Hur man ordnar ett internationellt antagande

En internationell antagande, en där föräldrarna är medborgare i ett land och det antagna barnet är från ett annat land, hänvisas till av U.S. Statens avdelning som ett "intercountry" adoption. Tusentals internationella eller intrång adoptioner förekommer varje år. Förfarandena och kraven är ganska konsekventa från land till land, även om de kommer att skilja sig något beroende på det tillstånd du bor och det land där barnet bor. Haag Adoption Convention ger förväntningar och förfaranden för internationella adoptioner. Förfarandena är ganska konsekventa runt om i världen.

Steg

Del 1 av 5:
Tar de första stegen mot internationell adoption
  1. Bild med titeln Ordna ett internationellt adoption Steg 1
1. Bestäm din behörighet för att anta. Om du är i USA måste du vara medborgare innan du kan anta ett barn från ett annat land. Enligt Förenta staternas krav måste minst en medlem av ett gift par vara en U.S. medborgare. Dessutom, för att anta internationellt, kräver Förenta staterna att varje potentiell förälder måste vara minst 25 år gammal.
  • De länder där du vill anta kommer också att ha sina egna behörighetskrav. Du kan hitta en lista över dessa krav, inspelade per land, på statens hemsida på http: // resa.stat.GOV / Content / AdopTionAbroad / EN / Landsinformation.html.
  • Om du till exempel vill anta ett barn från Kroatien, kräver den kroatiska regeringen att föräldrarna är mellan 21 och 35 år. Föräldrarna måste också vara minst 18 år äldre än barnet de vill anta. Samma kön äktenskap är inte erkända i Kroatien, så samma könspar är inte berättigade.
  • Bild med titeln Ordna ett internationellt adoption Steg 2
    2. Sök efter licensierade adoptionsbyråer. Att anta internationellt kommer vanligtvis att kräva hjälp av en antagningsbyrå både inom Förenta staterna och det land där du vill anta. De flesta licensierade byråer i U.S. kan hjälpa till att hitta en licensierad byrå i det andra landet.
  • För att identifiera en antagningsbyrå för att hjälpa dig med ett internationellt antagande, besök barnens välfärdsgateway. Detta är en tjänst av U.S. Institutionen för hälsa och mänskliga tjänster. Du kan få tillgång till information om barnets välfärdsgateway på https: // barnvänlig.gov / nfcad /. Välj sedan ditt hemland och "privata intercountry adoptionsbyråer."
  • För att säkerställa att en antagningsbyrå är licensierad, kontakta byråns riktning och begära sitt licensnummer. Byrån bör lätt tillhandahålla denna information. Kontakta sedan den statliga licensmyndigheten och kontrollera att byråns licens är aktuell.
  • Child Welfare-katalogen kommer att identifiera byråer som är "Haag godkända."Du kommer att behöva detta om du antar från ett land som är en fest i Haagkonventionen. Om det land som du vill anta ett barn inte är part i Haagkonventionen, behöver byrån inte vara "Haag-godkänd."
  • Bild med titeln Ordna ett internationellt adoption Steg 3
    3. Kontrollera referenser för din adoptionbyrå. Innan du gör ett slutligt urval avseende en antagningsbyrå, fråga byrån för minst tre hänvisningar. En välrenommerad byrå borde kunna ge detta enkelt. Ring referenserna och fråga hur nöjda familjerna var med byråns hantering av deras internationella antagande.
  • Bild med titeln Ordna ett internationellt adoption steg 4
    4. Rådfråga med en erfaren advokat (tillval). Om du arbetar med en kvalificerad internationell adoptionsbyrå, kommer byråns egen advokat att hantera de flesta juridiska problem som uppstår. Men om du vill gå igenom processen utan antagningsbyrå, eller om du vill ha extra stöd och erfarenhet när du arbetar genom processen, kanske du vill överväga att anställa din egen advokat.
  • American Academy of Adoption advokater listar kvalificerade och licensierade internationella advokater som kan hjälpa dig. En gång på webbplatsen kan du klicka på "Hitta en advokat" och sök efter stat.
  • Ring en advokat nära dig och fråga om hans eller hennes erfarenhet. Du kommer att vilja anställa en advokat med stor erfarenhet, särskilt i internationella adoptioner, inte bara inhemska adoptioner.
  • Bild med titeln Ordna ett internationellt adoption steg 5
    5. Genomgå den nödvändiga utbildningen för att anta. Om du vill anta ett barn från ett land som omfattas av Haagkonventionen måste du delta i 10 timmars utbildning.
  • Haagkonventionen täcker över 75 länder. En lista finns på statens hemsida på https: // resa.stat.GOV / Content / Travel / EN / InterCountry-Adoption / Adoption-Process / Förståelse-Haagkonvention / Konventionsländer.html. Om det land du antar från har inte gått med i Haagkonventionen, behöver du bara träna om ditt tillstånd kräver det. Byrån du arbetar med ska kunna hjälpa dig att förstå dina statens krav.
  • Bild med titeln Ordna ett internationellt adoptionsteg 6
    6. Ha tålamod. Att anta ett barn kräver internationellt många former och dokument. Förutom den tid det tar dig att slutföra allt pappersarbete, måste varje formulär ses över av lämpliga myndigheter, i båda länderna. Du måste tillåta gott om tid. En internationell antagande kan ta över ett år att slutföra från början till slut. En grov översikt över de grundläggande stegen är som följer:
  • Fyll i en dokumentation - två till fyra månader
  • Ansök till den amerikanska regeringen för godkännande - två till fyra månader
  • Skicka in din dossier till det främmande landet - fyra till sex månader
  • Vänta på ett hänskjutande - upp till åtta månader
  • Besök barnet i hans eller hennes hemland - en månad eller mer
  • File din dokumentation i USA - en till tre månader.
  • Del 2 av 5:
    Förberedelser för en hemstudie
    1. Bild med titeln Ordna ett internationellt adoptionsteg 7
    1. Planera tidigt för den nödvändiga hemstudien. En hemstudie är en nödvändig del av adoptionsprocessen, för att bestämma din lämplighet för adoption. Resultaten av denna studie kommer att gå till Förenta staternas tull- och invandringstjänst (USCIS) och det andra landets antagandebyrå. Därför måste du förbereda dig för studien väl innan du hoppas kunna slutföra antagandet. Om barnet kommer från ett land som är part i Haagkonventionen, måste du lämna in hemstudien tillsammans med din första ansökan. Om inte, så har du ett år att skicka in din hemstudie.
  • Bild med titeln Ordna ett internationellt adoption steg 8
    2. Förbered ditt hus för studien. Som en del av hemstudien kommer en licensierad socialarbetare att besöka och bestämma säkerhets- och komfortnivån i ditt hus. Detta inkluderar den övergripande renligheten. Du bör ta bort skräp, rodnad, ackumulerade tidningar eller tidskrifter eller gamla leksaker eller kläder. Se till att badrummet och köket är i mycket gott skick. Se till att du har tillräckligt varmt och kallt vatten och reparerar eventuella lossna plattor eller brutna duschgardinstänger.
  • Se till att ditt hem är väl upplyst och ventilerat. Sätt skärmar på fönstren och byt ut trasiga glödlampor.
  • Leta efter och korrigera eventuella säkerhetshänsyn. Flytta genom ditt hem och titta noga på någonting som kan äventyra ett barn. Dölja exponerade ledningar och reparera brutna eller lösa banister och steg. Håll alla skjutvapen (om du har några) låst och lagra kemikalier utom räckhåll för barn.
  • Ta reda på om sovrumskrav. Vissa stater kräver att varje barn har sitt eget sovrum. Vissa stater kan begränsa antalet barn som kan dela ett sovrum. Kontrollera med din adoptionsbyrå för dina statens krav.
  • Bild med titeln Ordna ett internationellt adoption Steg 9
    3. Möt med hembedömaren. Detta kommer i allmänhet att vara en licensierad socialarbetare eller annan statlig anställd. Utvärderaren kommer att träffas med dig, gå igenom hemmet som kontrollerar renlighet och säkerhet, och vill intervjua alla vuxna som bor i hemmet. Varje land kommer att ha sina egna exakta krav på hemstudien.
  • Under hemstudien bör du vara redo att diskutera dina skäl för att du vill anta såväl som dina styrkor och svagheter som förälder. Var beredd också att diskutera något våld i hemmet eller sexuella övergrepp som du antingen har lidit eller bevittnat, antingen som vuxen eller som barn. Utvärderaren kommer att överväga alla tillgängliga faktorer för att bestämma din lämplighet som en adoptivförälder.
  • Alltid vara sanningsenlig. Om du försöker dölja information som du tror kan vara skadligt för din ansökan, som en gammal arresteringsrekord, kommer täckningen att verka värre än själva evenemanget. Om du hade ett problem som det tidigare i livet, förklara det öppet och förklara hur du har vuxit och lärt sig av det.
  • Bild med titeln Ordna ett internationellt adoption steg 10
    4. Skicka till en kriminalregisterkontroll. Varje vuxen som bor i hemmet behöver en kriminell historia check. Du måste avslöja arrestering eller övertygelse, eller din ansökan kan nekas.
  • Del 3 av 5:
    Förbereda formulär, dokument och annat pappersarbete
    1. Bild med titeln Ordna ett internationellt adoptionssteg 11
    1. Börja med att förbereda en dokumentation. Alla internationella adoptioner börjar med att lämna in en dokumentation till det centrala antagningsbyrån i det land du hoppas kunna anta ett barn. Denna dossier tar vanligtvis flera månader att slutföra. Din lokala adoptionsbyrå kommer att kunna hjälpa dig att sammanställa informationen för den, så du kommer att uppfylla kraven i det andra landet. En typisk dossier innehåller:
    • Hemstudien
    • Medicinska rapporter
    • Information om ekonomi och sysselsättning
    • Kopior av viktiga dokument, såsom födelsecertifikat och äktenskapscertifikat
    • Certifikat som visar slutförande av eventuell adoptionsutbildning
    • referensbrev
  • Bild med titeln Ordna ett internationellt adoptionsteg 12
    2. Kontrollera att ditt pass är giltigt. En del av adoptionsprocessen kräver ett besök i barnets hemland, så du behöver ditt pass. Om du har ett giltigt pass men behöver förnya det, kan du göra det via post. Se statens avdelningens webbsida på http: // resa.stat.GOV / innehåll / pass / sv / pass / förnya.html för mer information.
  • Få en u.S. Pass innehåller också användbara tips och information om du inte har ett pass och behöver få en.
  • Bild med titeln Ordna ett internationellt adoption steg 13
    3. Fyll i USCIS-blanketterna för förhandsgodkännande. Du behöver Form I-600A eller I-800A från USCIS för att slutföra detta steg. Detta är en ansökan om ett konstaterande att du är lämplig som föräldrar att ta ett barn i USA. Du kan ansöka om detta förhandsgodkännande genom att slutföra specifika former. Den form du använder beror på vilket land du antar från.
  • Om barnets hemland inte är en fest i Haagkonventionen, måste du fylla i form I-600A, ansökan om förhandsbehandling av en föräldralös framställan. Se till att du fyller i formuläret och helt. Din adoptionsbyrå eller advokat kan hjälpa dig.
  • Om barnets hemland är part i Haagkonventionen, måste du slutföra Form I-800A, ansökan om bestämning av lämplighet att anta ett barn från ett konventionsland.
  • Bild med titeln Ordna ett internationellt adoption steg 14
    4. Slutföra lämplig framställningen för antagande. Efter förhandsgodkännandet måste du slutföra den formella framställningen för antagande. Detta kommer att vara antingen bilda I-600 eller I-800, beroende på barnets hemland. Du kan ladda ner antingen Form från USCIS-webbplatsen eller du kanske kan få formulären från din adoptionsbyrå.
  • Användningsformulär I-600, framställan för att klassificera föräldralösa som en omedelbar relativ, för ett barn från ett icke-Haagkonventionsland.
  • Användningsformulär I-800, framställan för att klassificera konventionen adoptera som omedelbart relativt, för ett barn från ett Haagkonventionsland.
  • Del 4 av 5:
    Besöker barnets hemland
    1. Bild med titeln Ordna ett internationellt adoption steg 15
    1. Planera tillräckligt med tid för ditt besök. Att anta ett barn från ett annat land är inte en exakt process som du kommer att kunna planera exakt. Det kan finnas förseningar längs vägen, så du måste planera ytterligare tid. Din antagningsbyrå hjälper dig att bestämma hur mycket tid du behöver, och då bör du vara beredd att spendera några extra dagar.
  • Bild med titeln Ordna ett internationellt adoptionsteg 16
    2. Möt ditt potentiella barn. Detta steg kommer att skilja sig från ett land till ett annat. Från vissa länder kan du veta väldigt lite, om något om barnet du försöker anta, tills du kommer dit. Men för andra länder kan du redan ha barnets namn, fotografi, medicinsk historia och annan information innan du bestämmer dig för att resa.
  • Bild med titeln Ordna ett internationellt adoption Steg 17
    3. Få en fysisk för det antagna barnet. För att få ditt antagna barn tillbaka till Förenta staterna måste du få en fysisk undersökning av barnet i sitt hemland. Undersökningen måste visa att barnet är fri från vissa smittsamma eller smittsamma sjukdomar, innan du får resa tillbaka till U.S.
  • Bild med titeln Ordna ett internationellt adoptionssteg 18
    4. Delta i en utfrågning för juridiskt godkännande. Beroende på landet kan du behöva delta i en formell utfrågning i domstolen för att få slutgiltigt godkännande av antagandet. Kontrollera med din antagningsbyrå för att avgöra om detta är ett krav för det land där du antar. Byrån ska kunna hjälpa dig med planering av hörseln och förstå protokollen för det.
  • Bild med titeln Ordna ett internationellt adoptionssteg 19
    5. Ta reda på om registrering. I vissa länder kan du vara skyldig att lämna in vissa registreringsmaterial med en lämplig myndighet innan du kan lämna landet med barnet. Ta reda på från din antagningsbyrå hur man utför denna registrering och var noga med att slutföra processen innan du lämnar landet. #Obtain en amerikansk visum för ditt antagna barn. Innan du lämnar barnets hemland måste du besöka en U.S. Ambassad för att slutföra pappersarbete och intervjuas. Detta är förfarandet för att få visum för barnets resa och inträde i U.S.
  • Om du antar ett Haagkonventionsland måste du skicka in viseringansökan innan du slutför den utländska antagandet. Från ett icke-Haagkonventionsland kommer du att slutföra antagningsprocessen först och ansöka om visum. Konsultera med din antagningsbyrå för information om denna process.
  • Del 5 av 5:
    Slutföra din internationella adoption
    1. Bild med titeln Ordna ett internationellt adoption Steg 20
    1. Få domstolens godkännande av antagandet i USA. Detta steg kan inte krävas, om din antagande i barnets hemland ansågs vara lagligt slutlig. Men du har möjlighet att återanvända i en U.S. Domstolen, om du vill. Det här kan vara en bra idé, om du vill ha ett statligt utfärdat födelsecertifikat eller om du vill byta namn på barnet.
    • Att anta i U.S., Antingen din advokat eller adoptionsbyrå kommer att lämna en framställan med familjen eller probate domstolen i ditt hemland. En hörsel kommer förmodligen att vara planerad, som du skulle behöva delta.
  • Bild med titeln Ordna ett internationellt adoption Steg 21
    2. Få familjerådgivning eller andra supporttjänster. I många fall kan föräldrar med nyligen antagna barn, särskilt från ett annat land, vilja söka rådgivning för sig själva eller för barnet. Beroende på barnets ålder kan han eller hon uppleva svårighet att justera din kultur, vilket sannolikt kommer att vara väldigt annorlunda än vad han eller hon växte upp med. Dessutom kanske du vill ha hjälp med att lära dig hur du stöder ditt barns inhemska arv.
  • Kontrollera med din adoptionsbyrå för att ta reda på vilka ytterligare tjänster de erbjuder efter antagandet är fullständigt, eller om de kan hänvisa till en annan lämplig statlig byrå.
  • Du kanske till exempel kan hitta en supportgrupp i ditt område av andra föräldrar som har antagit barn från samma land eller samma del av världen.
  • Bild med titeln Ordna ett internationellt adoption Steg 22
    3. Fil efter adoption rapporter efter behov. Återigen beroende på det land där barnet bodde före antagandet, kan du behöva lämna in tillfälliga rapporter om barnets hälsa och välfärd. Ta reda på från din adoptionsbyrå eller advokat om dessa krav gäller för dig.
  • Tips

    Du måste förstå att internationella adoptioner kan vara dyra. Inklusive alla avgifter, resor, sjukvårdskostnader och andra kostnader, kan du spendera så mycket som $ 15.000 till $ 30.000.

    Varningar

    Se till att du alltid arbetar med licensierade adoptionsbyråer eller en advokat som är ansluten till American Academy of Adoption advokater. Var försiktig med "adoptionsfacilitatorer."Dessa är ofta olicensierade individer som erbjuder att matcha potentiella föräldrar med födelsemammer i andra länder. Även om denna process kan vara billigare, kan du inte räkna med samma stödnivå eller rättslig efterlevnad.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande