Så här hittar du ditt bankkontonummer

Oavsett varför du behöver det, hitta ditt bankkontonummer är lätt att göra. Det finns flera sätt att hitta numret, så du kan komma åt det om du är hemma eller på språng. Glöm inte att vidta åtgärder för att hålla ditt kontonummer säkert, till exempel korrekt lagring och strimlande dokument som innehåller det.

Steg

Metod 1 av 2:
Hitta ditt kontonummer
  1. Bild med titeln Hitta ditt bankkontonummer Steg 1
1. Hitta 2: a serien av nummer längst ner på en check om du har en. Den första serien av nummer som skrivs ut på vänster sida av botten av en check är bankens 9-siffriga routningsnummer. Den andra serien av siffror, vanligtvis 10-12 siffror, är ditt kontonummer. Den tredje och kortaste serien av nummer som skrivs ut längst ner är checknumret.
  • Numret kommer att fästas av ett par identiska symboler. Till exempel kan numret se ut så här: "⑆0123456789⑆"
  • Bild med titeln Hitta ditt bankkontonummer Steg 2
    2. Visa ett digitalt eller pappersbank om de är lättillgängliga. Ditt kontonummer kommer att skrivas ut på varje kontoutdrag som du får, oavsett om det kom fram till din inkorg online eller i din brevlåda som ett papper. Hitta ett nytt kontoutdrag och leta efter ett 10-12 siffrigt nummer märkt "Kontonummer."Det är vanligtvis beläget längst upp i dokumentet på antingen höger eller vänster sida.
  • Bild med titeln Hitta ditt bankkontonummer Steg 3
    3. Använd en mobilbanks webbplats eller app för att hitta numret online. Navigera till din banks hemsida på en dator eller öppna upp sin mobilapp på din telefon eller surfplatta. Logga in och klicka på fliken för att visa en sammanfattning av ditt konto. Vanligtvis kommer kontonummeret att listas på den här sidan. Om det inte är, sök via webbplatsen eller använd funktionen "Hjälp" för att hitta den.
  • Bild med titeln Hitta ditt bankkontonummer Steg 4
    4. Kontakta din bank om allt annat misslyckas. Ring numret på baksidan av ditt kredit- / betalkort eller slå upp sitt kundservice nummer online. Du kommer sannolikt att behöva ange ditt namn, adress och personnummer så att de kan verifiera din identitet. Då ska de berätta ditt kontonummer.
  • Om du skriver numret ner, var noga med att lagra det på ett säkert ställe, som din plånbok eller ett arkivskåp.
  • Metod 2 av 2:
    Håll ditt kontonummer säkert
    1. Bild med titeln Hitta ditt bankkontonummer Steg 5
    1. Använd en säker internetanslutning för att komma åt dina konton online. Även om du kan bli frestad att kontrollera ditt bankkonto i en kafé, butik eller tågstation, borde du verkligen inte. Använda en osäker trådlös anslutning kan ge dig risk för identitetsstöld. Öppna bara dina konton online eller via en mobilapp när du har tillgång till en säker internetanslutning.
  • Bild med titeln Hitta ditt bankkontonummer Steg 6
    2. Ange ditt kontonummer endast på säkra webbplatser. Om du behöver ange ditt kontonummer online för att betala räkningar eller överföringar, se till att webbplatsen är säker. Webbplatsadressen ska börja med "https" som "s" står för "säkra."Du bör också leta efter en ikon för ett lås och / eller ordet" Säkert "i det övre vänstra hörnet av adressfältet innan du lämnar ditt kontonummer.
  • Om ingen av dessa saker är närvarande, ange inte ditt kontonummer eftersom din information kanske inte hålls konfidentiell.
  • Du bör inte behöva ange ditt kontonummer för online-shopping, så var försiktig med webbplatser som frågar dig.
  • Bild med titeln Hitta ditt bankkontonummer Steg 7
    3. Håll reda på dina kontroller och kontoutdrag. Lämna inte din checkbook eller bankutlåtanden som ligger runt ditt hem eller bil. Istället, öppna och se de uttalanden när de anländer, lagra dem och alla andra papper med din kontoinformation på dem på ett säkert ställe, till exempel ett arkivskåp. Håll också din checkbook på ett säkert ställe. Glöm inte att skaka, snarare än att bara återvinna eller kasta ut, gamla kontroller och kontoutdrag för att hålla andra från att lära dig din kontoinformation.
  • Bild med titeln Hitta ditt bankkontonummer Steg 8
    4. Övervaka regelbundet ditt konto för bedrägeri. Det är viktigt att titta igenom bankens uttalanden för dina kontroll- och sparkonto regelbundet. Se till att du har laddats på lämpligt sätt för alla inköp. Om du ser några avgifter som du inte har behörigt, kontakta din bank omedelbart för mer information.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande