Hur man passar skor

Om du är på fötterna mycket, vet du förmodligen hur viktigt det att hitta rätt storlek och form av ett par skor är. Men att hitta skor som passar dig perfekt kan vara en utmaning, och innebär ofta att man försöker på flera par skor och besluta baserat på försök och fel. För att hitta skor som passar dina fötter, har dina fötter mätt innan du försöker på några skor, gå i skor innan du köper dem och köp baserat på hur dina skor passar, inte vilken storlek de är.

Steg

Metod 1 av 2:
Mätning av din skostorlek
  1. Bild med titeln Fit Shoes Steg 1
1. Placera din nakna fot på ett tomt pappersark. Ställ in ett standardformat papper på ett lövträ eller betonggolv. Ta av dina skor och strumpor och lägg din nakna fot i mitten av pappersarket. Se till att foten är platt.
  • Om du har mattan hemma, placera en bit kartong under ditt papper för att se till att det är platt.
  • Bild med titeln Fit Shoes Steg 2
    2. Ha en vän spåra runt foten med en markör. Det är lättast att få någon annan att göra det för dig så att du kan stå hur du normalt skulle med din vikt spridas hela båda fötterna. Be en vän eller en familjemedlem att spåra din fot med en mörk markör. Se till att de håller spårlinjerna så nära din fot som möjligt. Be den person som spårar att spåra varje detalj i din fot, inklusive mellan tårna.
  • Om du är orolig för att få märken på fötterna, använd en tvättbar markör.
  • Bild med titeln Fit Shoes Steg 3
    3. Mäta spårningen från tå till häl. Ställ in en linjal på din spårning och notera avståndet mellan din längsta tå och baksidan av hälen. Skriv ner numret i tum på ett papper för att ta med dig till skoaffären.
  • För amerikanska mätningar bestämmer längden på din fot i tum din skostorlek.
  • Bild med titeln Fit Shoes Steg 4
    4. Använd en linjal för att mäta den bredaste delen av din fot. Placera din linjal breddvis på den bredaste delen av spårningen. Oftast är det området precis under tårna av bollen på din fot. Notera mätningen i tum för att leta efter skor som är tillräckligt breda för att passa dina fötter.
  • Breddmätningar är inte ofta på en skobox. Be säljaren att leta efter skor med din storlek bredd.
  • Bild med titeln Fit Shoes Steg 5
    5. Har dina fötter mätt på skoaffären för mer noggrannhet. Fötterna fluktuerar i storlek genom åren, även om du är klar. Om det har varit ett par år sedan du har fått dina fötter, gå till en skoaffär som ger den tjänsten. Detta ger dig ett exakt nummer och storlek för att basera ditt nästa par skor på.

    Dricks: Barn borde ha sina fötter mätt varje gång de köper nya skor eftersom fötterna ständigt växer.

  • Metod 2 av 2:
    Köpa skor som passar
    1. Bild med titeln Fit Shoes Steg 6
    1. Slitage strumpor som du kommer att bära med dina skor för att prova dem på. Vissa strumpor är tjockare än andra, och de kan få dina skor att känna sig större eller mindre om de inte är den typ av sock som du har på dig med dina skor efter att du köpt dem. Om du försöker på löpande skor, ha ett par atletiska strumpor till skoaffären. Om du köper klädskor, lägg på några klädstrumpor innan du går. Om du försöker på klackar eller lägenheter som du inte skulle bära strumpor med, prova dem med de tunna strumporna som finns på skobutiken för att mimma din nakna fot.
    • Du borde aldrig försöka på skor utan strumpor på.
  • Bild med titeln Fit Shoes Steg 7
    2. Handla på kvällen så dina fötter är svullna. När du går runt hela dagen sväller dina fötter naturligt upp bara något från trycket att stå på dem. Försök att köpa skor på kvällen efter att du har gått om din normala dag. Dina fötter kommer att svullna till sin största storlek och du kan köpa skor som är tillräckligt stora för att tillgodose det.
  • Om du är gravid kan dina fötter svälla mer.
  • Bild med titeln Fit Shoes Steg 8
    3. Leta efter skor med tillräckligt med rum i tånlåda. Skor med spetsiga tår är en mycket vanlig stil, men nästan ingen fot är formad på det sättet. Köpskor som har en rundad tå och lämnar tillräckligt med bredd för dina tår för att sprida sig bekvämt. Pekade tåskor är bra för speciella tillfällen, men de kan skada dina fötter om du bär dem för ofta.
  • Pekade tåskor kan orsaka bunioner, som är smärtsamma klumpar på sidorna av tårna.
  • Bild med titeln Fit Shoes Steg 9
    4. Kontrollera passformen på baksidan av skor med ditt pekfinger. Sätta på skor och spetsar upp dem helt. Placera ditt pekfinger på baksidan av skon. Om du kan passa ditt pekfinger på baksidan av din sko bekvämt är det en bra passform. Om det inte finns tillräckligt med utrymme är din sko förmodligen för liten.
  • Små skor kan krama dina fötter och orsaka problem med tiden.
  • Skor kan sträcka sig något bredt, men de sträcker sig inte längs.
  • Bild med titeln Fit Shoes Steg 10
    5. Se till att skor är åtminstone /8 i (0.95 cm) längre än din stora tå. Det är viktigt att lämna tillräckligt med utrymme i dina skor för dina stora tår. När du försöker på ett nytt par skor, stå upp och känna för rummet framför din längsta tå. Om det finns lite till inget rum, kommer dina skor att vara obekväma och du borde hitta en storlek.
  • Dina fötter skakar naturligtvis framåt när du går. Om dina skor är rätt upp mot din stora tå, kommer det att orsaka friktion som kan leda till smärta och irritation.
  • Bild med titeln Fit Shoes Steg 11
    6. Montera dina skor till din större fot om de inte är samma storlek. Dina fötter kan vara lite olika storlekar. En fot kan vara ½ av en storlek större eller till och med 1 full storlek större än den andra. Om du har fötter som är ojämna storlekar, köp skor som passar din större fot. Det är bättre att bära 1 sko som är lite för stort än 1 sko som är för liten.
  • Om dina fötter är mer än 1 storlek, överväg att fråga om en skoaffär kommer att sälja dig ett blandat par skor.
  • Bild med titeln Fit Shoes Steg 12
    7. Gå i skor innan du köper dem. Det bästa sättet att testa ett par skor är att ta ett varv runt affären i dem. Försök att gå minst 50 steg i skorna innan du köper dem. Se upp för friktion eller klämma i tårna eller glider i hälen.

    Dricks: Vissa skor måste brytas in innan de är bekväma, men de borde fortfarande passa dig från början.

  • Bild med titeln Fit Shoes Steg 13
    8. Köp baserat på passform, inte storlek. Om du vet att du är en storlek 9 men hitta skor som är en storlek 11 och passar perfekt, inte storlek ner. Köp skor som passar dig bra och oroa dig inte för vilken storlek de säger att de är. Olika tillverkare har olika mätningar, så varje varumärke av sko är något annorlunda i storlek.
  • Du kan också hitta att skor annonseras som "bekväma" fungerar inte bra för dig alls. Det är okej! De får inte göras för din fotform eller bredd.
  • Tips

    Om du beställer skor på nätet, överväga att köpa 2 par i olika storlekar och sedan återvända de som inte passar.
  • Om du har höga bågar eller behöver extra stöd, överväg att lägga insoles i botten av dina skor.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande