Hur man blir en notarie i florida

Notarie Publicics är auktoriserade av statsregeringen att fungera som officiella och opartiska vittnen för att verifiera identitet och se till att äktenskapsintyg, gärningar, testamente och andra juridiska handlingar undertecknas enligt lag. Notarie Publicics kan också administrera eder och binda signatören till en deklaration att informationen i dokumentet är sant och korrekt under perjurens straff. Notarier är avgörande för rättssystemet och fungerar som en första rad av bedrägeribekämpning i många typer av affärstransaktioner.

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelser för att ansöka
  1. Bildbeteckningen blir en notarie i Florida Steg 1
1. Verifiera att du uppfyller åldersbehovet. Staten Florida kräver att du är minst 18 år innan du ansöker.Du behöver antingen ett födelsecertifikat eller statligt utfärdat identifikation som är redo att presentera om du blir ombedd att verifiera din ålder.
  • Bildbeteckningen blir en notarie i Florida Steg 2
    2. Verifiera att du uppfyller bosättningsbehovet. För att bli en notarie måste du vara en juridisk bosatt i Florida.På grund av antalet deltidsboende i staten kräver Florida dig att svär eller bekräfta att du är en laglig bosatt på din ansökan. Det innebär att du fysiskt bor i staten och behandlar det som ditt hem. Exempel på bevis på bostad inkluderar körkort, Florida bilregistrering och Florida väljare registrering.
  • Bildbeteckningen blir en notarie i Florida Steg 3
    3. Dokumentera din medborgarskapsstatus och hemvist. Det är inte ett krav att du är medborgare i Förenta staterna att vara en notarius public. Om du är en permanent bosatt utlänning måste du slutföra, filen och skicka in en domordförklaring.Denna blankett är tillgänglig på tingshuset i länet där du bor. Du måste lämna in det på ditt länsstol, även om en annan tingshus är närmare ditt hem. Du kommer att bifoga detta formulär till din ansökan.
  • Bildbeteckningen blir en notarie i Florida Steg 4
    4. Granska din kriminella och professionella historia. En kriminalregister är inte en automatisk bar för att bli en notarius i Florida. Ansökan kräver att du först svär att du inte har blivit disciplinerad av ett reglerande eller annat licensbyrå i staten. Exempel på detta inkluderar barföreningen för advokater. Du måste avslöja alla professionella disciplinära åtgärder mot dig av licensmyndigheten, även om de var konfidentiella och inte en del av din offentliga rekord. Om du har en tidigare övertygelse om felony måste du ge tre dokument:
  • Ett skriftligt uttalande om dina avgifter. Du bör inkludera datumet, arten av brottet, och allt du vill säga om brottslighetens omständigheter och ditt liv sedan övertygelsen.
  • En kopia av domen och dömningsordern (även kallad journalposter.) Du måste beställa en certifierad kopia av detta dokument från domstolen där du dömdes, även om det är i en annan stat eller federal domstol. Det kan finnas en avgift, så kolla med domstolens kontorist.
  • Dokumentation som dina medborgerliga rättigheter har återställts. Florida har en rakt framprocess för att ansöka om ett intyg om återställande av borgerliga rättigheter (RCR.) Minst fem år måste ha förflutit sedan slutförandet av din mening är berättigad till en RCR.
  • Bildbeteckningen blir en notarie i Florida Steg 5
    5. Välj din teckenreferens. Florida State Notary-ansökan innehåller en "Acidavit of Character."Den här personen behöver känna dig personligen, inte vara relaterad till dig, och villig att svära, under perjurens straff, att du är av god karaktär.
  • Bildbeteckningen blir en notarie i Florida Steg 6
    6. Läsa Kapitel 117 av Florida stadies på att vara en notarie offentlig. När du undertecknar programmet svär du att du har läst kapitlet och är medvetna om "Tullar, ansvar, begränsningar och befogenheter av en notarie."
  • Bildbeteckningen blir en notarie i Florida Steg 7
    7. Fyll i den tre timmars utbildningskurs som krävs av Florida Law. Den elektroniska handelsräkningen som antagits av Florida-lagstiftaren säger att "En första gången sökanden för en notarie-kommission måste lägga fram bevis för att sökanden inom ett år före ansökan har slutfört minst tre timmars interaktiv eller klassrumsinstruktion, inklusive elektronisk notarisering och täcker notarieens uppgifter." Erforderligheten kan tas online eller på en skola som godkänts av staten Florida.
