Hur man är en bra ventriloquist

När en bra ventriloquist utför, ser det nästan ut som magi. Hur gör de det och gör det så enkelt? Den goda nyheten är att det inte är magiskt, och alla kan lära sig hemligheterna att vara en begåvad ventriloquist! I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta för att komma igång, som hur man kastar din röst som de professionella, kom med din egen handling och lägg på en bra show.

Steg

Metod 1 av 4:
Arbeta på din röst
  1. Bild med titeln vara ett bra ventriloquist steg 11
1. Lära sig Tala utan att flytta dina läppar.Gå igenom alfabetet utan att flytta dina läppar. Du märker att bokstäverna "b," "f," "m," "f," "q," "v," och "w" kommer att göra dina läppar flytta. För att säga dessa utan att flytta dina läppar måste du använda substitutioner.För "b," säga "d" eller "ge." För "f," säga "th." För "m," säga "n," "nah," eller "neh." För "f," säga "kl" eller "t." För "q," säga "koo." För "v," säga "th," och för "w," säga "ooh."
  • Du kanske tror de nya orden med de substituerade bokstäverna låter löjligt, men om du lär dig att sätta stress på stavelserna som inte innehåller dessa bokstäver, kommer orden att börja låta mer naturligt.
  • Håll ett finger över munnen som om du försöker berätta för någon att vara tyst för att förhindra att dina läppar flyttas. Gritting tänderna tillsammans kan också hjälpa till.
  • Bild med titeln vara ett bra ventriloquist steg 12
    2. Öva "Kasta" din röst. Ta ett djupt andetag in genom näsan. Höja tungan så det är nära, men inte röra, den mjuka gommen på taket på munnen. Kontrakta ditt membran genom att dra åt magmusklerna, och håll din luftväg trånga så andetag är fast i halsen. Tala medan du utandar långsamt så att din röst låter avlägsna.
  • Bild med titeln vara ett bra ventriloquist steg 13
    3
    Ändra din röst. En övertygande "ventilera" Röst måste vara väldigt annorlunda än din. Lyssna på dig själv prata. Talar du högt eller mjukt? Snabb eller långsam? Har du en låg röst eller en hög röst? Försök att göra din marionetts röst annorlunda än din i alla eller de flesta av dessa kategorier. För att ändra din röst måste du tala från ett annat område, till exempel näsan eller halsen.
  • Ett utmärkt sätt att ändra din röst är att tvinga luft genom näsan istället för din mun när du talar.
  • Ett annat alternativ är att tvinga ljudet från membranet. Dra åt magmusklerna när du talar för en djupare, raspierröst.
  • Bild med titeln vara ett bra ventriloquist steg 14
    4. Välj din "ventilera" Röst försiktigt beroende på vilken marionett du valde. Tänk på om din marionetts karaktär skulle ha ett accent eller ett annat sätt att tala än vad du gör. Om din marionett är smart och vittig, få dem att prata vältaligt, utan stammar. Om de är ointelliga eller långsamma, få dem att tala i en låg, långsam röst.
  • Rösten du väljer hjälper till att förstärka din marionetts personlighet och tar dem till livet.
  • Till exempel, om du är från söder, kanske du vill skapa en snabbare Yankee-röst för din partner.
  • Alternativt kan du välja en avslappnad, fransk accent för att komplettera ditt eget midwestern-sätt att tala.
  • Metod 2 av 4:
    Välja och animera din marionett
    1. Bild med titeln vara ett bra ventriloquist steg 4
    1. Bestäm vilken typ av partner du vill ha. Du kan välja en person eller ett djur som din partner. Men du måste alltid se till att marionettens personlighet skiljer sig från din egen, för att ge illusionen att du inte är samma person. Till exempel, om du är en snäll, ansvarig person, gör din partner en otrevlig jokester.
    • Om du är atletisk och älskar att titta på sport, gör din partner någon som hatar att titta på fotboll och älskar att gå till operaen istället.
    • Gör din partner en forskare eller matematiker om du är någon som föredrar att måla eller skulptera, istället.
    • Tänk på vilken typ av rutin du vill skapa och vilken personlighet skulle komplettera ditt bästa för att skapa denna rutin.
  • Bild med titeln vara ett bra ventriloquist steg 5
    2. Hitta en marionett som passar den karaktären. Titta på marionettens form, storlek, ålder och ansiktsdrag. Notera också sina kläder och tillbehör. Välj en marionett som passar den karaktär du skapade för din partner. Till exempel, om din föreställda karaktär är en ung, energisk pojke, välj inte en marionett som är en gammal man eller en ung dam. Om du föreställde dig en ledsen, mangyhund som din partner, välj inte en glänsande, lycklig pup.
  • Du kan välja en marionett med en hård figur (gjord av trä) eller mjuk figur (t.ex. en trasa docka) samt en "nyhet" figur (som en jalapeno).
  • Du kan hitta ett brett utbud av marionetter att välja mellan online.
  • Bild med titeln vara ett bra ventriloquist steg 6
    3. Välj en marionett med ett rörligt huvud. Det finns många olika kontrollsystem för marionetter, men en med ett rörligt huvud är utmärkt för nybörjare. Välj en där du lägger din hand i ryggen, ta en pinne fäst på huvudet och tryck en utlösare för att flytta munnen. Det här är knapp när du animerar din marionett och fungerar bättre än en marionett som använder en sträng på nacken för att använda munnen.
  • Vissa marionetter har andra funktioner, inklusive förmågan att flytta sina ögonbryn, läppar, öron och ögon.
  • Bild med titeln vara ett bra ventriloquist steg 7
    4. Övertyga dig om att din marionett är levande. Du bör fungera som om marionetten lever från det ögonblick du hämtar det. Behandla inte din marionett som en docka eller leksak, istället behandla dem som en del av din familj! Spela spel med din partner, titta på TV med dem och ta dem till familjen möte.
  • Bild med titeln vara ett bra ventriloquist steg 8
    5. Skapa ett liv och backstory för din marionett. Har din marionett berättar historier om sitt liv och erfarenheter. Ställ frågor om deras gillar och ogillar, familj, utbildning, mål, förhoppningar och drömmar. Även om du tekniskt gör det här, hjälper det dig att tro att det finns liv i din partner.
  • Bild med titeln vara ett bra ventriloquist Steg 9
    6. Rikta publikens ögon mot marionetten när de är "talar."Ventriloquism, som magi, använder felriktning för att göra en handling trovärdig. Om publiken tittar på marionetten, kommer de inte att se att du är faktiskt den som talar. Flytta din marionettens mun i tid med varje stavelse av de ord du säger, och använd sina armar eller kropp för att gesten på lämpligt sätt under hela talet.
  • Var säker på att huvudet inte går för mycket medan de talar, eller det kommer att distrahera publiken från det faktiska talet. Försök att observera riktiga människor som de talar, och har din partner efterliknar dessa rörelser.
  • Bild med titeln vara ett bra ventriloquist steg 10
    7. Håll din marionett rörelse. Det är viktigt att hålla din marionett att flytta, även när du talar, för att hjälpa publiken att tro att de är riktiga. Var noga med att de belopp som de rör sig är i överensstämmelse med deras karaktär. Till exempel, om de är unga och energiska, har huvudet att flytta snabbt och skaka medan de talar. Om de är en äldre person eller ett sömnigt barn, flytta huvudet långsamt och inte så ofta.
  • Om din partner bara flyttar huvudet, verkar de orealistiska för publiken. Flytta resten av kroppen också. Till exempel, få dem att skifta på knäet eller avföring de sitter på, nedgång över eller sträcker sig.
  • Metod 3 av 4:
    Sätta på en bra show
    1. Bild med titeln vara ett bra ventriloquist steg 15
    1. Skapa trovärdig dialog. Du måste ha en realistisk konversation med din marionett på scenen. Lyssna på hur du och vänner pratar med varandra, eller var uppmärksam på andras konversationer. Lägg till pauser, "UMS" och "ers" suckar och huffs i dina konversationer. Inte bara kommer dessa saker att göra din dialog mer trovärdig, de är lätta att göra utan att flytta dina läppar!
    • Öva att avbryta din marionett och din marionett avbryter dig för att göra din dialog mer trovärdig.
  • Bild med titeln vara ett bra ventriloquist steg 16
    2. Öva din rutin. Även om vissa människor kan enkelt kunna göra en improvskit, är det bäst om du förbereder och övar dina skämt och rutin i förväg. Arbeta med att kasta din röst och tala utan att flytta dina läppar utöver att flytta din marionett realistiskt och i tid med vad de säger."
  • Öva varje dag om du vill göra ventriloquism din karriär.
  • Bild med titeln vara ett bra ventriloquist steg 17
    3. Titta på dig själv i en spegel eller på film. Öva framför en spegel så att du kan se vad publiken kommer att se. Alternativt kan du spela in din prestanda och titta på det spela upp för att få en bra uppfattning om hur du ser och låter till publiken. Tweak din rutin baserad på dessa träningssessioner så att du är helt förberedd för en live show.
  • Bild med titeln vara ett bra ventriloquist steg 18
    4
    Utveckla en stark scen närvaro. Människor tycker om att titta på andra som har karisma, hålla en optimistisk attityd och visa positiv energi. Du (och din marionett!) kan utnyttja utrymmet på scenen, gör ögonkontakt med olika medlemmar av publiken och animeras under hela rutinen. Använd massor av gester och ansiktsuttryck för att dra människors uppmärksamhet åt dig och din marionett.
  • Välj en outfit som gör att du känner dig bekväm och självsäker, och gör detsamma för din marionett!
  • Du kan få din marionett välja en medlem av publiken att prata med. Människor kommer att njuta av att vara med i showen.
  • Bild med titeln vara ett bra ventriloquist Steg 19
    5. Ha kul med det. En stor faktor att vara en bra ventriloquist har passion. Om publiken kan säga att du har en bra tid, kommer de också att ha en bra tid. Oavsett om du tar upp ventriloquism för skojs skull eller för en karriär, se till att du njuter av det.
  • Underhålla alltid människor i god humor, snarare än att använda din marionett för att lura ut på specifika grupper eller människor.
  • Metod 4 av 4:
    Få en utbildning i ventriloquism
    1. Bild med titeln vara ett bra ventriloquist steg 1
    1. Forskning andra ventriloquists. Titta på videor eller gå till en live show att en annan ventriloquist sätter på. Du kan hämta några tips och lära dig vad som fungerar och vad är roligt och vad är det inte. Jeff Dunham, Ronn Lucas, Jay Johnson, eller Terry Fator är exempel på utmärkta ventriloquister som du kan lära av.
  • Bild med titeln vara ett bra ventriloquist steg 2
    2. Ta ventriloquist lektioner. Om du verkligen vill vara en ventriloquist är det en bra idé att ta några lektioner. Du lär dig om de typer av marionetter som är tillgängliga såväl som hur man flyttar dem realistiskt. Dessa lektioner fokuserar också på rösttekniker och kan hjälpa dig att lära dig att prata utan att flytta dina läppar som en proffs! Titta på nätet för att hitta ventriloquist lektioner nära dig.
  • Bild med titeln vara ett bra ventriloquist steg 3
    3. Studera scenkonst. Ventriloquists är artister, så det är bara naturligt att studera scenkonst. Ta teater, improv, musik eller skådespelarklasser för att stärka dina färdigheter som utövande. Du kan också ta röstlektioner. Komedi, eller komedisk skrivning, klasser skulle också vara oerhört hjälpsamma för att sätta ihop en rolig skit. Gör en Internet-sökning för att hitta klasser i ditt område.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande