs för att avgöra om det verkligen finns ett behov av förmyndarskap.Även om detaljerna om denna undersökning skiljer sig från staten, bör resultaten i allmänhet omfatta:
  • En översikt över funktionshinder som vuxen har, och hur den funktionshinder påverkar beslutsfattande.
  • En översikt över vuxnas mentala och hälsotillstånd, utbildning, adaptivt beteende och sociala färdigheter.
  • En åsikt (av utredaren) om behovet av förmyndarskap, inklusive stödja bevis för detta yttrande.
  • Rekommendationer för vuxen i fråga, inklusive uppehållstillstånd och behandling.
  • Bild med titeln Notera ett dokument Steg 4
    3. File en framställan för Guardianship.En framställan för förmyndarskap måste lämnas in inom domstolssystemet för att inleda det rättsliga förfarandet för utnämning av vårdnadshavare.Framställningen är inlämnad av vem som begär vaktarskap (i.e. en familjemedlem eller en vän, doktor, etc.), inte av den vuxna som behöver en förmyndare.
  • Inte alla stater kräver att denna process är färdig med en advokat.Det är dock verkligen fördelaktigt att - åtminstone - kontakta en advokat för råd innan de fortsätter med vårdnadsprocessen.
  • När en framställan är arkiverad kan det ta upp till 2 månader innan en förmyndare är lagligt utsedd.
  • Vissa stater tar inte ut en avgift för att lämna in en förmyndarskaps framställan, men kontrollera med den specifika domstolen där du filar för att bekräfta om det finns några kostnader som är inblandade.
  • Bild med titeln Förbered en kraft av advokat steg 10
    4. Skicka ett läkarintyg eller en klinisk lagrapport.I vissa stater måste ett läkarintyg lämnas till domstolen vid tidpunkten för framställningen.Detta certifikat är klart av en läkare eller annan specifik vårdgivare och innehåller detaljer om den medicinska undersökningen av den person för vilken förmyndarskap söks.I de flesta fall kommer certifikatet att vara ett resultat av den preliminära undersökningen som genomfördes tidigare i processen.En klinisk lagrapport kan krävas i vissa stater för någon som förklaras som "intellektuellt inaktiverad."
  • Medicinskt certifikat kan inte dateras mer än 30 dagar före ansökningsdagen.
  • Den kliniska lagrapporten kan inte dateras mer än 180 dagar före ansökningsdagen.
  • Den kliniska lagrapporten måste fyllas i av flera personer, normalt en läkare, en licensierad psykolog och en socialarbetare.
  • Bild med titeln Förbered en kraft av advokat steg 4
    5. Slutföra en Handlingar eller bindning.Om du är den person som begär att vara den förmyndare (eller nominerad för att vara vårdnadshavaren), kommer du sannolikt att behöva lämna specifika handlingar med domstolen före förhandlingen.Varje stat har något annorlunda krav på vilka former som krävs.Några exempel är noterade här:
  • I delstaten Wisconsin krävs varje föreslagen vårdnadshavare för att fila en Handlingar till domstolen minst 96 timmar före förhandlingen.Detta uttalande innehåller information om den föreslagna vårdnadens brottsliga och finansiella förflutna, liksom eventuella missbruk, försummelse eller utnyttjande.
  • I staten Massachusetts måste varje föreslagen förmyndare lämna in ett band.Obligationen kommer att omfatta det uppskattade värdet av Vuxens fastigheter och andra finansiella tillgångar.För detta förbindelse får den föreslagna vårdnadshavaren samla in information om dessa tillgångar, men de kommer inte att ha någon kontroll över dem tills de är officiellt utsedda.
  • Bild med titeln Ansök om Barnstöd Steg 8
    6. Utse a Guardian ad litem.När en framställan är inlämnad för att begära förmyndarskap för en viss vuxen, kommer domstolen att utse den vuxna juridiska representationen (även känd som Guardian ad litem).Denna advokat kommer att vara någon som inte har varit med den vuxna tidigare och har inget personligt intresse i ärendet.Deras jobb är att objektivt representera den vuxna rättigheterna för vilken förmyndarskap söks.De Guardian ad litem har följande ansvar:
  • De måste träffas med den vuxna personligen och förklara vad Förmyndarskapet betyder.De kommer också att förklara för den vuxna vilka rättigheter de har i domstolsförfarandet.
  • De kommer att avgöra vad den vuxna uppfattningen är om väckelsens förfrågan.Medan Guardian ad litem kommer att ta hänsyn till vuxnas åsikter, i slutändan kommer de att agera i de vuxna intressen.
  • De kommer att intervjua den föreslagna förmyndaren (er) för att utvärdera fitness och lämplighet.
  • De kommer att granska en avancerad planering som redan är ägt rum för den vuxna, inklusive POAS och andra juridiska handlingar.
  • Om det behövs kan de begära ytterligare utvärderingar av den vuxna som ska genomföras före förhandlingen.