  • Del 2 av 3:
    Ansöka om att bli en florida notarie
    1. Bildbeteckningen blir en notarie i Florida Steg 8
    1. Fyll i den notarie offentliga provisionsansökan. Du måste skriva ut form och fyll den ut för hand, men skriv inte det. Du och din karaktärsreferens kommer att underteckna den i närvaro av en notarie. Blå bläck föredras eftersom det blir lättare att skilja originalet från en kopia.
  • Bildbeteckningen blir en notarie i Florida Steg 9
    2. Välj ett bindningsföretag. Florida Law kräver att notarier har ett prestationsbindning på minst $ 7.500.Varelse "bunden" innebär att allmänheten är skyddad mot skador som härrör från dina handlingar som en notarie. Om du till exempel noterar en gärning utan att verifiera signatörens identitet och det visar sig vara bedrägligt, kan köparen kunna lämna en fordran mot säkerhetsbolaget. Observera, det skyddar dig inte från att bli stämd av obligationsutgivaren.Staten upprätthåller en lista över godkända borgarbindningsföretag som kommer att utfärda ditt band och skicka in din färdiga och verifierade ansökan till staten. Kontakta företagen för omfattningen och kostnaden för denna tjänst.
  • Bildbeteckningen blir en notarie i Florida Steg 10
    3. Skicka in din notarie applikation. Din fullständiga ansökan kommer att skickas elektroniskt via det bindande företaget som du har valt. Paketet måste innehålla följande:
  • Den färdiga och verifierade ansökningsformuläret med teckenförändring.
  • De bindningsform med angivande av att du har fått den nödvändiga bindningen.
  • Ett officiellt intyg som anger att du slutförde minst 3 timmars notarieutbildning.
  • Obligatoriska back-up-dokument angående din bostad, hemvist och felony status.
  • En $ 39.00 avgift ($ 25 ansökningsavgift, $ 10 avgift för kommissionen och $ 4 tilläggsavgift.) Kommissionens avgift kan avstå från kamp eller funktionshindrade veteraner.
  • Del 3 av 3:
    Öva som en florida notarie
    1. Bildbetatled blir en notarie i Florida Steg 11
    1. Ta emot ditt notarie certifikat. Om din ansökan är godkänd får du ditt certifikat från staten inom två till tre veckor. Håll ditt certifikat på ett säkert ställe och var beredd att visa det till kunder om det behövs.
  • Bild med titeln Bli en notarie i Florida Steg 12
    2. Köp en notarie tätning. Din officiella notarie är ett gummistämpel med orden "Notarie Public - State of Florida" tillsammans med ditt namn, provisionsnummer och din kommissionens utgångsdatum. Det måste köpas från ditt bindningsföretag.
  • Du kan välja att ha en örn eller annan symbol som ingår i din frimärke.
  • Notary frimärken ska alltid användas med svart bläck.
  • Bildbeteckningen blir en notarie i Florida Steg 13
    3. Börja träna som en notarius. Erbjuder dina tjänster som en notarius publicus genom att placera ett tecken i fönstret i ditt företag, reklam eller låta folk veta att du har fått din provision. Staten Florida har satt juridiska maximala avgifter på $ 10.00 per notarial tjänst (juridiska dokument, titelöverföringar, etc.) och $ 20.00 för högtidlig äktenskapsceremoni.
  • Bilden med titeln Bli en notarie i Florida Steg 14
    4. Håll en Notary Journal. När du börjar agera i tjänst till ditt samhälle som en notarie, skydda dig själv genom att hålla en notarie-tidskrift med en rekord av varje handling du utför. Detta är inte obligatoriskt i Florida, men det kan skydda dig, särskilt eftersom notarier inte är behöriga att hålla kopior av juridiska handlingar för att bevisa sitt engagemang.
  • Bildbeteckningen blir en notarie i Florida Steg 15
    5. Överväga att få försäkringsskydd. Du är juridiskt ansvarig för varje handling du utför som en notarius, och ibland uppstår oenighet. Överväga att köpa ansvarsförsäkring för att skydda dig i händelse av att du blir stämd.
  • Tips

    Termen för en notarie är 4 år, varefter intyget måste förnyas.
  • Du måste anmäla varje adressändring eller namn.
  • Om du vill sluta vara en notarius måste du informera staten skriftligen.
  • Håll din notarie på ett säkert och säkert ställe så det kan inte bli stulen eller missbrukat.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande