Så här stänger du en llc i florida

Att fatta beslut att stänga ett företag kan vara en spänd och stressig tid - men stänger din LLC med staten behöver inte vara. Om du registrerade din LLC i Florida kan du enkelt lösa upp enheten online när du är redo att närma dig butiken. Här har vi samlat svar på några av dina vanligaste frågor om att stänga en LLC i Florida så att du kan ta hand om det så snabbt som möjligt och fortsätt.

Steg

Fråga 1 av 10:
Vad behöver jag göra innan jag stänger min LLC med staten?
  1. Bild med titeln Stäng en LLC i Florida Steg 1
1. Du kan göra affärsavslutningsaktiviteter antingen före eller efter att du stänger. Din LLC är officiellt stängd när du skickar dina artiklar av upplösning med staten. Verksamheten finns emellertid fortfarande för likvidationens syfte. Det är verkligen upp till dig om du gör alla dessa saker före eller efter att du skickat pappersarbetet med staten. Tänk bara på att vissa LLC tar flera månader att sluta. Här är några avvecklingsaktiviteter som du kanske behöver göra:
  • Lös upp din LLC i några andra stater där du gjorde affärer
  • Betala din slutliga löneskatt om du har anställda
  • Stäng och bosätta leverantörskonton
  • Likvidera din slutliga inventering
  • Avbryt alla företagslicenser och leasingavtal
  • Komplett och lämna LLCs slutliga avkastning
Fråga 2 av 10:
Måste jag anställa en advokat för att lösa upp min LLC?
  1. Bild med titeln Stäng en LLC i Florida Steg 2
1. Nej, men det är en bra idé att anställa en för att titta över ditt sista pappersarbete. Processen att slå upp en LLC kan bli komplicerad i och av sig själv - det kan definitivt vara mer komplext att stänga ett företag än att starta en. Det är till din fördel att ha en advokat som hjälper dig så att du kan se till att allt är gjort korrekt. Annars kan du sluta vara personligen ansvarig för skulderna i verksamheten nerför linjen.
  • Leta efter en lokal advokat som har upplever Winding Up LLCs som är liknande i storlek och utrymme för din. De vet vanligtvis exakt vad du behöver göra och kan hjälpa dig att ställa in en tidslinje.
  • Om din LLC är relativt enkelt och du inte har några partners kan du förmodligen ta hand om det på egen hand. Till exempel, om du startade en LLC att arbeta igenom med kunder när du var freelancing och du inte gör något frilansarbete längre behöver du förmodligen inte oroa dig för att hyra en advokat.
Fråga 3 av 10:
Vilka dokument behöver jag stänga min LLC?
  1. Bild med titeln Stäng en LLC i Florida Steg 3
1. Tekniskt sett är allt du behöver ett uppsägning. Du kommer också att se detta som ses på sekreteraren för statens hemsida som "Artiklar av upplösning." Du kan ladda ner den officiella formuläret på http: // form.sunbiz.Org / pdf / cr2e048.pdf Om du vill se den över innan du filar. På det sättet kan du samla den information du behöver innan du sätter dig ner för att fylla den.
  • Tillsammans med uttalandet finns det en tillval med titeln "Meddelande om aktiebolagets upplösning." I det här formuläret kan du ange var några utestående fordringar mot din LLC (t.ex. för skyldiga skyldigheter) måste lämnas in. När du har angett det här meddelandet, är några påståenden mot din LLC, som inte är inlämnad med domstolen inom 4 dagar efter det att du lämnar meddelandet.
  • Meddelandet är valfritt, men det är en bra idé att fortsätta och fylla det bara i fallet. Det kostar inte något för att fila det om du gör det när du lägger upp ditt uppsägning. Men om du väntar, måste du betala ytterligare $ 25 för att fila den.
Fråga 4 av 10:
Hur mycket kostar det att stänga en LLC?
  1. Bild med titeln Stäng en LLC i Florida Steg 4
1. Från och med 2021 kostar det $ 25 för att lämna in ett uppsägningsredovisning. Detta är den enda önskade avgiften för att stänga en LLC. Om du vill ha en kopia av statuscertifikatet, som intygar att din LLC inte längre är aktiv, begära certifikatet och betala ytterligare $ 5. Detta certifikat krävs inte, men vissa institutioner, som din bank, kan begära det.
  • Du kan också få en certifierad kopia av statuscertifikat för $ 30. Om en institution din LLC fungerar med har angett att de behöver ett statuscertifikat, ta reda på om det måste vara certifierat innan du filar för att lösa upp din LLC.
Fråga 5 av 10:
Kan jag stänga min LLC på Sunbiz?
  1. Bild med titeln Stäng en LLC i Florida Steg 5
1. Ja, du kan stänga din LLC via din LLCs Sunbiz-konto. Gå till https: // efile.sunbiz.org / upplösning.html och ange dokumentnumret för din LLCs organisationsorganisationer för att komma igång. Fyll bara på uttalandet och skicka in det online.
  • Skriva ditt namn på formuläret fungerar som din signatur.
  • Betala din arkiveringsavgift och andra avgifter för ett intyg om status eller certifierade kopior med hjälp av ett större kredit- eller betalkort.
Fråga 6 av 10:
Vad händer om jag inte vill lösa upp min LLC online?
  1. Bild med titeln Stäng en LLC i Florida Steg 6
1. Du kan också skriva ut uppsägning och maila det i. Ladda ner formuläret på http: // form.sunbiz.Org / pdf / cr2e048.pdf. Du kan antingen fylla i den på din dator eller skriva ut den och fylla den för hand. Skriv ut formuläret, skriv det och skicka det tillsammans med en check för dina avgifter, gjorde det till "Florida Department of State." Använd följande adress:
  • Registreringsavdelning
    Division av företag
    F.O. Box 6327
    Tallahassee, FL 32314
Fråga 7 av 10:
Var kan jag hitta Florida-dokumentnummeret?
  1. Bild med titeln Stäng en LLC i Florida Steg 7
1. Sök på Sunbiz-webbplatsen för att hitta ditt dokumentnummer. Gå till http: // Sök.sunbiz.Org / Förfrågan / Corporationsearch / Byname och ange namnet på din LLC. Det här är vanligtvis det snabbaste sättet att ta upp din post, även om du också kan söka efter registrerad agent eller ein.
  • Om du anställde ett registrerat Agent Services Company för att fungera som din registrerade agent, är det förmodligen inte en bra idé att söka med det namnet - du kommer sannolikt att dra upp hundratals poster som du måste sikta igenom för att hitta din LLC.
Fråga 8 av 10:
Hur lång tid tar det för att bearbeta upplösningen?
  1. Bild med titeln Stäng en LLC i Florida Steg 8
1. Om du filar online tar det 2-3 arbetsdagar för din upplösning att posta. Om du har skickat i en papperskopia kan det ta en vecka eller så för att formuläret ska bearbetas och publiceras på sunbiz. Kontrollera Sunbiz för att ta reda på statusen.
Fråga 9 av 10:
När kommer upplösningen trånga effekt?
  1. Bild med titeln Stäng en LLC i Florida Steg 9
1. Upplösningen kan träda i kraft på ett datum för ditt val. Som standard kommer din LLC att lösas på det datum då dina upplösningsartiklar arkiveras. Om du vill, men du kan alltid ange ett datum du vill att upplösningen ska träda i kraft. Välj det här alternativet om du vill lösa upp din LLC på ett visst datum som är senare än datumet för arkivering.
  • Till exempel, anta att du går vidare och filar dina artiklar av upplösning den 15 mars, men du planerar inte att officiellt stänga ditt företag till 1 juni. Du skulle lista 1 juni som datum på din blankett och det skulle vara det datum som upplösningen skulle träda i kraft.
  • Om du skickar ut i dina formulär kan det vara en bra idé att ange ett datum bara så du vet det exakta slutdatumet. Annars kommer du inte att veta när upplösningen görs tills den visas på solbiz.
Fråga 10 av 10:
Vad gör jag med min LLCs skatt ID-nummer?
  1. Bild med titeln Stäng en LLC i Florida Steg 10
1. Stäng ditt företagskonto med IRS efter att du har betalat dina slutliga skatter. Skicka ett brev till IRS tillsammans med meddelandet du fick när du tilldelades Ein (om du fortfarande har det). I brevet, inkludera det fullständiga juridiska namnet på ditt företag, ditt företags EIN, din företags adress, och anledningen till att du vill stänga kontot. Maila ditt brev till följande adress:
  • Intern Revenue Service
    Cincinnati, OH 45999
Dela på det sociala nätverket:
Liknande