  • De kommer att förse domstolen med sin åsikt och rekommendation om det specifika fallet, baserat på deras forskning och utredning.Dessa åsikter och rekommendationer kommer att baseras på vad som är bäst för den aktuella vuxen, och vilka alternativ kommer att vara minst restriktiva för denna vuxna.
  • Observera att den vuxna har rätt att anställa de ägare för vårdnadsförfaranden.De Guardian ad litem baserar sin åsikt om vad som är bäst för den vuxna, inte nödvändigtvis på vad vuxen kan vilja.
  • Bild med titeln Öppna en restaurang Steg 8
    7. Få en kallelse att visas i domstol.När en framställan är inlämnad med domstolssystemet kommer ett hörapparat att fastställas och kommuniceras med alla de berörda.Denna kommunikation kommer att innehålla en kallelse till den vuxna för vilken förmyndarskap begärs.Detta är det "officiella" meddelandet till den vuxen som någon begär att de får förmyndarskap.
  • Medan denna kallelse är det "officiella" meddelandet utgör domstolarna till den vuxna i fråga, är det förhoppningsvis inte första gången de hörs om ett sådant förfarande.Men om framställningen lämnades av läkare eller en tjänsteleverantör (I.e. ammande hem), det kan vara första gången den här personen blir medveten om en sådan begäran.
  • Information om förhandlingen (I.e. Datum, tid och plats) ges också till alla berörda parter (jag.e. Familjemedlemmar, föreslagna vårdnadshavare, läkare, etc.) så att de kan delta i förhandlingen om det behövs.
  • Bild med titeln Ansök om Barnstöd Steg 25
    8. Delta i domstolen.Företrädaren för förmyndarskap bedrivs som alla andra typer av domstolsförfaranden.Bevis presenteras av båda "sidorna" (I.e. Den som begår förmyndarskap och den vuxna för vilken förmyndarskap begärs).Den vuxna i fråga är normalt representerad av en advokat, som kommer att agera objektivt på deras vägnar.
  • I de flesta stater kommer utfrågningen att ske inom 90 dagar efter framställningen som lämnas in.
  • Den vuxna för vilken förmyndarskap begärs har flera rättigheter i det här förfarandet, som inkluderar:
  • Rätten att bli underrättad om, och att delta, alla förfaranden i person.
  • Rätten att erhålla enskild rådgivare för att representera dem.
  • Rätten att granska vittnen vid förhandlingen och presentera sina egna bevis.
  • Rätten att begära att hörseln ska genomföras framför en jury, istället för bara en domare.
  • Många av dessa rättigheter är uppenbarligen viktigare i de fall där vuxen bestrider behovet av förmyndarskap. Om alla sidor har kommit överens om att förmyndarskap krävs, kan hörseln helt enkelt vara en del av den formella processen för att göra det officiellt.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Texas Steg 28
    9. File en Guardianship Care Plan årligen.När en förmyndare har utsetts av domstolen kommer de sannolikt att vara skyldiga att lämna en vårdplan inom en viss tid (t.ex. 60 dagar).Denna rapport kommer att innehålla saker som: Kontaktinformation - Vuxens nuvarande behov - Vuxens förväntade framtida behov - Vuxens ekonomiska situation - Frekvensen av visitation mm.
  • Normalt granskas vårdplanen av domstolen och antingen godkänd eller inte godkänd.Efter den första rapporten kommer en årsrapport att behöva uppdatera domstolen om vuxnas situation.
  • Tips

    National Guardianship Association (NGA) är en organisation ger stöd och information till personer som arbetar som professionella vårdnadshavare.De tillhandahåller också ett verktyg för att hjälpa familjemedlemmar och vänner att hitta en professionell vårdnadshavare över hela USA.Professionella vårdnadshavare som är medlemmar i NGA följer en strikt standard för övning som du kan se online på https: // förmynderskap.Org / WP-Content / Uploads / 2017/08 / Standards_of_Practice_2017.pdf.
  • För att hitta en professionell förmyndare kan du använda sökfunktionen som finns på NGAs hemsida på https: // förmynderskap.org / find-a-guardian /.
  • NGA har också en lista över alla statsbaserade förmyndarskapsföreningar som är medlemsförbund av NGA.Du kan hitta hela listan på https: // förmynderskap.org / find-a-guardian /.
  • American Bar Association (ABA) ger ett PDF-dokument som listar vårdböcker (och deras tillhörande webbadresser) för varje stat i USA.
  • National Academy of Elder advokat advokater, inc. (Naela) är en av många organisationer som specialiserar sig på rättshjälp för seniorer och vuxna med speciella behov.Deras hemsida innehåller ett sökverktyg som finns på https: // naela.Org / Public / Find_A_Lawyer / Find_Lawyer.aspx Det kan hjälpa dig att hitta en medlemsadvokat i ditt specifika område.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande